Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Šiaurinė gatvė Vilniuje. Pašilaičiai-Šeškinė-Žirmūnai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Sovietmečiu statybose buvo naudojamas betonas ir plienas. Reikia atsikratyti šių sovietinių reliktų
    Nesipainiojame - aš neteigiu, kad reikia atsisakyti gatvės dėl to, kad ji buvo suplanuota sovietmečiu, kaip ir neteigiu, kad reikia negerti vandens, nes Stalinas jį gėrė. Mano teiginiuose sovietmetis visiškai nefigūruoja. Teigiu, kad reikia suplanuoti dalykus pagal šiuolaikinius miesto poreikius. Gatvės šalininkai, tuo tarpu, nuolatos mojuoja sovietmečio planais, dažnai dar ir prideda, kad va 'suplanuota dar sovietmečiu'. Tas faktas, kad ji buvo suplanuota didžiausio miesto niokojimo laikais man nesako visiškai nieko, kaip ir tavo tariamų draugų laukimas, nepriklausomai nuo to, kurio sovietmečio projekto jie laukia labiau: šito ar komunizmo. Mano draugai, gyvenantys tose vietose, labiausiai laukia gero viešojo transporto, į darbą važinėja paspirtuku arba autobusu. Ir tai man yra kur kas įdomiau nei nuolatinis mojavimas šiuo projektu ar Lenino raštais.

Comment

Parašė VLR Rodyti pranešimą

Nesipainiojame - aš neteigiu, kad reikia atsisakyti gatvės dėl to, kad ji buvo suplanuota sovietmečiu, kaip ir neteigiu, kad reikia negerti vandens, nes Stalinas jį gėrė. Mano teiginiuose sovietmetis visiškai nefigūruoja. Teigiu, kad reikia suplanuoti dalykus pagal šiuolaikinius miesto poreikius. Gatvės šalininkai, tuo tarpu, nuolatos mojuoja sovietmečio planais, dažnai dar ir prideda, kad va 'suplanuota dar sovietmečiu'. Tas faktas, kad ji buvo suplanuota didžiausio miesto niokojimo laikais man nesako visiškai nieko, kaip ir tavo tariamų draugų laukimas, nepriklausomai nuo to, kurio sovietmečio projekto jie laukia labiau: šito ar komunizmo. Mano draugai, gyvenantys tose vietose, labiausiai laukia gero viešojo transporto, į darbą važinėja paspirtuku arba autobusu. Ir tai man yra kur kas įdomiau nei nuolatinis mojavimas šiuo projektu ar Lenino raštais.
      Kokiais sovietmečio planais? Bendrajame plane tas dalykas yra numatytas. Ar tu gali nustoti šokinėti nuo vieno "argumento" prie kito??
      Ir kaip tavo draugai "toje vietoje" gali laukti geresnio VT, jei tokie kaip tu boikotuoja esminę jungtį, kurioje yra numatytas geresnis VT??
      Logikos klaida, po logikos klaidos, po logikos klaidos iš tokių kaip tu liejas.
      Paskutinis taisė Riedutis; 2026.04.11, 10:12.

Comment

• Daug sovietinių projektų ir principų buvo perkelti į Vilniaus bendrąjį planą, ši gatvė - vienas iš jų ir niekas to neslepia (atvirkščiai, naudoja, kaip gatvės būtinumo įrodymą).
        • Projektai Vilniaus bendrajame plane yra kritikuotini, net jei jie yra pasilikę ne nuo sovietmečio.
        • Mano kolegoms, kurie gyvena tose teritorijose, reikia greito ir prioritetu važiuojančio VT į centro pusę, o ne tarp šiaurinių rajonų.
        • Nežinau, kiek gali vienas žmogus vienoje temoje nerišliais pranešimais ir asmeniškumais puldinėti kitus forumo narius lyg pasiutęs šuo ir negauti bano.

