Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Priklauso nuo aplinkybių. Pabandyk pranešti, kad superprabangus automobilis stovi ant žolės. Gali surasti po kelių metų tik tavo kaulus. Laimingesnis variantas - tau ilgai netrukus (kelių dienų ar savaičių bėgyje) gali "paaiškinti" kieti vyrukai, nesikišti ne į savo reikalus taip, kad teks pusę metų gydytis.

    Comment


      #62
      bollocks
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        #63
        šizofrenijos atveju būna labai daug ir įvairių mąstymo sutrikimų, pavyzdžiui: kliedesiai, neadekvačios mintys; mąstymo nenuoseklumas (asociacinio ryšio susilpnėjimas); autistiškas mąstymas (kai pasineriama į save); minčių įdėjimas (be priežasties atsirandančios mintys); minčių išėmimas (be priežasties dingstančios mintys).

        Comment


          #64
          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
          šizofrenijos atveju būna labai daug ir įvairių mąstymo sutrikimų, pavyzdžiui: kliedesiai, neadekvačios mintys; mąstymo nenuoseklumas (asociacinio ryšio susilpnėjimas); autistiškas mąstymas (kai pasineriama į save); minčių įdėjimas (be priežasties atsirandančios mintys); minčių išėmimas (be priežasties dingstančios mintys).
          Al1 ne schizofrenikas, sakau kaip beveik psichoterapeutas, jis tiesiog save identifikuoja su nuskriaustaisiais ir del to joks metodas nera blogas kovojant su kapitalistais (Rusijoj pagal ji socializmas). Demokratijoje jei zmogus ne idiotas (ta sena koncepcija ne klinikine) jis yra savo salies atstovas ir valdovas lai ir per deleguotus asmenis, todel vakaruose ir nera tokio dalyko kaip skundimas ar net supratimas kad tai kazkas blogo. Tuo tarpu vergu visuomeneje kurios atstovas yra Al1 yra vergai ir vergvaldziai ir vergas kuris skundiza kita verga vergvaldziui yra vertas auksciausios bausmes pagal verga.

          Comment


            #65
            Pakaks čia šitų nesąmonių. Niekas tarybiniais laikais per daug neskundė. Skundimai buvo represijų laikais, būtent, dėl stukačių ir įvyko tiek daug represijų, nes jie skundė, o organai per daug nesiterliojo. Užtat bet kokio skundėjo atžvilgiu susiformavo genetinė neapykanta.
            Priešingai, Vakaruose klesti skundimas. Ir jei bausmės už tuos "nusikaltimus", kuriais stukačiai praneša, būtų tokios, kaip tarybiniais laikais, tai ten masiškai būtų sodinami į kalėjimus. Dabar gi įskustieji atsiperka tik baudomis, kai kuriais atvejai BK būna pritaikomas, bet retai. Tau dar kartą kartoju, kokiu būdu galima kontroliuoti, kaip laikomasi idiotiškų įstatymų, kaip kad būtinas leidimas norint padaryti remontą savo name ar bute (JAV tai galioja)? Kaip? Kaip gali būti laikomasi įstatymo, draudžiančio rūkymą savo name ar bute? Kaip? Tik skundžiant kaimynams, artimiems, draugams. Gi Lietuvoje prieš kelis metus buvo noras uždrausti rūkyti nepilnamečiams. Tai visokie mentai, advokatai, teisininkai (dalis garantuotai už tabako mafijos atlygį )aiškino, kad to nebus įmanoma sukontroliuoti, kad policija ir taip lygtai neturėtų ką veikti, dar turės kontroliuoti ir nepilnamečius rūkalius ir t.t.
            Paskutinis taisė Al1; 2017.12.14, 18:10.

            Comment


              #66
              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Gi Lietuvoje prieš kelis metus buvo noras uždrausti rūkyti nepilnamečiams. Tai visokie mentai, advokatai, teisininkai (dalis garantuotai už tabako mafijos atlygį )aiškino, kad to nebus įmanoma sukontroliuoti, kad policija ir taip lygtai neturėtų ką veikti, dar turės kontroliuoti ir nepilnamečius rūkalius ir t.t.
              Off-topic, tačiau nuo 2015 m. gegužės 1 d. yra uždrausta rūkyti ir turėti tabako gaminių nepilnamečiams, policija juos gaudo.

              Comment


                #67
                O šita tema dar bent kiek su parkavimu susįjusi ?

                Comment


                  #68
                  Tema susijusi su parkavimu tuo, kad vertinamas skundimo laipsnis. Kada, ką, dėl ko.

