Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
    Taip pat, kai svarstoma jau atimti transliavimo licenciją Latvijoje, prasidėjo "gerųjų rusų" (kitaip žinomi kaip "Rusijos liberalai") nukreiptas pyktis prieš bloguosius pribaltus:
    John, gal Kacas kažką šia tema pasisakė?

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      John, gal Kacas kažką šia tema pasisakė?
      Sakė, kad Latvija yra nacionalistinė postsovietinė šalis, kaip ir Rusija, todėl politikai nurodinėja žiniasklaidai, ką sakyti, o ko negalima sakyti. O štai Izraelyje, kur jis mokėsi ir gyveno, taip nedaroma, nes Izraelis yra senos, išsivysčiusios demokratijos šalis. Estija ir Lietuva irgi diskriminuoja žmones pagal [Rusijos] pasą, nes posovietinės, nepakankamai paiso žmogaus [rosijanino] teisių, reaguoja emociškai ir taip, kaip joms pačioms nenaudinga, nes ten, kur subėgo rusai nuo mobilizacijos, pagerėjo ekonominė situacija, kadangi jie protingi. Ir jei Pribaltika įsileistų visus protingus rusus, t.y., visus bėgančius nuo mobilizacijos ir kitų nelaimių, tada rusijoje tikrai sustotų modernus gyvenimas, mažiau žmonių patektų kariauti į Ukrainą, putinas nuliūstų. O bausti “Dožd” ir rusų turistus / bėgikus yra tarnauti putinui. Dar sakė, kad kas jau kas, o “Dožd” — tikrai šventas kanalas, niekada niekuo netarnavęs putinui. Korosteliovas tiesiog netyčia kažką ne taip pasakė, kaip turėjo pasakyti, kad būtų teisingai suprastas.
      https://youtu.be/ImkSahmIMKE
      Paskutinis taisė manometras; 2022.12.04, 14:05.
      ПТН ПНХ
      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

      Comment


        Manau, kad teisybė yra kažkur per vidurį. Įtariu, kad tas žurnalistas išties vatnikas, pasiklydęs realybėje. Bet ne visi tokie.
        Čia daugelio rusų emigrantų problema, kad jie nesuvokia jau gyvenantys ir dirbantys ne Rusijoje.

        Comment


          Pirmiausia jie patys turi suvokti, matyti kaip elgiasi kolegos ir išpjauti kaip vėžio metastazinius šaltinius, tačiau jiems ok kabančios studijoje koloradkės ir t.t.
          Todėl manau reikia išspirti tą Dožd TV kibeni feni jei nepradėjo smarkiai galvoti, kad jie yra svečiuose, o ne iskonno russkie zemli.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Parašė R.D. Rodyti pranešimą
            Įdomi istorija nutiko šiomis dienomis.

            Pareiškimai televizijos eteryje Latvijoje sukėlė skandalą: kyla klausimų dėl rusų žiniasklaidos priėmimo
            https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...emimo-25372237



            Iš esmės šitie "gerieji rusai" taip ir nesugebėjo užimti aiškią poziciją. Gavosi taip, kad pabegę iš Rusnios jie įsikūrė Rygoje ir iš ten transliuoja laidas, tačiau supykdė latvius, iš kurių gavo transliavimo licenciją, kai parodė žemėlapį su tuo, kad Krymas yra rusiškas bei vadino Rusijos armiją "mūsų kariuomene", tačiau pramušė dugną kai vedėjas Aleksejus Korosteliovas (kurį jau atleido) dėjo viltis, kad kanalui išėjo padėti kacapų mobikams. Taip pat laidoje buvo rodomas kažkoks čmo, kuris pasakojo, kad buvo Ukrainoje ir kai po sužeidimų pasveiks, važiuos vėl... tada kanalo redaktorius Tichonas išlido su pasiaiškinimais. Vėlgi tas pats Tichonas (galite rasti internete) pasakoja, kad latvių admin. baudos nevertos dėmesio diskusijos. Taip pat pasirodo, kad kanalo valdytoja Natalija Sindejeva lapkričio 13 pasakojo, kaip jai gaila "naših pacanov", kurie be maisto, be ekipuotės.

