Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė VLR Rodyti pranešimą
    Tas faktas, kad Zuokas nelinksniuoja tramvajaus idėjos, yra tikras šių rinkimų nusivylimas, bent kol kas. Tokiu atveju jau tikrai geriau Savickas, Benkunskas ar koks kitas neambicingas vaflis. Su šitais gerai nors tiek, kad jie, turbūt, yra per mažai ambicingi ir rimtesnėms korupcijos schemomis. Sunku bus rinktis kai geriausias kandidatas yra, geriausiu atveju, 4/10, na bet kažkaip reikės
    Su Benkunsku reiktų atsargiai. Jis, pagal savo retoriką, yra netoli to, ką aš vadinčiau neambicingu durniumi. Toks meras gali būti pavojingas. Neatrodo kaip žmogus, kuris yra sharp ir turėtų aukštą IQ ir dėl to gali pridaryti nesąmonių. Savickas, nors irgi šmikis ir oportunistas, bet visgi jaunas, akivaizdžiai protingesnis ir vengia kritikuoti "gatvių siaurinimą" kaip "nepasiteisinusį" dalyką. Tiesiog visa minčių dėstymo logika yra labiau nuosekli ir koherentiška, kai bent jau kas antrame sakinyje neprieštaraujama sau pačiam. Dėl to Savicką dėčiau kaip minimum vienu laipteliu aukščiau už Benkunską.

    Comment


      Šiaip liūdna. Sakykite ką norite, bet ir koks ten būtų Šimašius, per jo kadencijas Vilnius gerokai priartėjo prie aktyvaus vakarietiško miesto. Pamenu, kai pirmą kartą buvau Lvive, man pasidarė labai liūdna dėl Vilniaus, nes 7 pagal dydį Ukrainos miestas buvo gerokai gyvesnis ir kultūriškai aktyvesnis nei Vilnius. Vien atsiradus kilpiniui eismui prasidėjo alyvaizdūs pokyčiai, pasijautė daug didesnis žmonių judėjimas, pagaliau atsirado šurmulys senamiesčio gatvėse. VMS šioje kadencijoje rėmė kultūriškai aktyvius žmones, atsirado dūmų fabrikas, Lukiškės atiduotos kultūrinikams, kurie ten puikiai tvarkosi, Rasų meno kolonija ir t.t. Renginių kokybė pakilo 10 kartų, apskritai kultūrinis gyvenimas gerokai pasistūmėjo į priekį. Vien Vilniaus jubiliejui kviečiami rimti ir pasaulyje žinomi atlikėjai, o ne butkutes ir t.t. Ir tai yra labai svarbu norint išlaikyti esamus ir prisikviesti naujus specialistus. Niekas nenori važiuoti gyventi į rytų Europos provinciją, kur vienintelė veiklą po darbo yra bambalis alaus prie TV. Jokių ambicijų ar to suvokimo dar neparodė joks kandidatas. Nekalbus apie kitus dalykus kaip judėjimą, urbanistikos kryptį ir t.t. kur yra dar daug problemų su atlikimo kokybe, bet pagaliau pradėta eiti normalaus miesto linkme.


      Zuokas yra kaip 2001 metais pastatytas daugiabutis, kaip ir geriau nei chruščiovkė, bet jau moraliai pasenęs ir visiškai nebeatitinka šiandieninių aktualijų. Norisi tikėti, kad jis vis dar tas "Vilniaus gelbėtojas", bet užtenka perskaityti kelis jo FB postus ir supranti, kad jis jau out of touch politinis lavonas desperatiškai mėginant ir vėl įžiebti tą praeities ugnelę. Benkunskas yra dabartinių koncervatorių blogųjų savybių atspindys - nemokėjimas komunikuoti, trenkia arogancija ir vaizduotės stoka. Vien jo rinkiminis šūkis yra negatyvumo puokštė. Pirmu žingsniu šovė sau į koją. Kolkas esminis skirtumas tarp jų pasiūlymų yra tramvajus. Turiu nuojautą, kad Zuokas jau ir kampanijos metu gali paskandinti šitą idėją. Visgi tramvajus yra viena jo nesėkmių ir jo oponentai jam tai gali prikišt. Tarp šitų dviejų blogybių rinkčiausi Benkunską, nes jis neturi 3 kadencijų bagažo. Vienas esminių Šimašius kadencijų darbų buvo Zuoko mėšlo kopimas. Nuo nežabotų ir padrikų statybų iki jokios socialinės infrastruktūros neplėtimo (Vilnių šiuo klausimu vėluoja gerus 10 metų, bent prasidėjo pagaliau darbai tai vytis). Zuokas neturi intereso pripažinti savo klaidų ir jau iš interviu matosi, kad eis populistiniu keliu. Jis padarė aplinkkelis, prie jo buvo pastatyta estakadų ir t.t. panašu, kad tuo pačiu ruošiasi rinktis populiarumo taškus. Benkunsko taip neslegia praeitis, jis pats buvo koalicijoje su laisvės partija ir yra didesni šansai, kad jis bus lankstesnis ir racionalesnis. Jam ir didesnis interesas likti 2 kadencijoje, nei Zuokui - 5.

