Šiaip aš pats neseniai įsikėliau gyventi apie 200 metrų nuo būsimos Šiaurinės g. - kur galiu dėti parašą, palaikantį jos tiesimą?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Šiaurinė gatvė Vilniuje. Pašilaičiai-Šeškinė-Žirmūnai
Collapse
X
-
NIMBY judėjimas turi apsireiškusį "ekspertą":
Šiaurinės gatvės projektas atsidūrė aklavietėje: ekspertas įžvelgia esminių techninių klaidų - MadeinVilnius.lt
KEdas Ką tu, gražuoli, čia dirbi? Kietųjų dalelių tarša jam svarbi, kelia bangas tik preteksto ieškodamas. Ekspertas atsirado. Linijinio parko grybas.
Pakoregavau, nes pasirodo, labai jau įžeidus esu. Tai dabar turėtų būti mažiau įžeidus kreipimasis.Judumo ekspertas Eduardas Kriščiūnas, konsultuojantis Šeškinės ozo bendruomenę, pastebi, jog dabartinis gatvės projektas turi esminių techninių prieštaravimų. Jo teigimu, planuojama C kategorijos gatvė pagal galiojančius reglamentus negali turėti jungčių su A kategorijos keliais, tokiais kaip Vakarinis aplinkkelis ar Geležinio Vilko gatvė.
„Dabartinė situacija rodo, kad projektuojama lokali gatvė, kurioje įsikurs biurai, atsiras daug statinių. Ji neatliks vidinio miesto žiedo transporto funkcijos, nes C kategorijos gatvė pagal techninį reglamentą negali turėti jungčių su A kategorijos gatvėmis, taigi Šiaurinės gatvės jungtis su aplinkkeliu, Geležinio vilko gatve bus negalima“, – situaciją komentavo E. Kriščiūnas.
Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į pasikeitusį eismo juostų skaičių. Jei projektavimo pradžioje buvo numatyta dviejų juostų B kategorijos gatvė, tai gautas statybos leidimas jau šešių juostų C kategorijos gatvei su dviejų lygių sankryžomis. Tačiau pagal techninius reglamentus C kategorijos gatvė negali turėti daugiau nei keturių eismo juostų.Paskutinis taisė Riedutis; 2026.03.17, 16:07.
- 6 patinka
Comment
-
Nuo kada diletantai patampa ekspertais? Na bet nesvarbu, čia jau "žurnalisto" kompetencijos nebuvimo klausimas.
Perskaičius straipsnį maždaug suprask, kad jei perprojektuos į B kategorijos gatvę, tai jau viskas bus absoliučiai fantastiška. Tai gaunasi, kad apsiskelbęs plentgatvių priešininkas siūlo daryti totalią plentgatvę
Ir tie išvedžiojimai dėl kietųjų dalelių tieisog kelia šypseną, ką ponas diletantas pasieks, tai iššvaistytus miesto pinigus daryti dar vienai studijai, kuri paprasčiausiai nustatys, kad nauja gatvė atitiks KD normas ir tiek žinių. Svarbu pasijaus svarbus
- 8 patinka
Comment
-
Jei atitiktų normas, tai senai būtų pastatyta ir nereiktų gudrauti, kaitaliojant kategorijas.Parašė Skeptikas Rodyti pranešimąNuo kada diletantai patampa ekspertais? Na bet nesvarbu, čia jau "žurnalisto" kompetencijos nebuvimo klausimas.
Perskaičius straipsnį maždaug suprask, kad jei perprojektuos į B kategorijos gatvę, tai jau viskas bus absoliučiai fantastiška. Tai gaunasi, kad apsiskelbęs plentgatvių priešininkas siūlo daryti totalią plentgatvę
Ir tie išvedžiojimai dėl kietųjų dalelių tieisog kelia šypseną, ką ponas diletantas pasieks, tai iššvaistytus miesto pinigus daryti dar vienai studijai, kuri paprasčiausiai nustatys, kad nauja gatvė atitiks KD normas ir tiek žinių. Svarbu pasijaus svarbus
P.S. šypsena nebekils, kai sulaukus atitinkamo amžiaus ims dažnėti vizitai gydymo įstaigose
- 6 patinka
Comment
-
Kokie jūs keistuoliai. Jei jau nesat NIMBY, t. y. ten negyvenat, tai galit būti suinteresuoti tik kuo greičiau tranzitu pro ten pravažiuoti. Tada kaip tik turėtumėt džiaugtis siūlymu daryti B kat., o ne C. Eduardas per tuos susitikimus irgi buvo už greito eismo B kat. gatvę, kaip numato BP dokumentai, t. y. už "plentą". Plentgatvė siūloma būtent dabar C kat. su per daug juostų. Žodžiu, prieštaraujat patys sau.♚ instagram.com/street.skins.intl ♚
- 6 patinka
Comment
-
Aš tai laukiu "tunelininkų" suaktyvėjimo
Gal ir įdomu būtų, kad Vilnius taptų pirmu miestu - idiotu, kuris gatvę urbanizuotomis teritorijomis tiesia žemės paviršiuje (t.y. normaliai, kokia ir turi būti gatvė), o per kažkokius laukus ir krūmynus - požemyje, tunelyje. Būtų galima miesto žinomumą padidinti užemus kokiame idiotiškumo reitinge prizinę vietą.
