Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na taip, aš irgi atskirčiau istoriją į dvi dalis. Ta parkavimo dalis pašalinė ir nelabai įdomi, jei atvirai. Visa esmė yra telefono paėmimas ir asmeninių duomenų ištrynimas. Tai policininkai teigia, kad telefono jie neėmė, ir duomenų netrynė? Ar telefoną BUVO paėmę, bet duomenų netrynė?
    Aš vienareikšmiškai kreipčiausi į teismą. Žinoma, būtų galima prieš tai dar kartą parašyti (paskambinti?) į Imuniteto tarnybą prašant paaiškinti plačiau, juos informuojant, kad paaiškinimo negavus bus kreiptasi į teismą.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
      Viešos tvarkos skyrius yra tik Vilniuje ir tik kaip papildomas organas, padedantis policijai, bet ne perimantis pilnai jos funkcijų. Kituose miestuose to nėra.
      Yra ir Klaipėdoje.

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
        Aš vienareikšmiškai kreipčiausi į teismą.
        O ką duotų teismas, jei įkalčių jokių neliko?
        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

        Comment


          Parašė Al1 Rodyti pranešimą

          O kaip savivaldybė gali nubausti tuos, kurie parkuojasi ne taip, kaip priklauso? Automobilio parkavimas įeina į kelių eismo taisykles ir kitus teisės aktus, susijusius su automobilių eismu. Ir kontrolės bei baudimo funkcijos priskirtos policijai.
          Policija kažkada buvo už skruzdėlyno išardymo baudimą atsakinga
          Net Palanga, žiemą nedidelis miestas, turi Viešos tvarkos skyrių.

          VMSA yra teisingame kelyje. Adm. dir. Poderskis rodo kas šeimininkas mieste - diegdamas išmanias parkavimo kontrolės sistemas. Bėda, kad tik centre.

          Taip pat SĮ “Susisiekimo paslaugos” gaus vertingą realią informaciją apie vietų panaudojimą — kiek smarkiai viena ar kita gatvė užpildyta. Tokiu būdu bus galima priimti duomenimis grįstus sprendimus dėl parkavimo zonų plėtimo, keitimo, įvedimo.

          Davikliai bus sumontuoti ir draudžiamo parkavimo vietose, o inspektoriai esantys šalia gaus pranešimus apie pažeidimus ir galės greičiau į juos sureaguoti. Griežtesnė ir greitesnės kontrolė — tikslingiau dirbantys inspektoriai — daugiau pamokas išmokusių vairuotojų — daugiau parkingo geriems vairuotojams.
          https://medium.com/@povilaspoderskis...s-33e8f0338512

          Comment


            Parašė dondc Rodyti pranešimą

            O ką duotų teismas, jei įkalčių jokių neliko?
            Neimanoma paprastai istrinti kad nebutu galima atstatyti, galima tiesa ant virsaus perrasyti, bet ciau jau too tricky tiems kas ne temoj

            Comment


              Parašė medukas Rodyti pranešimą

              Neimanoma paprastai istrinti kad nebutu galima atstatyti, galima tiesa ant virsaus perrasyti, bet ciau jau too tricky tiems kas ne temoj
              Sakys, kad pats ištrynė ir nori žalą prisiteisti. Iš IT pusės gal ir nesunki byla. Bet kaip veiksmus, kurie buvo atlikti su telefonu, priskirti asmeniui?

              "Vienas prieš policiją" bylos sunkios. Jas paprastai laimi geras advokatas.

              Comment


                Ne geras advokatas, o teismų ir policijos sistemų tarpusavio ryšiai. Valdžios institucijos paprastai viena kitai akies nekerta ir viena kitą gina nuo išorės, t.y. eilinių piliečių "teisybės" ieškotojų.

                Comment


                  Šiandien pranešdamas apie problemą mieste per tvarkaumiesta.lt užmačiau kreipimąsi, kuris paskatino parašyti šį pranešimą. Laiks nuo laiko užetu akį į šią temą ir apie parkavimo problemas Vilniuje galėčiau parašyti kelis, jei ne keliolika, A4 formato lapus, bet stengsiuos kaip galėdamas trumpiau - be to, ir laiko neturiu ilgiem tekstam.

                  Štai šis pranešimas puikiai iliustruoja Vilniuje vykstantį "bardaką" su parkavimu, ypač aplink daugiabučius (dažniausiai - statytus sovietmečiu):
                  https://tvarkaumiesta.lt/problem/55121

                  Click image for larger version

Name:	kiemu bardakas parkavimas.jpeg
Views:	87
Size:	202,4 kB
ID:	1633634


                  Kaip matote, dėl parkavimo vietų trūkumo, automobiliai statomi ant naudingai nenaudojamų dirvonų, kuriuos dar reikia šienauti ir kurių yra apstu viso miesto mastu. Tada atsiranda entuziastų, "visuomenės interesų gynėjų", neturinčių kaip kitaip realizuotis, pavargusių nuo "bardako" ar tiesiog norinčių tvarkingai gyventi žmonių ir jie visi vis raportuoja apie šias kasdienes problemas, kurios tęsiasi n metų. Kitaip tariant - kova su pasekmėmis.

