Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus šaligatviai ir pėsčiųjų takai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Fermentų g. naujo šaligatvio darbų kokybė. Šaligatvis ne tai kad trupa kaip vaflis, bet trupa į fakin miltus

    Čia jau kažkokia anomalija. Kraštas net pučiasi ir visoms toje pačioje pusėje. Panašu į cheminę reakciją su druskos tirpalais.

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Pora nuotraukų pailiustravimui.

      Panerių g. dabar tvarkomas šaligatvis. Pagrindo viršutinis sluoksnis yra paprasčiausias smėlis. Pasak mano pažįstamo "haha, čia tikrai pataupė"


      Čia ardomas ~20xx metų Zuokmečio šaligatvis. Pagrindo viršutinis sluoksnis ne smėlis, o atsijos. Specialiai pakasinėjau, ten tikrai geras sluoksnis atsijų. Mano pažįstamas užtikrino, kad čia gerokai rimčiau atrodo


      Tai panašu, kad VMS eilinį kartą krachaborina ir daro pigų šūdą, kuris iškart sulūžta. Labai liūdna
      Plyteles tiesiai ant smėlio klodavo ir sovietmečiu. Tik kad tokiu atveju, tai danga nepritaikyta užvažiuoti priežiūros mašinoms. Pritaikytos dangos daromos su skaldos ir atsijų sluoksniais. Dėmesio klausimas: kur fiksuojama ir kaip komunalininkai atskiria kur kurios?

      Comment


        Ginthus, turite komentarą apie šį šaligatvio pagrindų „sutankinimo protokolą“?
        Click image for larger version

Name:	410740701_7486739358002694_1365815785410546151_n.jpg
Views:	832
Size:	116,8 kB
ID:	2127151

        Comment


          Parašė KEdas Rodyti pranešimą
          Ginthus, turite komentarą apie šį šaligatvio pagrindų „sutankinimo protokolą“?
          Rezultatas gan keistas, nes paprastai Evd ir Ev2 nebūna vienodi, o skiriasi 2-3 kartus. Lovio dugnui ar šalčiui nejautriam sluoksniui Ev2 pakanka 45, bet skaldai jau per mažas, turėtų būti 80-120. Logiškai Evd=45 ir turėtų rodyti Ev2~100. Privelta čia kažkas. Galbūt aparate pasirinkta neteisinga matuojama medžiaga.
          P.S. kita vertus, šaligatviui gali būti ir nenurodyta pasiekti didesnio sutankinimo, jei nereikia laikyti užvažiavimo apkrovų
          Paskutinis taisė Ginthus; 2024.04.30, 04:51.

          Comment


            Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
            Plyteles tiesiai ant smėlio klodavo ir sovietmečiu. Tik kad tokiu atveju, tai danga nepritaikyta užvažiuoti priežiūros mašinoms. Pritaikytos dangos daromos su skaldos ir atsijų sluoksniais. Dėmesio klausimas: kur fiksuojama ir kaip komunalininkai atskiria kur kurios?
            Klausiu be jokių bandymų kažką neigt ar panašiai, nes šitoje temoje neturiu žinių, bet kodėl tokiu atveju sovietiniai šaligatviai pakankamai gerai praėjo laiko testą (aišku ne visi ir aišku lyginant su šimašiniais) ir iki šiol galima rasti visiškai tvarkingų, lygių ir nesuskilusių atkarpų, kurioms jau virš 50 metų ir kurios yra nuolat tvarkomos sunkiąja technika?

            Comment


              Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

              Lovio dugnui ar šalčiui nejautriam sluoksniui Ev2 pakanka 45, bet skaldai jau per mažas, turėtų būti 80-120. Logiškai Evd=45 ir turėtų rodyti Ev2~100. Privelta čia kažkas. Galbūt aparate pasirinkta neteisinga matuojama medžiaga.
              Bet čia ir tie 45 nepasiekti, o ponia Kaušylienė šį lapelį prisegė prie acakymo, kad šaligatvis įrengtas tinkamai. Ir jai dzin, kad tas lapelis turėtų būti pasirašytas nepriklausomos laboratorijos, o ne darbus atlikusio vadovo, kad realiai šaligatvis paklotas praėjus 2 mėnesiams po „matavimų“

              Nenuostabu, kad dabar šaligatvis atrodo taip.
              Click image for larger version

Name:	Ekrano nuotrauka iš 2024-04-30 09-59-42.png
Views:	791
Size:	762,1 kB
ID:	2127183

              Comment


                Vilniaus šaligatvių dramos: įrengtas naujas, kuris nėra sujungtas su esamu

                Naujamiesčio gyventojai apstulbę: Vytenio g. klojamas naujas šaligatvis, kuris.. nėra sujungtas su senu. Gyventojai kreipėsi į darbininkus, kurie teigia, jog joks sujungimas nėra planuojamas. Savivaldybė apie situaciją žino, bendrovei išsakė pastabas, kurias pastaroji ignoruoja.

