Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • ttttt
    replied
    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
    Na ten ir kainos 4000€ už kvadratą
    Nėra skirtumo už kiek parduoda, esmė, kad pastatyta pigiai, tik kad su trupučiu fantazijos, kuri Vilniuje yra labai retas reiškinys, lyg būtų oficialiai uždrausta.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
    Na ten ir kainos 4000€ už kvadratą
    Už tokią kainą ten namai kaip grybai po lietaus turėtų augti.

    Komentuoti:


  • Globalus
    replied
    Parašė ttttt Rodyti pranešimą
    Pasižiūrėjau projektą, maloniai nustebino, Vilniaus piguvos lipdytojai galėtų pasimokyti. Irgi nėra jokių ypatingai brangių medžiagų ar sprendimų, bet su šiek tiek daugiau fantazijos nei "default Vilniaus dėžė", rezultatas gaunasi tikrai geras.
    Na ten ir kainos 4000€ už kvadratą

    Komentuoti:


  • ttttt
    replied
    Pasižiūrėjau projektą, maloniai nustebino, Vilniaus piguvos lipdytojai galėtų pasimokyti. Irgi nėra jokių ypatingai brangių medžiagų ar sprendimų, bet su šiek tiek daugiau fantazijos nei "default Vilniaus dėžė", rezultatas gaunasi tikrai geras.

    Komentuoti:


  • Snikelis
    replied
    Šventoji. Apartamentai Kopose.
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Abrakadabra
    replied
    Detaliau apie projekto pokyčius:

    Viešbučio „Marriott“ Palangoje statybos pagaliau startuoja, bet keičiasi ir operatorius, ir vizija

    "Dabar operatorės vaidmuo bus patikėtas Olandijoje įkurtai dukterinei „Vastint Holding“, kuriai priklauso ir UAB „Vastint Lithuania“, įmonei „Hotel Co 51“
    "Operatorė Palangoje dirbs nusipirkusi tarptautinio viešbučio tinklo „Marriott“ frančizę."

    "K.Vedeckis patikino, jog pastato išorinė dalis nesikeičia, jis bus toks, kokiam statyti beveik prieš ketverius metus gautas Palangos savivaldybės leidimas. Tačiau pasikeitus operatoriui, keičiasi ir šio viešbučio Lietuvos pajūryje vizija, tad dabar tenka perplanuoti kai kurias vidaus patalpas, peržiūrėti jų funkcijas.

    „Ankstesnis operatorius „Belvar“ Palangoje matė viešbutį, kurio pagrindinė vystymo kryptis buvo konferencijų organizavimo verslas. Naujasis operatorius „Hotel Co 51“ atsisako šios vizijos ir ketina visą dėmesį sutelkti į poilsio segmentą. Todėl gerokai mažinamos konferencijoms skirtos erdvės, ir tai nebebus pagrindinis „Marriott“ viešbučio Palangoje akcentas“, – „Vakarinei Palangai“ šiandien sakė UAB „Vastint Lithuania“ generalinis direktorius K.Vedeckis."



    Komentuoti:


  • Sklansky
    replied
    Sako ten galiausiai bus butai, galbut del to vizualizacijos tokios prastos. O zinant dabartine paklausa, kvadrato kaina Palangoje, kurorto sezoniskuma ir mastant verslininkiskai ten butai oi kaip sueitu. Idomu kaip susiklostys.

    Komentuoti:


  • Efka_01
    replied
    Pasakysiu atvirai. Slapčia tikėjaus, kad nieko iš to neišeis ir kas nors ateityje pastatys ten normalų atrakcionų parką su apžvalgos ratu nuo kurio atsivertų vaizdas į jūrą

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Vizualizacija kaip sovietinio pastato renovacija, bet lyg ten pilnai naują statys?

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Vėl pradeda? Tikėsimės, kad trečias kartas nemeluos.

    Komentuoti:


  • Sklansky
    replied
    „Vastint“ Palangoje pradeda „Marriott“ viešbučio statybas

    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...bucio-statybas

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    „Sprendimą dėl A. Smetonos paminklo idėjos realizavimo Palangoje turi priimti patys šios idėjos autoriai“, – BNS antradienį teigė kultūros ministro atstovė spaudai Viktorija Vitkauskaitė. „Jeigu menininkai ir Palangos savivaldybė sutars dėl paminklo realizavimo Palangoje, iš Kultūros ministerijos pusės nėra matoma kliūčių šiam sumanymui įgyvendinti. Šiuo metu laukiame menininkų apsisprendimo“, – pridūrė ji.