      Beliko tik laukti, kaip čia viskas klostysis. Tikiuosi atsiras bent dar 1 realus kandidatas, nes kolkas liūdnoka.

      Comment


        Dar LP skelbs kandidatą. Meiželytė kažko aprimo. Gali būti, kad ruošiamas koks nors kitas kandidatas. Nu kad ir Raskevičius.

        Comment


          Turiu sprendimą - miestai.net rinkiminis komitetas.

          Comment


            Parašė rmss Rodyti pranešimą
            Turiu sprendimą - miestai.net rinkiminis komitetas.
            Labai sunku būtų susitarti dėl konkrečių tikslų manau bent jau dvi stovyklos forume tai tikrai yra

            Comment


              Parašė Zefyras Rodyti pranešimą

              Labai sunku būtų susitarti dėl konkrečių tikslų manau bent jau dvi stovyklos forume tai tikrai yra
              Aš vienareikšmiškai kandidatu į Vilniaus merus siūlyčiau Aleksio. Kitų kandidatų net nesvarstyčiau.

              Comment


                Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimą
                Benkunskas nėra blogas kandidatas. Jis nebūtų naujas, žino ne tik ką reikia daryti, bet ir kaip veikia viešasis administravimas. Tikėtina, kad didesnė dalis Šimašiaus politikos būtų išlaikyta. Visgi jie dirba kartu, o po rinkimų vėl tie patys liberalai tikriausiai būtų koalicijoje. Taip pat ir darbuotojai, tokie kaip Pakalnis ar Nikitinas irgi liktų savo vietose. Kaip konservatorius rastų kalbą su centrine valdžia, o tai ypač svarbu, kai reikia gauti pinigų. Nors kandidatas nespinduliuoja įdomiomis idėjomis, bet tai būtų turbūt stabilus politikas, nebūtų blaškymosi, nebūtų kažkokių nepamatuotų projektų
                Kai yra stabiliai blogai, tai stabilumas nėra gerai.
                Parašė John Rodyti pranešimą

                Aš vienareikšmiškai kandidatu į Vilniaus merus siūlyčiau Aleksio. Kitų kandidatų net nesvarstyčiau.
                O kaip dėl Kristupo, juk toks aktyvus visus darbus vienas nudirbtu. Aj bet jis sakė nenori dirbti "darbo".

                Comment


                  Parašė Zygis Rodyti pranešimą

                  Kodėl Siaubas? Siaubas gali būti, kai kažkas netikėto ar ypatingo. Dabar tai tiesiog parodo savivaldybės darbą kaip visada. Pvz esu per tvarkaumiesta.lt registravęs daug visokiausių problemų. Nebuvo niekada išspręsta nė viena, geriausiu atveju tiesiog pridedamas arba "ačiū, pasidomėsim/perduosim atsakingiems darbuotojams" ir niekas neįvyksta arba atrašo, kodėl jie į problemą nekreips dėmesio.

                  Tiesiog reikia suprasti, kad VMS dirba gyvenimo nevykėliai ir visokios tetulytės, kurie negalintys įsidarbinti į privatų sektorių, eina "dirbt" į savivaldybę už tą 1000 ė rankas per mėnesį. Ten dirba žmonės, kurie neturi nei gebėjimų, nei noro bandyti ieškoti problemų spremndimo. Ten dirba tie patys žmonės, kur po darbo ant žolės kieme palieka savo aprūdijusį passatą ir tame nemato jokios problemos.
                  Nelabai supratau jūsų tikslo prisikabinti prie žodžio siaubas. Manau visi suprato, kas turima omenyje ir kodėl aš parašiau siaubas.
                  "Siaubas yra jausmas, kuris žmogui kyla po to, kai jis patiria (pamato, išgirsta, pajaučia) ką nors gąsdinančio." . Žodynas neapibrėžia, kad būtinai turi būti "kažkas netikėto ar ypatingo"
                  Siaubas, kadangi šitoks neveiklumas ir atmestinumas yra tapęs norma. Ir visa ta Šimašiaus žalio Vilniaus propaguojama įdėja yra tik tuščiuose žodžiuose ir lozunguose.