                Kaip paaiškino savivaldybė, Vytenio g. 46B šaligatvis yra projektuojamas naujojo co-living komplekso projekto teritorijoje. Projektuotojai veikiausiai pagalvojo tik apie komplekso gyventojus ir pamiršo aplink esančią infrastruktūrą, nes šaligatvio sujungimo įrengti nesiruošė.

                „Vystytojas yra informuotas, kad naujus šaligatvius privaloma sujungti su esamais, tačiau kol kas į pastabas nėra atsižvelgta. Pastabos bus dar kartą išsakytos kitą savaitę planuojamos apžiūros vietoje metu, šaligatviai privalės būti įrengti tinkamai”, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

                Paskutinis taisė digital; 2024.04.30, 10:38.

                Comment


                  sujungė sujungė. Grotomis

                  Click image for larger version

Name:	398662d37933f94f5.89908431.jpg
Views:	768
Size:	1,13 MB
ID:	2127237

                  Comment


                    O paaiškinimas turbūt eilinį kartą kurioziškas. Ta trūkstama dalis yra privačiame sklype, naujai nutiesta - ne. Ir jeigu atsidarai žemėlapį, tai plius minus po tuo senu šaligatviu eina dujų tinklai, o palei pastatą link gatvės - kažkokie kiti. Kadangi anksčiau šaligatvis, panašu, ir baigdavosi prie namo sienos, tai su nauju projektu nebuvo numatyta lįsti į privatų sklypą, o dabar greitu būdu negali padaryt, nes tinklai ir reikia projektuko

                    Pajungimas, aišku, nebuvo suprojektuotas laiku. Kažkas pražiūrėjo, o gyventojai turbūt nedalyvavo viešinime.

                    Gretimas namas va neturi sklypo, tai jiems suprojektavo takus

                    Click image for larger version  Name:	Screenshot 2024-04-30 121327.jpg Views:	1 Size:	206,5 kB ID:	2127242

                    Click image for larger version  Name:	Screenshot 2024-04-30 121432.jpg Views:	1 Size:	61,8 kB ID:	2127243

                    Comment


                      Nu taip, kam čia vargintis, daryti projektą, tiesiog darai belekaip ir gal praslysi nepastebėtas.

                      Comment


                        Tą trūkstamą lopinėlį užbaigti plytelėmis kainuotų kokia 50-70 eurų... Tik sakau. O metalinės (cinkuotos?) kainavo manau daugiau ir po 1-2 metų bus nusėtos rūdimis. Jau nekalbant apie padarytą beprotystę ir ateičiai prikurtų problemų.

                        Comment


                          Paco g. naujienos

                          Eidamas Paco gatve ką tik sutikau rangovus. Sako JUDU VMS darbuotojui arsakingam už gatvės darbus pasakė, kad darytų 6 m pločio asfaltą (primenu, kad čia D kategorija pagal STR 5,5 m plotis). Klausiu kokiu pagrindu davė tokį atsakymą? Gūžtelėjo pečiais.

                          Sako laukiame atsakymo iš Susisiekimo Paslaugos. Sako pas jus brėžiny viskas logiškai subraižyta ir tikimės, kad leis atlikti pasiūlymus. Sakau aš irgi labai tikiuosi, tuo labiau, kad visas sąlygas platinti šaligatvį bent iki 1,5 turime - tereikia paimti iš asfalto apie 40 cm ir turėsime šaligatvį 1,5m pločio ir asfaltą 5,7 m pločio. Sakau galbūt net nesiūlyčiau asfalto siaurinti jei būtų galimybė visur pvz pievos sąskaita praplatinti šaligatvį bent iki 1,5, o kaip matote ties tuo namu, tuo namu ir tuo namu yra šlaitas prie pat šaligatvio, be kurio nukasimo nėra kaip kitaip praplatinti.