            Tuomet kažkas pastebėjo, kad pas juos koloradkė studijoje kaba:

            Click image for larger version  Name:	20221203_172358.jpg Views:	266 Size:	126,1 kB ID:	2015682

            Taip pat, kai svarstoma jau atimti transliavimo licenciją Latvijoje, prasidėjo "gerųjų rusų" (kitaip žinomi kaip "Rusijos liberalai") nukreiptas pyktis prieš bloguosius pribaltus:

            Click image for larger version  Name:	rusnia1.jpg Views:	232 Size:	71,8 kB ID:	2015684 Click image for larger version  Name:	Rusnia2.jpg Views:	233 Size:	164,8 kB ID:	2015685 Click image for larger version  Name:	Rusnia3.jpg Views:	230 Size:	61,1 kB ID:	2015683



            Šita istorija yra gera pamoka visiems pūkuotiems "rusų ir baltarusų demokratinės opozicijos" priėmėjams ir šiltanamio sąlygų sudarinėtojams, kurie pamiršę trapią Baltijos šalių geopolitinę ir demografinę situaciją laisvanoriškai priiminėja dešimtis tūkstančių valkatų iš Rusijos ir Baltarusijos. Vienintelis pagrindas tokiam debiliškam "svetingumui" - naivus, pūkuotas ir svarbiausia klaidingas įsitikinimas, kad Rusijoje ir Baltarusijoje egzistuoja kažkokios plačios demokratiškai nusiteikusios, pro-europietiškos masės, kurios tik ir laukia kol galės nuversti Putiną ir įvesti liberaliąją demokratiją. Iš tikrųjų dabartinė Rusijos ir Baltarusijos valdžia yra ten gyvenančių tautų veidas ir atspindys - buko šovinistinio, imperialistinio mentaliteto, kurį su savimi į Baltijos šalis atsineša šitie "demokratiniai pabėgėliai". Todėl reiktų grūsti lauk ne tik Dožd, bet ir kokius 95% į Baltijos ir kitas Europos šalis suplūdusių taip vadinamų "demokratų" iš Rusijos ir Baltarusijos.
            Paskutinis taisė Saliamonas; 2022.12.04, 19:22.

            Comment


              Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
              Todėl reiktų grūsti lauk ne tik Dožd, bet ir kokius 95% į Baltijos ir kitas Europos šalis suplūdusių taip vadinamų "demokratų" iš Rusijos ir Baltarusijos.
              Cichanouskaja, Chodorkovskij, Hari Kasparov, Inozemcev? Deportuojame, išduodame arešto orderius, untermenšams?

              P.S. neneigiu, kad tam tikra prasme kiekvienas turi savo "kirminų".

              P.P.S. Ką darom su sovietinės kartos rusų tautybės (o gal Maskvos Imperijos pilietybę turėjusius) disidentais (mūsuose jų dėl aiškių priežasčių nelabai tėra)?

              P.P.P.S. šiaip jau Sacharovas buvo vatnikas pagal mūsų standartus, o Solženicinas apskritai - tikras fašistas.
              Paskutinis taisė Sula; 2022.12.04, 19:41.

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Cichanouskaja
                Va pvz. ji, viešai ir politkorektiškai mes nenorime matyti fakto, kad jos vyras Serioga (pasodintas) krymnašystas (dar buvęs okupuotam Kryme) ir greičiausiai impercams prijaučiantis. O pati Sviatlana niekad taip aiškiai nesuformulavo savo pozicijos tiek Krymo ("juridiškai Ukrainos, faktiškai Rusijos"), kartą pagyrė Xujlo. Ir apskritai, kokia jos pozicija Baltarusijos raidos klausimu? Beje, Kalinauskio batalionio kariai gana rezervuotai į ją žiūri dėl daugelio priežasčių.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą

                  Cichanouskaja, Chodorkovskij, Hari Kasparov, Inozemcev? Deportuojame, išduodame arešto orderius, untermenšams?