- 8 patinka
Comment
-
Paskaityk straipsnį, atkreipk dėmesį į toną ir pabaigą. Agituojama ne B kategorijos gatvė (už ką sutikčiau, kaip gyvenantis ~200 metrų nuo būsimos gatvės trasos ir ~7 min pėsčiomis nuo tos superstos balos), o siūloma:Parašė dondc Rodyti pranešimąKokie jūs keistuoliai. Jei jau nesat NIMBY, t. y. ten negyvenat, tai galit būti suinteresuoti tik kuo greičiau tranzitu pro ten pravažiuoti. Tada kaip tik turėtumėt džiaugtis siūlymu daryti B kat., o ne C. Eduardas per tuos susitikimus irgi buvo už greito eismo B kat. gatvę, kaip numato BP dokumentai, t. y. už "plentą". Plentgatvė siūloma būtent dabar C kat. su per daug juostų. Žodžiu, prieštaraujat patys sau.
Bendruomenė tikisi, kad šie argumentai privers miesto planuotojus persvarstyti Šiaurinės gatvės būtinybę ir prioritetą teikti išlikusioms gamtinėms erdvėms saugoti.Paskutinis taisė Riedutis; 2026.03.17, 14:22.
- 1 patinka
Comment
-
Po MadeinVilnius FB postų apie Šiaurinę gatvę jau yra komentarų “tai pastatykit tunelį”.Parašė sleader Rodyti pranešimąAš tai laukiu "tunelininkų" suaktyvėjimo
Gal ir įdomu būtų, kad Vilnius taptų pirmu miestu - idiotu, kuris gatvę urbanizuotomis teritorijomis tiesia žemės paviršiuje (t.y. normaliai, kokia ir turi būti gatvė), o per kažkokius laukus ir krūmynus - požemyje, tunelyje. Būtų galima miesto žinomumą padidinti užemus kokiame idiotiškumo reitinge prizinę vietą.
- 2 patinka
Comment
-
Vis dar per mažai pakoregavai, už ribų šitokie prasivardžiavimai.Parašė Riedutis Rodyti pranešimąKEdas Ką tu runkeli čia dirbi?[...]
Pakoregavau, nes pasirodo, labai jau įžeidus esu. Tai dabar turėtų būti mažiau įžeidus kreipimasis.
- 5 patinka
Comment
-
10 000 valandų taisyklė, matyt? KEdas jau virš 15 metų judumo aktyvizmo srityje.Parašė Skeptikas Rodyti pranešimąNuo kada diletantai patampa ekspertais? Na bet nesvarbu
- 2 patinka
Comment
-
prašytume dar pakoreguoti, kaip alga teisingai pastebėjo.Parašė Riedutis Rodyti pranešimąPakoregavau, nes pasirodo, labai jau įžeidus esu. Tai dabar turėtų būti mažiau įžeidus kreipimasis.
- 3 patinka
Comment
-
KEdasParašė Riedutis Rodyti pranešimąNIMBY judėjimas turi apsireiškusį "ekspertą":
Šiaurinės gatvės projektas atsidūrė aklavietėje: ekspertas įžvelgia esminių techninių klaidų - MadeinVilnius.lt
KEdas Ką tu, gražuoli, čia dirbi? Kietųjų dalelių tarša jam svarbi, kelia bangas tik preteksto ieškodamas. Ekspertas atsirado. Linijinio parko grybas.
Pakoregavau, nes pasirodo, labai jau įžeidus esu. Tai dabar turėtų būti mažiau įžeidus kreipimasis.
Senai žinomas su savo kliedesiais apie linijinį parką. Šioje temoje buvau įdėjęs youtube iš aptarimo VMSA kur buvusiam vyr. architektui priš kokius 5 metus tuos kliedesius stumė.
Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 7 patinka
Comment
-
Labai žema kartelė.Parašė alga Rodyti pranešimą
15 metų destruktyvaus diletantizmo.
- 3 patinka
Comment
-
Ką žinai apie Eduardo veiklą? Atmetus Šiaurinės gatvės projektą, ką dar jis destruktyvaus ir nedestruktyvaus padarė?Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
Labai žema kartelė.
15 metų destruktyvaus diletantizmo.
- 1 patinka
Comment
-
Žinau, kad jį gindamas negali pagrįsti, jog jis ekspertas (aktyvizmas n-metų yra aktyvizmas ir ekspertu nepadaro); ir žinau tiek, kiek matau jo ekstremistinių pasisakymų šiame forume, tame tarpe kelis video iš jo nesąmoningų pasisakymų per viešus projektų svarstymus/pristatymus.Parašė alga Rodyti pranešimą
Ką žinai apie Eduardo veiklą? Atmetus Šiaurinės gatvės projektą, ką dar jis destruktyvaus ir nedestruktyvaus padarė?
O galų gale, koks skirtumas, ką aš žinau? Ne aš jį ekspertu pakrikštijau, ne man turėtų būti pareiga paneigti, kad jis toks nėra. Įrodinėjimo pareiga tenka arba straipsnio autoriui, arba pačiam "ekspertui" (arba jo gynėjui).Paskutinis taisė Riedutis; 2026.03.17, 22:50.
- 7 patinka
Comment
-
Ten apskritai agresija spinduliavo, maniau, kad užvoš Pakalniui.Parašė Arunasx Rodyti pranešimąKEdas
Senai žinomas su savo kliedesiais apie linijinį parką. Šioje temoje buvau įdėjęs youtube iš aptarimo VMSA kur buvusiam vyr. architektui priš kokius 5 metus tuos kliedesius stumė.

Man toks stilius nepriimtinas. Bet gal dabar tai "ant bangos".
- 2 patinka
Comment
-
Bent seniau mėgo aiškinti, kad važiuojant su dviračiu iš šalmo naudos nėra. Kartais pažiūrėjus jo veiklą kyla įtarimas, kad pats tikrai nuoširdžiai tuo tiki.Parašė alga Rodyti pranešimą
Ką žinai apie Eduardo veiklą? Atmetus Šiaurinės gatvės projektą, ką dar jis destruktyvaus ir nedestruktyvaus padarė?
- 5 patinka
Comment
Comment