                  Ką daryti? Savivaldybės pranešime berods 2017 m buvo skaičiavimas, kad Vilniuje apie 2021 m bus apie 290 000 automobilių (gyventojų amžius 18-60 m). Darau prielaidą "iš oro", kad dabar parkavimo vietų užtenka kokiem 200 000 automobilių, o viso automobilių Vilniuje 18-60 metų amžiaus gyventojai turi kokius 250 000. Parkavimo vietos išmatavimus imu 2,5x5=12,5 kv m. Jei reikia 50 000 papildomų parkavimo vietų, tada jų plotas bus apie 50 000x12,5=625 000 kv m. Pravažiavimams leisiu sau neskirti kvadratinių metrų, nes dažnai parkavimo vietas galima įrengti jau prie išasfaltuotų pravažiavimų (tereikia vietoj dirvonų vietas įrengti). 1 kv m grndimas trinkelėmis kainuoja apie 40 eur. Taigi, 40x625 000=25 000 000 eur. Darant tokiais mastais, manyčiau, kad galima gauti vieno kito milijono nuolaidą. Tarkim, gal parkavimo vietas įrengti pakaktų kokių 23 000 000 eur?.. 2018 miesto biudžete numatyti skirti berods 129 000 000 eur keliams ir infrastruktūrai (http://www.vilnius.lt/index.php?1728975832). Jūs man pasakykit, net jei ir iš vienerių metų Vilniaus infrastruktūros biudžeto atriekus 23 000 000 eur, manau, kaip nors pavyktų metus išgyventi su šiek tiek mažiau plečiama infrastruktūra vienerius metus? Manau, kad taip.

                  Dabar prašau jūs man pasakykit, jei aš nepadariau grubių klaidų šiame greitame skaičiavime (prisėdau ir rašiau nesustodamas - neatlikau detalaus skaičiavimo), ar nevertėtų vienerių metų biudžetu išspręsti dešimtmečius trunkančią isteriją auto parkavimo klausimu? Ar nebūtų daugumai nuo to geriau? Ar nesumažėtų įtampa ir konfliktai mieste? Ar nebūtų sutaupyta ant žmonių baudavimo, biurokratinių tąsymų? Ar ne gražiau ir patogiau gyventume? Ar nebūtų mažiau nenaudojamų dirvonų priežiūros išlaidų?

                  PS. Pats automobilio šiuo metu neturiu, o kai jį turėjau visada tvarkingai parkuodavau, išskyrus gal pora atveju per 10 metų kai dėl skubaus daiktų iškrovimo buvau pastatęs trumpam ant jau išvažinėto ploto.

                  Tai tiek šiam kartui. Turėjau pasidalinti šiomis mane jau senai slegiančiomis mintimis .



                  Comment


                    Pradejau kviest policija ir as savo rajone. Argumentas, kad nera zoles, nes po ratais sniegas - nebegalioja.

                    Comment


                      Parašė spekas Rodyti pranešimą
                      Dabar prašau jūs man pasakykit, jei aš nepadariau grubių klaidų šiame greitame skaičiavime (prisėdau ir rašiau nesustodamas - neatlikau detalaus skaičiavimo), ar nevertėtų vienerių metų biudžetu išspręsti dešimtmečius trunkančią isteriją auto parkavimo klausimu? Ar nebūtų daugumai nuo to geriau? Ar nesumažėtų įtampa ir konfliktai mieste? Ar nebūtų sutaupyta ant žmonių baudavimo, biurokratinių tąsymų? Ar ne gražiau ir patogiau gyventume? Ar nebūtų mažiau nenaudojamų dirvonų priežiūros išlaidų?
                      Vertėtų, bet yra ir kita pusė - nesinori po langais matyti vien automobilių jūros. Reikėtų statyti ir požeminių garažų.

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        visos problemos išsispręstų dėl aplinkos ir infrastruktūros klausimų, kaip jų nėra ir prie naujų daugiabučių
                        Tai kad yra nemažai automobilių, stovinčių ant žolės, ir prie naujų daugiabučių.

                        Comment


                          Rašiau dėl atitvarų, tai kelis kartus atvažiavo, nubaudė, pareiškė, kad dienomis daugiau nerado ir pagal juos viskas gerai - https://tvarkaumiesta.lt/problem/44201
                          Rašysiu vėl, kad naktimis vis dar stato. Būtų gerai, kad ir dar kas nors parašytų, daugiau bus, gal sureaguos.

                          Comment


                            Nemeluokite, išsiskiriant tas kurio nuotrauka pasakė, cituoju - "jei rasiu puslapyje šiandien įkeltas nuotraukas, jums bus blogai. Mes žinome, kas jūs."
                            Paskutinis taisė digital; 2018.04.14, 14:29.

