Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Vinecko Rodyti pranešimą

Apie ką kalba? Tvarkaraščiai sudaromi pagal lėčiausius vairuotojus, dauguma nenori vargti, stengdamiesi išlaikyti tvarkaraštį. Todėl vieni (greitesni) piko metu gali vis tiek atvažiuoti anksčiau, o tie, į kuriuos remiasi tvarkaraštis - vis tiek vėluos.
    Sprendimas būtų... pvz. šešios vairuotojų klasės.
    Gauni žemiausią atėjęs dirbti.

Tada kyla ir tik su pirma-antra gali ant G dirbti.
    O naujokai lai vežioja į Aukštuosius Panerius ar Grigaičius. Ar babas su 37, į kapines nepavėluos jos.

Lėtinimas pagal lėčiausią -> dar daugiau į mašinas.

Comment

Šiaip išties G maršrutai sulėtėjo. Va užvakar vakare teko važiuoti kažkodėl pagal tvarkaraštį vėluojančiu 3g (vairuotojui teko vytis tvarkaraštį) - tai kitas reikalas buvo kokiu greičiu buvo važiuojama - gatvėmis tiesiog skrieji, jokių stoviniavimų stotelėse. Buvau pasiilgęs tokio važiavimo. Pagalvojau, kaip faina būtų jei kiekvienas G autobusas taip važinėtų. Suprantu, kad reiktų gal ir didesnės algos, nes reikia daugiau dėmesio sutelkti ir pan. norint taip skrieti, bet tikrai pakeltų lygį. Ypač tas pasijustų ne piko metu, kai dabar autobusai slenka.

Comment

Parašė Fulgur Rodyti pranešimą

O naujokai lai vežioja į Aukštuosius Panerius ar Grigaičius. Ar babas su 37, į kapines nepavėluos jos.

Kalbintas autobuso vairuotojas dirba VVT nuo šių metų liepos mėnesio ir važiuoja žymiai greičiau negu VVT “elItiniai”. Troleibuso vairuotojas manau visiems žinomas Petr irgi ne taip daug dirba VVT.

Comment

Parašė Vilniaus gyventojas Rodyti pranešimą
          Šiaip išties G maršrutai sulėtėjo. Va užvakar vakare teko važiuoti kažkodėl pagal tvarkaraštį vėluojančiu 3g (vairuotojui teko vytis tvarkaraštį) - tai kitas reikalas buvo kokiu greičiu buvo važiuojama - gatvėmis tiesiog skrieji, jokių stoviniavimų stotelėse. Buvau pasiilgęs tokio važiavimo. Pagalvojau, kaip faina būtų jei kiekvienas G autobusas taip važinėtų. Suprantu, kad reiktų gal ir didesnės algos, nes reikia daugiau dėmesio sutelkti ir pan. norint taip skrieti, bet tikrai pakeltų lygį. Ypač tas pasijustų ne piko metu, kai dabar autobusai slenka.
          Man patiko važiuoti su vėliau pakalbintų autobuso vairuotoju A3 maršrute, važiuoja pagal ženklus, autobusas tiesiog skrieja ir važiavimo laikas sutrumpėjo palyginus su tvarkaraščiu 6 min.

Comment

Ir dar apie G maršrutus.
            Kadangi juose dirba autobusai su priekabomis - reiškia juose dirba jau “elitiniai” vairuotojai, tačiau dažniausiai tie vairuotojai nesivargina ir net žinodami maršrutą mintinai važiuoja kaip vėžliukai.
            Skirtingai nuo naujokų, kurie spaudžia pedalą negailėdami. Vietoj to, kad kažkaip jiems padėkoti už rodomus tvarkaraščių spragas - jie yra baudžiami už “per greitą važiavimą”.

Comment

Ir dar apie G maršrutus.
              Kadangi juose dirba autobusai su priekabomis - reiškia juose dirba jau “elitiniai” vairuotojai, tačiau dažniausiai tie vairuotojai nesivargina ir net žinodami maršrutą mintinai važiuoja kaip vėžliukai.
              Skirtingai nuo naujokų, kurie spaudžia pedalą negailėdami. Vietoj to, kad kažkaip jiems padėkoti už rodomus tvarkaraščių spragas - jie yra baudžiami už “per greitą važiavimą”.
              Aš suprantu sekančiai.
              Jei aš gyvenu x vietovėje, kur važiuoja privežamasis, o dirbu Z kur greitasis, tai rizikos yra dvi.

Tai yra, jei aš važiuoju su X privežamuoju, man svarbu, kad iš mano stotelės jis išvyktų ne anksčiau nei nurodyta.
              Po to į Z greitąjį ar aš įsėsiu 7,24 ar 7,30 jau be skirtumo.