                  P.S. neneigiu, kad tam tikra prasme kiekvienas turi savo "kirminų".

                  P.P.S. Ką darom su sovietinės kartos rusų tautybės (o gal Maskvos Imperijos pilietybę turėjusius) disidentais (mūsuose jų dėl aiškių priežasčių nelabai tėra)?

                  P.P.P.S. šiaip jau Sacharovas buvo vatnikas pagal mūsų standartus, o Solženicinas apskritai - tikras fašistas.

                  Tie, kurie pateikia objektyvius įrodymus, kad jų gyvybei ar sveikatai gresia pavojus dėl RU/BY valdžios persekiojimo, turėtų gauti pabėgėlio statusą pagal standartinę procedūrą. Visi kiti pagal nutylėjimą turėtų būti laikomi tuo, kuo jie ir yra - t.y. priešiškų, agresyvių valstybių piliečiais, keliančiais grėsmę Europos Sąjungai ir ir NATO. Jei debilai hipsteriai, dabar vadovauajntys Lietuvos UR ministerijai, vadovautųsi šituo sveiko proto principu, imigracijos politika būtų žymiai labiau pasverta ir Vilniaus centre dabar nereiktų jaustis kaip kokiam Vitebske ar Kalugoje.

                  Comment


                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                    Apklausa: du trečdaliai šalies gyventojų pritaria Rusijos piliečių neįleidimui į Baltijos šalis
                    https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...salis-n1192723


                    Apklausos rezultatai šokiruoja: dalies lietuvių dėl karo Ukrainoje kaltina visai ne Rusiją
                    https://kauno.diena.lt/naujienos/lie...usijos-1097839


                    APKLAUSA: TREČDALIS GYVENTOJŲ AUKOJO UKRAINAI, 39 PROC. Į KARĄ SAKO NEREAGAVĘ
                    https://m.diena.lt/naujienos/lietuva...eagave-1087500
                    Pildau sociologiją:

                    Karo žiaurumai nejaudina – trečdalis gyventojų nemato problemos verslauti su Rusija
                    https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...auti-su-rusija

                    Net 35,9 proc. šalies gyventojų teigia nepritariantys, kad Lietuvoje būtų visiškai uždrausti verslo ryšiai su Rusija, rodo LRT užsakymu atlikta bendrovės „Baltijos tyrimai“ apklausa.
                    54,8 proc. respondentų sako pritariantys, kad bet kokie verslo ryšiai su Rusija būtų nutraukti, o 9,3 proc. pažymėjo neturintys nuomonės. Labiausiai verslo santykių su Rusija nutraukimui Lietuvoje pritaria jauniams (18–29 metų amžiaus) – 58,4 proc., o labiausiai nepritaria vyresnio amžiaus respondentai (per 50 metų) – 39,3 proc. Analitikas Marius Laurinavičius teigia, kad jį tokia statistika stebina. „Net 35 proc. respondentų mano, kad nereikia nutraukti verslo santykių su Rusija. Tai yra didžiulė problema. Trečdaliui šalies gyventojų atrodo, kad galime bendrauti su žudikais, teroristais. Sakyčiau, kad tai yra tiesioginis žudymo pateisinimas“, – mano M. Laurinavičius.

                    Comment


                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                      Va pvz. ji, viešai ir politkorektiškai mes nenorime matyti fakto, kad jos vyras Serioga (pasodintas) krymnašystas (dar buvęs okupuotam Kryme) ir greičiausiai impercams prijaučiantis. O pati Sviatlana niekad taip aiškiai nesuformulavo savo pozicijos tiek Krymo ("juridiškai Ukrainos, faktiškai Rusijos"), kartą pagyrė Xujlo. Ir apskritai, kokia jos pozicija Baltarusijos raidos klausimu? Beje, Kalinauskio batalionio kariai gana rezervuotai į ją žiūri dėl daugelio priežasčių.
                      Apie tai ir šneka. Apskritai dabar tariamos "oficialios" baltarusių opozicijos veikla Lietuvoje sumenko.
                      Be to, yra ir vietinių veikėjų, kurie nusipelno būti deportuoti į liaupsinamą "svajonių Tėvynę". Gal sutiks L.Ragelskis? Aš - už.

