Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Creatium
    replied
    Puikios žinios!

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kurhauzas grąžintas Palangai

    Sudegusi ir sunykusi medinė Kurhauzo dalis grąžinama palangiškiams – trečiadienį Vyriausybė apsisprendė medinės Kurhauzo dalies fragmentus perduoti Palangos miesto savivaldybei. Kultūros paveldo departamentas įpareigotas pasirašyti priėmimo-perdavimo aktą.

    „Tai yra istorinė diena – Palangai ir palangiškiams grąžintas Kurhauzas. Už tai esu labai dėkingas Klaipėdos apygardos teismui, Vyriausybei ir jos vadovui Sauliui Skverneliui, Kultūros ministerijai, o ypač – Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorei Dianai Varnaitei bei pavaduotojui Algimantui Degučiui, taip pat – Palangos miesto ¬savivaldybės ir KPD juristams. Teisiniai klausimai išspręsti, dabar svarbiausia kuo greičiau restauruoti nykstančią medinę Kurhauzo dalį, kad visas istorinis kompleksas ir vėl būtų vieningas bei puoštų Palangą“, – pasibaigus Vyriausybės posėdžiui sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

    Dar birželio pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, konstatavo, kad Palangos kurhauzo medinė dalis, priklausiusi Jackų šeimai, turi būti perimta valstybės nuosavybėn. Po šios nutarties Palangos miesto savivaldybė nedelsdama ėmėsi veiksmų, kad išlikę ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai svarbaus kurhauzo medinės dalies fragmentai būtų perduoti Palangos miesto savivaldybei ir kuo greičiau restauruoti.

    Liepą vykusio posėdžio metu Palangos miesto taryba priėmė sprendimą, kuriuo sutinkama iš valstybės perimti išlikusius medinės Kurhauzo dalies fragmentus bei numatė lėšų šios sunykusios pastato dalies restauraciniam projektui parengti. Šių metų miesto biudžete tam tikslui skirta 10 tūkst. eurų, kitąmet bus numatyta likusi dokumentacijai parengti reikiama lėšų suma.

    Palangos mero Š. Vaitkaus teigimu, pasirengimas Kurhauzo restauracijai neturėtų užtrukti. „Pasibaigus Vyriausybės posėdžiui su KPD direktore D. Varnaite aptarėme tolimesnį veiksmų planą. Nedelsiant bus skelbiamas viešasis konkursas Kurhauzo medinės dalies restauracijos ir pritaikymo projektui parengti. Projektą su statybos leidimus turėsime kitąmet, tuomet iš karto skelbsime konkursą darbams atlikti. Esame užsibrėžę tikslą kitą vasarą ar rudenį (priklausomai nuo to, kada bus parengtas techninis projektas) pradėti darbus“, – sakė kurorto meras.

    Š. Vaitkus įsitikinęs, kad medinės kurhauzo dalies restauracija yra svarbi ne tik Palangai ir palangiškiams, bet ir visai Lietuvai. „Kurhauzas yra istorinis objektas, kurorto širdis – juk būtent nuo šio pastato atsiradimo Palanga pradėjo vystytis kaip kurortas. Tai buvo pirmasis Palangos viešbutis, čia vyko ir visuomenės susibūrimai, kultūros renginiai. Kad įgytume teisę restauruoti sudegusį Kurhauzą, su tuometiniais medinės pastato dalies savininkais Jackomis turėjome begalę teismų, bet pagaliau teisybė nugalėjo. Džiaugiuosi, kad šis istorinis Palangos pastatas pagaliau bus atstatytas ir ne tik vėl puoš kurortą, bet ir tarnaus visuomenei – čia vyks kultūros renginiai“, – sakė Š. Vaitkus.

    Komentuoti:


  • r08n
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    O tai čia buvo skulptūra?
    Kaip supratau, taip -- žr. 1 nuotr. Nebent pirmiau pastatė tą ūsuotą p1npalą, o jau prie stendo prilipdė inkarą.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    O tai čia buvo skulptūra?