                  Comment


                    Manau, kad galime laisvai pamiršti tramvajaus idėją, nes nei vienas kandidatas to projekto nesiims bent jau per ateinančią kandeciją. Kodėl? Pirmiausia pinigai bus skiriami atnaujinti troleibusų parką, ko reikia jau verkiant. Antra, miesto biudžetas vis dar nepakankamas, o juk turėsim finasuoti grandiozinį stadiono projektą. Trečia, vilniečiai yra nusiteikę itin priešiškai tramvajaus atžvilgiu ir apskritai apart miestai.net forumiečių niekam to tramvajaus mieste nereikia.

                    Comment


                      Parašė Blaze Rodyti pranešimą
                      Manau, kad galime laisvai pamiršti tramvajaus idėją, nes nei vienas kandidatas to projekto nesiims bent jau per ateinančią kandeciją. Kodėl? Pirmiausia pinigai bus skiriami atnaujinti troleibusų parką, ko reikia jau verkiant. Antra, miesto biudžetas vis dar nepakankamas, o juk turėsim finasuoti grandiozinį stadiono projektą. Trečia, vilniečiai yra nusiteikę itin priešiškai tramvajaus atžvilgiu ir apskritai apart miestai.net forumiečių niekam to tramvajaus mieste nereikia.
                      Madeinvilnius apklausa, aišku, nėra pakankamai reprezentatyvus šalitinis, kad vadinti tai vilniečių nuomone, bet visgi ir ne vien miestai.net forumeriai ten balsuoja



                      Šaltinis: https://madeinvilnius.lt/savaites-kl...ia-tramvajaus/

                      Comment


                        Jei padarytų apklausą, ar norit plačių gatvių, greičio mieste 70km/h irgi toks pats rezultatas būtų

                        Comment


                          Tai koks tramvajus, jei beveik niekas iš politikų jo nepalaiko.

                          Ar girdime susisiekimo ministrą, Šimonytę ir kitus kalbančius apie tai?

                          Su kokiu sąrašu ateis Zuokas, ar žinot nors vieną iš jo komandos? Gerai, bus keli žmonės, o reikia daugumos miesto taryboje tokiem sprendimams ir vyriausybės pritarimo ar bent palinksėjimo.
                          O kas sėdi vyriausybėje, Zuokininkai? Minimum ten sėdintiems net negera žiūrėti į tą Zuoką.

                          Ar bus palaikymas miesto taryboje. Nemanau.
                          Čia galima uždaryti tą klausimą jo net neatidarius.
                          Stadionas2 istorija čia.

                          Comment


                            Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                            Tai koks tramvajus, jei beveik niekas iš politikų jo nepalaiko.

                            Ar girdime susisiekimo ministrą, Šimonytę ir kitus kalbančius apie tai?

                            Su kokiu sąrašu ateis Zuokas, ar žinot nors vieną iš jo komandos? Gerai, bus keli žmonės, o reikia daugumos miesto taryboje tokiem sprendimams ir vyriausybės pritarimo ar bent palinksėjimo.
                            O kas sėdi vyriausybėje, Zuokininkai? Minimum ten sėdintiems net negera žiūrėti į tą Zuoką.

                            Ar bus palaikymas miesto taryboje. Nemanau.
                            Čia galima uždaryti tą klausimą jo net neatidarius.
                            Stadionas2 istorija čia.
                            Centrinė valdžia už tramvajų, tai realiai tik Šimašius iki šiol viską stabdo.

                            M. Skuodis – prieš metro ir naują oro uostą, bet už tramvajų Vilniuje
                            Skaitykite daugiau: https://iq.lt/it-ir-transportas/m-sk...ilniuje/219988
                            Flickr

                            Comment


                              Įdomu tuomet, kaip numatoma iki 2030 m. 2.5 karto sumažinti kelionių automobiliais, kaip ambicingai užsibrėžta VMS planuose?
                              Kuo visa ta armija važinės, jei dar ir VVT kapojamas? Paspirtukais?

                              Comment


                                Bet Zuoko siūlomas tramvajus irgi yra kažkoks PR-inis triukas. Zuokas yra populistas, kuris pataikaus automobilistams. Pavyzdžiui, tam lryto interviu jis aiškina, kaip statys 5 požeminis parkingo aikšteles Senamiesčio prieigose. Žmogau, tu rimtai? 2022 metais. Kai Europos miestai išvis uždaro senamiestį nuo mašinų, tu statysi parkingą joms?

                                Pinigų viskam neužteks, tai tikrai manau, kad Zuokas juos sukiš į automobilistų svajones, ne į gerą VT.

