Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • DeSadas
    replied
    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
    Andrius Tapinas
    vienas is geriausiu dalyku atsitikusiu LT , nes provincijoje buvo visiskas karaliuku nebaudziamumas, STT visiskai nedirbo, arba buvo numarinta tu paciu politiku. Bet dabar gal kazkas pailses, pagalvos elgsis atsargiau.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Labai geras laikas, kad nubaustieji 5 metams gaus pailsėt ne tik per šių metų, bet ir per kito ciklo savivaldybių bei seimo rinkimus. Šaunu.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    STT pradėjo 27 ikiteisminį tyrimą, šį kartą Klaipėdos rajone, tai artėjam prie pusės savivaldybių, Kretingos meras Antanas Kalnius, kuris teigė, kad viskas pas jį su čekiais gerai ir kad apskritai Tapinas atėjęs pasakys, kad Kretinga tvarkosi pavyzdingai, pasiekė taikos susitarimą su Klaipėdos prokurorais ir grąžino į savivaldybės biudžetą daugiau kaip 7500 eurų.
    Kauno apygardos teismas paskelbė pirmuosius nuosprendžius Lazdijų rajono čekutininkams. Dviems politikams - LSDP Vaišnorui ir Skvernelio demokratų Žičkai skirtos piniginės baudos ir:
    atimta teisė 5 metus būti išrinktam ir paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.
    Čia yra labai svarbus momentas. Gal net vienas svarbiausių, nes niekas turbūt netikėjo, kad bylos gali baigtis laisvės atėmimais. Aš irgi galvojau, kad jei jau pripažins kaltais, tai paskirs baudas ir viskas.
    Tačiau teismas priėmė giluminį sprendimą - piktnaudžiavai savo pareigomis, tai 5 metus pailsėk. Nuo visko - nuo rinkimų, skiriamų pareigų netgi kokiose nors NVO. Kitaip tariant - visiškas vakuumas.
    Ir čia, mano galva, yra labai griežta ir teisinga bausmė, kuri reiškia, kad jei nubaustas politikas šiuo metu yra tarybos narys ar meras (socdemas Vaišnoras toks yra), tai viskas - dedam mandatą ant stalo, iki pasimatymo po penkerių metų.
    Jeigu toks pirmosios instancijos teismų sprendimas atsilaikys apeliacinėje instancijoje, mes turėsime du dalykus:
    • Precedentą ir suformuotą praktiką kitų teismų sprendimams (o jų bus daug)
    • Tektoninį lūžį jau artimiausiuose Seimo rinkimuose spalį.
    Pagalvokite patys - partijos ramiai dėliojosi tiek sąrašinius kandidatus, tiek kandidatus regionų vienmandatėse. Labai dažnai tie kandidatai yra buvę arba esami tarybų nariai.
    Dabar viskas keičiasi. Partijos turės iš esmės keisti savo rinkimų sąrašus, ieškoti naujų kandidatų vienmandatėse ir dar galvoti, ką daryti su nubaustaisiais.
    Net jeigu teismo sprendimas dar nepasieks (taip gali nutikti iki spalio mėnesio) kurio nors “Skaidrinam” metu užlėkusio politiko, įtraukti jį į rinkimus yra visiškai lose-lose variantas.
    Nes mes labai atidžiai žiūrėsim sąrašus ir viešinsim visus “čekistus”, kurie mėgins įsiveržti į Seimą, todėl partija pačiu netinkamiausiu metu gaus negatyvios viešosios informacijos bangą.
    Antra - jeigu jis netyčia būtų išrinktas ir jį pasivytų teismo sprendimas, vis tiek reikėtų krautis daiktus ir organizuoti rinkimus dar kartą. Kas kainuoja. Ir visi žinos, jog partija žinojo, bet vis tiek pasielgė šitaip įžūliai.
    Štai taip teismo atrastas sprendimas gali keisti jauną mūsų demokratiją.
    Andrius Tapinas

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė Kaimai Rodyti pranešimą

    O iš terasos garso kolonėlių nesklido Подмоскoвные вечерa? Nes jei ne - dar penkmetis ir sklis!
    Kodėl penkmetis? ASG arena lūžo nuo antplūdžio į vatnikėlio Meladzės koncertą. Ir tai ne tik šių dienų realijos.
    Štai šiandien Žemaitijoje, kur rusiškai jau beveik niekas nesupranta, tebeskamba "artimos dūšiai" rusiškos melodijos.