    Komentuoti:


  • r08n
    replied
    Vaizdas iš Palangos, Vanagupės g. pradžios. Ne visai projektas, bet, manau, mažąją architektūrą galima irgi aptarti. Man pasirodė įdomi skulptūros konversija, išplečiant jos funkcines galimybes. Įdomu, šita bbienė suderinta su savivaldybe ar kuo ten priklauso, o jei ne, tai kaip atkreipti atAtinkamų organų dėmesį? Kaip įmanomas toks 3-ojo pasaulio stiliukas šiais laikais tokioje vietoje?
    Click image for larger version

Name:	IMG_20170820_120411.jpg
Views:	94
Size:	170,8 kB
ID:	1580652Click image for larger version

Name:	IMG_20170820_120420.jpg
Views:	88
Size:	182,6 kB
ID:	1580654Click image for larger version

Name:	IMG_20170820_120426.jpg
Views:	82
Size:	158,9 kB
ID:	1580656Click image for larger version

Name:	IMG_20170820_120430.jpg
Views:	84
Size:	153,9 kB
ID:	1580657Click image for larger version

Name:	IMG_20170820_120529.jpg
Views:	100
Size:	153,7 kB
ID:	1580660
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Keletas foto iš Šventosios, Palangos ir Karklės...

    Šventojoje sutvarkyta Jūros g. atkarpa nuo Prieplaukos g. iki Šventosios g. Nustebau, kad gatvė paversta pėsčiųjų zona. Dviračių takai vienoje pusėje, o iš abiejų zonos pusių įsiremia į auto žiedus. Dviračių eismas eina žiedu. Dviračių takui panaudotos trinkelės, bet be nuožulnių kraštų.

    Click image for larger version  Name:	IMG_1402.JPG Views:	1 Size:	306,6 kB ID:	1579066
    Click image for larger version  Name:	IMG_1403.JPG Views:	1 Size:	319,8 kB ID:	1579067
    Click image for larger version  Name:	IMG_1404.JPG Views:	1 Size:	326,1 kB ID:	1579068


    Palangoje jau lyg ir baigtas statyti naujas daugiabutis J. Simpsono g. "Alkos apartamentai". Gražus G. Natkevičiaus projektas, manau puikiai įsipaišo tiek prie seno Alkos viešbučio, tiek prie naujos koncertų salės. Pats daugiabutis stovi ant "kojų", o po juo - atviras parkingas.

    Click image for larger version  Name:	IMG_1407.JPG Views:	1 Size:	326,5 kB ID:	1579069


    Kęstučio g. vyksta naujo daugiabučio "Eglė" statybos. Masyvus projektas, turėtų gerokai sutvarkyti tą gatvės dalį. Jis statomas vietoje ilgą laiką buvusio apleisto sklypo (prieš tai lyg tai buvo sanatorija "Eglė"):

    Click image for larger version  Name:	IMG_1410.JPG Views:	1 Size:	303,7 kB ID:	1579070
    Click image for larger version  Name:	IMG_1408.JPG Views:	1 Size:	335,6 kB ID:	1579065



    Karklėje rekonstruojama pagrindinė gatvė. Šalia jos atsiras normalus dviračių takas, kuris sujungs esantį dviračių taką Palanga - Klaipėda. Iki šiol tekdavo važiuoti gatve per Karklę.

    Click image for larger version  Name:	IMG_1413.JPG Views:	1 Size:	324,9 kB ID:	1579071

    Komentuoti:


  • Gladiator
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Bet kad prie minimų projektų beveik nieko nevyksta. "Elijos" trys bokštai, kurie jau ir buvo anksčiau įforminti, apgyvendinti - tvarkoje, bet daugiau nieko. Prie uosto kažką vos vos pakrapštė ir metė. Daugiabutis prie įvažiavimo pradėtas tvarkyti, bet jau visą vasarą niekas nebedirba.

