Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Ačiū už pastebėjimą.
    Visuotinai pripažinta, kad ši vyriausybė yra pavyzdingo komunikavimo komanda, kur darniai skamba Premjerės bosas, ultragarsu atitaria ministrė A. , komisijos sprendimus anonsuoja ministrė B. ir joms falcetu pritaria Ministras D. bei patarėjų choras.
    Subtili ir nuosekli komunikacija ne mažiau nei vakcinos ir europiniai pinigai padės suvaldyti mūsų visų bendrą priešą - COVID pandemiją.
    ?????

    Šiaip klausimas buvo apie prekybos vietas ir planus jas atidaryti, tai ir atsakymas buvo, kad svarstysime kitą savaitę planą atidarymui nuo 12 d. atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją. Na tai ir pasvarstė ir nusprendė neatidaryti. Tai jei būtum skaitęs ne tik 15min antraštę, kuri sako, "Patvirtino ir premjerė, prekybcentriai atidaromi nuo 12 d." tada gal nekiltų klausimų ir tokių absurdiškų komentarų kaip viršuje.

    Comment


      Komunikacija nėra stiprioji šios Vyriausybė pusė
      Prieš pažadant kokį nors atlaisvinimą, tegu ir su daugybe išlygų, vertėtų tarpusavyje susiderinti pozicijas ir tik tuomet skelbti, kad nebūtų jokių interpretaciją "viliasi, tikisi, pozityviai vertina galimybę".
      Šio atveju buvo galima tikėtis susirgimų šuolio po Velykų.
      Svarbu ir kokie žodžiai naudojami. Jei kalbama kad LRV kažką svarstys, tai reikėjo vartoti žodį ne "svarstys atvėrimą", o tokiąi formuluotę, kuri pačių neįvarytų į kampą, kad paskui nereikėtų teisintis, kad "ne taip suprato".
      Net kai BNS išplatino Vainienės žinutę apie tą sustikimą su itin optimistiška antrašte, Jei žinutė ar antraštė buvo neatiinkančios tikrovės, ji turėjo tą pačią dieną būti nugesinta ar išaiškinta, kad tai įvyks tik tuomet, kai bus įvykdytos konkrečios sąlygos.


      Prieš 6 dienas
      Oficialus pranešimas su viltinga antrašte - pačios Vyriausybės, o ne LR EIM ar kurios nors ministerijos puslapyje.

      LRV.LT 2021.04.02
      Premjerė su prekybininkais aptarė didžiųjų prekybos centrų atsidarymo galimybes
      „Girdime verslo lūkesčius ir, nors epidemiologinė situacija Lietuvoje vis dar negerėja, tačiau ieškome būdu kaip saugiai leisti veikti ne tik prekybos centrams, bet ir tikimės, kad privalomas darbuotojų testavimas, įsibėgėjantis vakcinavimas, kitų būtinųjų saugumo reikalavimų laikymasis leis pamažu atverti galimybes ir kultūrai: renginiams lauke, o taip pat ir viduje, užtikrinat kaip įmanoma didesnį saugumą.
      Galutinį sprendimą priims ministrų kabinetas atsižvelgdamas į situaciją, kokia bus po Velykų, tad šis savaitgalis labai svarbus dabar veikiančiai prekybai valdant srautus ir raginant žmones laikytis saugumo reikalavimų“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

      „Prekybos centrai turi galimybes užtikrinti saugią veiklą, stebėti žmonių srautus, rūpintis darbuotojų ir klientų sveikata. (...) Karantinas ir suvaržymai negali tęstis amžinai, todėl tikimės, kad kitą savaitę jau bus galima priimti šituos sprendimus“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
      (...)
      Susitikime taip pat dalyvavo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

      https://lrv.lt/lt/naujienos/premjere...rymo-galimybes
      BNS / VZ.LT 2021.04.02
      R. Vainienė tikisi, kad prekyba bus atverta balandžio viduryje
      „Tikrai labai pozityvus susitikimas“, – BNS penktadienį sakė R. Vainienė.
      Anot jos, premjerė Ingrida Šimonytė ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigiamai įvertino pasiūlymus dėl saugaus atsidarymo, reguliariai testuojant darbuotojus bei reguliuojant pirkėjų srautus.
      „Visi įsipareigojimai galioja. Dabar yra numatytas privalomas atsidarančių prekybininkų testavimas, aptarėme ir techninius niuansus – kokios galimybės laiku testuotis, galbūt prekybininkai savo sąskaita dar tai padarys“, – sakė R. Vainienė.

      Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė viliasi, kad sprendimus dėl prekybos atlaisvinimo pavyks priimti kitą savaitę, bei akcentuoja, jog prekybos centrai turi galimybes užtikrinti saugią veiklą, stebėti pirkėjų srautus.

      https://www.vz.lt/prekyba/2021/04/02...viduryje&d2aav
      Tos prieštaringos žinutės tarp premjerės, ministrų, ekspertų ir atskirų parlamentarų būna vos kas savaitę,
      Tačiau anksčiau viešumoje nebūdavo aiškinamasi, kas čia viršesnis ir kas suklydo.

      Lrytas.lt 2021.04.07
      Premjerė prabilo apie klaidingus A. Armonaitės pažadus atverti prekybos centrus
      Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, anksčiau trečiadienį kalbėjusi apie numatomą visos prekybos atlaisvinimą, galbūt rėmėsi praėjusio penktadienio duomenimis.

      https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...aite-18933169/
      BNS 2021.04.07
      Premjerė: prekybą atverti žadėjusi Armonaitė rėmėsi senais duomenimis
      A. Armonaitė trečiadienį ryte LRT radijui teigė, kad Vyriausybė svarstys visos prekybos atlaisvinimą. Ji taip pat sakė, kad panaikinus judėjimo tarp savivaldybių ribojimus nebūtų prasminga vienose jų atidaryti parduotuves, o kitose ne
      "Baigiant galioti judėjimo ribojimams tarp savivaldybių, tai reiškia, kad visoje Lietuvoje gali atsitikti taip, kad bus panaši situacija. Tikiuosi, kad mums pavyks universaliai priimti sprendimą dėl prekybos, kad galima būtų veikti visoje Lietuvoje, nes savivaldybių testavimo, vakcinavimo pastangos yra labai skirtingos"

      https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...ais-duomenimis

      Comment


        Nematau kažkokios komunikacijos didelės problemos, taip, gal per daug komentuotas galimas prekybos vietų atidarymas nuo konkrečios dienos, bet visur yra žodelis "tikimės priimti sprendimą", kas niekaip nereiškia kad sprendimas jau priimtas ir jis toks ir bus (kam tada iš vis vyriausybės pasitarimai, jeigu sprendimai priimami žiniasklaidos antraštėse?).

        Dėl darnos tarp vyriausybės komunikacijos: iš geros vyriausybės ir nereikia tikėtis kad visi ministrai tarpusavyje sutars visomis pozicijomis. Tokia vyriausybė gali būti diktatūroje kur sprendimai priimami už uždarų durų ir visuomenei pateikiama nudalinta versija. Esmė tokia, kad neturi būti santykis žmonės prieš valdžią, esam visi kartu vienoje valtyje ir kiekvieno interesus atstovauja vis kitas asmuo. Armonaitė atsako už ekonomiką - ji atstovaus daugiausia verslo interesus ir visada stums, kad būtų kuo mažiau suvaržymų, Dulkys atsako už sveikatos apsaugą - jis remsis sveikatos situacija, mirčių statistika, ligoninių aprokvomis ir pan, Bilotaitė atsako už vidaus sektorių - ji atstovauja pareigūnus ir jų galimybes efektyviai įgyvendinti apribojimus. Kadangi tai yra kartais susikertantys interesai - komunikacija ir neturi būti derinama, ministrai gali ir turi naudotis žiniasklaida ir kitomis informacijos viešinimo priemonėmis kad įtrauktų visuomenę į diskusiją apie savo atstovaujamos srities poreikius. Žiniasklaida taip pat naudojasi ir verslas, ir likusi visuomenė - pvz prekybininkų asociacijos aišku stengsis pateikti savo žinutę taip kad atrodytų kad jiems jau buvo pažadėta ir jiems pamelavo - tai labai tikslinga taktika pakreipti visuomenės palankumą į savo interesų pusę.

        Apibendrinus - vyksta ne komunikacijos krizė, o normalus demokratinis procesas, kur visi yra laisvi atstovauti savo interesus ir į viešumą pateikti savo norus, bet kažkas galiausiai turi priimti atsakingą sprendimą, kuris įvertinus visą tą dieną turimą naujausią informaciją, nebūtinai bus toks, kokio buvo tikimasi prieš kelias dienas.
        Paskutinis taisė Kristisz; 2021.04.08, 19:41.