                            Comment


                              Parašė hydrex

                              Neturiu ko meluoti. Nuo savęs nei vieno žodžio pikto jūsų pusėn nepasakiau, kultūringai šnekėjau. Dėl kaimyno, girdėjau kaip sakė nekelt nuotraukų. Bet, kad kažkoks rimtas grasinimas, na bent tikrai nieko neišgirdau. Bet kuriuo atveju, durna situacija.
                              Tiesiog ateity pasistenkit labiau pasverti žodžius (ypač kaimynui apie tai užsiminkit, jei sutiksit), nes visai be reikalo galit prisikurti didelių problemų. Turiu omeny, visų pirma, baūdžiaką, kuris po to jums vilksis iš paskos ir gadins gyvenimą. Jei jau truputį apsikakojai, tai nebereiktų dėl to kelti triukšmo.

                              Beje, kaimyno (kuris, kaip suprantu, grasino digital fiziniu susidorojimu) duomenis policijai perduosite pats? Nes visgi esat nusikaltimo liudininkas.

                              Comment


                                O kas išdaužė stiklus kaimynų mašinoms?

                                Comment


                                  Man irgi yra išdaužę, bet jau seniai, prieš kelis metus, tai nuo to laiko visada mašiną laikome garaže. Policijoj sakė, kad narkomanai, ir nieko iš jų neprisiteisi, net jei juos ir surastų.

                                  Comment


                                    Nežinojau, kur dėti ir pagalvojau, kad čia labiausiai tinka ši komiška situacija:

                                    Šimašių su vaikais prie namų pasitiko kaukėtas vyras
                                    https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=77712615
                                    Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia sekmadienį grįžusį su vaikais namo prie durų jį pasitiko nepažįstamas kaukėtas vyras.
                                    Apie tai sekmadienį „Facebook“ paskyroje paskelbęs meras, paviešino ir vyro nuotrauką. R. Šimašius reiškė pasipiktinimą ir teigė, kad niekas neturi teisės gąsdinti jo šeimos, tačiau į policiją dėl incidento nesikreipė.
                                    „Šiandien su vaikais grįžęs namo prie įėjimo durų radau štai tokį ufonautą, kuris turėjo man klausimų kaip merui. Apie tai, kodėl "per švelniai" baudžiami tie, kurie mašinas parkuoja ant žolės. Į juos atsakysiu. Tačiau šiuokart tema kita. Esu labai piktas, nes niekas neturi teisės gąsdinti mano šeimos. Šeimos ramybę aš ginsiu visais būdais“, – socialiniame tinkle rašė sostinės meras. Jis ragino klausimų turinčius piliečius atvykti kalbėtis į savivaldybę ir nevelti jo šeimos į darbo reikalus.
                                    Matai kaip, žmogus, matyt, skambino ar rašė į viešosios tvarkos skyrių, kur jį pasiuntė ir privedė iki to, kad pilietis užsinorėjo tiesiogiai pabendrauti su meru

                                    Comment


                                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                      Nežinojau, kur dėti ir pagalvojau, kad čia labiausiai tinka ši komiška situacija:

                                      Šimašių su vaikais prie namų pasitiko kaukėtas vyras
                                      https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=77712615

                                      Matai kaip, žmogus, matyt, skambino ar rašė į viešosios tvarkos skyrių, kur jį pasiuntė ir privedė iki to, kad pilietis užsinorėjo tiesiogiai pabendrauti su meru
                                      Komentarai siaubingi. Suprask, blogai, kad kaukėtasis herojus nesubadė mero ir jo vaikų.

                                      Comment


                                        Kaip tik del parkingo.

                                        Vakar apie 11val per 112 pranesiau apie 6 auto uzparkuotus ant zoles. Vakare grizdamas namo dar 4 nukaliau. Po to paskambinau i vyr.policijos komisariata, suzinot ar pazeidejai buvo nubausti. Taip - jie buvo nubausti. Is sesiu - keturi. Likusiu dvieju jau nebebuvo, matesi ju paciu uzfiksuotose nuotraukose. Ekipazas atvyko po valandos po mano pranesimo. Siandien paskambinsiu suzinot, ka nubaude is vakar vakaro pranesimo. Baudu procesas vyksta, jokiu problemu. Pirmas kartas bauda 15eur. Antras - 30eur. Jei toliau tesis - po 60eur. Aiksteleje, kaip ir minejau pilna saugomu vietu po 40euru.
                                        Tegul daro isvadas, kur statyt labiau apsimoka.
                                        Mano kiemas jau blizga, dabar gesinu dar 3 didziulius kiemus. Saratovo ten nebus.

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                          Komentarai siaubingi. Suprask, blogai, kad kaukėtasis herojus nesubadė mero ir jo vaikų.
                                          Sakyčiau, situacija kažkiek komiška, nes kaukėtas herojus atėjo ne apvogti mero, ne apmetyti kiaušiniais ar šiaip kažką negero nuveikti, o atėjo paklausti, kodėl labiau nebaudžia parkuojančius ant žolės

                                          Comment

                                          Working...
                                          X