    P.S. tiesos dėlei palei Kuršių, Ošupio taką kyla nemenki, bet neminimi namai ir kotedžai.
    Bet tai čia labai tipiška lietuviškam NT verslui, prisigirti kaip jie kažką tokio super duper darys ir po to absolučiai nieko nedaryti. Ten kur Marriot viešbutį prieš du metus planavo statyti ar pradėjo statybas? Spėju ne, o tiek triukšmo sukėlė ir kam to reikia nesuprasi.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Bet kad prie minimų projektų beveik nieko nevyksta. "Elijos" trys bokštai, kurie jau ir buvo anksčiau įforminti, apgyvendinti - tvarkoje, bet daugiau nieko. Prie uosto kažką vos vos pakrapštė ir metė. Daugiabutis prie įvažiavimo pradėtas tvarkyti, bet jau visą vasarą niekas nebedirba.

    P.S. tiesos dėlei palei Kuršių, Ošupio taką kyla nemenki, bet neminimi namai ir kotedžai.

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Pagaliau atėjo Šventosios eilė – pirkėjai ir statytojai atranda besikeičiantį kurortą

    Palangos podukra dažnai vadinama Šventoji pagaliau sulaukė ir nekilnojamojo turto plėtotojų pripažinimo. Vien šiemet 15min skelbė apie tris naujus nekilnojamojo turto projektus. Tiesa, visi jie – krizės arba teismų aukos, taip ir nepabaigti statiniai, kuriuos prikelti žada nauji šeimininkai. Ekspertų nuomone, nauji projektai gaivina Šventąją ir vilioja aukštesnes pajamas gaunančius žmones, vertinančius ramybę...

    Komentuoti:


  • Malach
    replied
    2017-07-25

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Palangos kurhauzas bus keliamas iš pelenų

    Didžiausio šalies pajūrio kurorto valdžia suskubo derinti biurokratinių procedūrų, kad daugybę metų akis badanti sudegusi medinė kurhauzo dalis kuo greičiau būtų pradėta tvarkyti.

    Kaip rašo „Lietuvos žinios“, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus savivaldybės vardu jau kreipėsi į Vyriausybę su prašymu perduoti sunykusią medinę kurhauzo dalį miesto savivaldybei.

    „Jei Vyriausybės sprendimas bus teigiamas, savo žodį tars miesto taryba. Norime kuo greičiau atstatyti sudegusią medinę dalį, todėl jau šiemet bus skirta pinigų restauraciniam projektui parengti. Medinė kurhauzo dalis bus naudojama kultūrai, joje galėtų būti demonstruojami ir gyvieji amatai, glaustis jaunimo organizacijos“, – dienraščiui sakė meras. Apeliacinę bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad Jackų šeimai priklausanti medinė kurhauzo dalis turi būti perimta valstybės nuosavybėn.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Automobilių statymą galima riboti ir kitaip, negu tik ženklais. Tiesiog pasitelkti user-experience ir visai nesudaryti sąlygų pasistatyti automobilio toje vietoje.

    Ir įdomu kas turės pirmumą kelyje Vytauto g., ar dviračiai ar automobiliai. T.y. ar dviračių takai eis nepertraukiamai per sankryžas ar ne.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kelionė po Palangą – išbandymas

    Kelininkai šią savaitę pradėjo braižyti automobilių ir dviratininkų judėjimo schemą Palangos centre. Iki vasaros sezono starto, kuris bus skelbiamas po pusantros savaitės, kurorto centrinė gatvė pasikeis neatpažįstamai.

    Automobilių eismas Vytauto gatvėje centrinėje miesto dalyje vyks tik viena kryptimi.

    Važiuojant nuo Šventosios pusės miesto centro link, Vytauto gatvėje dvipusis automobilių eismas baigsis ties Druskininkų gatve.

    Šioje vietoje dalis važiuojamosios dalies bus atiduota dviratininkams.

    Paprastai tariant, gatvė bus padalyta į tris dalis. Vidurine eismo juosta važiuos automobiliai, dešinėje bus palikta juosta automobilių stovėjimui, o kairėje esančioje juostoje važiuos dviratininkai.