        Comment


          Parašė rmss Rodyti pranešimą
          Bandei klausytis spaudos konferencijos, o ne tik straipsnių antraštes skaityt?
          Išduosiu dar paslaptį, dažnai, ypač žemos kokybės portaluose kaip lrytas, delfi, 15min ir pan. antraštės nelabai atitinka realybės, o būna parašytos taip, kad sugeneruotų daugiau paspaudimų.
          Vis dėlto šį kartą viltingą antraštę parašė ne Vainienė, kuriai priklauso pagal pareigas, ne kokia ministrė TikToke ar feisbūke, o pati LRV savo portale.
          Nežinia kokios kokybės tas LRV.LT portalas pagal rmss gradaciją. Tačiau jam turbūt nelabai rūpi paspaudimai

          LRV.LT 2021.04.02
          Premjerė su prekybininkais aptarė didžiųjų prekybos centrų atsidarymo galimybes
          https://lrv.lt/lt/naujienos/premjere...rymo-galimybes

          Po tokios antraštės su pažadų padažu dar stipresnę antraštę "tiikrai atidarys" uždėjo BNS ir po kelių dienų liko tik trauktis su pasiaiškinimais "Armonaitė ne taip suprato".
          Jei LRV puslapis būtų parašę "išklausė prekybininkų nuomonės" ar svarstys prekybcentrių argumentus" tai būtų neutralu ir be įsipareigojimo bei tuščių pažadų sužadinimo.


          Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
          Dėl darnos tarp vyriausybės komunikacijos: iš geros vyriausybės ir nereikia tikėtis kad visi ministrai tarpusavyje sutars visomis pozicijomis. Tokia vyriausybė gali būti diktatūroje kur sprendimai priimami už uždarų durų ir visuomenei pateikiama nudalinta versija.
          (...)
          Apibendrinus - vyksta ne komunikacijos krizė, o normalus demokratinis procesas, kur visi yra laisvi atstovauti savo interesus ir į viešumą pateikti savo norus, bet kažkas galiausiai turi priimti atsakingą sprendimą, kuris įvertinus visą tą dieną turimą naujausią informaciją, nebūtinai bus toks, kokio buvo tikimasi prieš kelias dienas.

          Kas už ką atsako tame "demokratiniame procese" ten niekas jau jos pačios nesigilina.
          Kai Žemės ūkio ministrui "dzin' jo žinybos reguliavimo sferoje ties žlugimo riba esantys paukštynai, bet priotitetas "žaliasis kursas" tai dar kažkaip galima suprasti prisminus iš kur jis išėjęs, bet dar nesigilino kur atėjęs

          O čia naujas funkcijų pasidalinimo ir kompetencijos "šedevras"
          Armonaitė pralenkė savo ministerijos veiklos sferų išplėtimu net vieną tokią socdemų laikų raudonplaukę buvusią ūkio ministrę, kuri bandė kištis į energetikos reikalus, nesusigaudydama, kuo užsiima jos pačios ministerija.

          15min.lt 2021.04.08
          A.Armonaitė siūlo nuo COVID-19 prioriteto tvarka skiepyti žurnalistus
          https://www.15min.lt/verslas/naujien...1483026?copied

          Nuo kada ūkio (atsiprašau, ekonomikos ir inovacijų) ministrė rūpinasi žurnalistų reikalais ir vakcinavimo prioritetais?
          Kai sveikatos ministras pradės dalinti paramą barams, pensijų ministrė - rūpinti vaikų darželių atidarymu, o švietimo ministrė pradės senelių globos namų pertvarką, tuomet bus aišku, kad "demokratinis procesas" pasiekė tobulybę..

          Comment


            Sprendžiant iš komunikavimo problemos "nebuvimo", viskas yra labai gerai, ir nieko koreguoti nereikia. Ir toliau savo, ekspertų ar LRV vardu nuomones skelbs kas netingi ir per kur patinka, ir tą nuomonė, kaip įprasta, keisis per savaitę tris kartus.

