Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nenustebčiau. Šalmas iš aliexpress. Mobikui pasakė - smotri, amerikanskij shlem, vperiod za rodinu.

    Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	315
Size:	408,5 kB
ID:	2017160
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Lietuvos spaudoje pasirodo vis keistesni straipsniai, kuriais vėl eilinį kartą bandoma apsimesti, kad problemos nėra ir toliau apie ją bent jau viešai nekalbėti:

      Natalija Zverko, LRT.lt
      Tautinių mažumų departamento vadovė Montvydaitė: tendencijos rusų atžvilgiu Lietuvoje neraminančios ir net pavojingos
      https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...net-pavojingos

      Neseniai atliktos apklausos duomenimis, per pastaruosius metus Lietuvos gyventojų, nenorinčių gyventi šalia Lietuvoje gyvenančių rusų, padaugėjo nuo 6,2 iki 16 proc. Paklausti, kaip per pastaruosius penkerius metus pasikeitė nuomonė apie tam tikras visuomenės grupes, 74,6 proc. respondentų nurodė, kad požiūris į vietinius rusus pablogėjo.
      Apklausą inicijavo Lietuvos socialinių mokslų centro Sociologijos institutas ir nevyriausybinė organizacija „Diversity Development Group“, o atliko Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“. Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa buvo vykdoma 2022 metų rugsėjo 16–27 dienomis.
      Tyrimo duomenimis, 23,1 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų nenorėtų nuomoti būsto rusų tautybės gyventojams (2021 m. – 9,9 proc.), 13,6 proc. nenorėtų dirbti su rusais toje pačioje darbovietėje, prieš metus tokių buvo 4,5 proc. Tautinių mažumų departamento prie Vyriausybės direktorė Vida Montvydaitė šią tendenciją vadina neraminančia ir net pavojinga.
      „Tokios tendencijos, be abejo, yra liūdnos, neraminančios ir jas net galima būtų pavadinti pavojingomis. Tačiau pirmiausia turime suprasti, kad karas Ukrainoje, kurio liudininkais ir emociniais dalyviais tapome visi, labai stipriai atliepia skaudžias Lietuvos patirtis ir todėl reaktyviai daro įtaką gyventojų nuostatoms čia ir dabar. Iškalbingi tyrimo rezultatai liudija visuomenės empatiją – ėmėme palankiau vertinti imigrantus (tapatindami juos su nuo karo bėgančiais ukrainiečiais) ir prasčiau – rusus (tapatindami su Rusijos piliečiais)“, – sakė ji interviu LRT.lt.
      Anot Tautinių mažumų departamento vadovės, būtina atskirti Lietuvoje gyvenančius rusus, Lietuvos rusakalbius, rusiškai kalbančius pabėgėlius, atvykstančius iš Baltarusijos ir Ukrainos, nuo Rusijos piliečių. „Iš pateiktų apklausų rezultatų galima daryti išvadą, kad mūsų visuomenė dar nesugeba aiškiai atskirti ir identifikuoti šių žmonių“, – teigia V. Montvydaitė.
      Vėl politkorektiškai apsimetama, kad problema "kažkur ten toli" ir neparodant jokios reprezentatyvios (senos ar naujos) apklausos, tyrimo, parodančio rusakalbių palankumą sovietmečiui, ruskij mir šlovintojų kiekį bei Putino mylėtojų skaičių. Kai pasakai "a", tai reikia pasakyti ir "b", o kad Lietuvos rusakalbiai dažnu atveju yra didžiausia prorusiška piliečių grupė, kurie renka visokius totovus, mitrofanovus ir t.t.

      Tuo metu ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sakė, kad Lietuvos rusai ir baltarusiai yra šalies patriotai. „Lietuvoje gyvenantys rusų ar baltarusių tautybės žmonės yra mūsų krašto patriotai, kaip ir mes visi remia Ukrainą, dalyvauja pilietinėse iniciatyvose ir prisideda kuo gali. Nesinorėtų matyti nepelnytų priekaištų mūsų bendrapiliečiams, bandant jiems priskirti V. Putino ir A. Lukašenkos nusikaltimų krūvį vien dėl jų tautybės. Tam reikia visomis išgalėmis užkirsti kelią,“ – tuomet kalbėjo I. Šimonytė.
      Ir eilinį kartą Vyriausybė negali ištransliuoti (nesakau, kad būtina priešinti), bet pasakyti, kad yra problemų su rusakalbiais absoliučiai nelojaliais Lietuvai asmenimis, kurių veisyklos yra rusakalbės mokyklos, stačiatikių cerkvė (FSB filialas) ir nukirsti viską, kad lietuvos rusai ir baltasusai yra "mūsų krašto patriotai" yra komiška ir toliau lipama ant to paties grėblio, ant kurio buvo užimta po 1990 metų, kai nebuvo priimti tinkami sprendimai, o palikti savo eigai. Latvija atsikando to ir dabar staigiai taiso situacija. Rusakalbė vata, Xujlo mylėtojai viešai siautėja, o kiek dar tyliai pritaria, FB rašinėdami visus Kremliaus tropus ir šlovindami iš klaipėdų, vilnių "za vdv, za bratuchu"...


