Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    arūncė jau kitą temą eskaluoja...

    Visus Kauno valdininkus - į vieną dangoraižį

    Tokią idėją brandina Kauno savivaldybė, kurios padaliniai išsibarstę po 32 miesto vietas. “Su Kauno apskrities vadovais kalbėjomės, kad būtų efektyvu svarstyti galimybę abiem institucijoms įsikurti šiuolaikiškose patalpose. Tai dar tik idėja, tačiau verta diskutuoti, kur galėtų būti statomas bendras pastatas. Dabartiniai statiniai Laisvės alėjoje nėra pritaikyti savivaldybės veiklai. Be to, padaliniai išsibarstę po visą miestą”, - teigia Kauno meras Andrius Kupčinskas.

    Prieš keletą metų jau buvo pradėta braižyti Savivaldybės dangoraižio vizija, tačiau vėliau šios kalbos pritilo.

    Reklama

    Turto rinkos kaina nežinoma

    Viena pirmųjų vizijų - savivaldybės dangoraižis galėtų iškilti “Pergalės” gamyklos teritorijoje. Vėliau būta užuominų ir apie Nemuno salą, ir net Santakos parką.

    Tačiau visi pasvarstymai apsiribojo tuščiais žodžiais. Iki šiol net nėra įvertintas Savivaldybės valdomas turtas, kurį pardavus būtų galima pastatyti naują pastatą.

    Savivaldybei priklauso statiniai ir įvairios patalpos 24 adresais. Bendras jų plotas - apie 12,5 tūkstančio kvadratinių metrų.

    “Iš tiesų esame gavę pasiūlymą iš “Pergalės” savininkų. Tačiau plačiau apie tai kol kas nediskutuota”, - sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Matekonienė.

    Puiki vieta viešbučiui

    Bene labiausiai verslininkų žvilgsniai krypsta į Laisvės alėjoje esantį pagrindinį pastatą. Nekilnojamojo turto ekspertai pripažįsta, kad šis statinys rinkoje vertinamas dešimtimis milijonų litų. Tačiau neatlikę vertinimo procedūrų jie nesiryžo prognozuoti galimos kainos.

    “Tai puiki vieta viešbučiui. Įmanoma ir kita veikla. Jeigu Savivaldybė nuspręstų parduoti pastatą, manau, kad tai sudomintų ne vieną pirkėją. Statinys yra miesto širdyje. Be to, kieme yra automobilių stovėjimo aikštelė. Kaina? Tam reikėtų atlikti vertinimą, bet manau, kad kalbame apie dešimtis milijonų litų. Prisiminkime, Vilniaus savivaldybės pavyzdį. Pardavę pastatą Gedimino prospekte, jie įsikūrė šiuolaikiškame dangoraižyje. Kauniečiai galėtų pasekti sostinės pavyzdžiu”, - teigė nekilnojamojo turto bendrovės “Latmas” vadovas Vygintas Leonavičius.

    Į rekreacines zonas veržtis neketina

    Paklaustas apie kažkada svarstytas idėjas savivaldybės dangoraižį ar net bendruomenių namus statyti Nemuno saloje ar Santakos parke, Kauno meras abejojo, ar tokie pasiūlymai - verti dėmesio.

    “Šios vietos turi likti kauniečių poilsiui. Manau, kad Savivaldybės pastatui galima rasti ir kitų vietų. Tam tiktų ir Savanorių prospektas, ir “Pergalės” teritorija. Manau, kad prasidėjus diskusijoms sulauktume pasiūlymų ir iš architektų bendruomenės”, - mano A.Kupčinskas.

    Kai kurių architektų planuose jau dabar atsiranda vietos ir naujam savivaldybės pastatui. Praėjusią savaitę Vilijampolėje vykusiame urbanistinių idėjų plenere buvo pristatyti aštuonių architektų grupių pasiūlymai, kaip turėtų būti vystoma šalia Neries upės esanti teritorija. Viename jų yra numatytas ir savivaldybės pastatas.

    Žada pirkti

    Savivaldybės administracijos vadovai jau svarsto galimybę iš bendrovės “Kauno energija” antrinės įmonės įsigyti Savanorių prospekte esantį pastatą. Už jį gali tekti sumokėti apie 6-7 milijonus litų. Šiame pastate įsikurtų keletas Savivaldybės skyrių.

    Prie statinio priskirtas apie 1,1 hektaro sklypas, kuris ribojasi su Savivaldybei priklausančios bendrovės “Kauno vandenys” teritorija. Jau pasigirdo siūlymų, kad naujasis dangoraižis galėtų iškilti Savanorių prospekte.

    “Šį variantą būtų galima svarstyti. Žinoma, pirmiausia reikia sulaukti politikų apsisprendimo. Svarbiausia, kad gyventojams būtų patogu atvažiuoti, būtų kur palikti automobilį”, - sakė J.Matekonienė.

