Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    16 pilnai dubliuoja 2G, kuris iš viso nereikalingas, nes dubliuojamoje trasoje tik keliom minutėm greičiau už troleibusą
    Jeigu 24% ilgesnis 16 važiavimo laikas ( 42min) vietoje 2G (34min) nuo Žemynos iki Stoties yra tavo manymu visai nesvarbu, tai...

    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

    Comment


      Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

      Šimtai milijonų buvo paminėti tik skliausteliuose, pagrindinė mintis buvo dešimtys. Na bet paskaičiuokim:

      Santariškės - Pramogų Arena yra 4.9km ilgio atkarpa
      Ateities g. - taip pat 4.9km
      Ukmergės g. iki žiedo - 6.1km
      Pilaitės pr. iki žiedo - 4.6km
      Ozo/Buivydiškių/Rygos g. - 3.9km

      Viso naujai reiktų tiesti 24.4km kontaktinio tinklo, dauginam iš dviejų, nes visose atkarpose tiesti reiktų į abi puses
      48.8km x Pilaičio paminėti 300 000€ už 1km kontaktinio tinklo tiesimą = 14 640 000€

      Už tiek milijonų mes galėtumėm nusipirkti 54 naujus autobusus (14 640 000/270 000)

      54 nauji autobusai vien už troleibusų sistemos paruošimo kainą (t.y. ne pačius troleibusus)

      Ar dar kam nors kyla kokių nors klausimų ?
      Šitaip skaičiuojant daug kur Europoje neapsimoka tiesti tramvajų. Ypač visokiuose 200 tūkst. ir pan. miestuose. Pilnai susitvarkytų su autobusais. Bet tiesia. Ne savo lėšom, o ES. O tu čia atlieki kažkokius ubagiškus skaičiavimus. Ir išviso, kam investuoti į normalų VT. Juk nuostolinga. Reikia atiduoti verslui. Jau buvo atidavę. Daugiau supezusių mikrobų viarslas nenuėjo. Pasekmė visos tos politikos išlindo - masinė automobilizacija, VT nustekentas iki tiek kad užsiimama vienadieniais sprendimais - pirkti autobusus, nes konjunktūra jiems šiuo metu palankesnė nei troleibusams, visiškai nemąstant apie ilgalaikes perspektyvas.
      Paskutinis taisė Al1; 2018.09.06, 09:14.

      Comment


        Parašė mskapss Rodyti pranešimą

        Dėl troleibusų ir autobusų kainos - pora puslapių atgal Vilnietiškųjų Soliarių palyginimas (270kEur vs 385kEur)
        Pora postų atgal - VVT oficialios 1km savikainos.
        Beje, į savikainą YRA įskaičiuota ir pačių transporto priemonių kainą (per buhalterinį nusidėvėjimą). Atkreipkite dėmesį, kad nusidėvėjimo terminas yra 10 metų, taigi visi troleibusai, išskyrus 2 Amberius yra "buhalteriškai" nemokami, o autobusai - irgi beveik nemokami (dyzeliniai - seni, buhalteriškai "nemokami", dujiniai - už ES pinigus 85%, dar nusidėvėjimas skaičiuojamas). Taip, skaiciuojant 2018, 2019 autobusų savikaina kils, nes bus įskaičiuoti nauji autobusai...
        Vadinasi, realiai, net NESKAITANT pirkimo kainos (kuri troleibusams yra 30-50% didesnė), jų eksploatacija yra BRANGESNĖ net negu paprastų dyzelinių autobusų, nekalbant jau apie dujinius...



        Kaip ir rašiau, į savikainą įsiskaičiuoja ir nusidėvėjimas/pirkimo kaina ir pan... Ir šiuo metu skaičiuojant nusidėvėjimas visoms t/p yra toks pat - 10 metų linijinis, tai reiškia, kad 11 metų senumo autobuso/troleibuso vertė yra "0". Kadangi Vilniaus beveik visi troleibusai yra seni, vadinasi, įsigijimo kaina savikainai įtakos beveik neturi, bet vis tiek, eksploatacija ju yra brangesne
        Va būtent, kad į eksploatacijos savikainą yra įtraukiamas transporto priemonių nusidėvėjimas. O jo iš viso nėra, jei perkama už ES lėšas. Nusidėvėjimas tik tai daliai lėšų ar tiems autobusams, troleibusams, kurie perkami už VVT lėšas. Jei skaičiuojama kitaip, tai yra tiesiog neteisingas skaičiavimas. Gal taip ir reikalauja visokie ten teisės aktai, bet tai neatspindi realios padėties. Taip pat yra neteisinga neskaičiuoti nusidėvėjimo panaudotiems autobusams, jei jie perkami už VVT lėšas. Aišku, ne 10 metų, bet bent 2-3 metus po pirkimo tą reikėtų daryti.