      Va, irgi idiotiška pozicija, aplogetiška:

      Politologas Andžejus Pukšto apie augantį priešiškumą rusams: proputiniškų nuomonių girdisi ir tarp lietuvių
      https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-tarp-lietuviu

      Bet šiuo atveju reakcija į rusakalbius Lietuvos gyventojus yra pakankamai greita ir, sakyčiau, labai primityvi. Vyksta karas, Rusija yra pagrindinė agresorė, o mes tarsi ieškome kaltininko kažkur kaimynystėje. Tai, žinoma, yra kelias į niekur. Nes tai – du skirtingi dalykai. Net jei girdime kažkokius proputiniškus pareiškimus, bet, žinoma, kolektyvinė atsakomybė čia mums yra nepriimtina, tai ką mes galime pasakyti apie globalią kolektyvinę atsakomybę? Taigi tai iš tiesų labai pavojingas dalykas. Tautinės neapykantos banga – kad ir kuria kryptimi ji ristųsi – visada yra labai pavojinga. Čia, žinoma, labai svarbus vaidmuo tenka mūsų politiniams lyderiams, intelektualams ir kultūros, švietimo bei mokslo darbuotojams.
      O tai pagal poną Pukšto Lietuvoje nėra tokių pačių Xujlo šlovintojų impercų, stalinistų kaip Xujlostane? Tokių pilna Čekijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje ir jie visi yra priežastis, kodėl ta tauta tokia degeneratyvi ir būtent juose reikia ieškoti priežasčių kolektyviniame rusų elgesyje.

      Sutinku tik dėl šito:

      – Žinote, aš šią problemą gal netgi atsiečiau nuo tautinės tapatybės. Pavyzdžiui, proputiniškos tendencijos sklinda pakankamai horizontaliai ir tik nežymiai užkabina atskiras tautines bendruomenes. Šios tendencijos stebimos ir tarp lietuvių, ir tarp latvių, ir tarp lenkų, taip pat tarp žydų ir baltarusių.Bet jei jau kalbame apie proputiniškas nuotaikas, tai jų pakanka ir tarp pačių lietuvių, ir net tarp emigracijoje gyvenančių lietuvių.
      Absoliutus melas:
      – Mano nuomone, Lietuva padarė du labai teisingus dalykus. Vienas esminis dalykas – pilietybės suteikimas dešimtajame dešimtmetyje visiems, kurie norėjo tapti Lietuvos piliečiais. O antras dalykas – tautinių mokyklų išsaugojimas. Mokyklos, kuriose mokomasi rusų kalba, rengė ir rengia lojalius Lietuvos Respublikos piliečius.
      Paskutinis taisė R.D.; 2022.12.11, 16:44.

      Comment


        Na dėl tautinių mažumų.... Pvz. sentikiai rusai, kurie jau čia gyvena daugiau nei 300 metų. Neužmiršiu jų popo pasisakymo - koks aš Lietuvos priešas, kai čia gyvena visa mano giminė, dukra yra pirmūnė ir mokyklos parlamento pirmininkė... Arba tie patys lenkai per Kalėdų renginį - "Litwa otzhizna moje". Ne viskas taip paprasta, kaip Jums atrodo. Deja.

        Comment


          Parašė udrius Rodyti pranešimą
          Ne viskas taip paprasta, kaip Jums atrodo. Deja.
          Niekas to ir nesako, Lietuvoje lietuviškos vatos užtektinai (tas mus labai skiria nuo latvių ar estų), bet apsimesti ir viešai nepasakyti, kad Lietuvos rusakalbiai labai lengvai nugravituoja iki visiškos vatos, irgi yra neteisinga. Pačiai rusų bendruomenei reiktų gerai visuje išsiaiškinti už ką jie ir kam simpatizuoja. Kada nutautėję belarusai, besivadinantis lenkais, neiks tamoševskininkų ir klaipėdos rusai nerinks titovų, patikėsiu, kad yra vilčių pokyčiams.

          Comment


            Problema ne čia, problema tame, kad mes nesuformavome tautinių mažumų politikų ir leidome įsigalėti prorusiškiems politikams.

