Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kad Navalnas ir dalis jo chebros turi fašistinių "kirminų", niekas ir neabejoja. Bando tai dangstyti, nes reikia paramos iš Vakarų šiame kovos už valdžią RF etape.
    Prisimenat frazę iš rusofašistams kultinio filmo Brat-2: "Мальчик, водочки нам принеси! Мы домой летим.." ?

    Comment


      Nelabai suprantu prie ko čia tas Navalnas.

      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

      Aha, blogi tie ukrainiečiai. Dar po šiai dienai neištyrė rusų kaltinimų apie ukrainiečių Donbase nukryžiuotus vaikus.
      Nereikėtų iki absurdų nusiristi. Toks jausmas, kad kadangi rusai žvėriškai elgiasi - tai bet kokie ukrainiečių veiksmai turėtų būti pateisinami. (primenu, kad aš neteigiau, kad šiuo atveju jų veiksmai buvo neteisėti) Ir aš dar kartą pakartosiu - net jeigu ten tie belaisviai buvo sušaudyti be reikalo, tai iš moralinės pusės ukrainiečius galima pateisinti, bet iš strateginės pusės negalima. Strateginė yra išsaugoti vakarų paramą ginklais ir jeigu Ukrainos armija vadovautųsi logika, kad viskas pateisinama, nes rusai irgi taip elgiasi - tai Kremliaus ruporai vakaruose gautų didelius kozirius savo agitacijai dėl ginklų tiekimo Ukrainai nutraukimo. Priedo patys orkai pradėtų daug sunkiau į nelaisvę pasiduoti ir žūtų daug daugiau ukrainiečių. Aš suprantu požiūrį, kad norisi keršto ir kraujo pamokinant tuos okupantus, bet bent jau man daug svarbiau yra strateginis Ukrainos tikslas - t.y. pergalė kare. Kol kas panašu, kad Ukraina tai irgi supranta, nes kad ir koks didelis būtų keršto noras, karo nusikaltimai iš jų pusės yra itin retas atvejis, nes pergalė ir mažesnis žuvusių ukrainiečių skaičius yra daug aukštesnis tikslas, nei keršto troškimas.

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

        Aha, blogi tie ukrainiečiai. Dar po šiai dienai neištyrė rusų kaltinimų apie ukrainiečių Donbase nukryžiuotus vaikus.
        Blogi tie ukrainiečiai, 8 metus apšaudė Donecką ir neleidžia geriems rusams sušaudyti jų kareivius ar apšaudyti karinius vaikų darželius.

        O, Eidvi, matos paveikė rusų propagandą. Turbūt per daug klausosi visokių ten Navalnių tai dabar rašinėja nesamonęs. Reikia nepamiršti kad rusai patys padarė karo nusikaltimą, apie kuriuos generolai ir prezidentai žino kaip "Perfidy" arba apgaulę. Tas pats buvo amerikiečiams su japonais, kol amerikiečiai pradėjo tiesiog šaudyti mėginimus pasiduoti dėl buvusių incidentų. Čia daugiau patiems rusams atsirūgs, o ne ukrainiečiams. Nereikia pamiršti kaip rusai kastravo ukrainiečių kareivį.

        Comment


          Parašė Deus Rodyti pranešimą

          Blogi tie ukrainiečiai, 8 metus apšaudė Donecką ir neleidžia geriems rusams sušaudyti jų kareivius ar apšaudyti karinius vaikų darželius.
          Tiesą sakant, blogas aplamai šis pasaulis neleidžiantis rusams jį valdyti kaip tinkamas.....

          sarkazmas
          Paskutinis taisė PoDV; 2022.11.20, 13:12.

          Comment


            Taigi geruoju reikalavo atitraukti NATO iki1997 m. linijos ir suteikti LDNR veto teisę Ukrainoje bei kitus teisėtus imperinės deržavos reikalavimus. Nepaklausėm? Gaunam rusofašistinį caro įvestą ir Dūmos įteisintą genocidą pagal visus JT standartus.