    Vienas paminklo idėjos sostinėje autorių Gediminas Antanas Sakalis BNS teigė kol kas nekomentuosiantis paminklo statymo Palangoje klausimo, tačiau jis taip pat sakė, kad jų netenkintų, jeigu paminklas nebūtų statomas Vilniuje.

    „Čia dar kol kas be komentarų, bet ar mus tenkintų nestatyti paminklo Smetonai Vilniuje, tai netenkintų“, – sakė vienas paminklo idėjos autorių.
    https://www.lrytas.lt/bustas/archite...nkai-19411282/

    Komentuoti:


  • Sklansky
    replied
    Puikus pavyzdys kaip sovietine architektura gali buti prikelta naujam gyvenimui. Darbai taip pat vyksta intensyviai.

    https://sa.lt/architektura-issiskiri...MVqsbg-9OWT-K0

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Malkų krūva Palangoje turėjo virsti milijoniniu turtu
    Asta Aleksėjūnaitė

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Paminklą Antanui Smetonai statytų Palanga
    Palanga yra pasirengusi atiduoti pagarbą buvusiam Prezidentui, čia progimnaziją baigusiam ir būnant valstybės vadovu kasmet po mėnesį – pusantro atostogaudavusiam Antanui Smetonai. Jau numatyta ir vieta, kur galėtų iškilti paminklas, kurio, kaip teigiama, nebenori sostinė: skveras Birutės alėjoje šalia buvusios A. Smetonos vasaros rezidencijos – vilos „Baltoji“, esančios prie J. Basanavičiaus g. ir Birutės al. sankirtos.

    Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, 2021 metais pastatydami paminklą Prezidentui A. Smetonai palangiškiai ne tik pagerbtų buvusio Lietuvos valstybės vadovo atminimą – tai būtų dar vienas gražus akcentas minint Palangos grąžinimo Lietuvai šimtmetį. Juolab kad A. Smetona kartu su Edinburgo profesoriumi J. Simpsonu dalyvavo Derybinės grupės dėl Palangos grąžinimo Lietuvai darbe ir įnešė svarų didelį indėlį priimant sprendimą, lėmusį, kad šiandien kurortas su pajūrio ruožu iki Būtingės priklauso Lietuvai.

    Dėl paminklo perkėlimo iš Vilniaus, kur jam buvo numatyta vieta Gedimino pr., kitapus Vinco Kudirkos aikštės, į Palangą kultūros ministras Simonas Kairys neprieštarauja. Kaip tikino meras Š. Vaitkus, neprieštarauja ir paminklo autoriai: pernai Vyriausybės skelbtą meninės-architektūrinės idėjos konkursą laimėję Gediminas Antanas Sakalis, Kazys Venclovas, Indrė Rakauskaitė.

    Iš 7 konkursui pateiktų projektų nugalėtoju buvo išrinkta knygos atvartą arba atvirlaiškį su šio tarpukario Prezidento portretu vaizduojanti skulptūra. Projekto autoriai sakė pasirinkę akcentuoti A. Smetonos ne politiko, o visuomenininko, kalbos normintojo, redaktoriaus, knygų ir vadovėlių leidėjo veiklą.
    Click image for larger version

Name:	185744962-4d2e1dac-c52a-4863-b6cd-2f3c6c873e25.jpg
Views:	1072
Size:	162,9 kB
ID:	1884830
    Paskutinis taisė bato_usai; 2021.05.12, 08:16.

    Komentuoti:


  • Alfas Vingys
    replied
    Dėl sovietų karių palaidojimo vietos, tai KPD ne kartą yra paaiškinę, kad tokias kapines iškelti galima.