            Comment


              Parašė R.D. Rodyti pranešimą

              Niekas to ir nesako, Lietuvoje lietuviškos vatos užtektinai (tas mus labai skiria nuo latvių ar estų), bet apsimesti ir viešai nepasakyti, kad Lietuvos rusakalbiai labai lengvai nugravituoja iki visiškos vatos, irgi yra neteisinga. Pačiai rusų bendruomenei reiktų gerai visuje išsiaiškinti už ką jie ir kam simpatizuoja. Kada nutautėję belarusai, besivadinantis lenkais, neiks tamoševskininkų ir klaipėdos rusai nerinks titovų, patikėsiu, kad yra vilčių pokyčiams.
              šiaip literaliai visos tautinės mažumos dideliu procentu yra vata, ir neko nepakeisi, mokyklų neuždarysi dėl Lenkijos (tad lieka laukti kol pasikeis mokytojų karta), o kultūrininkai esam per silpni parsiviliot juos. tad belieka laukti kol Vilniaus rajoną gentrifikuos lietuviai, o Šalčininkai ir Visaginas suniks.

              Comment


                Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
                šiaip literaliai visos tautinės mažumos dideliu procentu yra vata, ir neko nepakeisi, mokyklų neuždarysi dėl Lenkijos (tad lieka laukti kol pasikeis mokytojų karta), o kultūrininkai esam per silpni parsiviliot juos. tad belieka laukti kol Vilniaus rajoną gentrifikuos lietuviai, o Šalčininkai ir Visaginas suniks.
                Tautinių mažumų problema yra sunki visur, kur susidaro didelės vienos etninės grupės mažumos. Ir mums nėra ko rautis plaukus, kad nesugebam tautinių mažumų sėkmingai persivilioti į savo pusę. Galim kelti klausimą: o kas sugeba? Užtenka pažiūrėti į vakar dienos Paryžių: Maroko pergalė prieš Portugaliją Paryžiuje buvo švenčiama daug triukšmingiau ir iškilmingiau negu Prancūzijos pergalė prieš Angliją. ir jeigu to neužtenka, tai prisiminkime kelių savaičių senumo įvykius Briuselyje, kai ištisi Briuselio rajonai iškilmingai šventė to paties Maroko pergalę prieš ... Belgiją. O interneto forumai mirgėjo pasisakymais: "kaip smagu švesti pergalę prieš tavo priešą (būtent prieš priešą) jo paties sostinėje". Kita vertus ir mes patys žiūrėdami į rusiją didžiausias viltis dėl subyrėjimo siejame būtent su tautinių mažumų regionais.

                O problema kas be ko egzistuoja: juk titovus ar rozovas tikrai ne lietuviai rinkėjai išrenka. Neveltui ir koks nors paleckiukas į Seimą kandidatuoti rinkosi Naujojoje Vilnioje, o ne Žaliakalnyje ar Antakalnyje.

                Comment


                  Turbūt tik įrodymas kaip vakarai nesigaudo situacijoje su rusija, kaip buvo perspėjami ir kaip reagovo, ir dabar patys kažkokias istorijas kuria. Dar sakyčiau Estijos ir Latvijos atvėju realiau, bet prisiminus įvykius su bronziniu ar kokiu ten kareiviu Estijoje ir dabar, tai net viduj situacija visai kita.

                  Comment


                    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
                    šiaip literaliai visos tautinės mažumos dideliu procentu yra vata, ir neko nepakeisi, mokyklų neuždarysi dėl Lenkijos
                    Lietuvoje lenkų yra daugiau negu rusų, bet rusiškų mokyklų (bent jau Vilniuje) yra vos ne 10 kartų daugiau nei lenkiškų. Lenkiškas mokyklas paliekam, rusiškų pamažinam.

                    Comment


                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                      Vėl politkorektiškai apsimetama, kad problema "kažkur ten toli" ir neparodant jokios reprezentatyvios (senos ar naujos) apklausos, tyrimo, parodančio rusakalbių palankumą sovietmečiui, ruskij mir šlovintojų kiekį bei Putino mylėtojų skaičių. Kai pasakai "a", tai reikia pasakyti ir "b", o kad Lietuvos rusakalbiai dažnu atveju yra didžiausia prorusiška piliečių grupė, kurie renka visokius totovus, mitrofanovus ir t.t.
                      Niekas iš bent kiek politiškai įtakingų asmenų šiais laikais tikrai nesiims rizikos sakyti, kad "tauta X yra labiau linkusi į veiksmus ar nuomones Y", nes iš karto tai būtų prilyginama nacizmui, diskriminavimui, žmonių rūšiavimui, ir tikrai niekas nerizikuos savo galva. Netgi tie, kurie, iš tikrųjų taip galvoja, labiau linkę į poziciją "tegul kažkas kitas pasako, ne aš". Ir visada bus atsakyta: "nerūšiuokit žmonių pagal tautybę, lietuvių irgi yra visokių, nespręskit apie visą tautą pagal kelis tokius" ir panašiai.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                        Lietuvoje lenkų yra daugiau negu rusų, bet rusiškų mokyklų (bent jau Vilniuje) yra vos ne 10 kartų daugiau nei lenkiškų. Lenkiškas mokyklas paliekam, rusiškų pamažinam.
                        Pritarčiau. Mums kur kas geriau tautinės mažumos Lenkijos kultūros įtakoje nei Rusijos ar Baltarusijos.
                        Lietuva visiems.