    Kauno vadovai užsiminė, kad artimiausiu metu bus bandoma įvertinti Savivaldybei priklausančius pastatus.

    “Manau, kad pardavus dabartinius pastatus lėšų surinktume pakankamai”, - sako Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

    Brangi nuoma

    Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Matekonienė aiškina, kad šiuo metu šešiose miesto vietose tenka nuomotis patalpas iš įvairių privačių asmenų ir firmų. Vien “Ūkio bankui” už patalpas J.Gruodžio gatvėje kiekvieną mėnesį sumokama apie 17 tūkstančių litų. Panašus mokestis ir už Laisvės alėjoje 94 name esančias patalpas.

    Už 45 kvadratinius metrus pusrūsio K.Donelaičio gatvėje, kur įsikūrusi Civilinės saugos tarnyba, Savivaldybė kas mėnesį sumoka 876 litus. “Negailime pinigų nuomai”, - pripažino J.Matekonienė. Per metus savivaldybė sumoka daugiau nei pusę milijono litų nuompinigių.

    “Pridėkime dar eksploatacijos išlaidas. Be to, valdininkams nuolat tenka važinėti į pagrindinę būstinę Laisvės alėjoje. Iš tiesų dirbame neekonomiškai. Idealiausia, kad, išskyrus vienuolika seniūnijų, visi savivaldybės skyriai būtų sukelti į vieną pastatą”, - teigė direktoriaus pavaduotoja.

    J.Matekonienė neslėpė, kad dabar sunkoka sukontroliuoti po visą miestą išsibarsčiusių padalinių veiklą. “Išgirstame, kad vienas ar kitas darbuotojas išėjo kažkur su reikalais. Paskui pusę dienos jo nematome, o vėliau paaiškėja, kad “tie reikalai” - tik pasisėdėjimas picerijoje”, - ironizavo direktoriaus pavaduotoja.
    gera mintis būtų, manau, jeigu pergalės teritorijoje iškiltų dangoraižis. tai būtų postūmis tolesnei šios vietos urbanizacijai ir tvarkymui

    Comment


      Paskutinemis žiniomis AB "Sanitas" savo naująjį pastatėlį priduoda 2008.06.... taip kad su stoties rajonu dar teks palaukt
      Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

      Comment


        grožis yra nuo Domeikavos bažnyčios Kauno vaizdas Matosi viskas - prisikėlimas ir panašiai. Tik viena bėda. Nebūdamas choristu to nepamatysi. O somis neturi fotiko, kuris tokią kokybę pajamptų. Bet vistiek ten gražu.

        Comment


          Na štai ir pasirodė oficiali info Jei dar kas pamena seniai seniai buvau užsiminęs apie būsima 9a. administracinį pastatą LEZ'e Apie jo apimtis straipsnyje (apart 5K kv.m.) nerašoma, bet jei niekas nepakito jis ir bus 9a.

          „Axis Industries“ į Kauno LEZ investuos 70 mln. Lt

          Didžiausia pramonės ir energetikos projektus įgyvendinanti įmonių grupė Lietuvoje „Axis Industries“ iki 2010 metų savo gamybines bazes bei centrinę būstinę įkurdins Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Didžiausiam per įmonių grupės istoriją plėtros etapui bus skirta 70 milijonų litų investicijų, praneša bendrovė.

          „Gamybinių pajėgumų perkėlimas į naują, moderniausias technologijas naudosiančia bazę – itin svarbus žingsnis įmonių grupės plėtrai. Įgyvendinę šį projektą ženkliai padidinsime darbo efektyvumą, būsime pajėgūs greičiau įgyvendinti didėjančius rinkos poreikius, dar labiau pakelsime savo produkcijos ir paslaugų kokybės kartelę“, - sako „Axis Industries“ generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis.

          Pasak jo, į Kauno LEZ bus perkelta įmonių grupės gamybinė veikla iš šiuo metu veikiančių trijų gamybinių bazių Kaune ir vienos Kazlų Rūdoje. Pastačius 16 tūkst. kvadratinių metrų gamybines patalpas čia bus perkelta biokuro katilinių įrangos, šilumos ir vandens apskaitos prietaisų, automatizuotų šilumos punktų, elektros automatikos įrenginių, relines apsaugos ir automatikos spintų, elektros paskirstymo skydų gamyba. Įrengiant naujas bazes, bus modernizuojami gamybos procesai, įdiegtos naujos technologijos, leisiančios optimizuoti gamybinę veiklą.

          Kauno LEZ teritorijoje taip pat bus pastatytas 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto administracinis pastatas, į kurį persikels darbuotojai iš Kauno regione esančių „Axis Industries“ grupės įmonių ir filialų.