Comment

Šiaip tai neaišku, kam reikia mojuoti šiaudinėmis baidyklėmis apie greitą VT į centro pusę, jeigu JUDU patys viešai paskelbė žemėlapius, kad būtent Šiaurinėje gatvėje ir yra planuojamas LRT į centro pusę, o dar rugsėjo mėnesį, man atrodo, Creatium paviešino VMSA protokolą, kur nutarta, kad bus A juostos per vidurį.
          Paskutinis taisė Pilaitis; 2026.04.11, 11:34.

Comment

Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
            Šiaip tai neaišku, kam reikia mojuoti šiaudinėmis baidyklėmis apie greitą VT į centro pusę, jeigu JUDU patys viešai paskelbė žemėlapius, kad būtent Šiaurinėje gatvėje ir yra planuojamas LRT į centro pusę, o dar rugsėjo mėnesį, man atrodo, Creatium paviešino VMSA protokolą, kur nutarta, kad bus A juostos per vidurį.
            Tramvajus/LRT gali būti tiesiamas ir be gatvės, skirtos 'nukrauti srautus' ir padidinti pralaidumą. Jis gali būti tiesiamas ir be gatvės apskritai, ir viduryje sąlyginai ramios gatvės: abejais pavyzdžiais buvo dalintasi šioje temoje anksčiau. Tad nelabai suprantu, ką bandai pasakyti, ir apie kokias šiaudines baidykles čia kalbi.

Comment

• Daug sovietinių projektų ir principų buvo perkelti į Vilniaus bendrąjį planą, ši gatvė - vienas iš jų ir niekas to neslepia (atvirkščiai, naudoja, kaip gatvės būtinumo įrodymą).
              • Projektai Vilniaus bendrajame plane yra kritikuotini, net jei jie yra pasilikę ne nuo sovietmečio.
              • Mano kolegoms, kurie gyvena tose teritorijose, reikia greito ir prioritetu važiuojančio VT į centro pusę, o ne tarp šiaurinių rajonų.
              • Nežinau, kiek gali vienas žmogus vienoje temoje nerišliais pranešimais ir asmeniškumais puldinėti kitus forumo narius lyg pasiutęs šuo ir negauti bano.
              Labai užpultas jauties? Gerai, eik pasislėpk ir persvarstyk savo paties "nerišlius pranešimus", nes argumentų iš tavo pusės - nulis.
              Netinka jam ir bendrasis planas, nes "perkelta iš sovietmečio". Prieš 35 metus jau baigėsi sovietmetis, gal metas nustoti naudoti šią šiaudinę baidyklę ir grąžinti ją į spintą? (vėlgi atkreipiu dėmesį į ironiją pastarojo paskesniame komentare savo oponentus kaltinant naudojant menamas šiaudines baidykles). Pusė Vilniaus per sovietmetį pastatyta, ir tie 'mikrorajonai' turi žymiai geresnį išplanavimą ir gerbūvį nei beveik visi naujieji projektai. Tai ar tikrai galima naudoti "sovietmetį" kaip argumentą prieš? Gal geriau konkrečiai diskutuoti, kodėl projektas yra, tavo manymu, blogas, o ne badyti pirštu rėkiant "sovietmetis!!!"?
              Iš vienos pusės aiškina, kad jo kažkokie pažįstami nenori bei jiems nereikia R-V jungties, ir jie važiuoja tik į centrą; iš kitos pusės aiškina, kad tie žmonės, kuriems visgi to reikia, yra tapatūs su 65 m. komunizmo statymu? Ir po to drįsti skųstis, kaip tave asmeniškumais įžeidinėja? Rimtai?
              Toliau, aiškina, kaip reikia VT, bet faktas, jog numatytoje gatvėje kol kas planuojamas beprecedentis VT išdėstymas vidury gatvės su naujais maršrutais - vienodai šviečia, nes juk "tramvajų galima ir per pievas leisti", perfrazavus.
              Komedija.

