Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rail Baltica II

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tai jau parašiau, ką turėjau
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Parašė geriantis Rodyti pranešimą
      tau durniai yra lietuviai, o man arogantiški pasipūtėliai yra estai, manau čia diskusiją ir baigiam, nes matom skirtingus dalykus
      Aš taip pat sutikčiau dėl šios užuominos apienestus.Ne apie estų tautą aplamai, o apie Estijos susisiekimo minsteriją.
      Jų reiktų paklausti, kur 1997m. vasarą prateriojo 1993m. gegužės 23 d. pravestą keleivinį traukinį Talinas-Šeštokai, kur dingo "Žuvėdra" Talinas_Minskas?
      O darar prieš diktuodami Lietuvai turėjo nors tiesioginį Talinas-Ryga prasivesti.

      P.S. Čia susiformavusi diskusija prasmės neturi.

      Comment


        Parašė sknts Rodyti pranešimą
        Kalbu apie pinigus, skirtus Rail Baltica II statyboms. Jei ji iš tikrųjų skirta tik keleiviams, tai kodėl dalis atsakingų asmenų aiškina, kad Vilniui reikia krovinių iš vakarų Europos? Tai tada tegul stato Rail Baltica I ir baigia visus ginčus dėl trasos.
        Nes po Rail Balticos vardu pakišta tiek skirtingų projektų (tame tarpe ne tik europinės vėžės), kad ten pats velnias koją nusilaužtų. Kita vertus, galima į viską žiūrėt paprasčiau ir ne per Rail Baltica prizmę - tiesiog, reikia Vilniuj 1435 mm vėžės ar ne ir jei reikia tai pro kur ji turi ateit. Esmė bet kokiu atveju yra būtent tokia, o ne tai, kaip tą projektą pavadinsim.

        Taip pat, kiek žinau, kol kas RB II jokių konkrečių pinigų nėra skirta. Ir kol kas visi ginčai yra dėl nenušauto lokio kailio.
        Got sun in my face, sleeping rough on the road

        Comment


          Minimas D.Budrys jau reiškia savo nuomonę

          „Rail Baltica“ galėtų būti lėtesnė
          http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=63865256

          Gal taip, gal anaip, o gal kitaip arba dar kaip nors.

          Comment


            Budrys kale tai ka sakiau anksciau. Nusi***t tie keleviai, svarbu kroviniai.
            Show must go von!

            Comment


              Parašė Vitas Rodyti pranešimą
              P.S. Čia susiformavusi diskusija prasmės neturi.
              Na, kodel gi neturi.

              Jau kai kuriuos dalykus issiaiskinome, pavyzdziui, kad tais ekspertais, kurie priskaiciavo privalumus Panevezio variantui, nelabai galima ir pasitikinti.

              Ir kad aplamai, kad nepriklausomu, realiu, profesionaliu paskaiciavimu siame projekte nelabai kad ir yra; o tas, kas pateikiama kaip skaiciavimai, tas kazkodel tai (man asmeniskai taip, kaip kitiems – nezinau ) labiau primena fantazijos polekius – jei naudosime svelnius issireikimus, arba manipuliacijos – jie truputi grieztesnius zodzius panaudosime.
              Paskutinis taisė hobo; 2014.01.28, 17:41.

              Comment


                Planuojama „Rail Baltica“ geležinkelio vėžė galėtų būti ne tokia greita, kaip buvo planuojama anksčiau. Buvo planuota, kad apie 2024 m. visas tris Baltijos šalis galėtų sujungti greitoji 220-240 km/val. greičiu leidžianti važiuoti vežė.

                Tačiau naujai paskirtas „Lietuvos geležinkelių“ įsteigtos įmonės „Rail Baltica Statyba“ vadovas Dainius Budrys svarsto, kad greitis galėtų būti ir mažesnis.

                „Jeigu mes šiek tiek apribotume greitį, manyčiau, kad projekto sąmata būtų mažesnė ir jo tiesimo galimybės didesnės“, - interviu DELFI sakė jis.

                2024 m. bendru pasauliniu mastu keleiviniams ir 300km/h bus maža...


