Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Creatium
    replied
    kad vasarą Vytauto gatvė nebūtų apstatyta automobiliais
    Bet stovėjimo vietų nemažina. Tai kaip čia suprast?

    "Gatvės rekonstrukcija" išvis juokingai skamba. Perpiešti juostas ir sudėlioti tuos guminius ribotuvus nereikia milijonų investicijų ir daugybės laiko.

    Bet patį siūlymą pritariu. Važiuoti dviračiu Vytauto g. ar palei ją yra didelė bėda.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Visuomenė dėl Vytauto gatvės rekonstrukcijos bus kviečiama diskusijai

    Vietos politikai jau seniai laužo galvas: ką daryti, kad vasarą Vytauto gatvė nebūtų apstatyta automobiliais, kad eismas čia sumažėtų, o kurorte atsirastų daugiau erdvių velomobiliams, dviračiams. Pasirengta žengti pirmąjį žingsnį – kol kas tik politikai svarsto, bet netrukus bus paprašyta diskutuoti ir visuomenė: siūloma Vytauto gatve leisti tik vienos krypties eismą, pusę jos atiduodant vasaros transporto priemonėms.

    ...

    Palangos vicemeras Rimantas Antanas Mikalkėnas jau prieš gerą pusmetį užsiminė, kad Vytauto gatvei rengiami dideli darbai, mąstoma, kaip ir kokiomis priemonėmis būtų galima apriboti čia judančio transporto srautus.

    „Parengėme preliminarų projektinį pasiūlymą. Tačiau iškart pasakau: čia ne tik galimi įvairūs siūlymai, mes laukiame visų kompetentingos nuomonės. Tikiuosi, kad pasisakymų bus racionalių, stengsimės į juos atsižvelgti ir tik tada rengti projektą“, -- pasakoja vicemeras ir miesto Saugaus eismo komisijos pirmininkas.

    Šiuo metu preliminarus projekto variantas yra pateiktas susipažinti miesto Tarybos komitetų nariams. Mat informacija bus teikiama Tarybai. Tik po to, kai dėl šio siūlymo pasisakys politikai, bus priimti arba atmesti jų pasiūlymai, diskusijai žadama pakviesti ir visuomenę.

    „Pirminiame variante siūloma Vytauto gatvės dalį nuo Druskininkų iki S.Dariaus ir S.Girėno gatvės padaryti vienpusio eismo su atskira plačia juosta dviratininkams, kur jie judėtų abiem kryptimis. Iškart turiu pasakyti, kad apsispręsti reikia ilgam. Šis projektinis pasiūlymas nebus vien tik vasarai ar šiltajam metų sezonui, tokia eismo tvarka Vytauto gatvėje bus patvirtinta visam laikui“, - aiškina R.A.Mikalkėnas.

    Siūlomame variante važiuoti Vytauto gatve būtų galima tik nuo Šventosios Klaipėdos link, o priešinga kryptimi judantiems derėtų rinktis kitas, lygiagrečias Palangos gatves. Automobiliams skirta juosta – 3,3 metro, dviračiams – nuo 3 iki 5,4 metro. Dviratininkų ir automobilių zonos gatvėje būtų atskirtos ribotuvais. Automobilius būtų galima statyti tik kairėje gatvės pusėje (šiam tikslui ketinama Vytauto gatvėje įrengti dar daugiau parkomatų). Sankryžos su šalutinėmis su Vytauto gatve susikertančiomis gatvėmis būtų padengtos raudona neslystančia danga.

    ...

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Contestus saite atsirado Marrioto projekto vizualizacija:

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    /\ Viso!

    Labai panašus 'spa' (nors tinkamesnis žodis yra 'pirtelė') yra pagrindiniame Nidus'o konkurente - Nidos Seklyčioje, dėl kurios pseudo-konferencijų salės (tiksliau - 'salytės') priestato dabar kaista Meksikos/Turkiško serialo lygio aistros tarp Nidos savivaldybės valstiečių ir Vilniaus paveldo gestapininkų/pūgžlių mailiaus fetišistų ...
    Paskutinis taisė nomad; 2016.03.26, 22:32.