EDIT: ai, ir dar kitas oponentas aiškina, kaip sklypuose, kuriuose numatyta tiesti gatvę, negali būti tiesiama gatvė, nes ten šuniukams reikia pašikt, kai aplinkui pilną žalių plotų.
              Gal kartais būsi būsimo Artemis III įgulos narys, nes jau kosmose skraidai.
              Paskutinis taisė Riedutis; 2026.04.11, 13:01.

Comment

Tramvajus/LRT gali būti tiesiamas ir be gatvės, skirtos 'nukrauti srautus' ir padidinti pralaidumą. Jis gali būti tiesiamas ir be gatvės apskritai, ir viduryje sąlyginai ramios gatvės: abejais pavyzdžiais buvo dalintasi šioje temoje anksčiau. Tad nelabai suprantu, ką bandai pasakyti, ir apie kokias šiaudines baidykles čia kalbi.
                Va, čia ir aiškėja prieštaraujančių tiesti Šiaurinę g interesai - jums net VT (kuriam reikia kietos dangos) nereikia tiesti... Toliau net nežinau ar verta bandyti diskutuoti. Ne todėl, kad manyčiau kad esu geresnis ar blogesnis, bet dėl panašumo į sabotažinius interesus, užsispyrusį aklumą, NIMBY ar panašius dalykus. Čia panačiai kaip su uosialapių gynėjais nemoku diskutuoti, nes jų argumentacija nepjauti uosialapio prasida ir baigiasi ''medžiui skauda kai jį pjauni''. Net jei kažkada paaiškės, kad medžiui skauda, tai dar nereiškia, kad jo neteks pjauti kai jis kelia grėsmę.

Comment

Prirašyta kažkokių keistenybių. Niekad neteigiau, kad medžių negalima pjauti - kaip tik manau, kad ta teritorija turėtų būti užstatyta ir net parodžiau pavyzdį kaip. Argumentus, kodėl turi būtent taip, o ne kitaip, irgi išdėsčiau ir ne vieną kartą. Ši tema parodo, kad dyzelgalviai argumentų be asmeniškumų ir šiaudinių baidyklių nelabai sugeba suregzti. Taip, sovietiniai rajonai, iš kurių bėga visi, kas gali, ir kuriuos rimtai svarstoma net griauti, yra gero planavimo ir gyvenimo kokybės etalonas. Kur gi ne.

Comment

Nesipainiojame - aš neteigiu, kad reikia atsisakyti gatvės dėl to, kad ji buvo suplanuota sovietmečiu
                    Jeigu perskaitytumėte šią temą nuo pradžios, tai ši gatvė buvo perplanuota bent minimum 5 kartus nuo to orginalaus plano. Sovietinio planavimo čia seniai nelikę.

Comment

Prirašyta kažkokių keistenybių. Niekad neteigiau, kad medžių negalima pjauti - kaip tik manau, kad ta teritorija turėtų būti užstatyta ir net parodžiau pavyzdį kaip. Argumentus, kodėl turi būtent taip, o ne kitaip, irgi išdėsčiau ir ne vieną kartą. Ši tema parodo, kad dyzelgalviai argumentų be asmeniškumų ir šiaudinių baidyklių nelabai sugeba suregzti. Taip, sovietiniai rajonai, iš kurių bėga visi, kas gali, ir kuriuos rimtai svarstoma net griauti, yra gero planavimo ir gyvenimo kokybės etalonas. Kur gi ne.
                      ,,Niekad neteigiau, kad medžių negalima pjauti''
                      - Kuo toliau tuo gražiau - tai ir teksto nesuprantate. Aš nesakiau, kad jūs esat preš medžių pjovimą - daviau pavyzdį iš patirties su uosialapių gynėjais. Dėl man nesuprantamų priežasčių kažkodėl laikote, kad apie jūsų poziciją kalbėjau...