                      Comment


                        Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                        Pildau sociologiją:

                        Karo žiaurumai nejaudina – trečdalis gyventojų nemato problemos verslauti su Rusija
                        https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...auti-su-rusija
                        tikriausiai trečdalis (gal ir daugiau) Lietuvos gyvena kalejimo "panetkiem", ko norėt.

                        Comment


                          Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

                          tikriausiai trečdalis (gal ir daugiau) Lietuvos gyvena kalejimo "panetkiem", ko norėt.
                          Vis tik išskirčiau, kad net tai daliai "norinčiai prekiauti" (ir matyt nostalgiją jaučiančiai) išlieka nepalankumas Rytų kaimynių politikams.
                          Putinas ir Lukašenka nefigūruoja kaip mėgstami politikai (oficialiose apklausose 2-3% palankumas Putinui ir Lukašenkai). Net jei ir dalis nuslepia savo tikrąsias pažiūras, spėju palankumas šiems veikėjams neviršys daugiau nei 10% (greičiau gal tik koks 5-7%).

                          Priežastis gali būti paprastesnė, net ir mūsų lietuviškomis aplinkybėmis gali būti nesuprantama tikra Rusija, pvz. nejaučia ryšio kodėl negalima prekiauti nes tokiu būdu bijo, kad Lietuvėlę dar labiau skurdina. Paprasti į kairės socialinės politikos svajonę linkstantys rinkėjai (ir potencialūs rinkėjai).

                          Dalis tikisi, kad gal galima kažkaip susitarti. Gal kažkokios pažįstamos "panetkės" pravers ar dar kažkas, bet ir čia gali pakišti koją realybės nesuvokimas, elementarus santvarkos ar net mąstymo neatitikimas.

                          Tačiau didesnioji dalis supranta (60% kurie atsakė, kad prekiaut nereikia), kad geriau pasitaupyti negu raketos į sutvarkytus pastatus ar naujus stadionus.

                          Comment


                            Parašė Sula Rodyti pranešimą

                            Cichanouskaja, Chodorkovskij, Hari Kasparov, Inozemcev? Deportuojame, išduodame arešto orderius, untermenšams?

                            P.S. neneigiu, kad tam tikra prasme kiekvienas turi savo "kirminų".

                            P.P.S. Ką darom su sovietinės kartos rusų tautybės (o gal Maskvos Imperijos pilietybę turėjusius) disidentais (mūsuose jų dėl aiškių priežasčių nelabai tėra)?

                            P.P.P.S. šiaip jau Sacharovas buvo vatnikas pagal mūsų standartus, o Solženicinas apskritai - tikras fašistas.
                            Na gal nereik perlenkt. Tiek Sacharovą tiek Solženiciną turbūt galima priskirt prie intelektualų ar negalima? Vienas iš jų ir pasėdėjęs kaip reikiant, kitas mokslininkas aukšo lygio. Kuris panašus veikėjas "vatnikas" ar "fašistas" į šiuos du būtų iš dabartinės opozicijos įdomu? Chodorkovskis, kuris prakuto 90-ais ir kuris ten skelbėsi kaip jis "važiuotų:" kovot į Kaukazą, jei pavojus tėvynei" būtų subyrėt? Kasparovas? Šis kažkaip išvis netinka. Nei jis vatnykas, nei fašistas ir išvis paskutiniu metu "neapibrėžtas" personažas. Tai kažkaip panašu, kad paprasčiau neieškot "gerų rusų" ir nesudaryt sau papildomų problemų, o tiesog neįsileist arba išpašolvonint. Sakyčiau išimtis tie rusai, kurie jau senokai išvažiavę iš rusijos, varo konkrečią antirusišką retoriką ir net konstatuoja, kad rusija turi subyrėt, būti rimtai izoliuota ir t.t.. O visokie veikėjai, kurie iki šiol likę rusijoj ir bando opoziciją vaizduot arba vėlai labai išvykę iš rusijos kaip Dozhd tv yra neverti dėmesio ir kažkokių vilčių į juos dėt nereiktų. Nes anksčiau ar vėliau po "susirūpinimo" ką išdarinėja rusija Ukrainoje, išlenda labiau tradicinis jiems susirūpinimas kaip jų "rebiatos" kareivėliai apkasuose sušalę ir alkani. Netgi Latynina 2008 apie Gruziją kalbėdama pradėjo sapaliot, kaip ten jų karinė technika nebūtų pasiekusi Tbilisio dėl techninė būklės. Aišku negalima visiškai atmest , kad čia ne kremliaus kokia ataką ištraukiant kartu ir kažkokius senus screenshotus ir video Dozhd tv veikėjų.Nors šiaip tiek Dziadko, tiek Katrikadze yra dirbę neaiškaus statuto RTVI televizijoje, o katrikadzei gal net į Gruziją uždrausta įvažiuot.
                            Paskutinis taisė mag; 2022.12.04, 22:50.