                Mano žiniomis, greitųjų traukinių vėžėmis kroviniai nevažiuoja, nes jie yra sunkesni ir jie išdrasko infrastruktūrą ir keleiviniai traukiniai tampa ne tokie saugūs“, - kalbėjo D. Budrys.
                Paskutinis taisė ead; 2014.01.28, 18:07.

                Comment


                  Nežinau, kaip Jums atrodo, gerbiamieji kolegos, tačiau man kuo toliau, tuo labiau rodosi, kad RB-II ištiks naujos atominės elektrinės projekto likimas. Tik atėjus socdemams į valdžią, Butkevičius daug kalbėjo apie VAE, vieną dieną statė, kitą dieną nestatė, žadėjo kurti darbo grupes, o kas apie VAE girdėti dabar? Dabar pakilęs didelis ažiotažas apie RB-II, bet bijau, kad po pusės metų gali būti tylu apie tai.

                  Comment


                    Rail Baltica galėtu būti lėtesne

                    Vėl bus atlieka dar viena studija, kaip įprasta Butkevičiaus vyriausybei. Jau matėme, kuo baigėsi visos studijos dėl VAE statybos. Rail Baltica statybos geriausiu atveju nusikels dar kokiems 5 metams. Blogiausiu, bus kaip jau ne kartą buvo: paleisime šį projektą iš rankų.

                    Comment


                      Manau, kad jau šiam projektui jau dabar "amen", dėl to estai ir buvo pakėlę triukšmą.

                      Comment


                        Kiek čia daug entuziastų diletantų stojasi už RB2. Tik nei vienas iš jų nenori išgirsti kelių esminių bet paprastų argumentų, kurie jau šioje temoje buvo išsakyti. Lygiai taip pat "diskusijos" verta ir valdžios koridoriuose, kurias po to glaustai pateikia žiniasklaida. Esmė paprasta. Tokia RB2, kuri siūloma yra NEREIKALINGA nei keleivių vežimui, nei kroviniams. Kroviniams ji techniškai tokia nereikalinga, o keleivinė nereikalinga, nes paprasčiausiai nebus tiek keleivių, kad apsimokėtų ekonomiškai išlaikyti liniją su 3-5 porom traukinių per dieną.
                        Pagrindinis valdžiažmogių interesas yra kuo didesnis megaprojektas, nes banaliai otkatų daugiau. Kas po to bus su tuo geležinkeliu, kokiomis lėšomis jis bus išlaikomas niekam nerūpi.

                        Nereikalinga net ir lėtesnė Railbaltica, t.y. 1435 vėžės linija iki pat Talino. Nes lėtai (iki 160 km/h)važiuoti galima ir modernizuota esama linija. Didelių krovinių srautų Vakarai - Lietuva - Latvija - Estija kryptimi nebus, o krovinius geriau perkrauti Kaune. Tokių perkrovimo terminalų galėtų atsirasti ir Marijampolėje, Kalvarijoje, Šeštokuose.
                        Paskutinis taisė Al1; 2014.01.29, 08:08.

                        Comment


                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                          NEREIKALINGA
                          na taip, pinigus geriau panaudoti greitojo geležinkelio tiesimui į Maskvą su potencialiu tęsiniu į Vorkutą ar dar kur nors į Sibiro gilumą. Keleivių šia kryptimi tikrai bus

                          Comment


                            Interviu su D. Budriu:
                            Europinė geležinkelio vėžė „Rail Baltica“ neįsivaizduojama be Vilniaus, interviu DELFI tvirtina naujai įsteigtos įmonės „Rail Baltica statyba“ direktorius Dainius Budrys. Netikėtai tokį aukštą postą gavęs buvęs Seimo narys, iš „prisikėlėlių“ pabėgęs pas socialdemokratus, sako nesuprantantis, kodėl niršta kolegos iš Estijos ir tvirtina, kad Lietuva šiame projekte yra penkiais žingsniais priekyje nei kaimynai.
                            http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=63867652
                            Šiaip D. Budrys yra tipinio politinio karjerizmo pavyzdys: Prisikėlimo partija, socdemų partija, aukštos pareigos Lietuvos geležinkeliuose, o dar po metų - dabartinės garbingos pareigos. Atseit tai geriausias specialistas, kokį Lietuva galėjo rasti tokioms pareigoms.
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2014.01.29, 08:31.