            Comment


              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

              Aš nežinau apie kokius video tu kalbi, bet aš jokių išvadų nesidariau pamatęs pirmą video, nesidariau ir pamatęs antrą. Bet iš abiejų video matosi, kad kulkosvaidininkas gulėjo ten, kur pažymėjau rodyklę (11 sekundė) ir kadangi jis gulėjo - tai bent jau man panašu, kad norint sunaikinti visus priešais jį gulinčius belaisvius, jam reikėjo kiaurai peršauti per 10 belaisvių, kurie visi dar ir su apsauginėmis liemenėmis buvo. Tai fiziškai neįmanoma ir bent jau man panašu, kad norint sunaikinti 10 vienas prie kito gulinčių belaisvių į juos šaudoma turėjo būti iš viršaus, o ne kažkieno gulinčio ant žemės.
              O kas sakė, kad šaudė tik kulkosvaidininkas? Aišku, kad šaudė visi kurie tuo momentu susigaudė ir galėjo tą padaryti. Kaip tviteryje komentavo kažkoks tariamai buvęs US army kariškis - tokiose situacijose all hell breaks loose.
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                O kas sakė, kad šaudė tik kulkosvaidininkas? Aišku, kad šaudė visi kurie tuo momentu susigaudė ir galėjo tą padaryti. Kaip tviteryje komentavo kažkoks tariamai buvęs US army kariškis - tokiose situacijose all hell breaks loose.
                Na, pasirodo kad čia yra standartinė nelaisvių ėmimo procedūra - visą bandą iš pradžių rikiuoji priešais "line of fire", ir tada po vieną kvietiesi, apieškai, suvynioji su scotchu, ir tada jau "imi į nelaisvę".
                Jei kažkas prieš pasiduodant atidengia ugnį (arba nets taigiau sujuda) lupi iš vamzdžio kiek eina, ir leidi dievui atsirinkti.
                If a lion could speak, we could not understand him.

                Comment


                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                  Daug kas bijo, kad chuilo paskelbtų karą NATO. Bet kad jis net Ukrainai karo nepaskelbė. Pažiūrėčiau, kaip chuilo skelbtų "specialią karinę operaciją" prieš NATO ar Lenkiją.
                  Tai, kad niekas Rusijoje nebeslepia, kad kariauja su NATO. Net oficialiai prieš karą buvo atsiųstas ultimatumas atitraukti NATO sienas iki 1997 m. ribų (Ukrainos neutralitetas buvo tik viena iš sąlygų, bet ne vienintelė).
                  Flickr

                  Comment


                    Eidvis, ZSU pėstininko užduotis yra sunaikinti priešą ir likti gyvam, o jeigu yra galmybė - paimti į nelaisvę. Mažiausiai jam turi rūpėti, ką debilai vakarų šalyse pagalvos. Tai ne pirmas karo mėnuo, o 270 karo diena. Ukraina paramą gauna ir gaus, niekam nieko įrodinėti nereikia, o nuo sofutės aiškinti, kaip reikėjo pasielgti ne tavo reikalas. Skaitant tavo kaip ir degeneratų navalionokų tekstus, kyla mintis, kad moralė, humaniškumo kaip ir karo teisės nuostatos taikomos tik ukrainiečiams. Kaip bent dieną prabūsi tame kare, galėsi paskakoti, kaip reikia elgtis tokioje situacijoje, o visas tas beprasmis paklodžių rašymas, pasislepimas už to, kad matai galvoja jis "ką Vakarai pagalvos" yra vertas š. Ukrainos tikslas yra išsaugoti valstybingumą, o tokie krapstymaisi ir eksplikavimai visiškai nesminių dalykų yra juokingi ir verti tik priėmimo į navalno komandą. Kacapai bet ką išvartys į savo naudą ir daugins visą tą š maksimaliai, o tu tai dar papildomai darai lietuviškoje i-neto erdvėje. Neseniai jie trimiatvo, kad Zelenskio nosies nusišluostymas Chersone parodė, kad jis narkomanas. Tad daryk išvadas ką rašinėji.

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                      Tai, kad niekas Rusijoje nebeslepia, kad kariauja su NATO. Net oficialiai prieš karą buvo atsiųstas ultimatumas atitraukti NATO sienas iki 1997 m. ribų (Ukrainos neutralitetas buvo tik viena iš sąlygų, bet ne vienintelė).
                      Nu nemaišyk skirtingų dalykų - guodimosi, kad kariaujant prieš Ukrainą, Ukrainai padeda nato šalys su karu prieš nato.