                            Comment


                              Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                              Priežastis gali būti paprastesnė, net ir mūsų lietuviškomis aplinkybėmis gali būti nesuprantama tikra Rusija, pvz. nejaučia ryšio kodėl negalima prekiauti nes tokiu būdu bijo, kad Lietuvėlę dar labiau skurdina. Paprasti į kairės socialinės politikos svajonę linkstantys rinkėjai (ir potencialūs rinkėjai).
                              Manau kad tokių dauguma yra seni žmonės, tebejaučiantys nostalgiją savo jaunystei "didžiojoje tėvynėje". Pažįstu tokį kur laukia kad JAV valdžia pasikeistų, nustotų remti Ukrainą, putinas laimėtų ir karas baigtųsi. Nes dėl to karo viskas brangsta, siaubas kiek elektra kainuoja. Nesvarbu kad sudegina tik 20 kWh per mėnesį ir pats nejaučia kiek ji kainuoja :-)

                              -

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                John, gal Kacas kažką šia tema pasisakė?
                                Geras klausimas. Šiaip siūlyčiau pažiūrėti jo video ir, kai sužinosi, pranešk čia visiems. Čia Katzo Youtube Kanalas: https://www.youtube.com/@Max_Katz/videos

                                Gero žiūrėjimo

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Geras klausimas. Šiaip siūlyčiau pažiūrėti jo video ir, kai sužinosi, pranešk čia visiems. Čia Katzo Youtube Kanalas: https://www.youtube.com/@Max_Katz/videos
                                  Kad tu jo fanas kiek pamenu, tai ir paklausiau tavęs. Bet kad jau manometras atsakė, tai galėjai nebesivarginti.
                                  Gero žiūrėjimo
                                  Ačiū, bet net nesiruošiu to daryti.

                                  Comment


                                    Gerai nukalė ruskių krokodilą, krito kaip akmuo:

                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                      Gerai nukalė ruskių krokodilą, krito kaip akmuo:
                                      Lyg ir rašė, kad ten sėdėjo patys pačiausi pilotai iš visų pilotų, ne kartą apdovanoti visokiais ordinais, tai galimas daiktas, kad dėl tų ordinų svorio taip staigiai ir nunėrė žemyn.

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Gerai nukalė ruskių krokodilą, krito kaip akmuo:
                                        ir sako ekipažas neeilinis buvo: rusai rašinėja, kad sumoj 6 mužestvos ordinus turėjo, o vienas gal net Rosijos gerojus buvo

                                        Comment


                                          Rašo, kad kažkas lyg ir sproginėja Elgelso oro bazėje,iš kurios kyla rusų Tu-xxx, leidžantys raketas į Ukrainą. Atsitiktinumas ar ne, bet vakar buvo žinučių, kad ukrainiečiai baigia bandymus su savo 1000 km skrendančiais dronais.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X