Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Yra dar Uspaskich. MadeInVilnius.lt apklausoje ar balsuotų už jį dauguma prabalsavo, kad ne. Tai norėčiau tikėti, kad jam šansų nulis. O Zuokula su savo piaru ir stūmimu ant visų siaurinimų renka sau elektoratą panašu.

    Comment


      O jis žada kandidatuoti į merus? Nemanau, kad būtų populiaresnis nei Zuokas.

      Comment


        Bent taip žiniasklaida rašė. Gal jei matys, kad šansų nėra tai ir nedalyvaus.

        https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=88669569

        Uspaskichas: turbūt dalyvausiu Vilniaus mero rinkimuose


        „Pačiam man turbūt, su taryba žiūrėsime, teks dalyvauti Vilniaus miesto mero rinkimuose. Aš matau, ką ten galima daryti kitaip ir geriau. Todėl toks pasiryžimas. Galų gale, partijos vadovas turi prisiimti ir visą laiką tuos sunkiausius arba svarbiausius postus visuose rinkimuose“, – žurnalistams po Darbo partijos pirmininko rinkimų teigė V. Uspaskichas.

        Comment


          Parašė bardakas Rodyti pranešimą

          Pritariu. Bet spėju ne vienas kandidatas bus didelis populistas ir žadės priešingus dalykus nei Šimašius daro. Ypač akcentuojant, kad Šimašius sugadino, o jis sutvarkys kaip buvo. Po dauguma straipsnių paskaičius komentarus panašu, jog tokiam kandidatui pasisektų. Labai norėčiau tikėti, kad sąmoningų žmonių yra daugiau ir balsuos už tą, kuris tęs pradėtus pokyčius.
          Manau labai didelė dalis besipiktinančių rinkimuose apskritai nebalsuoja. O už FB komentarus balsų juk neužskaito. Normalūs žmonės, kurie dėl žinių stokos galvoja, kad pakeitimai yra "blogi" už Zuoką ar Uspaskichą matyt irgi nebalsuos.

          Comment


            Skaitant @ttttt komentarus susidaro įspūdis lyg Šimašius yra vienas miesto šeimininkas ir deda parašus ant kievieno remonto, projekto, daugiabučio ir niekas mieste nevyksta be jo galutinio patvirtinimo, ir nuo pat 2015 m. jis galėjo vienašališkai atmesti bet kokį idealiai asmeninės vizijos neatitinkantį projektą. Nors jeigu prisimintume tai 2015 m. turėjome miestą su įspūdinga skola, kur einamųjų lėšų trūko biudžetiniams darbuotojams, o ir tų darbuotojų vadovybė buvo politinė o ne profesionali, vienintelės infrastruktūros investicijos buvo į avialinijas ir taxi, normalių dviračių takų praktiškai nebuvo, gatvės, šaligatviai, VT buvo neliesti, kritiškai trūko darželių. Normalu kad užtruko laiko išsrėbti visas šitas problemas: stabilizuoti ir sumažinti skolą, atnaujinti VT, reformuoti administraciją ir įmonių valdymą, padidinti švietimo ir sveikatos sektoriaus atlyginimus, užtikrinti vietas darželiuose, remontuoti gatves, tiesti dviračių takus ir atnaujinti visą nematomą infrastruktūrą, padidinti miesto tvarkymo biudžetą. Net su didžiausiom ambicijom, tokioj situacijoj architektūros taisyklės, gatvių standartai, aplinkos patrauklumas nebuvo nei pirmaeiliai, nei antraeiliai dalykai. Tačiau esminių miesto problemų išsprendimas leido skirti laiko ir šitoms sritims ir vaisiai pradeda matytis: jau yra standartai pagal kuriuos galima atmesti projektus (nes kitaip nei forumo kai kuriems dalyviams atrodo, pagal vienašališką "man nepatinka" joks projektas negalėjo būti atmestas), naujiems projektams jie yra keliami, ir šiais metais jau yra konkretūs pavyzdžiai kur projektai yra atmetami ar koreguojami. Nemanau, kad dabar išsakomos mintys yra staigus ir netikėtas Šimašiaus susivokimas: dabar esantys standartai ir taisyklės nėra įmanomi be kelių metų įdirbio ir ėjimo link to, tad jeigu Šimašiui tik dabar tai būtų parūpę, standartus turėtume tik 2024 m. ir tai klausimas, jei meras pasikeistų. O dabar panašu savivaldybės administracija visa perprogramuota su nauju supratimu, kas yra labai gerai, nes jeigu net bus naujas mera automobilistas plačiagatvis, administracija iš inercijos ir toliau dirbs pagal dabar sukurtas taisykles.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą

              Manau labai didelė dalis besipiktinančių rinkimuose apskritai nebalsuoja. O už FB komentarus balsų juk neužskaito. Normalūs žmonės, kurie dėl žinių stokos galvoja, kad pakeitimai yra "blogi" už Zuoką ar Uspaskichą matyt irgi nebalsuos.
              As manau didele dalis besipiktinanciu klaviatura spaudo is prienu, ignalinos ir telsiu ir tt arba gyvena uz vilniaus ir su tacka atvaziuoja sopintis i akra.
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                Dalis KristisZ tiesos yra, bet reikia nepamiršti ir to, kad 2020 metais ar anksčiau buvo paskelbta apie 11 prioritetinių A juostų įrengimo pirmiausia tai Narbuto, Kalvarijų ir t.t. Gal klystu, bet nei vienos nėra pradėta iki šiol.
                Toliau. Buvo žadėta jau 2020 metais važinėti Šiaurine gatve: https://m.facebook.com/SimasiusRemig...7/?locale=ar_A
                Nekalbant apie M.Lietuvio ir t.t.
                Prieš praeitus rinkimus buvo išmestas vienadienė feikinė Ukmergės projekto vizualizacija, apie kurią iškart pamiršo, nes tai buvo impotentiškas bandymas kamšyti savo neįgyvendintų pažadų skyles.
                p.s. esu vilnietis nuo pat gimimo. Info DeSadui.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Juokingas tas Šimašiaus sudievinimas. Dieve lik per amžius poste, būk kaip Putinas iki mirties pasilik, mes nenorim Zuoko, o Vilniuje tik Zuokas arba Šimašius, 500 000 žmonių mieste daugiau variantų nėra. Šalies sostinė, pirmas miestas, berods.

                  Būtent toks ribotumas ir neskatina sveikos konkurencijos, naujų alternatyvų neatsiranda. Neskatina ir šio politiko dirbti geriau, nes nėra spaudimo iš apačios ką kalbėti apie opoziciją, kurios kaip ir Seime, nei matosi, nei girdisi, gal ten jos ir nėra. Žmogus pavargo, eis pailsėti - berods į privatų sektorių. Be to, jei esamas meras toks fainas, kodėl nebenori dar pavaryti, pabūti 3-ąją kadenciją?

                  Jei taip baisu, kad Vilniuje be Šimašiaus, lieka tik Zuokas ar Uspaskihas, tai gal kažkas ne taip su Vilniumi ir esama politine sistema? Dievas Šimašius išeina, Vilnius dabar prapuls. Jei apačia reikalaus, tai viršus bus kokybiškas prie bet kokio mero, nes jis negalės nieko nedaryti ir leisti tuščių reklamų-projektų apie nieką, kurių nedaro praktikoje.

                  Neefektyvi, įstatymų nesilaikanti, atsilikusi Vilniaus m. sav. administracija...liberalizmas, progresyvumas, kažkur anapus. Bet kaip sako dabartinis meras Dievas: na gal ten ir yra kažkokia biurokratinė tvarka, kaip įrengti perėjas šviesoforinėse sankryžose, na ir kas? O jam ar ta tvarka galioja, jo savivaldybei? Taip kalba buvęs Teisingumo ministras. Dievas.