            Lrytas.lt 2021.04.08
            Šimonytė sureagavo į kritiką dėl komunikacijos
            Kritika dėl neva prastos komunikacijos Vyriausybei išsakoma nuo pat kadencijos pradžios, tvirtina premjerė Ingrida Šimonytė, tačiau, jos nuomone, visiems bet kuriuo atveju įtikti nepavyks. Todėl ministrė pirmininkė nesiima vertinti, ką Vyriausybei reikėtų tobulinti, viešinant su pandemijos valdymu susijusias žinutes visuomenei.

            https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...inu--18944891/

            Comment


              Parašė Romas Rodyti pranešimą
              Sprendžiant iš komunikavimo problemos "nebuvimo", viskas yra labai gerai, ir nieko koreguoti nereikia. Ir toliau savo, ekspertų ar LRV vardu nuomones skelbs kas netingi ir per kur patinka, ir tą nuomonė, kaip įprasta, keisis per savaitę tris kartus.

              Lrytas.lt 2021.04.08
              Šimonytė sureagavo į kritiką dėl komunikacijos
              Nepatinka? Išsirinkit kitus po 3 su puse metų! (arba ne jeigu bus pakeistas rinkimų įstatymas)

              O per rinkimus kokie grąžūs pažadėliai buvo, skaidrumas, komunikacija...

              Comment


                Parašė Romas Rodyti pranešimą

                Po tokios antraštės su pažadų padažu dar stipresnę antraštę "tiikrai atidarys" uždėjo BNS ir po kelių dienų liko tik trauktis su pasiaiškinimais "Armonaitė ne taip suprato".
                Jei LRV puslapis būtų parašę "išklausė prekybininkų nuomonės" ar svarstys prekybcentrių argumentus" tai būtų neutralu ir be įsipareigojimo bei tuščių pažadų sužadinimo.
                Tai LRV antraštėje buvo parašyta “aptarė galimybes” - tai tikrai ganėtinai neutralu. Ir dar tame straipsnyje buvo parašyta “jei epidemiologinė situacija leis”. Tai tiesiog nutiko taip, kad lietuviai nesugebėjo šiek tiek pasisaugot per Velykas, ko pasekoje epidemiologinė situacija nebeleidžia atidaryt parduotuvių. Nesuprantu, koks čia nesąžiningumas.

                Comment


                  Nesuderinta Vyriausybės ir atskirų ministr(i)ų komunikacija jau tampa nejuokingu anekdotu.
                  Labai gaila, kad tos klaidos pačioje Vyriausybėje net nepripažįstamos. O kol jos nėra įsivardintos, sunku tikėtis jų taisymo.

                  Dar viena komunikacinė problema, kad nuolat kartojasi išsireiškimai "visiems neįtiksi", "yra labiau tinkamų (vakcinuotis)" ar "išsirinkite sau patinkančius per kitus rinkimus". Ši Vyriausybė arogantiškų pareiškimų gausa jau pralenkė Kubiliaus 2008-2012 m. vyriausybę , o ar pralenkė Vagnoriaus 1992-1993 m. vyriausybę, dar reikia pagalvoti.


                  Nieko naujo, kai opozicija kritikuoja Vyriausybę, tiesa, parinkdama aštresnius nei anksčiau epitetus

                  ELTA / LRT.lt 2021.04.09
                  Blinkevičiūtė sukritikavo Šimonytės Vyriausybę
                  Tokios netvarkos dar nėra buvę, ministrai – lyg iš Mėnulio
                  „Dabar žmonėms dažnai sukeliami lūkesčiai, bet sprendimai dažnai priimami priešingi. Tokios netvarkos dar nėra buvę, kad vienos Vyriausybės ministrai konkuruotų tarpusavyje, kas kokią žinią paskelbs. O koks galutinis Vyriausybės sprendimas? Dažnai lieka nebeaišku.

                  Dar blogiau, kad kai kurie ministrai ir merai komunikuoja taip, lyg ne jų partijos būtų valdančiosios – ir Vyriausybėje, ir Seime. Jie lyg iš kažkur, iš Mėnulio, ne jie Vyriausybėje. Žmonėms reikia aiškios, patikimos informacijos. Gal manoma, kad visi žmonės dieną naktį sėdi internete ir tikrai supranta, ką pasakė trys ministrės rytą ir vakare, premjerė ar sveikatos apsaugos ministras?“

                  https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...lyg-is-menulio

                  Apie šią problemą prabilo ir dešiniesiems palankūs politologai, kuriuos sunku įtarti simpatijomis opozicijai
                  Straipsnio antraštėje panaudoti eufemizmai - vietoj pasikartojančios arogancijos panaudotas išsireiškimas "empatijos stoka"