                  Dėl skundimo sovietmečiu reikia pritarti. Niekas nieko neskųsdavo. Galbūt 1945-50. Po to buvo kažkoks sutarimas visuomenėje nesikišti į kitų gyvenimą. Ir manau ne dėl atsakomojo smurto, o dėl beprotybės - per daug buvo vaikų ir senolių ištremta. Buvo atskiri atvejai dėl karjerizmo, bet visumoje skundimo nemėgo.

                  Vakaruose skundžia ne dėl visko, o dėl iš esmės dviejų dalykų:
                  - mokesčiai. Jei pabandysi gyventi ne pagal kišenę, greitai VMI analogas prisistatys. Iš tokių infrastruktūrinių temų - darbas Danijoje ir važinėjimas su LT numeriais. Nemanau, kad "be pagalbos" atsiranda VMI analogas.
                  - tvarkingumas, švara. Pvz. šiukšlių nerūšiavimas, mašinos statymas per dvi vietas, vejos pjovimas neleistiną dieną.

                  Posovietinėj erdvėj skundžiama dėl visko išskyrus tuos du. Paradoksas. Mašiną ant žolės lengva nufotografuoti, bet kavinėje negautas fiskalinis jau dzin.

                  Comment


                    #69
                    Man visgi keistas toks kone visuotinis NEskundimas, kai daromi akivaizdūs tvarkos pažeidimai, trukdantys kitiems.

                    Prieš kelis mėnesius daryta atsitiktinė foto netoli namų. Šaligatvis, kuriuo tenka susisiekti su pasauliu pėsčiam by default kas dieną atrodė maždaug taip:




                    Teko sušnekti su kaimynais dėl to. Vieni laikėsi "o tai kam čia trukdo" arba "o tai kur parkuoti" pozicijos, kiti lyg ir reiškė nepasitenkinimą, bet nepanašu, kad kas nors realiai būtų ėmęsis tai kaip nors spręsti. Tada nusprendžiau, kad enough is enough ir pradėjau kasdien (kartais ir 3 kartus per dieną ir net vidurnaktį) visus tokius iš eilės fotkinti ir raportuoti per appsą, skambinėti savivaldybės viešosios tvarkos skyriui ir dar apie tai užsiminti kaimynų FB grupėje (word of mouth kartais duoda efektą kaip reklamos toolas). Keli mėnesiai fast forward ir jau turbūt kokios dvi savaitės kaip nemačiau ant to šaligatvio nieko net trumpam sustojusio. Turbūt teks plėsti raportavimų geografiją, nes nebeatsiranda naujo grobio. Tik jeigu bent viena dešimtoji procento žmonių bent retkarčiais imtųsi tokios veiklos, Vilniuje visos parkavimo problemos išnyktų per porą mėnesių. Nebekiltų klausimų "o tai kur žmogui parkuotis" arba "negi kam trukdo". Mašinos tiesiog dingtų nuo šaligatvių ir vejų, nes skundimas visada veikia like a charm, duoda akivaizdžius, greitus ir sustainable rezultatus ir padeda žmonėms ateiti į protą ir būti geresniems. Tik KODĖL to beveik niekas nedaro? Kažko bijo? Jau lyg ir 27 metai, kaip baigėsi Sovietynas. Lyg ir nebereiktų bijoti?
                    Paskutinis taisė John; 2017.12.16, 01:53.

                    Comment


                      #70
                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Tada nusprendžiau, kad enough is enough ir pradėjau kasdien (kartais ir 3 kartus per dieną ir net vidurnaktį) visus tokius iš eilės fotkinti ir raportuoti per appsą, skambinėti savivaldybės viešosios tvarkos skyriui ir dar apie tai užsiminti kaimynų FB grupėje (word of mouth kartais duoda efektą kaip reklamos toolas). Keli mėnesiai fast forward ir jau turbūt kokios dvi savaitės kaip nemačiau ant to šaligatvio nieko net trumpam sustojusio. ?

                      Kodėl miesto valdžia gali įrengti ir apskaityti vietas Mėlynoje zonoje bei padalinti gyventojams leidimus, po 2 vienetus, ir negali kitur? Man pikta. Senamiesčio širgyje gyvena ir papigiai gauna du leidimus.

                      Tik VMSA nėra į ką apskųsti

                      Statymas ant dviračių tako vasarą yra labai blogai, invalido vieta visada irgi, per dvi vietas - baisu. O veja tai toks neapibrėžtas reikalas. Vyksta festivalis, nu "Karklė", - pievose stato mašinas ir tada jau viskas OK. Ir savivaldybei, ir RAAAD, ir policijai. Kodėl? Nes pinigus sumoka? Vejai tai dzin, už ją moka ar ne. Juk kiekvienas "miegamųjų" vairuotojas irgi daug sumoka per akcizą, PVM ir GPM.