,,Ši tema parodo, kad dyzelgalviai argumentų be asmeniškumų ir šiaudinių baidyklių nelabai sugeba suregzti.''
                      - Ši tema parodo, kad kai kurie net nesupranta teksto ir nematau, kad rodytų interesą suprasti. VIetoje to, prikuria vaiduoklių (nebūtų dalykų) ir su jais kovoja.

,,Taip, sovietiniai rajonai, iš kurių bėga visi, kas gali, ir kuriuos rimtai svarstoma net griauti, yra gero planavimo ir gyvenimo kokybės etalonas.''
                      - Kas sako, kad sovietiniai rajonai gerai? Jūs pats kuriat vaiduoklius, su jais kovojat, ir tada kritikuojat kitus, kad jie kuria šiaudines baidykles ir su jomis kovoja...

Gal jūs padarykit kelių dienų pertrauką, išleiskit garą, tada grįžkit šviežia galva iš naujo paskaitykite diskusiją ir iš naujo įvertinkite kas yra sakoma?

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                        Jeigu perskaitytumėte šią temą nuo pradžios, tai ši gatvė buvo perplanuota bent minimum 5 kartus nuo to orginalaus plano. Sovietinio planavimo čia seniai nelikę.
                        Kam skaityti, kai norima vien dangiškas tiesas skelbti bet kokio kliedesio pagrindu:
                        1. Šunų šykimo apsaugos zonos išsaugojimas.
                        2. Dinozaurų perymvietė.
                        3. Nesantis "intensyviai naudojamas" parkas.
                        4. Rūtų darželis už NIMBY tvarto.
                        Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė spekas Rodyti pranešimą

,,Niekad neteigiau, kad medžių negalima pjauti''
                          - Kuo toliau tuo gražiau - tai ir teksto nesuprantate. Aš nesakiau, kad jūs esat preš medžių pjovimą - daviau pavyzdį iš patirties su uosialapių gynėjais. Dėl man nesuprantamų priežasčių kažkodėl laikote, kad apie jūsų poziciją kalbėjau...

,,Ši tema parodo, kad dyzelgalviai argumentų be asmeniškumų ir šiaudinių baidyklių nelabai sugeba suregzti.''
                          - Ši tema parodo, kad kai kurie net nesupranta teksto ir nematau, kad rodytų interesą suprasti. VIetoje to, prikuria vaiduoklių (nebūtų dalykų) ir su jais kovoja.

,,Taip, sovietiniai rajonai, iš kurių bėga visi, kas gali, ir kuriuos rimtai svarstoma net griauti, yra gero planavimo ir gyvenimo kokybės etalonas.''
                          - Kas sako, kad sovietiniai rajonai gerai? Jūs pats kuriat vaiduoklius, su jais kovojat, ir tada kritikuojat kitus, kad jie kuria šiaudines baidykles ir su jomis kovoja...

Gal jūs padarykit kelių dienų pertrauką, išleiskit garą, tada grįžkit šviežia galva iš naujo paskaitykite diskusiją ir iš naujo įvertinkite kas yra sakoma?
                          Vieną dieną gatvė yra suplanuota nuo sovietmečio ir jos draugai laukia 40 metų (nuo sovietmečio), kitą dieną ji jau nėra sovietmečio planas ir su sovietmečiu nieko bendro neturi. Miesto gatvė su tramvajumi per vidurį yra ‘sabotažinis interesas’, kai asfalto laukai vidiniam susisiekimui automobiliu (prieš visas geriausias europines praktikas) yra šventa karvė, kurios negalima kritikuoti, nes būsi užsipultas, įskaitant juokeliais apie dinozaurus. Kažkokia kreivų veidrodžių karalystė.

Paskaityk pranešimus dar kartą - garą išleisti reikia tikrai ne man. Eik pats geriau įkvėpk gryno oro, pasivaikščiok iki parduotuvės pėsčias vieną karta. Gera proga - oras gerėja, degalai brangsta.