                            Comment


                              Parašė Rijikas Rodyti pranešimą
                              na taip, pinigus geriau panaudoti greitojo geležinkelio tiesimui į Maskvą su potencialiu tęsiniu į Vorkutą ar dar kur nors į Sibiro gilumą. Keleivių šia kryptimi tikrai bus
                              Vadovautis reikia ekonominiais ir techniniais kriterijais, o ne noriu, patinka, reikia bet kokia kaina.
                              Deja, bet į Maskvą net ir esamu lėtuoju geležinkeliu yra keleivių. Tai kodėl jų nėra į Rygą ar Varšuvą? Todėl kad net nebuvo norima, kad jų būtų. Ir vėžės plotis čia visiškai nėra jokia kliūtis. RB su 1435 mm vėže dabar iš viso yra pavėluotas projektas. Jis buvo aktualus prieš 10-15 metų. Dabar pigiau ir greičiau yra nuskristi lėktuvu. O traukinys į Varšuvą ar Rygą tikrai nekainuos 50-80 litų. Jei tiek kainuos, tai kieno sąskaita bus dengiami nuostoliai? Biudžeto? Ir dargi kažkokių tai latvių ir estų tranzito per Lietuvą nuostolius turės dengti Lietuva?

                              Comment


                                D. Budrys: laikas apsispręsti tarp keleivinės ir krovininės „Rail Baltica“ interviu
                                http://www.ekonomika.lt//naujiena/d-...#ixzz2rmCruCTr

                                Comment


                                  Parašė vilnews Rodyti pranešimą
                                  D. Budrys: laikas apsispręsti tarp keleivinės ir krovininės „Rail Baltica“ interviu
                                  http://www.ekonomika.lt//naujiena/d-...#ixzz2rmCruCTr
                                  BNS: O kada galėtų prasidėti projektavimo darbai?

                                  D.Budrys: Aš vaikystėje fantastinių knygelių esu skaitęs, bet nesiimsiu fantazuoti.
                                  Paskaičiuokite, kiek kartų atsakymuose panaudotas žodis "nežinau".

                                  O šiaip, tai panašu, kad pats laikas STT ir FNTT pasipustyti rankas ir kibti į darbą. Manau, pats laikas tą daryti naujo projekto ištakose.

                                  Comment


                                    Parašė disident Rodyti pranešimą
                                    Nežinau, kaip Jums atrodo, gerbiamieji kolegos, tačiau man kuo toliau, tuo labiau rodosi, kad RB-II ištiks naujos atominės elektrinės projekto likimas. Tik atėjus socdemams į valdžią, Butkevičius daug kalbėjo apie VAE, vieną dieną statė, kitą dieną nestatė, žadėjo kurti darbo grupes, o kas apie VAE girdėti dabar? Dabar pakilęs didelis ažiotažas apie RB-II, bet bijau, kad po pusės metų gali būti tylu apie tai.
                                    Kaip ir ten ,taip ir čia dėl RB2 vyksta tas plovimas. Pasikartosiu , jau seniai viskas čia vyksta per lėtai ir "negražiai".
                                    Neskubėk ir nespėsi.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Interviu su D. Budriu:

                                      http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=63867652
                                      Šiaip D. Budrys yra tipinio politinio karjerizmo pavyzdys: Prisikėlimo partija, socdemų partija, aukštos pareigos Lietuvos geležinkeliuose, o dar po metų - dabartinės garbingos pareigos. Atseit tai geriausias specialistas, kokį Lietuva galėjo rasti tokioms pareigoms.
                                      Pasaityk Dargužaitės komentarą (John buvo įdėjęs fragmentą)....Nesistebėkime - socdemai turi senas medžiotojų-nomenklatūrininkų-švogerininkų elgesio ir karjeros taisykles. Mums, mirtingiesiems, jų nesuprasti...

                                      Comment


                                        Bet , kad pamenu buvo rašyta , jog Estai visus aplenkė , o dabar jau penkiais žingsniais priekyje Lietuva Gal aš kažką ne taip suprantu ,ar kaip čia dabar yra?
                                        Neskubėk ir nespėsi.

                                        Comment


                                          Estai nieko neaplenkė. Jei ką jie ir sakė, tai tuščios pagyros ir melas. RailBaltica iki Kauno Lietuvoje realiai pradės veikti maždaug už metų. O ką estai padarė?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X