                        Comment


                          Parašė abruo Rodyti pranešimą

                          Pritarčiau. Mums kur kas geriau tautinės mažumos Lenkijos kultūros įtakoje nei Rusijos ar Baltarusijos.
                          Bet tokių minimaliai, nes vidutiniam Vilniaus lenkui žiūrėti TVP sunkiau ne lietuviška TV.

                          Comment


                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                            Niekas iš bent kiek politiškai įtakingų asmenų šiais laikais tikrai nesiims rizikos sakyti, kad "tauta X yra labiau linkusi į veiksmus ar nuomones Y", nes iš karto tai būtų prilyginama nacizmui, diskriminavimui, žmonių rūšiavimui, ir tikrai niekas nerizikuos savo galva. Netgi tie, kurie, iš tikrųjų taip galvoja, labiau linkę į poziciją "tegul kažkas kitas pasako, ne aš". Ir visada bus atsakyta: "nerūšiuokit žmonių pagal tautybę, lietuvių irgi yra visokių, nespręskit apie visą tautą pagal kelis tokius" ir panašiai.
                            Čia ir yra šiuolaikinės politikos problema, nes nėra politikų gebančių įvardinti dramblį kambaryje. Tempiama iki negalėjimo kol pramuša kaip 2020 pavasarį arba šių metų vasarį. Ir rezultatas būna labai liūdnas.

                            Comment


                              Beje, jeigu sekate statistiką - įdomūs skaičiai atėjo. Šiandien smarkiai padaugėjo žuvusių ir rašo, kad prarasta 24 tankai. Tad arba greitai sužinosime gerų naujienų arba čia kelių dienų rezultatai

                              Comment


                                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                prisiminkime kelių savaičių senumo įvykius Briuselyje, kai ištisi Briuselio rajonai iškilmingai šventė to paties Maroko pergalę prieš ... Belgiją.
                                O tai Rytų Londono lietuviai nešvęstų Lietuvos pergalės prieš Angliją?
                                If a lion could speak, we could not understand him.

                                Comment


                                  Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                  O tai Rytų Londono lietuviai nešvęstų Lietuvos pergalės prieš Angliją?
                                  Artėja momentas, kai Ukrainiečiai lietuvoje švęs kokią pergalę prieš Lietuvą irgi

                                  Comment


                                    Mano sesers šeima (vilniečiai) būtų vieni iš tų, kurie toje apklausoje būtų balsavę, kad pradėjo įtariau žiūrėti į rusakalbius. Jie pardavė seną paveldėtą butą ir persikėlė į naują,viena iš priežasčių buvo ir ta, kad paaiškėjo, jog jų kaimynai rusai plėšo Ukrainos vėliavėles, išreiškiančias palaikymą putlerstano užpultai šaliai. Aš irgi susidūriau su tokia 1987 m. Lietuvon gyventi atvykusia ruse, kuri staiga papostino ne įprastinius skanių valgių receptus ir apie gražų savo gyvenimą Vilniuje ir keliones po Europą, o konspiracinį propagandinį video apie baisius Ukrainos ketinimus užnuodyti Rusijos teritoriją, Vakarų įsakymu ir iš Vakarų įkurtų laboratorijų, kažkoks ten mėšlas, tiksliai nebepamenu. Manau, tiesiog kai kuriems žmonėms išaiškėjo konkrečios vatinės ir net Ztinės arba konspiracinės dalies rusakalbių pažiūros (anksčiau pradedant nuo pažiūrų į Covidą ir skiepus, o dabar baigiant pažiūromis į karą).
                                    ПТН ПНХ
                                    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                    Comment


                                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                      O tai Rytų Londono lietuviai nešvęstų Lietuvos pergalės prieš Angliją?
                                      Švęstų, tik gal labiau civilizuotai.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė tajus2 Rodyti pranešimą

                                        Artėja momentas, kai Ukrainiečiai lietuvoje švęs kokią pergalę prieš Lietuvą irgi
                                        Neduok dieve tai būtų pūslės mėtymo į krepšį varžybos...
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X