                      Comment


                        Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                        Kaip bent dieną prabūsi tame kare, galėsi paskakoti, kaip reikia elgtis tokioje situacijoje
                        Aš, skirtingai nei tu, kaip tik nepasakojau kaip reikia elgtis šitoje situacijoje. Kare aš nebuvau, tačiau klausiausiu lietuvių kario interviu neseniai delfije ir štai citata ką jis pabuvęs ten sako:
                        • "Kai yra imamas orkas į nelaisvę, 20% ukrainiečių karių laiko likusius 80%, nes visi nori labai atkeršyti. Va tai yra labai sudėtinga. Aš pats kai su ukrainiečių kariais kalbėjau, tai sakiau "chebra, jeigu mes dabar darysim kaip daro jie - tai mes tapsim tokie patys. Reikia susitvarkyt, paimt save į rankas ir leisti daryti tą darbą žmonėms, kurie tą daro darbą, nes mes tiesiog pradėsim šaudyti į juos, ta neapykanta yra žiauriai didžiulė."
                        Ukrainiečių karių keršto troškimas yra labai didžiulis ir tai yra natūralu. Ukrainos kariuomenės vadovybė su tuo stipriai dirba, nes jeigu nedirbtų - labai mažai kas tuos orkus apskritai į nelaisvę imtų. Kaip tu manai kodėl Ukrainos kariuomenės vadovybė laikosi to požiūrio, apie kurį aš kalbu, o ne tavojo kad bet kokie ukrainiečių karių veiksmai yra pateisinami? Taip yra visų pirma dėl to, kad jie neturi tokio debiliško požiūrio:

                        Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                        Mažiausiai jam turi rūpėti, ką debilai vakarų šalyse pagalvos. Tai ne pirmas karo mėnuo, o 270 karo diena. Ukraina paramą gauna ir gaus.
                        Putino dabartinė strategija yra išvarginti Europą aukštomis energetinių resursų kainomis, sukelti energetinę krizę Ukrainoje, kad Europą dar išvargintų dar nauja banga pabėgėlių iš Ukrainos. Tada į valdžią ateina populistai su šūkiais 'pastatykim sieną' ir 'užtenka į Ukrainą kišti milijardus, kai pas mus pačius ekonominė krizė'. JAV apklausos jau rodo, kad net puse respublikonų rinkėjų yra už paramos Ukrainai sustabdymą, kai anksčiau jų buvo vos 8%. Toks yra Putino tikslas ir jeigu Ukrainos vadovybė vadovautųsi tavo požiūriu, kad ukrainiečiai kariai gali daryti ką nori, nes jie yra pikti ir turi moralinį pateisinimą savo veiksmams - tai labai greitai internete paplistų ne tik belaisvių sušaudymo atvejai, bet ir kankinimo video ir tai būtų Putino svajonės išsipildymas, nes populistai vakarų šalyse be aukštų kainų įgautų daug kitų argumentų kodėl parama Ukrainai turėtų būti sustabdyta. Tu bandai pasakyti, kad aš esu kažkoks Navalnistas, bet man visiškai nusispjaut ką tie Navalnai ten šneka - jie kalba Rusijos auditorijai, man svarbu yra ką vakarų žiniasklaidos priemonės kalba, nes nori tu ar nenori, bet nuo to priklauso ginklų tiekimas Ukrainai ir požiūris, kad 'Ukraina paramą gauna ir gaus' ir kad ukrainiečių kariai gali atsipalaiduoti ir filmuoti bet kokius video, nes visi jų veiksmai bus pateisinti, yra kaip minimum labai rizikingas. Ir jeigu aš esu kažkoks 'navalnistas', tai tu esi Putinistas, siekdamas Putino svajonės išsipildymo - Ukrainos sukompromitavimo ir vakarų paramos jai nutraukimo.

                        Comment


                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                          O kas sakė, kad šaudė tik kulkosvaidininkas? Aišku, kad šaudė visi kurie tuo momentu susigaudė ir galėjo tą padaryti. Kaip tviteryje komentavo kažkoks tariamai buvęs US army kariškis - tokiose situacijose all hell breaks loose.
                          Buvo kas čia sakė, aš sakiau kaip tik priešingai - kad nežinau kas iš tiesų ten nutiko, nes video to neparodo, o prifantazuoti ir pateikti tai kaip faktą nesinori.

                          Comment


                            Tema kaip ir baigta. Ukraina pareiškė, kad ištirs įvykį, kuriame buvo nufilmuoti į nelaisvę bandyti paimti rusų kariai. Realiai, kad Ukrainos priešai ir visokie vakarų populistai netektų propagandinio ginklo - tai viskas, ko reikėjo. Tiesiog pasakyti, kad įvykis bus ištirtas.