          Šiuo metu Kauno LEZ, užimančioje 58,5 ha žemės sklypą, be jau veikiančios LEZ Kausta Logistika UAB, kuriasi dar trys bendrovės: „Elinta“, „Lavisos LEZ terminalas“ ir „Aconitum“ grupės įmonė „Aurantijus“.

          Artimiausiu metu numatoma pasirašyti sutartis dar su trimis švediško, suomiško bei lietuviško kapitalo įmonėmis. Planuojama, kad Kauno LEZ, prieš pusantrų metų pradėjusi aktyvią veiklą, taps viena didžiausių laisvų ekonominių zonų Baltijos regione, kurioje įsikurs 19-23 stambios kompanijos.

          www.delfi.lt
          Mano nuotraukos @Fotki.com

          Auto Show Millennium 2007
          Retromobile 2007
          "Kova 1". Driftingo čempionatas
          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
          Kauno Marių Regioninis Parkas

          Comment


            Skirta 1 875 000 litų Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakulteto pastato rekonstravimui (tęstinis projektas) pagal programą "Mokslo ir studijų sistemos plėtra". 2007 m. vasarą bus skelbiamas atviras rangos darbų konkursas.


            2008 m. planuojama pradėti prekybos centro "Mega" plėtrą. Pirmiausia numatoma statyti UAB "Senukų prekybos centras" administracinį pastatą, vėliau biurų parką, prekybos parką, viešbutį ir kt. laisvalaikio paskirties statinius.
            Paskutinis taisė fredis; 2007.06.22, 13:24.
            You've got one life! Live it!

            Comment


              "Kauno Diena" praneša:

              Atgims Čečėnijos Aikštė

              Rengiamasi rekonstruoti Kauno Kalniečių rajone esančią Čečėnijos aikštę. Kaip pranešė miesto savivaldybė, planuojama renovuoti aikštės grindinį, įrengti naują fontaną, žaidimų, riedlentininkams bei riedutininkams skirtas aikšteles, pastatyti paviljonus, kuriuose mugių metu liaudies meistrai galėtų eksponuoti ir pardavinėti savo gaminius.

              Aikštėje taip pat numatyta pastatyti estradą su sėdimomis vietomis, sukurti užuovėją su meniniais akcentais bei instaliacijomis, įrengti šviestuvus, apželdinti poilsiui skirtą zoną.

              Skaičiuojama, jog aikštės projektavimo ir rekonstrukcijos darbai kainuos apie 6,4 mln. litų. Metų pradžioje Vyriausybė skyrė 200 tūkst. litų techniniam projektui parengti. Tikimasi, jog likusios lėšos aikštei atnaujinti bus skirtos iš Vyriausybės 2008-2010 metų investicijų programos bei gautos iš privačių investuotojų.

              Comment


                Prieš porą metų buvo kalbama apie ispanų ar prancūzų ivesticiją, nepamenu tiksliai. Dainuojančius fontanus ketino daryti. Na o pastaruoju metu ten buvo kalbama apie gyvenamųjų statybą
                Mano nuotraukos @Fotki.com

                Auto Show Millennium 2007
                Retromobile 2007
                "Kova 1". Driftingo čempionatas
                "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                Kauno Marių Regioninis Parkas

                Comment


                  Sneka daug, daro mazai. remontuos tuos fontasnus dar 10 metu

                  Comment


                    Jei niekas nematėt tai čia naujas džiugiai nuteikiantis straipsnis http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=13625861

                    Gal galų gale pradės judėti šie reikalai į priekį ?

                    Comment


                      Planuojama, kad senųjų šviestuvų, kurie greičiausiai bus iškelti į miesto parkus, keitimas prasidės spalio pradžioje.


                      Iki spalio planuojama atnaujinti ir visus 135 Laisvės alėjoje esančius suoliukus.


                      „Jei tokie miestai kaip Vilnius, Palanga, Tauragė ar Šiauliai iš Vyriausybės gavo lėšų centrų sutvarkymui tai kodėl mes neturėtume gauti? Reikia Vyriausybei teikti investicinį projektą", - sakė A.Kupčinskas.
                      negi pagaliau ir pas mus šventė atėjo?!

                      dar prie to pačio - antraštė lrytas.lt:
                      Kaune net keturis kartus tamsiau nei Vilniuje
                      labai jau akis draskanti ir skambi antraštė, bet sekam toliau:
                      Jie tvirtina, kad pagrindinė Vilniaus gatvė, Gedimino prospektas, net 4 kartus apšviestas geriau nei Laisvės alėja.
                      negaliu tokių pernešti, kam taip rašinėti?
                      Paskutinis taisė daktaras; 2007.06.27, 17:13.

                      Comment


                        Neatitikimai skirtinguose straipsniuose.