P.S. Dėl sovietmečio planavimo gerumo kalbėta aukščiau - sek temą prieš joje komentuodamas

Comment

Vieną dieną gatvė yra suplanuota nuo sovietmečio ir jos draugai laukia 40 metų (nuo sovietmečio), kitą dieną ji jau nėra sovietmečio planas ir su sovietmečiu nieko bendro neturi. Miesto gatvė su tramvajumi per vidurį yra ‘sabotažinis interesas’, kai asfalto laukai vidiniam susisiekimui automobiliu (prieš visas geriausias europines praktikas) yra šventa karvė, kurios negalima kritikuoti, nes būsi užsipultas, įskaitant juokeliais apie dinozaurus. Kažkokia kreivų veidrodžių karalystė.

Paskaityk pranešimus dar kartą - garą išleisti reikia tikrai ne man. Eik pats geriau įkvėpk gryno oro, pasivaikščiok iki parduotuvės pėsčias vieną karta. Gera proga - oras gerėja, degalai brangsta.

P.S. Dėl sovietmečio planavimo gerumo kalbėta aukščiau - sek temą prieš joje komentuodamas
                            Pabandysiu dar kartą su jumis susišnekėti. Atsakau paeiliui.

,,gatvė yra suplanuota nuo sovietmečio ir jos draugai laukia 40 metų (nuo sovietmečio)''
                            - kai aš sakiau, kad gatvė dar sovietmečiu planuota, tai turėjau omenyje, kad gatvė yra reikalinga rajono ir miesto susisiekimo dalis, ir kad tai numatė net sovietinis planavimas, kod ir kokios kokybės jis bebūtų (kaip rodo pastarųjų metų patirtis - visai neblogas supratimas buvo kai kuriais klausimais). Tad teiginys ,,suplanuota dar prie sovietų'' yra ne aukšto lygio standartas, o labiau žemo, ir bent aš teigiu, kad net jis nepasiektas.

,,kitą dieną ji jau nėra sovietmečio planas ir su sovietmečiu nieko bendro neturi.''
                            - taip nesakiau. Jei kur rasit kad taip sakiau - pripažinsiu klydęs.

,,Miesto gatvė su tramvajumi per vidurį yra ‘sabotažinis interesas’, kai asfalto laukai vidiniam susisiekimui automobiliu (prieš visas geriausias europines praktikas)''
                            - Šiaurine gatve bus sprendžiamas ne tik greta jos stovinčių namų susisiekimas, bet ir pakankamai plačiu miesto mastu. Jūsų siūlymas spręs tik greta esančių susisiekimą.

Gerai, tarkime einame jūsų pasiūlytu keliu. Nuo VA iki Žirmūnų tiesiame tik šaligatvius, dvirtakius ir bėgius. Gal dar bent pajungiam asfaltu Justiniškių ar net Laisvės g iki VA. Tada vis tiek lieka masyvi problema miesto mastu - susisiekimas rytų-vakarų kryptymi. O mieste yra tokia geografinė ir urbanistinė situacija, kad nėra alternatyvų transporto arterijai, kuri atliktų šią funkciją. Jei yra - rodykite kur.

Dėl manęs, galime daryti ir taip kaip siūlote (nors tam nepritariu, bet paimčiau tokį variantą vietoje to kas yra):
                            - nuo VA iki Laisvės pr. - gatvė, bėgiai jei reikia, šaligatviai, dvirtakiai.
                            - nuo Laisvės pr. iki Žirmūnų g. - tik šaligatviai, bėgiai, dvirtakiai. Susikirtimas su GV dviejų lygių.

Tada būtina perdaryti arteriją (ką aš vadinu Ozo arterija) pažymėtą nr. 2 žemėlapyje žemiau:
                            - nuo VA iki Antakalnio g. - greito eismo gatvė kuri neturi srautų susikirtimo viename lygyje bent rytų-vakarų kryptymi.

Vienintelės susisiekimo arterijos rytų-vakarų kryptymi:
                            1. neegzistuoja
                            2. nefunkcionuoja
                            3. lieka vienintelė. Atparnauja tik centrinę, pietinę dalis.