    Komentuoti:


  • Kaimai
    replied
    Parašė VLR Rodyti pranešimą

    Terasoje girdėjosi kaip žmonės (kurių dauguma buvo rusakalbiai) dalinosi įspūdžiais apie tai, kaip kažkoks 'amerikanec' buvo atėjęs
    O iš terasos garso kolonėlių nesklido Подмоскoвные вечерa? Nes jei ne - dar penkmetis ir sklis!

    Komentuoti:


  • rmss
    replied
    Turbūt tas pats veikėjas ne kart VT matytas, pradeda kabinėtis prie žmonių ir rusišku anglišku akcentu šaukia I'm American.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Šurajevas?

    Komentuoti:


  • VLR
    replied
    Šiandien man žinoma mergina sėdėjo CUP'o Vero Cafe terasoje kai į bendrą erdvę atėjo sportiškai apsirengęs jaunas vyras, kuris nešėsi JBL kolonėlę, milžinišku garsu grojančią amerikietišką country muziką. Tokią, kokios už JAV ribų paprastai niekas neklauso. Vyras atsisėdo prie vieno iš staliukų, kolonėlę pasidėjo ant stalo, garso nesumažino. Terasa buvo pilna, žmonės buvo šokiruoti. Prie jaunuolio iš karto prisistatė padavėjas, kuris liepė išjungti muziką. Vyras pradėjo agresyviai kalbėti angliškai, ir šaukė 'speak English to me'. Padavėjui pradėjus kalbėti puikia anglų kalba, vyras šaukė 'I cannot even understand what you're saying, speak properly' bei keikėsi angliškai. Toliau besiginčijant, minėtas vyras kelias kartus pasakė kažką panašaus į "I am an American", "I will show you the marines" ir pan. frazes. Kiek vėliau prie padavėjo prisijungė du vyresni vyrai iš apsaugos, visi kartu vyrą išprašė iš terasos.

    Terasoje girdėjosi kaip žmonės (kurių dauguma buvo rusakalbiai) dalinosi įspūdžiais apie tai, kaip kažkoks 'amerikanec' buvo atėjęs ir kėlė neramumus. Girdėjosi, kaip pats padavėjęs pasakojo kolegoms apie problemas kėlusį 'amerikietį'. Tačiau plot twist istorijos yra tas, kad, pagal maniškį istorijos šaltinį, kuriuo kalbos klausimais tikrai pasitikiu, buvo galima būti 100% tikru, kad vyro gimtoji kalba tikrai nebuvo anglų, ir jis tikrai buvo ne amerikietis, nes kalbėjo su, nors ir nelabai pabrėžtu, bet gerai pastebimu slavišku akcentu. Jos teigimu, ji yra garantuota, kad tas žmogus buvo 'rusas arba bent vienas iš slavų'. Priėjus prie padavėjo ji padėkojo jam už sutvarkytą situaciją - šis iš karto pridūrė, kad 'tie amerikiečiai čia dažnai ateina taip pasirodyti'. Kai ji paminėjo, kad jos manymu tas žmogus tikrai buvo ne amerikietis, padavėjas gūžčiojo pečiais ir buvo nustebęs.