Ir atitinkamai atgal. Man svarbu, kad X privežamasis neišvyktų per anksti. Pvz. jei jis vyksta 1735, 1805, 1835, tai nesinori pusvalandį laukti.

Norisi, kad JUDU išsigrynintų, kas yra svarbu. Nes jei reikia pereiti dvi gatves per perėją, persėdant, gali užgaišti 3 min ir nespėti. Aš turiu omeny, kad greitojo išvykimas nėra svarbus prie tankaus dažnio. T.y. greitasis gali atvykti 6 min greičiau ir nieko neatsitiks nes jų dažnis yra 5-10 min.

Comment

Aš suprantu sekančiai.
                Jei aš gyvenu x vietovėje, kur važiuoja privežamasis, o dirbu Z kur greitasis, tai rizikos yra dvi.

Tai yra, jei aš važiuoju su X privežamuoju, man svarbu, kad iš mano stotelės jis išvyktų ne anksčiau nei nurodyta.
                Po to į Z greitąjį ar aš įsėsiu 7,24 ar 7,30 jau be skirtumo.

Ir atitinkamai atgal. Man svarbu, kad X privežamasis neišvyktų per anksti. Pvz. jei jis vyksta 1735, 1805, 1835, tai nesinori pusvalandį laukti.

Norisi, kad JUDU išsigrynintų, kas yra svarbu. Nes jei reikia pereiti dvi gatves per perėją, persėdant, gali užgaišti 3 min ir nespėti. Aš turiu omeny, kad greitojo išvykimas nėra svarbus prie tankaus dažnio. T.y. greitasis gali atvykti 6 min greičiau ir nieko neatsitiks nes jų dažnis yra 5-10 min.
                Kalbu apie tai, kad tie greiti vairuotojai parodo tvarkaraščių spragas. Come on 300 m per 4 min aš pėščiomis greičiau nueisiu negu autobusas važiuos pagal tvarkaraštį.
                Be to JUDU sudaro tvarkaraščius pažeidžiant ne tik sveiko proto ribas, bet ir KET. Lėtindami VT, sudaro kliūtis kitiems eismo dalyviams. Na ir važiavimas lėčiau negu srautas 15+ km/h sunkiai protu suvokiamas.

Comment

Po ilgo laiko pasivažinėjau VVT. Rinkausi G.

Susidaro liūdnas vaizdas. Velkasi, stotelėse akivaizdžiai stoviniuoja. Stotelių skaičius padaugėjo.

Manau atėjo laikas pripažinti - G, kur sutampa su Troleibusais, turi būti jais ir pakeisti.

2G lekiantis ant 70 km/h Laisvės pr. yra praeitis. O su greičiu 45 km/h tegu būna švarus oras - T16.
                  Vaikučių atostogų metų reiktų naujus grafikus sudaryt, nes dabar tai tikrai nervina kai degant žaliam šviesoforo signalui specialiai nusimetinėja greitį, kad tik nespėtų pravažiuoti.

Comment

2G lekiantis ant 70 km/h Laisvės pr. yra praeitis. O su greičiu 45 km/h tegu būna švarus oras - T16.
                    Ne praeitis. Ne kartą teko prasilėkti.

Comment

40 norima paleisti per Fabijoniškių g. vietoj S. Stanevičiaus g. ir jis kursuos savo “unikalią” trasa.
                      Fabijoniškių g. baigėsi asfaltavimo darbai ir jau įrenginėjamos stotelės. Mačiau, kad parduotuvės IKI pusėje prie jos jau įrengtas ir laukimo paviljonas.

Abrikosai mus išgelbės. ~

Comment

Parašė Lucario Rodyti pranešimą

Fabijoniškių g. baigėsi asfaltavimo darbai ir jau įrenginėjamos stotelės. Mačiau, kad parduotuvės IKI pusėje prie jos jau įrengtas ir laukimo paviljonas.
                        Gal galima vaizdiškai sužinoti, kur stotelės yra įrenginėjamos? Ir su kokiais pavadinimais?
                        Gerbkite kitų forumo narių nuomones.

Comment

Parašė Naujaneriai Rodyti pranešimą

Gal galima vaizdiškai sužinoti, kur stotelės yra įrenginėjamos? Ir su kokiais pavadinimais?
                          Pavadinimus matyt kažkaip JUDU tvirtins arba miesto taryba.
                          Man asmeniškai žinoma 2 stotelių apytikslė vieta.
                          1 stotelė prie IKI (Artimiausia stotelė Igno Šeiniaus)
                          2 stotelė jeigu neklystu kažkur netoli Lidl

Comment

Šiaip įdomu kurį maršrutą ten paleis. Atrodo, po masinės isterijos dėl 3G nukreipimo iš Fabijoniškių žiedo, turbūt nedrįs nuiminėti 40 iš Stanevičiaus gatvės.