        Dar kartą kartoju, Vilnius nauji troleibusai perkami be normnalaus konkurso. Iš viso tai, kaip jie perkami yra kriminalas. Tačiau matomai nenorėjo prarasti ES lėšų, todėl užmerkė akis valdžia. Visko gali būti, kad po kelių metų ta yla išlįs iš maišo ir bus sukeltas skandalas.

        O VVT ataskaitose irgi neaišku kaip skaičiuojama. Galiausiai, jei yra politinis užsakymas "skandinti" troleibusus, tai jie ir bus "skandinami".
        Dar nereikia pamiršti tokio dalyko, kaip remontas. Daugiau naujų autobusų su gamykline garantija - mažiau remonto, taigi ir išlaidų, ir savikainai tai turi įtakos. Ir labai ženklios. O paskui galima baksnoti pirštu, kad štai autobusų eksploatacija pigesnė. Statistiškai kaip ir teisinga, bet tai tas pats kaip matuoti vidutinę visų ligonių ligoninėje temperatūrą, kuri bus normali statistiškai, iš sakyti, kad ligoniai sveiki.


        Comment


          Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
          Tiesa nepaminejau dar vieno awkward fakto apie maskvos elektrobusus - sildymas veikia nuo dyzelinio generatoriaus. Video sake kad ir kondicionierius, komentaruose tai paneige, tai nezinau kaip is tikruju. Bet sildytis dyzeliu... tokie ir elektrobusai. Dar neaisku kas maziau tersia ar euro6 varyklis ar tas ju generatorius kuris tikrai bus be adblue. Todel pastebejimas apie -20 temperatura labai tikslus. Pekino elektrobusai aisku faini kad kraunasi per 20 min ir pravaziuoja IKI 80 km (prisiminkim model s kuri gali vaziuot 320 km o realiai 200 nes ijungi kondiske ir akumus negerai iskraut iki 0).. Standartiniam vilnietiskam marsrutui 15-20 km turetu uztekt, pasisieke kad mazas miestas. Isivaizduokit kad kiekvienam marsruto gale reikes irengti po krovimosi stoteles, nes ziema su ijungtu sildymu ar vasara kondicionieriu 40 km... gali jau ir neuztekt. Taigi reikes krautis abejose keliones galose. Marsruto ten + atgal laikas pailgeja 30-40 minuciu, kas automatiskai reiskia reikes daugiau transporto priemoniu ir viskas pasidaro N kartu brangiau nei naudojant KT tinkla bent vietomis.
          Varšuvoje yra 222 maršrutas, kuris pilnai aptarnaujamas tik elektrobusais Solaris. Fotoreportažas iš Varšuvos (elektrobusai) jau už kelių dienų bus. Viename jo gale yra pakrovimo stotelė. Elektrobusas kraunasi apie 20 min. Dar vienas elektrobusas stovi ir laukia eilės. Aišku, 2 stotelės gale leistų sutrumpinti stovėjimą eilėje pakrovimui.
          Paskutinis taisė Al1; 2018.09.06, 09:16.

          Comment


            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
            Jeigu 24% ilgesnis 16 važiavimo laikas ( 42min) vietoje 2G (34min) nuo Žemynos iki Stoties yra tavo manymu visai nesvarbu, tai...
            Troleibusų grafikai yra dirbtinai ištempti. Ir dar dėl senų iešmų, kryžmių sankryžose, nenormalaus KT Savanorių žiede laikas išsitempia keliom minutėm. Minutė prie minutės, ir iš 8 minučių skirtumo realia liks kokios 3-4 min.

            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
            Visokių sąmokslo teorijų kas nori gali prisigalvoti, bet tai nereiškia, kad iš tikro yra planas privatizuoti. Ypač kai triukšmauja visokie nepatekę į valdžią ar tuo labiau kai priversti išeiti dėl tarybos nario etikos pažeidimų.
            Plano privatizuoti niekas neatšaukė. Jis jau įgyvendintas iš dalies - 100 "Transrevio" dyzelinių autobusų.

            Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

            Jeigu jus skaitet elektrobusu pirkimo salygas keliais postais auksciau tai buvo pamineta "bent 10 sėdimų ir 22 stovimos vietos" salygos yra labiau nei keistos kai apeliuojama 2 kart didesniu stovimu vietu skaiciumi nei sedimu, lygtais zmones dar net pirkimo salygose laikomi gyvuliais kurie turi stoveti keliones metu, o 10 sedimu vietu atitiks bet koks didesnis mikriukas.
            Taigi čia elektrinis midibusas Senamiesčiui. Galbūt netgi elektrinis mikrobas.

            Parašė andyour Rodyti pranešimą

            Solaris troleibusų amžius bus daugiau nei 10 metų. Atrodo neblogai. Pakeitus grindų dangą atrodytų jau labai neblogai. Kaip Škoda dar važinėja, tai čia nesuvokiama man iki šiol. Nors būklė jau žemiau blogos.
            Ką turi omeny tinkami laužynui po 10 metų? Turi omeny supuvę? Viską ką galima suremontuoti, tai galima padaryti dar pakankamai nebrangiai Lietuvoje.
            Škodos važinėja, nes jos yra primityvios. O viskas, kas primityvu, išlieka ilgai. Primityvūs gyvūnai ir augalai gyvuoja milijonus metų mažai pakitę ir išlieka sunkiomis sąlygomis, jei įvyksta klimato katastrofa...
            Paskutinis taisė Al1; 2018.09.06, 09:12.

            Comment


              VVT savo feisbuke skelbia, kad atvyko "būris naujų autobusų" - nuotraukose triašiai Solaris. Gal kas turi daugiau info?

              Comment


                Kad triašiai jau senokai važinėja, 3G jie dažnokai sutinkami.
                Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                Comment


                  Parašė lukass Rodyti pranešimą
                  Kad triašiai jau senokai važinėja, 3G jie dažnokai sutinkami.
                  Tiesiog kita partija tų pačių naujų. Juos gi dalimis pristato.

                  Comment


                    Šiuo metu važinėja 13 ilgų Soliarių ir jau yra atvykę šiek tiek virš 90 trumpų.
                    Viešojo transporto temų rodyklė >>

                    Comment


                      Dėl 2G naikinimo visiškas absurdas dar kart sakau, patarčiau A|1 pažiūrėti, kiek žmonių susirenkama atkarpoj Santariškės - Žemynos. Tam tikrom popietinėm valandom jau nuo Santariškių autobusai varo pilnoki.

                      Comment


                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                        Va būtent, kad į eksploatacijos savikainą yra įtraukiamas transporto priemonių nusidėvėjimas. O jo iš viso nėra, jei perkama už ES lėšas. Nusidėvėjimas tik tai daliai lėšų ar tiems autobusams, troleibusams, kurie perkami už VVT lėšas. Jei skaičiuojama kitaip, tai yra tiesiog neteisingas skaičiavimas. Gal taip ir reikalauja visokie ten teisės aktai, bet tai neatspindi realios padėties. Taip pat yra neteisinga neskaičiuoti nusidėvėjimo panaudotiems autobusams, jei jie perkami už VVT lėšas. Aišku, ne 10 metų, bet bent 2-3 metus po pirkimo tą reikėtų daryti.
                        Tai kad šie skaičiai (2015-2016m) ir atitinką tą situaciją, kad troleibusai buhalteriškai beveik pilnai nusidėvėję, ir jų savikaina praktiškai tiktai jų tiesioginės sąnaudos.
                        Autobusų atvejų - irgi beveik taip, tik yra nedidelė dalis savikainoje finansavimo Solaris ir Man autobusams.
                        Tai logiškai mastant, jei važiavimo savikaina net be pačios TP kainos troleibusui yra didesnė nei autobusui, jei net kuro kaina dujiniam autobusui yra mažesnė nei troleibusui, o dar be viso šito troleibusas kainuoja 30-50% brangiau.....

                        Dėl dujų kainos - vienas iš akiviazdžiausių įrodymų, ką duoda antro "vamzdžio" turėjimas

                        Comment


                          Parašė Mantas95 Rodyti pranešimą
                          Dėl 2G naikinimo visiškas absurdas dar kart sakau, patarčiau A|1 pažiūrėti, kiek žmonių susirenkama atkarpoj Santariškės - Žemynos. Tam tikrom popietinėm valandom jau nuo Santariškių autobusai varo pilnoki.
                          Tam yra 55 autobusas, kurį galima dar ir padažninti, panaikinus 2G. Faktas vienas - iš Santariškių į stotį niekas nevažiuoja. Todėl pilnai 16 troleibusas ir 55 autobusas susitvarkytų su srautais.