                      PS
                      Nuotraukoje gal irgi baisu, o gal ir ne. Nesimato:
                      *Draudžiančių ženklų;
                      *Kitų takų (jei yra du takai, vienas palei gatvę, o kitas 5 metrai nuo jos, žmonės dėl taškymo, dujų ir pan. eina toliau nuo gatvės einančiu taku).

                      Neteisinu, bet trūksta konteksto. Bent google nuorodos, kad įvertinti.

                      Comment


                        #71
                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Man visgi keistas toks kone visuotinis NEskundimas, kai daromi akivaizdūs tvarkos pažeidimai, trukdantys kitiems.

                        Prieš kelis mėnesius daryta atsitiktinė foto netoli namų. Šaligatvis, kuriuo tenka susisiekti su pasauliu pėsčiam by default kas dieną atrodė maždaug taip:




                        Teko sušnekti su kaimynais dėl to. Vieni laikėsi "o tai kam čia trukdo" arba "o tai kur parkuoti" pozicijos, kiti lyg ir reiškė nepasitenkinimą, bet nepanašu, kad kas nors realiai būtų ėmęsis tai kaip nors spręsti.
                        Kaip aukščiau jau buvo rašoma, apie stovėjimo tvarkos pažeidimą informavęs asmuo nuo baudos negauna nieko, bet jo duomenis gali būti perduoti nubaustam. O turi būti atvirkščiai: apie informatorių - jokios informacijos, bet informatorius gauna kaip atlygį pusę baudos (bent jau metams reikia įvesti tokią tvarką). Manau, nuotraukų iškart padaugėtų. O po to visi pranešinės tiesiog iš įpročio.

                        Comment


                          #72
                          Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
                          Kodėl e-policijai niekas neskundžia Islandijos g. dviračių tako? Jis pagal KET kelia pavojų dviratininkų sveikatai. Policininkas ten dėjo parašą (kaip Saugaus eismo komisijos narys). Taigi, net korupciją galima įžvelgti (kaip jis apsisprendė dėti parašą, jei pagal KET to būti negali).
                          Atleiskit už offtopic, bet kuo tas takas neįtiko? Geriau tegul dviratininkai ieško kitų maršrutų, kad tik komfortiškiai jaustųsi važiuojantys automobiliais?
                          Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                          Marsrutai.lt tinklaraštis!
                          SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                          Comment


                            #73
                            Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                            Kaip aukščiau jau buvo rašoma, apie stovėjimo tvarkos pažeidimą informavęs asmuo nuo baudos negauna nieko, bet jo duomenis gali būti perduoti nubaustam. O turi būti atvirkščiai: apie informatorių - jokios informacijos, bet informatorius gauna kaip atlygį pusę baudos (bent jau metams reikia įvesti tokią tvarką). Manau, nuotraukų iškart padaugėtų. O po to visi pranešinės tiesiog iš įpročio.
                            Ne, procentus nuo baudos turi gauti policija. Tada nereikės niekams skųsti, išskyrus retus atvejus, o organai bus suinteresuoti dibti. Būtent dirbti, o ne dūrą stumdyti. Šią savaitę važiavau Š. Miestelyje. Ant pėsčiųjų perėjos (va taip tiesiai) sustojo krovininis mikrobas ir vairuotojas išlipo. Lėtai važiavo policija ir ji visą tai matė. Tai kokia reakcija? Visiška nulis. Pravažiavo ir nuvažiavo toliau.

                            Comment


                              #74
                              O ką daryti su miegamaisiais rajonais? Pvz tėvai gyvena šalia PC BIG, pilna stovėti draudžiama ženklų, visi igoruojami, mašinom prasilenkti sunku (kitur ir autobusas važiuoja). Ten gali per vieną vakarą nufotografuoti ne dešimt o šimtą automobilių, viešoji tvarka pasirodo kartą į pusmetį (kitą dieną jau vėl stovi mašinos), nors kaimynai sakė ne kartą jiems skambino.

                              Iš esmės tegu stato tuos auto, gyventojai patys sau nepatogumus kuria (tėvai turi vietą patogioj aikštelėj), bet labiausiai erzina tie ignoruojami ženklai. Arba tegu baudžia pastoviai, kol įpras žmonės laikytis taisyklių, arba tegu nusirenka tuos ženklus.

                              Comment


                                #75
                                Parašė Fulgur Rodyti pranešimą


                                PS
                                Nuotraukoje gal irgi baisu, o gal ir ne. Nesimato:
                                *Draudžiančių ženklų;
                                *Kitų takų (jei yra du takai, vienas palei gatvę, o kitas 5 metrai nuo jos, žmonės dėl taškymo, dujų ir pan. eina toliau nuo gatvės einančiu taku).