Comment

Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                              Šiaip įdomu kurį maršrutą ten paleis. Atrodo, po masinės isterijos dėl 3G nukreipimo iš Fabijoniškių žiedo, turbūt nedrįs nuiminėti 40 iš Stanevičiaus gatvės.
                              Judu tiesiog ne visai gerai suorganizavo veiklą.
                              Vietą, kur 3G važinėjo paliko be padorios alternatyvos.
                              Vietoj to, kad sustiprinti maršrutą X iš ten - niekas beveik padaryta nebuvo. Na ir šiaip resursų tai padaryti tiesiog nėra. VVT autobusų neturi daugiau, kol kas tendencija net į mažėjimą. Transrevis - kibirai ant ratų + 57 niekaip ne alternatyva. Kautra? Būtų juokinga žiūrėti į tai, kaip Fabijoniškių galą bandytų išvežti mikriukais.

Comment

O kokią "padorią", kaip sakai, alternatyvą ten galima organizuoti? Iki Ukmergės gatvės daugumai ten paeiti visai nedaug. Jeigu svajojame apie tramvajų arba metro tai reikia susitaikyti, kad jie į kiekvieną kiemą neįvažiuos.

Comment

O kokią "padorią", kaip sakai, alternatyvą ten galima organizuoti? Iki Ukmergės gatvės daugumai ten paeiti visai nedaug. Jeigu svajojame apie tramvajų arba metro tai reikia susitaikyti, kad jie į kiekvieną kiemą neįvažiuos.
                                  Bent jau bandomajam laikotarpiui padažninti tą patį 5 autobusą, pažiūrėti srautus, kaip ten viskas dėliojasi.
                                  Vistiek esmė tame, kad dauguma srauto ėjo į 3G, nes jis greičiausiu būdu nugabendavo žmonės iki miesto centro*.

Jeigu kalbame apie tramvajų/metro, tai turime suprasti, kad tos sistemos gyvena ne tik iš srauto, kuri nuo stotelių maždaug 500m spinduliu eina, bet ir iš privežamųjų maršrutų.
                                  Dabar 3G rodo, kad autobusai nėra pajėgūs išvežti visus norinčius iš Perkūnkiemio + dalis Fabijoniškių.
                                  O tramvajus, kaip tik tokį srautą lengvai priimtų (maždaug kas 8 min ~240 žmonių talpos tramvajus)

Jeigu jau kalbame apie tą patį tramvajų, reiškia, kad reikia organizuoti privežamųjų maršrutų prie jo.

Comment

Nu laba diena... Nuo Fabijoniškių žiedo iki Ukmergės gatvės sako visai nedaug. Plius dar kur reikia kirsti magistralinę gatve ir dar su debilišku šviesoforu, kurio intervalas panašu nesureguliuotas ir yra toks pat, koks buvo eile metų. Kai prasidės ten nelaimės mokinių iš šalia esančios mokyklos, tuomet gal bukapročiai iš "JUDU" susigriebs. Visuomet supranta, kada jau kas įvyksta. Gedvydžių, Tako stotelėse matau žmonių minias, ko nebuvo anksčiau ir sausakimšus 24 ir 5 autobusus kurie jau nuo pat žiedo būna beveik pilnai užpildyti. Atėmė iš vienų, ir padarė gerą kitiems. Taip nesidaro. Absurdo teatras. Iš Skalvių žiedo daro autobusu stotį. Kam ten reikalingi net du greitieji autobusai. Su 3G iš Skalvių žiedo į oro uostą ratais kvadratais tikrai niekas nevažiuos. Tam yra 7 troleibusas kuris net greičiau nuveštų iki Pamėnkalnio st., o ten jau į 3G.
                                    Paskutinis taisė UAB Susisiekimas; Vakar, 01:55.

Comment

Jeigu jau kalbame apie tą patį tramvajų, reiškia, kad reikia organizuoti privežamųjų maršrutų prie jo.
                                      Faktas, kad reikia, bet privežamasis maršrutas Fabijoniškių žiedas-Baltrušaičio stotelė yra pernelyg trumpas ir turint omenyje, kiek užima sukinėjimaisi per visus Ukmergės ir Ateities gatvės sankryžos šviesoforus, greičiau ir papraščiau paeiti.