    Klausytis country muzikos, puldinėti žmones dėl prastos anglų kalbos, minėti, kad esi amerikietis ir dar 'marine'... su slavišku akcentu. Panašu į provokaciją, kuri, panašu, suveikė? Būtų visai įdomu pasidomėti, kas ten per 'amerikiečiai' ateina pasirodyti į CUP.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Įdomu kiek kauniečių ateis paragauti torto. Ir kiek iš jų dėl torto "na chaliavu" ir kiek dėl esmės:
    Kauniečiai protestuos prieš „Vičiūnus“ ir V. Matijošaitį https://www.vz.lt/pramone/2024/03/22...-v-matijosaiti
    Paaiškėjus, jog iš Rusijos iki šiol nepasitraukusi Kauno mero Visvaldo Matijošaičio šeimos valdomos „Vičiūnų“ grupės gamyklos „Vičiunai-Rus“ atstovai susitikimuose su užsienio šalių ministrais atstovauja Rusijos maisto pramonei, penktadienį Kaune, prie savivaldybės, planuojamas protestas.
    Jo organizatorius Rokas Povilius teigia, kad pagrindinis protesto tikslas – pašalinti Matijošaičių šeimą iš Kauno valdžios, o leidimas išduotas 50-iai žmonių, jo organizatorius – jis pats, neatstovaujantis jokioms organizacijoms. „Ryt bus šventinis stalas, specialus tortas, visi norintieji galės parašyti palinkėjimus sveikinimo atvirukuose Matijošaičiams. Bus plakatai, vėliavos, skanduotės. Švęsime dvejų metų išsisukinėjimų ir veidmainysčių „gimtadienį“, – komentare BNS teigė R. Povilius.
    LRT radijas praėjusią savaitę paskelbė, jog Sovetske (Kaliningrado srityje) veikiančios įmonės „Vičiunai-Rus“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rolanas Ozarinskas ir tiekimo vadovas Edgaras Pečiulis pernai balandį Maskvoje susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais. Susitikimams tarpininkavo abiejų šalių ambasados. Nurodoma, kad „Vičiunai-Rus“ vadovai buvo pristatyti kaip Rusijos maisto pramonės pasididžiavimas.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Įdomu ar krabas mokėjo duoklę "krabų karaliui" ?
    Juk šiaip įžeidimas kai kažkas stumdo "fake krabus".
    Tas užsilenkė (Oleg Kan). Rimtas bachūras buvo - išgabeno kontrabanda >3000 tonų tikrų gyvų krabų už 3,69 mjrd medinių. Aišku gavo ne mediniais. Pabėgo asmeniniu lėktuvu iš chuilostano į Japoniją savu laiku.
    https://lenta.ru/news/2024/03/19/pro...liardy-rubley/
    Paskutinis taisė Arunasx; 2024.03.19, 20:11.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Kauno klasika:
    Vaizdingame Neries krante tvarkomas sklypas: nenustebsite, kam jis dabar priklauso https://www.delfi.lt/news/daily/lith...lauso-96075349
    Kauniečiai pastebėjo, kad Jonavos gatvėje, Neries upės pakrantėje, vyksta darbai, šlaitą lygina sunkioji technika, galimai iškirsta ir dalis medžių. Jie teiravosi, kas šiame sklype vykdo darbus ir kodėl leidžiama darkyti žaliąją miesto zoną. Registrų centro duomenimis, sklypas ant Neries kranto, kuriame atliekami darbai, šiuo metu priklauso Kauno tarybos nariui Šarūnui Matijošaičiui.
    Sklypas, adresu Jonavos g. 35E, 2021 metų birželį perduotas naujam savininkui paveldėjimo teise. Praėjus trims mėnesiams, jį nupirko Simona Morkūnaitė, kuri anksčiau minėta LRT tyrime dėl neskaidrios sklypų grąžinimo schemos. Po dviejų metų, moteris minėtą sklypą Jonavos gatvėje pardavė Kauno tarybos nariui Š. Matijošaičiui.
    Kaune valdo per 100 NT objektų
    įdomu ar be krabo žinios kas nors paveldi turtą Kaune?
    Paskutinis taisė Arunasx; 2024.03.08, 15:00.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    „BaltCap“: Šarūnas Stepukonis iš fondo įmonių pasisavino 40,4 mln. eurų
    „BaltCap“ kartu su išorės ekspertų komanda užbaigė Didžiausio Baltijos šalyse fondų valdytojo inicijuoto ir 3,5 mėnesio trukusio vidinio buvusio „BaltCap Infrastructure Fund“ vadovo Šarūno Stepukonio veiklos tyrimo pagrindinę dalį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