                                Comment


                                  Parašė liootas Rodyti pranešimą
                                  Bet Zuoko siūlomas tramvajus irgi yra kažkoks PR-inis triukas. Zuokas yra populistas, kuris pataikaus automobilistams. Pavyzdžiui, tam lryto interviu jis aiškina, kaip statys 5 požeminis parkingo aikšteles Senamiesčio prieigose. Žmogau, tu rimtai? 2022 metais. Kai Europos miestai išvis uždaro senamiestį nuo mašinų, tu statysi parkingą joms?

                                  Pinigų viskam neužteks, tai tikrai manau, kad Zuokas juos sukiš į automobilistų svajones, ne į gerą VT.
                                  geriau pozemines aiksteles nei masinu sukinejimas ratais ieskant kur pasiparkuot ir taip duminant pestiesiems. jos egzistuoja ir daugumoje VT miestu, net kur egzistuoja VT - kai kurie zmones atvaziuoja is toliau, kiti vaikus vedzioja ir panasiai - niekada nebus, kad visi atsisakys savo automobiliu, bet jei egzistuotu viesasis transportas, tai padetu atsisakyti automobiliu daugybei grupiu zmoniu - tiems, kam nepatinka vairuot, bet vairuoja, nes kita alternatyva yra laukti saltyje ir grustis Breznevo laikus menanciame perpilditame trulike, kad atvaziuotum tris kartus veliau, ypac jei tavo tikslas nera centras; vaziuojantiems darbas-namai ar vaziuojantiems trumpesnius atstumus kiekviena diena ar siaip norintiems grazu vasaros vakara pabuti centre bent iki 12, nebijant, kad paskutinis trulikas bus pries pusvalandi isvaziaves

                                  Comment


                                    Parašė TIME Rodyti pranešimą

                                    geriau pozemines aiksteles nei masinu sukinejimas ratais ieskant kur pasiparkuot ir taip duminant pestiesiems. jos egzistuoja ir daugumoje VT miestu, net kur egzistuoja VT - kai kurie zmones atvaziuoja is toliau, kiti vaikus vedzioja ir panasiai - niekada nebus, kad visi atsisakys savo automobiliu, bet jei egzistuotu viesasis transportas, tai padetu atsisakyti automobiliu daugybei grupiu zmoniu - tiems, kam nepatinka vairuot, bet vairuoja, nes kita alternatyva yra laukti saltyje ir grustis Breznevo laikus menanciame perpilditame trulike, kad atvaziuotum tris kartus veliau, ypac jei tavo tikslas nera centras; vaziuojantiems darbas-namai ar vaziuojantiems trumpesnius atstumus kiekviena diena ar siaip norintiems grazu vasaros vakara pabuti centre bent iki 12, nebijant, kad paskutinis trulikas bus pries pusvalandi isvaziaves
                                    Geriau mokamas parkingas su nuolatiniu kainu priderinimu prie paklausos, keičiant kainą taip, kad didžiąją laiko dalį liktų 15% laisvų vietų.

                                    Comment


                                      Maironio g. parkingas kelioliką metų netvarkytas yra miesto gėda. Geriau jau jo nebūtų, bet kažkur tikrose prieigose - kodėl ne? 1-2 km paėjėti gi nėra jokia problema.

                                      Comment


                                        Parašė liootas Rodyti pranešimą
                                        Bet Zuoko siūlomas tramvajus irgi yra kažkoks PR-inis triukas. Zuokas yra populistas, kuris pataikaus automobilistams. Pavyzdžiui, tam lryto interviu jis aiškina, kaip statys 5 požeminis parkingo aikšteles Senamiesčio prieigose. Žmogau, tu rimtai? 2022 metais. Kai Europos miestai išvis uždaro senamiestį nuo mašinų, tu statysi parkingą joms?

                                        Pinigų viskam neužteks, tai tikrai manau, kad Zuokas juos sukiš į automobilistų svajones, ne į gerą VT.
                                        Na pvz berlynas tai pastatė požemines aukšteles po pėsčiųjų aikšte ir tada nuo jos toliau į senamiesti eini pėsčias. Pas mus irgi kažką bandė panašaus daryti tik tos aikštelės nenaudojamos, pvz po kudirkos aikšte.

                                        Comment


                                          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                          Na pvz berlynas tai pastatė požemines aukšteles po pėsčiųjų aikšte ir tada nuo jos toliau į senamiesti eini pėsčias. Pas mus irgi kažką bandė panašaus daryti tik tos aikštelės nenaudojamos, pvz po kudirkos aikšte.
                                          Kiek ten kartų stačiau, buvo visada apypilnė.
                                          Tilto g. būna tuštesnė.
                                          Kažkada buvo planuota požeminė aikštelė prie Pylimo g.
                                          Sakyčiau prie Subačiaus g. yra marios vietos, niekam netrukdančios ir su pakankamai geru susisiekimu

                                          Comment

                                          Working...
                                          X