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Geriausias Nidos "Spa" Nidus viešbutyje.

    Atvaizdas
    Čia vieno kambario ar viso viešbučio?

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Drąsiaus garbei turėklai padažyti?

    Komentuoti:


  • Gytenas
    replied
    O gal yra koks straipsnis kažkur įkeltas? Nerandu sory

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    /\ Vos keletą postų aukščiau.

    Komentuoti:


  • Gytenas
    replied
    Gal kas gali apšviesti, ką stato Basanavičiaus gatvėje?

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Pasibaigus renovacijai „Anapilio“ vilos vaiduokliai nurims

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Tempai tikrai greiti atrodo, tik veikiausiai paskaičiavo, kad šiai vasarai visko pastatyti + įrengti nespės ir veikiausiai nusprendė pataupyti vasarą darant pertrauką, nes tuo metu smarkiai išauga darbininkų apgyvendinimo kaina.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Aš kažkaip buvau supratęs, kad Basanavičiaus g. projektą pabaigs iki vasaros... Iš statybų tempo net labai tikėtina atrodo.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Būsima Marriott viešbučio vieta



    Pramogų kompleksas Basanavičiaus g. gale. Kyla sparčiai, tik nelabai suprantu kam reikia statybas vasarai stabdyti, nei kam ten trukdo, nei ką.





    Anapilio vilos rekonstrukcija eina į pabaigą


    Random statybos, Jūratės g. gale.



    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Labai geras straipsnis apie Paveldo gestapininkų ekspediciją į Rytprūsius. Ir labai gera citata iš jo:

    Palangai, siekiančiai tapti ištisus metus veikiančiu kurortu bei tapti žinomai tarptautiniu mastu, kilo grėsmė prarasti savo išskirtinumą ir tapti tipiniu komerciniu miestu. Tokį požiūrį išsakė Valstybinės kultūros paveldo (VKP) komisijos nariai
    O čia šalia vat to išskirtinumo pavyzdžiai



    Mano galva beveik visą Basanavičiaus gatvėje stovinčią post-sovietinio ruso-aziatiško neokičo fantasmagoriją reiktų tiesiog sulyginti su žeme. Ypač tas šlykščias trobeles su celofaniniais gandonais aptrauktom terasom veikiančiom ir žiemą, iš kurių kaip vėmalai ritasi (daugiausia) rusiška muzika. Ar čia irgi paveldas jau?

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kliūtys pašalintos – naujam gyvenimui pradedama kelti „Komoda“

    Viena reikšmingiausių ir gražiausių Palangoje grafų Tiškevičių giminės palikimo dalis - vila „Jūrapilis“ arba liaudyje vadinama tiesiog „Komoda“, panašu, pagaliau prisikels naujam gyvenimui. Nors apie tai ne kartą rašyta, daug visko žadėta, pastatas kaip nyko, taip tebenyksta, ir daugelis konstatuoja: „Komoda“ – pasmerkta. Tačiau ją įsigiję verslininkai žada ne tik pastatą atnaujinti, o ir suspėti darbus užbaigti 2017-aisiais. Tais pačiais metais klientus ketina priimti ir greta besistatąs šeimos pramogų parkas (buvęs kunigų seminarijos pastatas), savo eilės laukia ir netoliese stūksantis sovietmečio palikimas – „Jūratės“ sanatorijos valgykla. O Savivaldybė, baigusi „Anapilio“ vilos restauraciją, ketina imtis naujo žingsnio atverti naują erdvę – nutiesti grafų Tiškevičių vilą ir Meilės alėją jungiantį taką.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Palangai kilo grėsmė

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Palangoje - tradicinė Margučių alėja

    Palangoje jau tvyro velykinė nuotaika – populiariąją J. Basanavičiaus gatvę padabino Margučių alėja.