                  Comment


                    Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
                    Skaitant @ttttt komentarus susidaro įspūdis lyg Šimašius yra vienas miesto šeimininkas ir deda parašus ant kievieno remonto, projekto, daugiabučio ir niekas mieste nevyksta be jo galutinio patvirtinimo, ir nuo pat 2015 m. jis galėjo vienašališkai atmesti bet kokį idealiai asmeninės vizijos neatitinkantį projektą.
                    Na, jeigu nežinoti konteksto, tai aišku gali susidaryti toks įspūdis. Kalbant apie mano paskutinį pavyzdį, jeigu meras viešai nebėgiotų po visokias laidas ir nesigirtų kokį jie čia gerą Žirmūnų trikampio projektą sukūrė ir dar už porą milijonų pigiau nei Zuoko projektas, tai dar būtų galima kalbėti apie tai, kad viskas įvyko be jo žinios ir patvirtinimo, bet deja, taip nebuvo. Todėl tai ir atrodo kaip kažkokia demencija ar šizofrenija, kai žmogus kritikuoja savo ką tik padarytą darbą, kurį jis prieš tai pristatinėjo kaip kažką pavyzdingo.

                    Comment


                      Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
                      Nors jeigu prisimintume tai 2015 m. turėjome miestą su įspūdinga skola, kur einamųjų lėšų trūko biudžetiniams darbuotojams, o ir tų darbuotojų vadovybė buvo politinė o ne profesionali, vienintelės infrastruktūros investicijos buvo į avialinijas ir taxi, normalių dviračių takų praktiškai nebuvo, gatvės, šaligatviai, VT buvo neliesti, kritiškai trūko darželių.
                      Aha aha, žinokit dėl įspūdingos skolos iki 2015 m. Vilniaus savivaldybėje nebuvo vyriausiojo architekto skyriaus. Nevyko jokio profesionalaus darbo, miestas neturėjo bendrojo plano. Taipogi, trūkstant einamųjų lėšų miesto administracijoje buvo atsisakyta ir kitų profesionalų paslaugų, nes viskas buvo atliekama grynai politiškai. Greičiausiai dėl to vienintelės investicijos buvo į avialinijas ir taksi, buvo neįgyvendintas nė vienas rimtesnis infrastruktūros projektas - nebuvo pastatyta nė vieno viaduko ar tilto, nenutiesta nė viena gatvė, miestas liko be Vakarinio ir Pietinio aplinkkelių. Nebuvo nieko pastatyta, nei dviračių takų, nei šaligatvių, nei požeminių parkingų. Miesto centras liko apleistas, centrinės gatvės nesutvarkytos, o Naujojo miesto centro idėja liko utopija.

                      Negalvokit, kad aš čia sarkazmo pagalba bandau pašlovinti Zuoką. Tam korumpui gal net vieta belangėje būtų geriausia. Bet kaip galima turėti šitokį išreiptą realybės suvokimą, man neaišku.
                      Paskutinis taisė Autokratas; 2021.11.21, 16:56.

                      Comment


                        Parašė Autokratas Rodyti pranešimą

                        Aha aha, žinokit dėl įspūdingos skolos iki 2015 m. Vilniaus savivaldybėje nebuvo vyriausiojo architekto skyriaus. Nevyko jokio profesionalaus darbo, miestas neturėjo bendrojo plano. Taipogi, trūkstant einamųjų lėšų miesto administracijoje buvo atsisakyta ir kitų profesionalų paslaugų, nes viskas buvo atliekama grynai politiškai. Greičiausiai dėl to vienintelės investicijos buvo į avialinijas ir taksi, buvo neįgyvendintas nė vienas rimtesnis infrastruktūros projektas - nebuvo pastatyta nė vieno viaduko ar tilto, nenutiesta nė viena gatvė, miestas liko be Vakarinio ir Pietinio aplinkkelių. Nebuvo nieko pastatyta, nei dviračių takų, nei šaligatvių, nei požeminių parkingų. Miesto centras liko apleistas, centrinės gatvės nesutvarkytos, o Naujojo miesto centro idėja liko utopija.

                        Negalvokit, kad aš čia sarkazmo pagalba bandau pašlovinti Zuoką. Tam korumpui gal net vieta belangėje būtų geriausia. Bet kaip galima turėti šitokį išreiptą realybės suvokimą, man neaišku.
                        Kalbėjau labiau apie kadenciją 2011-2015 m. per kurią įvyko keletas pozityvių dalykų (Vakarinis aplinkkelis, greitieji autobusai), bet tik keletas. O kalbant apie administracijos darbą, tai pareigybės buvo, bet jeigu tau niekas nesuformuoja vizijos, tai visi ir dirba iš eigos. O vizijos politikai nesuformavo, nes buvo kritiškesnių darbų ir miesto architektūra nebuvo prioritetas. Šimašiui pirmoje kadencijoje didžiausia kritika ir buvo kad meras be vizijos, tik tvarkdarys. O dabar didžiausia problema kad tos vizijos jau per daug ir ne tokia vizija.