                            Ukraine says will look into alleged prisoner shooting video

                            KYIV, Ukraine (AP) — Ukraine says it will investigate video footage circulated on Russian social media which Moscow alleged shows that Ukrainian forces killed Russian troops who may have been trying to surrender, after one of the men seemingly refused to lay down his weapon and opened fire.

                            “Of course Ukrainian authorities will investigate this video,” Olha Stefanishyna, Ukraine’s deputy prime minister overseeing the country’s push to join the European Union, said on the sidelines of a security forum in Halifax, Nova Scotia.

                            Stefanishyna, speaking late Saturday, said “it is very unlikely” that the short, edited snippets show what Moscow claims.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Ir jeigu aš esu kažkoks 'navalnistas', tai tu esi Putinistas, siekdamas Putino svajonės išsipildymo - Ukrainos sukompromitavimo ir vakarų paramos jai nutraukimo.
                              Visos tavo paklodės nieko vertos (kaip ir prieš tai rašytos paklodės), nes jos sukasi apie nieką. Nei tai kažką keičia, nei keis. Geriau nukreipk energiją kažkam naudingam. O ZSU kariam linkiu kuo daugiau vatnikų iššaudyti.

                              Comment


                                Scholz calls on Putin to withdraw Russian troops
                                12:26 p.m .: Chancellor Olaf Scholz has called on Vladimir Putin to withdraw Russian troops from Ukraine. "End this war, withdraw your troops and clear the way for talks about a peace that cannot be a dictated peace by Russia towards Ukraine," said Scholz at the state party conference of the SPD in Baden-Württemberg in Friedrichshafen.
                                No country is a neighbor's backyard. "No one is allowed to appropriate someone else's territory." The SPD politician pointed out that Russia was isolated at the G20 summit.
                                https://www.spiegel.de/ausland/ukrai...8-12c9958058c2
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment



                                  Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                                  Visos tavo paklodės nieko vertos (kaip ir prieš tai rašytos paklodės), nes jos sukasi apie nieką. Nei tai kažką keičia, nei keis. Geriau nukreipk energiją kažkam naudingam. O ZSU kariam linkiu kuo daugiau vatnikų iššaudyti.
                                  Mano paklodės yra apie Ukrainą, o štai tavieji pasisakymai, kaip ir pastarasis, yra apie asmeniškumus, geriau jau energiją nukreiptum mėginant suprasti procesus, vykstančius Ukrainoje ir kaip galima pasiekti, kad kuo daugiau vatnikų ten būtų neutralizuota. Spoiler alert - tikrai ne tais būdais, kurių Putinas labai norėtų, kad Ukraina imtųsi tampant tokiais pačiais barbarais, kaip ir orkai, ko pasekoje iškiltų rizika prarasti vakarų paramą.

                                  Comment


                                    Gal baigiame šitą matavimąsi? Manau jau užteko per n psl
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Gal baigiame šitą matavimąsi? Manau jau užteko per n psl
                                      Žinoma, kai tik vietiniai navalionokai baigs eksplikuoti lietuviškam internete temas, kurios labai patogios vatinei propagandai

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Mano paklodės yra apie Ukrainą, o štai tavieji pasisakymai, kaip ir pastarasis, yra apie asmeniškumus, geriau jau energiją nukreiptum mėginant suprasti procesus, vykstančius Ukrainoje ir kaip galima pasiekti, kad kuo daugiau vatnikų ten būtų neutralizuota. Spoiler alert - tikrai ne tais būdais, kurių Putinas labai norėtų, kad Ukraina imtųsi tampant tokiais pačiais barbarais, kaip ir orkai, ko pasekoje iškiltų rizika prarasti vakarų paramą.
                                        Nėra jokio pagrindo galvoti apie tai, kad Ukraina kažkaip pažeidžia belaisvių teises, jau kokie 6 mėnesiai kaip nebuvo jokio video, bent kažkiek nešančio į tai, kad ukrainiečiai barbarėja.

                                        Comment



                                          Būtent. Apie tai aš ir rašiau, kad Ukrainos kariuomenės vadovybė supranta kas yra kas ir skirtingai, nei orkų kariuomenėje, yra prižiūrima ir dirbama ties tuo, kad Ukrainos kariai būtų profesionalūs neleidžiant emocijoms valdyti jų veiksmų, kad ir kaip čia kažkas norėtų, kad ukrainiečių armija būtų tokia pati, kaip orkų. Bet pritariu Arunasx, kad tema jau visiškai išsemta, realiai visi atsakymai jau yra surašyti, dėl to bent jau aš nebesikartosiu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X