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	0 Size:	100,5 kB ID:	2250518
                            Paskutinis taisė spekas; Vakar, 09:02.

Comment

Google Maps rodo iškreiptą vaizdą. Pagal šitą ArcGIS Enterprise - Gatvių kategorijos planą tai:

1. Konstitucijos pr. yra C kategorijos, todėl ten Šimašius sodino krūmus. Tranzitinis eismas turėtų vykti Žalgirio g. poto į Olandų žiedą ar Žirmūnų g. į šiaurę.
                              2. Ozog. nutrūksta Viršuliškėse, bet galima tęsti Ukmergės g.
                              3. Atietiės + Laisvės pr. irgi formuoja šiaurinę jungtį
                              4. Būsimas Šiaurinis aplinkelis.

Šiaurinė g. yra planuojama kaip C

Manau pagrindinė trūkstama jungtis yra tarp Vakarinio aplinkelio ir Ukmergės g. Nuo Ukmergės g. iki Žirmūnų Šiaurinė g. dubliuotų jau Ozo g.
                              Realiai sutvarkius Ozo Kalvarijų sankryžą į dviejų lygių ir panaikinus nesąmoningus šviesaforus Kareivių g. būtų galima efektingiau išnaudot miesto erdves

Click image for larger version  Name:	Screenshot 2026-04-14 110534.png Views:	0 Size:	1,78 MB ID:	2250523

Comment

Pabandysiu dar kartą su jumis susišnekėti. Atsakau paeiliui.

,,gatvė yra suplanuota nuo sovietmečio ir jos draugai laukia 40 metų (nuo sovietmečio)''
                                - kai aš sakiau, kad gatvė dar sovietmečiu planuota, tai turėjau omenyje, kad gatvė yra reikalinga rajono ir miesto susisiekimo dalis, ir kad tai numatė net sovietinis planavimas, kod ir kokios kokybės jis bebūtų (kaip rodo pastarųjų metų patirtis - visai neblogas supratimas buvo kai kuriais klausimais). Tad teiginys ,,suplanuota dar prie sovietų'' yra ne aukšto lygio standartas, o labiau žemo, ir bent aš teigiu, kad net jis nepasiektas.
                                Sovietų laikais gatvių tinklas buvo planuojamas pagal klaidingą ideologiją, pagal kurią miesto transporto sistemos esmė buvo žmonių transportavimas po miestą kartu su dvejomis tonomis geležies. Kadangi tokiame formate vienas transportuojamas žmogus užima itin daug vietos, gatvės užsikišdavo net tais laikais, kai automobilių buvo penki šimtui žmonių. Miestai buvo suniokoti keturių juostų arterijomis, kurios yra gerokai tankesnės net nei metropoliuose kaip Londonas. Tačiau tais laikais ir su tų laikų automobiliu skaičiumi tokie 'srautų nuėmimai' (kaip ir parkavimo vietos prie pat įėjimo) kažkiek veikė. Dabar automobilių skaičius yra virš dešimt kartų didesnis ir yra du pasirinkimai, arba (1) brangiai apmokestinti parkavimą ir važinėjimą po miestą apskritai, kad važinėjančių žmonių skaičius nukristų iki tų laikų skaičių, taip sukuriant nelygybę, kur važinėtis gali tik turtingieji, kaip buvo sovietmečiu, arba (2) sudaryti strategiją, kurios pagrindas yra žmonių transportavimas be dviejų tonų geležies, sukuriant patogų viešojo transporto tinklą su centriniu mazgu. Plėsti sovietinį gatvių tinklą tikintis, kad jis kažkur kažką išspręs turint omeny dabartinius automobilių srautus yra tiesiog prasta strategija. Su dabartiniais automobilių skaičiais, tokią gatvę gali užkišti vienas daugiabučių rajonas.