                        Comment


                          Skandalas po skandalo:

                          Šimašius parašė laišką Seimo nariams ir ministrams: jo išsiuntimo aplinkybės – skandalingos

                          https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=88756079

                          Comment


                            Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                            Skandalas po skandalo:

                            Šimašius parašė laišką Seimo nariams ir ministrams: jo išsiuntimo aplinkybės – skandalingos

                            https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=88756079
                            Šimašiaus argumentai geri, pagrinde kalbama apie tai, kad su nauju mokesčiu pasunkės pramonių teritorijų konversija. Ir tai rimtas argumentas, nes su tokiu apmokestinimu toliau plėtosis statybos miesto pakraščiuose, kai aplink miesto centrą turėsim pramonę ir sandėlius. Kadangi miestas pats koks kas daugiabučių nestato, normalu kad argumentai derinami su verslo asociacijomis, nes asociacijos gali per savo narius įvertinti pakeitimų poveikį. Žurnalistas labai norėjo pabūti sekliu morka, ir bando kriminlą sudėlioti iš to kas kam ir kada persiuntė viešą laišką, bet realių nusikaltimų čia nesimato.

                            Comment


                              Kur čia tuos butus dalina labdaros tikslais? Kur čia kreiptis? Kaip supratau konversijos vyksta tik iš geros avulių valios, kad miestas būtų gražesnis. Laukiam AB "Stumbras" laiško Dulkio vardu su pasvarstymais apie alko akcizą ir pan.
                              Show must go von!

                              Comment


                                Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

                                Šimašiaus argumentai geri, pagrinde kalbama apie tai, kad su nauju mokesčiu pasunkės pramonių teritorijų konversija. Ir tai rimtas argumentas, nes su tokiu apmokestinimu toliau plėtosis statybos miesto pakraščiuose, kai aplink miesto centrą turėsim pramonę ir sandėlius. Kadangi miestas pats koks kas daugiabučių nestato, normalu kad argumentai derinami su verslo asociacijomis, nes asociacijos gali per savo narius įvertinti pakeitimų poveikį. Žurnalistas labai norėjo pabūti sekliu morka, ir bando kriminlą sudėlioti iš to kas kam ir kada persiuntė viešą laišką, bet realių nusikaltimų čia nesimato.
                                Galima dar nulinį PVM padaryti naujiems daugiabučiams, kad dar palengvėtų konversija

                                Comment


                                  Argumentai geri, bet kad Šimašiaus šaika su visais tais Statulevičiais yra broliukai dobiliukai, tai manau, akivaizdu. Tas pats Statulevičius savo karjerą pradėjo savivaldybėje.

                                  O pajuokaujant, tai juokinga, kad laiškas išsiųstas selektyviai ir vienas iš gavėjų - Kepenis

                                  Comment


                                    Viskas čia gerai apsvarstyta kam siust. Majauskui nesiuntė
                                    Show must go von!

                                    Comment


                                      O kada numatytas balsavimas dėl įstatymo pakeitimo?

                                      Comment


                                        Kaip suprantu jau atkeltas? Vadinasi laiškas nenuėjo vėjais
                                        Anot naujienų agentūros BNS cituoto Seimo pirmininkės pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos, pataisų priėmimas atidėtas sulaukus kritikos dėl pateikto projekto. „Kadangi viešojoje erdvėje buvo pareikšta kritikos dėl jo turinio, tai nusprendėme skirti daugiau laiko išsiaiškinti tos kritikos pagrįstumui, galbūt dar įregistruoti pataisas, nes kaip suprantu, kritikuojantieji tam tikrus kompromisus pasiūlė dėl mažesnio mokesčio tarifo“, – BNS sakė J. Razma.
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                          Galima dar nulinį PVM padaryti naujiems daugiabučiams, kad dar palengvėtų konversija
                                          Tikslinėse teritorijose galim ir taip padaryti. Aišku mainais reiktų iškelti aukštus architektūrinius reikalavimus. Visiškai pritariu Šimašiaus laiškui.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X