Parašė UAB Susisiekimas Rodyti pranešimą

Nu laba diena... Nuo Fabijoniškių žiedo iki Ukmergės gatvės sako visai nedaug. Plius dar kur reikia kirsti magistralinę gatve ir dar su debilišku šviesoforu, kurio intervalas panašu nesureguliuotas ir yra toks pat, koks buvo eile metų. Kai prasidės ten nelaimės mokinių iš šalia esančios mokyklos, tuomet gal bukapročiai iš "JUDU" susigriebs. Visuomet supranta, kada jau kas įvyksta. Gedvydžių, Tako stotelėse matau žmonių minias, ko nebuvo anksčiau ir sausakimšus 24 ir 5 autobusus kurie jau nuo pat žiedo būna beveik pilnai užpildyti. Atėmė iš vienų, ir padarė gerą kitiems. Taip nesidaro. Absurdo teatras. Iš Skalvių žiedo daro autobusu stotį. Kam ten reikalingi net du greitieji autobusai. Su 3G iš Skalvių žiedo į oro uostą ratais kvadratais tikrai niekas nevažiuos. Tam yra 7 troleibusas kuris net greičiau nuveštų iki Pamėnkalnio st., o ten jau į 3G.
                                      Man atrodo, MedinisStrazdas yra iš Perkūnkiemio ir galėtų parašyti, ar į oro uostą važiuotų su 3G, ar su tikrai "ratais nevažinėjančiu" 7 troleibusu su ypač patogiu persėdimu Pamėnkalnio g.

Comment

Faktas, kad reikia, bet privežamasis maršrutas Fabijoniškių žiedas-Baltrušaičio stotelė yra pernelyg trumpas ir turint omenyje, kiek užima sukinėjimaisi per visus Ukmergės ir Ateities gatvės sankryžos šviesoforus, greičiau ir papraščiau paeiti.

Man atrodo, MedinisStrazdas yra iš Perkūnkiemio ir galėtų parašyti, ar į oro uostą važiuotų su 3G, ar su tikrai "ratais nevažinėjančiu" 7 troleibusu su ypač patogiu persėdimu Pamėnkalnio g.
                                        Gerai, kada Jūs jaunas, sveikas ir galite paeiti. Nepamirškime jog didelė dalis VT naudojasi senjorai ir vyresnio amžiaus keleiviai. O man asmeniškai geriau, būtų greičiau pasiekti tikslą, šiuo atveju, taip pat iš žiedo atvažiuosiančiu tuščiu 7 troleibusu, o ne važinėti ratais kvadratais. Neturiu fetišo tik autobusams ir laiko gaišimui važinėjantis po miestą. O Fabijoniškių gyventojus aš visiškai ir pilnai suprantu. Mažai dar isterikuoja jie (kaip sakėte). Nuvažiuokite į Gedvydžių, Tako stoteles ir pasižiūrėkite kas ten vyksta, ypač piko metu. Nu nesąmone didžiausia padarė kokia tik galėjo padaryti ir tiek... Vadinasi persodinkim žmonės į VT... Juokas pro ašaras.
                                        Paskutinis taisė UAB Susisiekimas; Vakar, 11:09.

Comment

Parašė UAB Susisiekimas Rodyti pranešimą

Gerai, kada Jūs jaunas, sveikas ir galite paeiti. Nepamirškime jog didelė dalis VT naudojasi senjorai ir vyresnio amžiaus keleiviai. O man asmeniškai geriau, būtų greičiau pasiekti tikslą, šiuo atveju, taip pat iš žiedo atvažiuosiančiu tuščiu 7 troleibusu, o ne važinėti ratais kvadratais. Neturiu fetišo tik autobusams ir laiko gaišimui važinėjantis po miestą. O Fabijoniškių gyventojus aš visiškai ir pilnai suprantu. Mažai dar isterikuoja jie (kaip sakėte). Nuvažiuokite į Gedvydžių, Tako stoteles ir pasižiūrėkite kas ten vyksta, ypač piko metu. Nu nesąmone didžiausia padarė kokia tik galėjo padaryti ir tiek... Vadinasi persodinkim žmonės į VT... Juokas pro ašaras.
                                          Fetišas yra pasakoti, kad kažkas važiuos su 7 troleibusu, rinksis vieną nepatogiausių persėdimų visame Vilniuje Pamėnkalnio stotelėje ir tik tada sės į 3G, užuot iškart į jį įlipus Perkūnkiemyje.

Nuo Tako stotelės iki Gedvydžių Ukmergės gatvėje kokie 350m, apie ką mes išvis šnekam? Gal dar į daugiabučių kiemus 3G įvažiuoja?

Comment

Working...
                                          X