,,Miesto gatvė su tramvajumi per vidurį yra ‘sabotažinis interesas’, kai asfalto laukai vidiniam susisiekimui automobiliu (prieš visas geriausias europines praktikas)''
                                - Šiaurine gatve bus sprendžiamas ne tik greta jos stovinčių namų susisiekimas, bet ir pakankamai plačiu miesto mastu. Jūsų siūlymas spręs tik greta esančių susisiekimą.
                                Šiaurinė gatvė nespręs jokio 'platesnio' miesto susisiekimo. Į rytus nuo Vilniaus be priemiesčių nieko nėra, šiaurės rytus - irgi. Tokia gatvė yra naudinga tik priemiesčiams ir būtent jiems ji ir bus tiesiama, kaip jiems skirti yra dauguma Vilniaus transporto projektų, apie ką jau rašiau anksčiau. Žirmūnams, Fabijoniškėms ir pan. rajonams kur kas aktualiau yra greitas miesto pasiekimas, ypač piko metu. Tai yra aktualiau ir miestui: miesto transporto sistemos pagrindinė užduotis yra kuo greičiau ir efektyviau suvežti žmones, visų pirma, į darbus. Vilniaus atveju, į ekonominį Lietuvos centrą. Suburbinių parketdžipių problemos turėtų būti kažkur tarp 89 ir 142 vietos prioritetų sąraše šiuo metu.

Gerai, tarkime einame jūsų pasiūlytu keliu. Nuo VA iki Žirmūnų tiesiame tik šaligatvius, dvirtakius ir bėgius. Gal dar bent pajungiam asfaltu Justiniškių ar net Laisvės g iki VA. Tada vis tiek lieka masyvi problema miesto mastu - susisiekimas rytų-vakarų kryptymi. O mieste yra tokia geografinė ir urbanistinė situacija, kad nėra alternatyvų transporto arterijai, kuri atliktų šią funkciją. Jei yra - rodykite kur.

Dėl manęs, galime daryti ir taip kaip siūlote (nors tam nepritariu, bet paimčiau tokį variantą vietoje to kas yra):
                                - nuo VA iki Laisvės pr. - gatvė, bėgiai jei reikia, šaligatviai, dvirtakiai.
                                - nuo Laisvės pr. iki Žirmūnų g. - tik šaligatviai, bėgiai, dvirtakiai. Susikirtimas su GV dviejų lygių.

Tada būtina perdaryti arteriją (ką aš vadinu Ozo arterija) pažymėtą nr. 2 žemėlapyje žemiau:
                                - nuo VA iki Antakalnio g. - greito eismo gatvė kuri neturi srautų susikirtimo viename lygyje bent rytų-vakarų kryptymi.

Vienintelės susisiekimo arterijos rytų-vakarų kryptymi:
                                1. neegzistuoja
                                2. nefunkcionuoja
                                3. lieka vienintelė. Atparnauja tik centrinę, pietinę dalis.

Vakarinis aplinkkelis nėra kažkoks tikslas ar lankytina vieta. Iš šiaurės rytų Vilniaus galima 2+2 keliu nuvažiuoti į visus rimtesnius išvažiavimus iš miesto. Būtų gerai, kad vietoje simetriškų paveiksliukų paišymo su didžiuliais keliais į sąlyginai nedidelius rajonus, būtų pateikta konkreti problema. Pvz. 'Žirmūnų gyventojai negali nvažiuoti į X miestą ar X rajoną padoriu keliu'. Kuris tai būtų miestas ar rajonas? Nes aš matau labai aiškias jungtis (pagrinde pro Geležinio vilko gatvę, bet ir kitas) į visas jų. Ir kaip tai lygiuojasi su jungtimis pvz. tarp 230 tūkstančių gyventojų turinčio Islington ir 260 tūkstančių gyventojų turinčio Hackney?

Kalbant apie žemėlapius, prisegatme raudonai pažymėjau pilnu prioritetu važiuojančio transporto linijas, o mėlynai - gerai suformuotus viešojo transporto mazgus, kurių negėda parodyti pabėgėliams iš Ukrainos.