    Dvipusis eismas prasidės ties sankryža su S.Dariaus ir S.Girėno gatve.

    Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus tikino, kad idėja kurorto gatves užleisti dviratininkams yra sveikintina.

    "Būtų mano valia, aš iš viso uždrausčiau automobilių eismą. Tai yra kurortas, automobilių turėtų būti kuo mažiau. Tiesa, dažniau incidentai nutinka tarp dviratininkų ir pėsčiųjų. Pėstiesiems nesaugu", – pastebėjo K.Bončkus.

    Policijos pareigūnas tikino, kad kai kuriems vairuotojams gali kilti nesklandumų, kai jie bandys pasukti į kairę.

    "Vairuotojas turės praleisti dviratininkus, kurie juda ta pačia kryptimi kairėje esančioje eismo juostoje, ir tuos, kurie važiuoja tiesiai. Gali būti nesusipratimų, tačiau yra šoninio matymo veidrodėliai, teks būti atidiems", – pabrėžė K.Bončkus.

    Antras momentas, kuris jau dabar siutina automobilių vairuotojus, yra tokios situacijos, kai dešinėje esančioje eismo juostoje, kuri bus palikta stovėjimui, vairuotojai negalės rasti laisvos vietos.

    "Taip, pervažiavę Vytauto gatvę ir neradę tinkamos vietos, jie turės sukti ratu, apvažiuoti kvartalą ir vėl kartoti viską iš naujo", – sakė K.Bončkus.

    Policijos pareigūnai dar svarsto, ar neteks siūlyti centrinėje miesto gatvėje riboti automobilių greitį.

    Panašu, kad pokyčiai įneš sumaišties. Vytauto gatvėje ties Kurhauzu neseniai buvo pastatyti automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai, tačiau šiltų orų į pajūrį atvilioti miesto svečiai jų nepaiso ir stato automobilius draudžiamoje zonoje.

    "Buvo nuspręsta drausti stovėjimą nedideliame ruože ties Kurhauzu ir koncertų sale. Matyt, ne visi paiso kelio ženklų, reikės mums pasižiūrėti", – teigė K.Bončkus.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Vėl gi norėtųsi daugiau nuotraukų. Bet panašu, kad atrodys labai puikiai. Ypač lyginant su tuo, kas ten buvo anksčiau.

    Tik vartai nenustebino. Tikėjausi, kad bus prašmatnesni, parašyta "raižyti"...

    Vienintelė foto iš straipsnio:

    Komentuoti:


  • R.D.
    replied
    Grafų Tiškevičių alėja kvies mylėti

    Palanga netrukus pasipuoš išskirtine oaze – už šimtus tūkstančių eurų rekonstruota pėsčiųjų promenada, nukelsiančia į XIX amžių. Grafų Tiškevičių vardu pavadintoje vos 300 metrų ilgio alėjoje prie kurhauzo jau atstatyti istoriniai mediniai vartai. Joje atsiras grafų skulptūrų, suoliukų, baigiami įrengti senoviniai žibintai. Prie Palangos koncertų salės žmonės išvys take įkomponuotą metalinę juostą su grafų šeimos šūkiu „Deligas quem diligas“ („Išsirink, ką myli“).

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Paplūdimiuose - ne tik atnaujinti, bet ir nauji bei neįprastai suformuoti mediniai takai

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    RESTAURUOTO „ANAPILIO“ TERITORIJA NETRUKUS TAPS PATRAUKLIU PARKU

    Neilgai trukus praeivių akis trauks ne tik restauruota viena iš gražiausių medinių kurorto vilų – „Anapilis“, bet ir išpuoselėta jos aplinka – šį mėnesį pradedami garsiosios vilos teritorijos sutvarkymo darbai. Darbus atliksiančio UAB „Pamario restauratorius“ direktoriaus pavaduotojas statybai Algimantas Zokaitis teigė, jog veikla bus organizuojama taip, kad palangiškiams ir kurorto svečiams, norintiems patekti į „Anapilyje“ įsikūrusį Kurorto muziejų, nepatogumų nesukeltų.