                                Neteisinu, bet trūksta konteksto. Bent google nuorodos, kad įvertinti.
                                Draudžiančių ženklų nereikia, nes ant šaligatvio statyti mašinos negalima jokiais atvejais, išskyrus, jei tai nurodo tokį parkavimo būdą pastatytas ženklas. Vietoje, kuri yra nuotraukoje, tokio ženklo nėra.

                                Kontekstas gana paprastas: šaligatvis, ant kurio sustatytos mašinos. Pažeistas KET 150.5 punktas. Su šituo tinka nuskausminti parkuojančius ant šaligatvio ir vejos.

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė tomtom Rodyti pranešimą
                                  O ką daryti su miegamaisiais rajonais? Pvz tėvai gyvena šalia PC BIG, pilna stovėti draudžiama ženklų, visi igoruojami, mašinom prasilenkti sunku (kitur ir autobusas važiuoja). Ten gali per vieną vakarą nufotografuoti ne dešimt o šimtą automobilių, viešoji tvarka pasirodo kartą į pusmetį (kitą dieną jau vėl stovi mašinos), nors kaimynai sakė ne kartą jiems skambino.

                                  Iš esmės tegu stato tuos auto, gyventojai patys sau nepatogumus kuria (tėvai turi vietą patogioj aikštelėj), bet labiausiai erzina tie ignoruojami ženklai. Arba tegu baudžia pastoviai, kol įpras žmonės laikytis taisyklių, arba tegu nusirenka tuos ženklus.
                                  Daryti štai ką: skambinti viešosios tvarkos skyriui ir pranešti, kad nelegaliai sustatytos mašinos, pažeidžiant tą ar aną KET punktą ir trukdandžios pėsčiųjų ar kitų mašinų eismui. Skambinti nuolat ir reikalauti reaguoti. Raportuoti per app'ą su kuo tikslesnėmis detalėmis ir rišliu formaliu tekstu. Jeigu nereaguoja į pažeidimą, privalo paaiškinti, kodėl. Miegamiesiems rajonams galioja lygiai tas pats. Vienas dalykas, kuris tikrai nepadeda nieko spręsti, tai skundimasis kitais kanalais (forume, FB )kad va yra problema, ir niekas jos nesprendžia, kad kažkas kažkur lyg skambino, bet niekas nereagavo. Pabandyk mano minėtus metodus ir tada stebėk, kaip keisis situacija. Išsirink vieną targeted area (tarkim, vieną šaligatvio atkarpą ar veją) ir ten koncentruok visus veiksmus.
                                  Paskutinis taisė John; 2017.12.16, 13:49.

                                  Comment


                                    #77
                                    Aš taip ir darau, statančių ant žolės sumažėjo, tikiuosi pavyks visai išnaikinti ar bent sumažinti iki minimumo.

                                    Comment


                                      #78
                                      Tik baudimas. Nes nei kelio ženklai, nei ženklinimas nepadeda. Pavyzdys - prie naujų nacionalinių mokslų centrų Saulėtekyje. Yra ir ženklai, ir geltonos juostos, vis tiek stato. Ir kas stato? "Biedni" studentai, netekpantys aikštelėse prie Niujorko barakų ir ne tik. Darbuotojams yra daugiaaukščiai parkingai, jie problemų neturi.

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                        Kaip aukščiau jau buvo rašoma, apie stovėjimo tvarkos pažeidimą informavęs asmuo nuo baudos negauna nieko, bet jo duomenis gali būti perduoti nubaustam. O turi būti atvirkščiai: apie informatorių - jokios informacijos, bet informatorius gauna kaip atlygį pusę baudos (bent jau metams reikia įvesti tokią tvarką). Manau, nuotraukų iškart padaugėtų. O po to visi pranešinės tiesiog iš įpročio.
                                        Teko susidurt su tuo, kai duomenis isskundus per epolicija perdave - buvo isdauztas priekinis ir vairuotojo stiklas, galines lempos, visos padangos pradurtos ir visa masina pervaryta raktais, o draudimas apmokejo 12500 eur saskaita + pvm O policija niekaip neprikabino prie "herojaus" zygdarbio, nes kamera nenufilmavo kaip kapojo, o kitu zmoniu parodymai - tapo saliskais Pasimokiau, policijai vienodai ir dar suteikia mano duomenis marozeliams - patys tegu ir gaudo juos

                                        Comment


                                          #80
                                          O galėjo vakare už kampo patykoti...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X