                          Comment


                            ...paprastai...

                            Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	686
Size:	10,7 kB
ID:	2127271

                            Comment


                              Pala, o JUDU nėra tas pats kas Susisiekimo Paslaugos? Jei yra, tuomet įdomu kodėl rangovas juos išskyrė?

                              Comment


                                Parašė spekas Rodyti pranešimą
                                Pala, o JUDU nėra tas pats kas Susisiekimo Paslaugos? Jei yra, tuomet įdomu kodėl rangovas juos išskyrė?
                                Savivaldybės įmonė "Susisiekimo paslaugos" arba kitaip JUDU yra tas pats, tik vienas oficialus pavadinimas kitas PR.
                                Aš labai abejoju, kad JUDU liepė daryt tokius parametrus, greičiau VMSA, kažko rangovas nežino iki galo arba laukia schemų iš JUDU.

                                Comment


                                  Šiaip nesidalinčiau, bet eilinį kartą savivaldybė skuduru dėjo vilniačiams ir miesto svečiams per veidą:

                                  Šalia Baltojo tilto prieš kai kurį laiką baigta ilgai laukta rekonstrukcija. Jos metu buvo atnaujinama Konstitucijos pr. perėja, prieigos prie naujojo „Artery” verslo centro, šaligatviai, laiptai ir kt. Pastarieji užkliuvo vilniečiams. Įrengta rampa jiems pasirodė per stati negalią turintiems žmonėms ir tėveliams su vaikų vežimėliais.

                                  „Ar čia juokauja? Kaip nuo tokios rampos nusileis mamos su vaikų vežimėliais? Ar čia tik dviračiams skirta rampa?” – socialiniuose tinkluose retoriškai klausia vilniečiai.

                                  Kaipmat kyla diskusija – kam reikėjo laiptų remonto, jeigu dabartinė rampa nėra pritaikyta žmonėms su specialiais poreikiais ir vaikų vežimėliams.

                                  Savivaldybė į šį gyventojų klausimą atsakė. Anot jos, tėveliams su vaikų vežimėliais ir gyventojams su specialiais poreikiais numatytas kitas nusileidimo būdas. Judėjimą jiems turėtų užtikrinti specialus liftas, kurio reikia ieškoti naujajame verslo centre.

                                  Laiptų remonto metu buvo atstatyta buvusi laiptų geometrija, pakeistos dangos. Žmonių su judėjimo negalia ir tėvų su vaikų vežimėliais judėjimą numatyta užtikrinti per „Artery“ pastatą ir požeminėje perėjoje esančiais liftais”, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

                                  Primename, kad šiemet pagaliau buvo baigti naujojo verslo centro „Artery” statybos darbai. Kartu gyventojams buvo atidaryta Konstitucijos pr. požeminė perėja.

                                  https://madeinvilnius.lt/transportas...us-juokaujate/

                                  Comment


                                    Belieka pasvajoti kas būtų jeigu savivaldybė būtų neparsidavus ir išsireikalavus Baltojo tilto pratęsimo kaip statytojas buvo pasižadėjęs. Jei atmintis neapgauna, ten buvo ir pandusas nuo kitos Upės gatvės pusės.

                                    Comment


                                      Parašė Kaid Rodyti pranešimą
                                      Šiaip nesidalinčiau, bet eilinį kartą savivaldybė skuduru dėjo vilniačiams ir miesto svečiams per veidą:




                                      https://madeinvilnius.lt/transportas...us-juokaujate/
                                      Dviratį? Nebent numetus į apačią, kad nučiuožtų. Nežinau, kam ten tokia rampa, kai prieš ją yra turėklas. Bet who cares, VMS savo stiliuje.

                                      Comment


                                        Kažkas vienoje temoje rašė apie tai, jog Geležinkelio g. po tvoros atnaujinimo nebus tvarkomi gatvės bortai. Nerandu dabar, tai padedu čia, prie šaligatvių atnaujinimo. Pradėjo formuoti šaligatvio plotus. Vietomis vejos intarpai nutrūksta.

                                        Click image for larger version

Name:	saligatvisgelez.jpg
Views:	254
Size:	247,6 kB
ID:	2129087

                                        Comment


                                          Bent galėjo nedėti vejos bortų, tie medžiai ir taip nukankito tvoros statybosmis ir betono kiekiais

                                          Comment

                                          Working...
                                          X