    "Kultūros paveldo departamento direktoriaus pavaduotojas Algimantas Degutis sako, kad teoriškai paminklą galima nugriauti, tačiau tam prireiktų palaikus perkelti į kitą vietą." - pasisakymas "Kauno dienoje" ta tema.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kitą mėnesį Marriot pradės statyti? Kertasi su ankstesniais straipsniais.
    Tai dėl to ir keliu. Tiesa, tie ankstesni straipsniai iš Gruodžio, specialiai įmečiau datą, kad chronologiškai būtų aišku.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Kitą mėnesį Marriot pradės statyti? Kertasi su ankstesniais straipsniais.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Palangos meras Š. Vaitkus prakalbo apie naujus kurorto planus: ko tikėtis poilsiautojams
    – Per 10 metų Palangoje atsirado nemažai objektų. Kuris jums brangiausias?
    – Be abejonės – kurhauzas. Nepaisant gausybės bylų su pastato bendraturčiais, įvairiausių trukdžių, lėšų paieškų, apie 5 mln. eurų kainavusį istorinį Palangos pastatą pavyko atstatyti. Tai užtruko net 9 metus. Vėliau atstatėme „Anapilio“ vilą, kurioje įsikūrė Kurorto muziejus. Buvo atnaujintas Birutės parkas, restauruotas Tiškevičių dvaras – Gintaro muziejus. Prisidėjo ir privatus verslas – atstatytos ir nedideliais viešbučiais virto vilos „Jūros akis“, „Komoda“.

    – Kaip atsitiko, kad šalia atkuriamo Tiškevičių paveldo, kopose, kur taip net grafai savo vilų nestatė, atsirado skandalingosios dušinės?
    – Nereikia užmiršti, kad ši statyba prasidėjo dar 2007 metais, kai aš jokios įtakos Palangos valdžiai neturėjau. Per visą tą laikotarpį, kai vyko ginčai ir teismai dėl šios statybos teisėtumo, ten atsirado būsimojo pastato karkasas. Vėliau po teismų sprendimų neišduoti leidimo statybai savivaldybė paprasčiausiai negalėjo, nes tokiai rekonstrukcijai buvo pritarusios visos valstybinės institucijos.

    – Šalia išpuoselėto grafų palikimo priešais bažnyčią, greta Lietuvos partizanų generolui Jonui Žemaičiui skirto paminklo, nepajudinamai stovi sovietine simbolika papuoštas žuvusiems okupantų kariams skirtas obeliskas. Kodėl jis vis dar yra Palangos centre?
    – Eidami į rinkimus palangiškiams žadėjome pertvarkyti šį skverą. Bet visai neseniai netikėtai paaiškėjo, kad nuo 1993 m. Užsienio reikalų ministerijos iniciatyva Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos kaip kultūros paveldo objektai yra saugomi Lietuvos valstybės. Palangoje stovintis obeliskas, paminklinės lentos, amžinosios ugnies aukuras, žodžiu, visas sovietinis kompleksas, pasirodo, yra vertingosios šio saugomo objekto savybės. Be Kultūros paveldo departamento leidimo čia nieko negalime keisti<...>

    – Pakalbėkime apie kurorto ateitį. Kokie nauji objektai numatomi, kas naujo atsiras artimiausiu metu? Pagaliau kur seniai žadėtas viešbutis „Marriott“?
    – Didesniems projektams įgyvendinti reikia mažiausiai kelerių metų, tad pokyčių teks palaukti. Viešbutį „Marriott“ žadama pradėti statyti jau kitą mėnesį.

    Gegužę prasidės Šventosios uosto žvejų infrastruktūros objektų statyba. Bangų gatvėje buvusią automobilių stovėjimo aikštelę nusipirkusi „Norfa“ čia projektuoja prekybos centrą su uždaru teniso aikštynu antrame aukšte. Rengiame uždaro dirbtinės žolės futbolo stadiono projektą. Toks maniežas turi atsirasti stadiono pašonėje prie Klaipėdos plento.
    Paskutinis taisė bato_usai; 2021.04.18, 19:27.

    Komentuoti:


  • LBP
    replied
    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    Liaupsių išpaikinta Palanga braukia ašarą: „Marriott“ viešbučio ir gydyklų komplekso Vytauto 170 projektai bliūkšta
    https://www.palangostiltas.lt/liaups...7,2,11700.html
    Linas JEGELEVIČIUS, 2020-12-10



    Vytauto g. 170


    „Marriott“


    Vytauto g. 73
    Dėl projekto sklype Vytauto g. 73 ir mūsų biuras buvo gavęs iš Vinklerio kompanijos užklausų. Nesistebiu, kad žlugo reikalai.

    Komentuoti:

Working...
X