    Tyrimas atskleidė, kad iš infrastruktūros fondo įmonių pasisavintų pinigų suma sudaro 40,4 mln. eurų. „BaltCap“ planuoja organizacijos ir valdymo struktūros pokyčius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

    Jis taip pat parodė, kad Š. Stepukonis neturėjo bendrininkų „BaltCap“ komandoje. Atskleista, kad pinigai buvo savinami kuriant ir pateikiant daug suklastotų ir padirbtų dokumentų, taip pat galimai atliekant kitokius nusikalstamus bei vidaus tvarkas pažeidžiančius veiksmus.

    Komentuoti:


  • ifl
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Kipro policija suėmė ir Kipre sodins, todėl ir sako į Kiprą reikia lėkti klausti kokia jiems nauda sodinti.



    Tai leisti daryti nusikaltimus ir nesodinti ar ką tu čia siūlai? Ar į psichiatrinę?
    Persiųs į LT bausmės atlikti.

    Vienareikšmiškai soc. pagalbą ir priežiūrą, galbūt psichiatrinę, priklausomai nuo būklės. Spėčiau, kad žmogui pablogėjimas ir tattoo to išraiška.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė ifl Rodyti pranešimą

    Lietuvos pilietis, Lietuvoje augęs ir Lietuvos mokykla pabaigęs.
    Kipro policija suėmė ir Kipre sodins, todėl ir sako į Kiprą reikia lėkti klausti kokia jiems nauda sodinti.

    Parašė ifl Rodyti pranešimą

    Na tai tokia ir nauda iš tokios teisingumo sistemos, kai galų gale dėl savo socialinių įgūdžių stokos toks individas bus tik dar daugiau įklampintas zonoje.
    Tai leisti daryti nusikaltimus ir nesodinti ar ką tu čia siūlai? Ar į psichiatrinę?

    Komentuoti:


  • ifl
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

    Tai nuskrisk į Kiprą ir paklausk.
    Lietuvos pilietis, Lietuvoje augęs ir Lietuvos mokykla pabaigęs.

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė ifl Rodyti pranešimą

    Na tai tokia ir nauda iš tokios teisingumo sistemos, kai galų gale dėl savo socialinių įgūdžių stokos toks individas bus tik dar daugiau įklampintas zonoje.
    Tai nuskrisk į Kiprą ir paklausk.

    Komentuoti:


  • ifl
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

    Nieks čia apie jokius pagerėjimus ir nešneka.
    Na tai tokia ir nauda iš tokios teisingumo sistemos, kai galų gale dėl savo socialinių įgūdžių stokos toks individas bus tik dar daugiau įklampintas zonoje.

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė ifl Rodyti pranešimą

    Palaikys kalėjime ir jam nuo to "pagerės"...
    Nieks čia apie jokius pagerėjimus ir nešneka.

    Komentuoti:


  • ifl
    replied
    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
    Jau parišo poną skeletą.

    Ilgai slapstytis nepavyko: Kipro policija skelbia radusi išskirtinės išvaizdos lietuvį Skaitykite daugiau
    https://www.15min.lt/m/id/aktualu/nu...uvi-59-2195038
    Palaikys kalėjime ir jam nuo to "pagerės"...

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Jau parišo poną skeletą.

    Ilgai slapstytis nepavyko: Kipro policija skelbia radusi išskirtinės išvaizdos lietuvį Skaitykite daugiau
    https://www.15min.lt/m/id/aktualu/nu...uvi-59-2195038

    Komentuoti:

Working...
X