    Dešimt įspūdingo dydžio – 2 metrų aukščio ir 1,4 metro skersmens magučių, padabintų tradiciniais velykiniais raštais, J. Basanavičiaus gatvėje pastatyti ketvirtadienį. Jie šią pėsčiųjų alėją puoš iki Atvelykio.

    Devyni margučiai padabino arčiausiai jūros esančią J. Basanavičiaus gatvės dalį. Išskirtinis – gintarinis – margutis, kurį gintarais išmargino tautodailininkas Albertas Bukauskas, šiandien pastatytas J. Basanavičiaus gatvės pradžioje. Palangos pasididžiavimu tapęs šv. Velykų atributas, kuriam padabinti sunaudota per 15 kilogramų smulkaus Baltijos gintaro, į J. Basanavičiaus gatvę atgabentas iš Gintaro muziejaus, kur būna eksponuojamas visus metus.

    Netrukus velykinė nuotaika pasklis ir Šventojoje – pirmadienį aikštę prie „Eldijos“ pastato taip pat padabins įspūdingo dydžio dvimetrinis margutis. Jį, stebint smalsuoliams, aikštėje liaudiškais raštais margins šventojiškis menininkas Kęstutis Balčikonis.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Palangiškiai žada gyventi sveikiau

    Panašu, kad Palanga paseks Klaipėdos pavyzdžiu ir sieks įgyvendinti darnaus judumo planą. Tokiu būdu žadama mažinti automobilių spūstis, skatinti žmones dažniau važinėti dviračiais ir taip gyventi sveikiau.

    Anot Palangos savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros skyriaus vedėjos Ramunės Olšauskaitės-Urbonienės, taršos ir didėjančio automobilių skaičiaus problemas spręsti pradėta todėl, kad Susisiekimo ministerija pateikė tokias rekomendacijas miestams, kuriuose yra daugiau kaip 25 tūkst. gyventojų, ir kurortams.

    Palanga dar šiemet žada parengti darnaus judumo planą, o nuo kitų metų sieks jį įgyvendinti. Šiuo metu vykdomas dokumento rengimo darbų viešasis pirkimas.

    "Mes sieksime, kad ateityje būtų kuo labiau naudojamos ekologiškos transporto priemonės, nukreipiami automobilių srautai, sutvarkyti parkavimo aikštelių dydžiai, dviračių takai ir t. t. Minčių yra daug, tačiau jas pateiks specialistai, rengsiantys šį dokumentą", - sakė R. Olšauskaitė-Urbonienė.

    Anot kurorto Eismo saugumo komisijos pirmininko pavaduotojo Mindaugo Skritulsko, mieste bus žadama įrengti daugiau dviračių takų - galbūt net ir kelio važiuojamosios dalies sąskaita: "Norime, kad žmonės dažniau važinėtų dviračiais. Juk Palanga turi išvystytą dviračių takų tinklą, jungiantį šį miestą su Šventąja ir Klaipėda. Šį tinklą norime plėsti. Tai - vienas iš darnaus judumo aspektų."

    Palangos savivaldybės tinklalapyje skelbiama, kad rengiant darnaus judumo planą, be dviračių infrastruktūros plėtros, ypatingas dėmesys bus skiriamas viešojo transporto ir pėsčiųjų infrastruktūros gerinimui.

    "Galutinis tikslas - iki 2030 metų perpus sumažinti įprastiniu kuru varomų automobilių naudojimą miestuose, o iki 2050-ųjų pasiekti, kad jų visiškai nebeliktų. Infrastruktūra turi būti pritaikoma kompleksiškai", - skelbia Savivaldybė.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Abu buvo jau praeitą vasarą užbaigti man atrodo. Baisiausia, kad jie stovi prie pat Basanavičiaus g.

    Komentuoti:


  • TheNewYork_er
    replied
    Pirmas korpusas (esantis artimesniam, dešinam, plane) tikrai buvo užbaigtas dar praėjusią vasarą. Dabar negaliu prisiminti ar abu korpusai buvo vienu metu ar atskirai užbaigti. Per sunkmetį šis projektas buvo porą metų apleistas.

    Komentuoti:

Working...
X