                          Comment


                            Parašė mskapss Rodyti pranešimą

                            Tai kad šie skaičiai (2015-2016m) ir atitinką tą situaciją, kad troleibusai buhalteriškai beveik pilnai nusidėvėję, ir jų savikaina praktiškai tiktai jų tiesioginės sąnaudos.
                            Autobusų atvejų - irgi beveik taip, tik yra nedidelė dalis savikainoje finansavimo Solaris ir Man autobusams.
                            Tai logiškai mastant, jei važiavimo savikaina net be pačios TP kainos troleibusui yra didesnė nei autobusui, jei net kuro kaina dujiniam autobusui yra mažesnė nei troleibusui, o dar be viso šito troleibusas kainuoja 30-50% brangiau.....

                            Dėl dujų kainos - vienas iš akiviazdžiausių įrodymų, ką duoda antro "vamzdžio" turėjimas
                            Laba diena, krito pasaulinės dujų kainos 2014/2015 m. o ne joks antras "vamzdis". Gal pagaliau pradėkite orientuotis realybėje, o ne propagandoje?
                            Dar kartą kartoju, kad tai, ką pateikia VVT, nėra galutinė instancija. Pirma, kaip minėjau, yra politinis užsakymas" skandinti" troleibusus. Antra, neaišku, kaip ten jie viską paskaičiuoja. Gal į tą elektros savikainą įtraukiamos ir visos kitos elektros išlaido ir t.t.. Trečia, labai abejoju, ar Škodose naudojama rekuperacija. Taigi... Po to sakyti, kad troleibusų kilometro savikaina didelė tai tas pats, kas lyginti senus Ikarus su naujais autobusais, kurie kuro mažiau ryja... Va tau ir savikaina. Be to, ar tai tiesa, ar ne, nežinau, lygtai troleibusų vairuotojai uždirba daugiau. Klausimas - kodėl? Kuo jau troleibusą sudėtingiau vairuoti už autobusą? Ar vairuotojų atlyginimai įtraukti į kilometro savikainą?
                            Paskutinis taisė Al1; 2018.09.06, 10:51.

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                              Be to, ar tai tiesa, ar ne, nežinau, lygtai troleibusų vairuotojai uždirba daugiau. Klausimas - kodėl? Kuo jau troleibusą sudėtingiau vairuoti už autobusą? Ar vairuotojų atlyginimai įtraukti į kilometro savikainą?
                              Darbas su elektros įrenginiais - aukštesnė kategorija.

                              Comment


                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                                Faktas vienas - iš Santariškių į stotį niekas nevažiuoja.
                                Iš kur imti srautų matavimų duomenys? Faktus reiktų pagrįsti. Jau nekalbant apie eilinį pačio nenuoseklumą, kai vienoje temoje kalbi apie stoties reikalingumą esamoje vietoje, o kitoje jau skiedi niekuo nepatvirtintus "faktus", kad niekas per stotį nevažiuoja.

                                Comment


                                  Nereikia iškraipyti mano žodžių. Ne "per" stotį, o į stotį iš Santariškių. Nes yra 1G. Taip pat ir iš Ateities g. stotį greičiau galima pasiekti per Kalvarijų g. ir t.t. Ir ne prie ko čia tie srauto matavimai. Objektyvi realybė ir logika.

                                  Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

                                  Darbas su elektros įrenginiais - aukštesnė kategorija.
                                  Tarybiniais laikais gal ir taip. Dabar tai jau tikrai ne. Turintis D kategoriją, turi ir C, ir darbo rinkoje turi daugiau šansų surasti geriau apmokamą darbą. O dauguma troleibusų vairuotojų neturi (nes ir nereikia) nei C, nei D kategorijų.

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Nereikia iškraipyti mano žodžių. Ne "per" stotį, o į stotį iš Santariškių. Nes yra 1G. Taip pat ir iš Ateities g. stotį greičiau galima pasiekti per Kalvarijų g. ir t.t. Ir ne prie ko čia tie srauto matavimai. Objektyvi realybė ir logika.
                                    O kas ką iškraipo? Labai aiškus teiginys, kad niekas nevažiuoja iš Santariškių į stotį. Tai prašom pagrįsti teiginį arba nesisvaidyti nepagrįstais kategoriškais pareiškimais. Nes tamstos objektyvumu ir logika drįstu abejoti.