Šiaurinė gatvė turėtų, visų pirma, būtų apie viešąjį transportą, antra - apie šiaurinės Vilniaus dalies miestietišką atsvarą Akropoliui. Iš esmės, tai turėtų būti Gedimino prospektas v2 (tik su tramvajumi per vidurį).
                                Attached Files

Comment

Man šiaip įdomu, ar komentuojant spekas pas VLR yra gilios teksto suvokimo problemos selektyviai nematant esminio pabraukto teiginio:
                                  Tada vis tiek lieka masyvi problema miesto mastu - susisiekimas rytų-vakarų kryptymi.
                                  Nieko keisto, einama į totalų whataboutizmą ir svaičiojama apie visokius priemesčius kurie net neminėti.
                                  Šiaurinė gatvė nespręs jokio 'platesnio' miesto susisiekimo. Į rytus nuo Vilniaus be priemiesčių nieko nėra, šiaurės rytus - irgi. Tokia gatvė yra naudinga tik priemiesčiams ir būtent jiems ji ir bus tiesiama, kaip jiems skirti yra dauguma Vilniaus transporto projektų
                                  Tai, kad rašiau ne vieną kartą minimum apie Akropolio-Ukmergės g Senukų rajono jungties su VA nebuvimą grynai miesto reikmėms be jokių priemesčių tai kažkaip išeina už VLR suvokimo orbitos ir nenoro pasiūlyti realius sprendimus.
                                  Paskutinis taisė Arunasx; Vakar, 19:22.
                                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Miestai buvo suniokoti keturių juostų arterijomis, kurios yra gerokai tankesnės net nei metropoliuose kaip Londonas.
                                    Ir kaip tai lygiuojasi su jungtimis pvz. tarp 230 tūkstančių gyventojų turinčio Islington ir 260 tūkstančių gyventojų turinčio Hackney?
                                    Nesu nei už, nei prieš Šiaurinę gatvę, bet kodėl Jūs visur naudojate Londoną kaip pavyzdį savo teiginiams pagrįsti, lyg tai būtų auksinis standartas miesto planavime, neturintis jokių problemų? Einant šia logika, jeigu East Londone nėra tiltų per Temzę, tai Vilniui irgi nereikia daugiau tiltų

Comment

Parašė Leoric Rodyti pranešimą

Nesu nei už, nei prieš Šiaurinę gatvę, bet kodėl Jūs visur naudojate Londoną kaip pavyzdį savo teiginiams pagrįsti, lyg tai būtų auksinis standartas miesto planavime, neturintis jokių problemų? Einant šia logika, jeigu East Londone nėra tiltų per Temzę, tai Vilniui irgi nereikia daugiau tiltų
                                      Londone galima greitai nuvažiuoti visur, kur reikia, ir be keturių juostų jungčių į kiekvieną rajoną ir be tiltų per Temzę rytuose. Be jų miestas vis tiek yra tinkamas gyventi didelei daliai pasaulio elito, įskaitant rytinius rajonus aplink Canary Wharf. Pagal šio forumo narius, plačių automobiliams skirtų jungčių tarp šimtatūkstantinių rajonų nebuvimas turėtų reikšti Londono krachą. Tačiau būtent mes, su savo gerokai tankesniu keturių juostų kelių tinklu, esame transporto krache, o ne Londonas. Taip yra todėl, kad miesto transporto sistema turi būti grįsta greitu, pilnu prioritetu važiuojančiu transportu ir gerai suformuotais mazgais, o ne dideliais keliais. Jei Vilnius turėtų gerą viešąjį transportą, dabartinių kelių užtektų per akis.

Comment

Vėl prignoruotas paminėjimas - daug tankių kapiliarinių kelių leidžia srautui išsiskirstyti. dėlto ir nereikia koncentruotos arterijos. pas mus pirmo iš vis nėra, o antras iššsigimęs

Comment

Working...
                                        X