    Tvarkant „Anapilio“ aplinką bus atnaujinti teritorijoje augantys želdiniai, nuo vilos iki Birutės alėjos nutiesti vandentiekio, nuotekų bei lietaus vandens šalinimo tinklai, pakeistos link vilos vedančios liepų alėjos bei šaligatvių dangos, įrengtos dvi nedidelės aikštelės automobiliams statyti. Taip pat bus pasirūpinta viso sklypo teritorijos apšvietimu, įrengtos teritorijos vaizdo stebėjimo sistemos.
    „Vienoje iš aikštelių (esančioje prie „Anapilio“) bus įrengtos stovėjimo vietos 10 automobilių, kitoje (sklypo rytinėje dalyje, ties vilomis „Romeo“ ir „Džiuljeta“) – 7 automobiliams. Siekiant suvaldyti automobilių srautus ir užtikrinti, kad šioje teritorijoje nevažinėtų transporto priemonės, ties įvažiavimu į „Anapilio“ teritoriją iš Birutės alėjos bei iš vakarinės sklypo pusės bus įrengti pakeliami stulpeliai“, – sakė A. Zokaitis.
    Visa senosios vilos teritorija alsuos retro stiliumi – tiek link vilos vedančios liepų alėjos, tiek alėjos vakarinėje pastato dalyje, tiek ir istoriškai susiklosčiusio pėsčiųjų tako nuo vilos „Jūros akis“ dangos, taip pat – takai apie „Anapilį“ bus spalvotų (pilkos ir raudonos spalvos), sendinto tipo betoninių trinkelių. Pasirūpinta bus ir mažąja architektūra – sutvarkytoje teritorijoje bus įrengti retro stiliaus stovai dviračiams, suolai, šiukšlių dėžės, įrengti bus ir nauji apšvietimo stulpai.
    Teritorijos apšvietimas projektuojamas taip, kad akcentu taptų „Anapilis“. „Vilai apšviesti skirtų šviestuvų skleidžiama šviesa bus nukreipta taip, kad išryškintų pastatą bei atskiras jo detales – stogo kraigą, smailę, medžio raižinius, – sakė A. Zokaitis. – Kiti šviestuvai apšvies liepų alėją bei pėsčiųjų takus“.
    Palangiškių ir miesto svečių patogumui bus įrengti ir informaciniai stendai, kviesiantys apsilankyti „Anapilyje“ įsikūrusiame Kurorto muziejuje bei čia vyksiančiuose renginiuose. Šie stendai bus įrengti J. Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankirtoje.
    Palangos meras Šarūnas Vaitkus neabejoja, jog sutvarkyta teritorija, kaip ir rudenį lankytojams atvėrusi restauruota vila “Anapilis“, netruks tapti dar viena miesto gyventojų ir svečių pamėgta laisvalaikio praleidimo vieta. „Džiugu, kad Palangoje jau netrukus atgims dar viena jauki, nedidelį parką primenanti erdvė, susijusi su kurorto įkūrėjais grafais Tiškevičiais. Čia nebeliks tinklinio aikštelių, tačiau galės vykti įvairūs plenerai, kiti meno projektai. Visa tai puikiai susisies su rudenį restauruota vila „Anapilis“ bei čia įsikūrusio Kurorto muziejaus veikla“, – sakė Š. Vaitkus.
    „Anapilio“ teritorijos tvarkymo darbus planuojama baigti dar šiais metais.

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    /\ Sustojo kalbos netgi apie buv. Jūratės baseiną, deja. Paskutinemis žiniomis Marriott frančizę nugriebti norėjo buv. Lino baseino projekto vystytojai.
    Paskutinis taisė nomad; 2017.05.07, 15:47.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Parašė justinas adam Rodyti pranešimą
    Kas ten duobėj bus?
    Marriot viešbutis. Tik kažko pastrigo dokumentų rengimas.

    Komentuoti:


  • justinas adam
    replied
    Kas ten duobėj bus?

    Komentuoti:

Working...
X