                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Tarybiniais laikais gal ir taip. Dabar tai jau tikrai ne. Turintis D kategoriją, turi ir C, ir darbo rinkoje turi daugiau šansų surasti geriau apmokamą darbą. O dauguma troleibusų vairuotojų neturi (nes ir nereikia) nei C, nei D kategorijų.
                                    Prie ko čia vairuotojų kategorijos. Yra darbo įkainių kategorijos. Dirbant su pavojingais (elektros) įrenginiais - kategorija aukštesnė.

                                    Comment


                                      Aš irgi darbe dirbu su pavojingais įrenginiais, tiek elektros, tiek ir įvairių spinduliuočių. Man (ir visiems kitiems) už tai nieko nemoka papildomai. Sveikatą užtat verčia tikrintis. Taigi, prie ko čia troleibusų vairuotojai ir pavojingi įrenginiai? Dabar atlyginimus nustato darbo rinka, o ne pavojingumo klasė.

                                      Nepagrįstais pareiškimais svaidaisi tu. Joks normalus žmogus nevažiuos per aplink, jei galima tiesiai. Iš Santariškių į stotį greičiau yra 1G, o ne 2G. Pažiūrėk į tvarkaraštį.

                                      Comment


                                        Iš Santariškių į pačią stotį niekas su 2G gal ir nevažiuoja, užtat labai daug žmonių važiuoja į Laisvės pr., o 55 čia ne prie ko, nes su tokiu kursavimo dažnumu jis būtų grūste-pergrūstas. Jeigu jį dažninti, tai tuomet dar labiau nesuprantu tokio pasiūlymo logikos - vieną autobusų maršrutą naikinam, kitą autobusų maršrutą stiprinam.

                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                                        Laba diena, krito pasaulinės dujų kainos 2014/2015 m. o ne joks antras "vamzdis". Gal pagaliau pradėkite orientuotis realybėje, o ne propagandoje?
                                        Dar kartą kartoju, kad tai, ką pateikia VVT, nėra galutinė instancija. Pirma, kaip minėjau, yra politinis užsakymas" skandinti" troleibusus. Antra, neaišku, kaip ten jie viską paskaičiuoja. Gal į tą elektros savikainą įtraukiamos ir visos kitos elektros išlaido ir t.t.. Trečia, labai abejoju, ar Škodose naudojama rekuperacija. Taigi... Po to sakyti, kad troleibusų kilometro savikaina didelė tai tas pats, kas lyginti senus Ikarus su naujais autobusais, kurie kuro mažiau ryja... Va tau ir savikaina. Be to, ar tai tiesa, ar ne, nežinau, lygtai troleibusų vairuotojai uždirba daugiau. Klausimas - kodėl? Kuo jau troleibusą sudėtingiau vairuoti už autobusą? Ar vairuotojų atlyginimai įtraukti į kilometro savikainą?
                                        Įrodymus ant stalo

                                        Comment


                                          Parašė 10.000 Rodyti pranešimą
                                          Iš Santariškių į pačią stotį niekas su 2G gal ir nevažiuoja, užtat labai daug žmonių važiuoja į Laisvės pr., o 55 čia ne prie ko, nes su tokiu kursavimo dažnumu jis būtų grūste-pergrūstas. Jeigu jį dažninti, tai tuomet dar labiau nesuprantu tokio pasiūlymo logikos - vieną autobusų maršrutą naikinam, kitą autobusų maršrutą stiprinam.
                                          Tai žinoma, dažninti, kaip ir buvo iki visų VT pertvarkų. Dalis 2G autobusų pereitų į 55, o kitą dalį būtų galima panaudoti kitiems maršrutams. Ir tuo pačiu dažninti 16 troleibusą, neištempiant grafikų. All good, pritarčiau tam, ką siūlo A|1.

                                          Aš vis dar nesuprantu tų G maršrutų logikos, kai stoja kiekvienoje stotelėje, arba velkasi paskui lėtesnį troleibusą jei važiuoja už jo. Reikėjo tiesiog dar labiau sudažninti 6, 26, 44, 45, 47 maršrutus, pakoreguoti trasas, atitinkančias esamas G trasas, ir viskas.
                                          دائما الليتوانيه

                                          Comment

                                          Working...
                                          X