                        Ši citata yra iš anksčiau player pateikto delfi.lt straipsnio:
                        <...> techniniame projekte numatyta pakeisti visus 243 šviestuvus itališkais. Visų šviestuvų pakeitimas kainuotų apie 7,2 mln Lt.
                        O štai taip rašoma www.kaunas.lt esančiame straipsnyje:
                        Norint atnaujinti apšvietimą Laisvės alėjoje (be gretutinių gatvių) reikėtų 234 tokių šviestuvų, kurio vieno kaina siekia 2,5 tūkst. litų. Bendra naujų šviestuvų įrengimo kaina, anot Administracijos vadovo, siektų apie 1,5 mln. litų. Įrengus naujus šviestuvus tikimasi elektros energijos sunaudojimą sumažinti perpus.
                        Nebent į 7,2 milijono litų yra įtraukiamas ir gretutinių gatvių šviestuvų pakeitimas, bet visvien nemanau, kad kaina skirtųsi beveik 5-is kartus.


                        Nekantriai lauksiu spalio.

                        Ir dar būtų visai neblogai, jei diskusijų dėl Laisvės alėjos šviestuvų atnaujinimo dalis būtų perkelta į temą Laisvės Alėjos rekonstrukcija.
                        Paskutinis taisė ; 2007.06.27, 18:00.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          Anądien susimąsčiau... Lyg čia forume ir nebuvo skelbta kas tiksliai išdygs Savanorių pr. netoli Prisikėlimo bažnyčios esančioje sankryžoje? Ar aš tiesiog pražiopsojau? Jau berods 3-4 aukšto perdangos dedamos, o konstrukcija būdinga aukštesniems pastatams, o ne įprastom Savanorių dėžutėm
                          Mano nuotraukos @Fotki.com

                          Auto Show Millennium 2007
                          Retromobile 2007
                          "Kova 1". Driftingo čempionatas
                          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                          Kauno Marių Regioninis Parkas

                          Comment


                            Ne Parex bankas?

                            Comment


                              /\ turbūt, kad jis šiaip hammer teisus, konstrukcijos tikrai tokios masyvokos, gerai būtų, jeigu bent jau kokie 6-7 aukštai būtų

                              Comment


                                A, taip, Parex Dabar prisiminiau, bet va techninės informacijos jei neklystu taip ir nebuvo?
                                Mano nuotraukos @Fotki.com

                                Auto Show Millennium 2007
                                Retromobile 2007
                                "Kova 1". Driftingo čempionatas
                                "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                                Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                                BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                                Kauno Marių Regioninis Parkas

                                Comment


                                  nu jei neklystu buvo apkalbeta ir neigiamai ivertinta forume, kad tik 3 aukstai bus. be to yra atskira jo tema cia kazkur

                                  Comment


                                    „Jei tokie miestai kaip Vilnius, Palanga, Tauragė ar Šiauliai iš Vyriausybės gavo lėšų centrų sutvarkymui tai kodėl mes neturėtume gauti? Reikia Vyriausybei teikti investicinį projektą", - sakė A.Kupčinskas.
                                    ...tai negi reikia laukti kol turėsi pavyzdžių? va jiem davė,tai reikia ir mum bandyt! Tie miestai paprasčiausiai pateikė projektus ir gavo tas lėšas. O Kaunas atrodo,kad net nežinojo, jog taip galima

                                    Comment


                                      „Gazpromui“ siūloma Kaune statyti naują elektrinę

                                      Tai dar tėra pasiūlymas, ne garantuoti ketinimai. Bet jei jie būtų įgvendinti, tai negaliu vienareikšmiškai vertinti. Labai jau nepatinka ši dalis: „Rusijos monopolininkė „Gazprom““ ir neaišku, kaip tai atsilieptų vartotojams. Kita vertus, investicijos (jos sudarytų 420 milijonų USD) bei eksportas šioje srityje yra gerai.
                                      Paskutinis taisė ; 2007.07.04, 14:44.
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                                      Comment


                                        Parašė Rodyti pranešimą
                                        „Gazpromui“ siūloma Kaune statyti naują elektrinę

                                        Tai dar tėra pasiūlymas, ne garantuoti ketinimai. Bet jei jie būtų įgvendinti, tai negaliu vienareikšmiškai vertinti. Labai jau nepatinka ši dalis: „Rusijos monopolininkė „Gazprom““ ir neaišku, kaip tai atsilieptų vartotojams. Kita vertus, investicijos bei eksportas šioje srityje yra gerai.
                                        Jie pagrinde eksportuotų į Kaliningradą

                                        Comment


                                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                          Jie pagrinde eksportuotų į Kaliningradą
                                          Tai kodėl jie negali ar nenori statyti pačiame Kaliningrade? Ar čia Gazpromas toks geras, kad dalį pelno nori palikti Lietuvoje? Ar kaip čia išeina? Trūksta logikos
                                          Kaip sakoma - nemokamų pietų nebūna ....
                                          Parašas :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X