                  ELTA / Delfi.lt 2021.04.11
                  Politologai kritikuoja Vyriausybės komunikaciją: pasigenda empatijos ir logiškumo
                  Politologė Rima Urbonaitė valdančiųjų sprendimuose pasigenda vidinės organizacijos bei logiškumo.
                  „Valdančiųjų sprendimuose neapibrėžtumo ir nuoseklumo apraiškų tikrai yra. Nematau to aiškaus algoritmo, kuo vadovaujantis kai kurie svarbūs sprendimai yra priimami. Jau ne kartą Vyriausybei buvo sakyta, kad negali būti jokių anonsų, jeigu nėra 120 procentų tikrumo, kad tuos sprendimus, bus galima priimti“, – Eltai sakė MRU politologė.
                  (...)

                  „Vyriausybė neranda tinkamo būdo, kaip pranešti visuomenei apie savo sprendimus (...). Jei ir toliau toks Vyriausybės komunikavimo stilius tęsis, daugės ir komunikacijos klaidų. Taigi ir reakcijos bus vis labiau emocinės ir, matyt, tokia kritika tik didins įtampą pačios Vyriausybės viduje“, – sakė T. Janeliūnas.
                  Politologo manymu, valdantieji patys išprovokuoja neigiamas visuomenės reakcijas, nes sukelia pernelyg didelius lūkesčius, kurių galiausiai negali įvykdyti.
                  ELTA primena, kad pastarąją savaitę valdantiesiems kritikos nemažai teko dėl to, kad buvo priimtas sprendimas neatidaryti daugiau prekybos vietų, nors apie ketinimus laisvinti karantino apribojimus tos pačios dienos rytą kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
                  (...)
                  Nepasitenkinimą Vyriausybe taip pat sukėlė ir sprendimai dėl vakcinavimo tvarkos. Policijos pareigūnai piktinosi ir net surengė protesto akciją prie Vyriausybės, nes liko paskutiniai prioritetinių grupių skiepijimo sąraše. Galiausiai valstybės pareigūnų nepasitenkinimą sukėlė ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio reakcija į šią Vyriausybei tekusią kritiką. Ministras teigė, kad nėra pagrindo išsakytam pareigūnų nepasitenkinimui.
                  Politologas T. Janeliūnas sukritikavo tokią ministro A. Dulkio reakciją, atkreipdamas dėmesį, kad tai rodo empatijos stoką.

                  https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=86913923

                  Comment


                    Lauksime Juknevičienės komentaro, kad Urbonaitė - Kremliaus agentė.

                    Comment



                      Ingridos Šimonytės pyktis didėja, įtampa kaista: grėsmingi premjerės ultimatumai – ir saviškiams

                      Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...iams-18962813/

                      „Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, Seimo konservatorių frakcijos nariams I.Šimonytė leidusi suprasti, kad jeigu reikėtų skelbti dar vieną karantiną, ji gali pasitraukti iš pareigų. Toks Vyriausybės vadovės ultimatumas esą nuskambėjo, kai Seimo konservatoriai jau prieš kiek laiko premjerę ėmė spausti kuo greičiau atlaisvinti užsitęsusio karantino suvaržymus.

                      (...)

                      Tada premjerė ir pasakė, kad būtent ji prisiims atsakomybę. Labai gerai, nes mes turėjome premjerų, kurie nenorėdavo prisiimti atsakomybės už vieno ar kito ministro klaidas. Jie darydavo ką nori, o premjeras giedodavo savo giesmę. Tai šiuo atveju labai gerai, kad premjerė prisiima atsakomybę už visos Vyriausybės veiklą“, – kalbėjo A.Matulas.
                      Iš kitos pusės, kad ir kokia ššš būtų komunikacija, žmogiškai šiuo metu Šimonytės tampa netgi šiek tiek gaila, nes absoliučiai visos nuodėmės kabinamos ant jos kaklo, ar tai būtų Dulkio mėmėjimas (palyginti šį ir Verygą tai čia kaip žemė ir dangus), ar Armonaitės išankstinės spėlionės. Kažkodėl nenustebčiau, jeigu Šimonytė iš tiesų atsistatydintų, bet ar būtų jai surastas geras pakaitalas, čia jau klausimas.

                      Comment


                        Lrytas.lt 2021.04.23
                        Seimas ir vėl pamalonino save: teks sumokėti ir už politikų mokslą, ir keliones paspirtuku

                        https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...tuku-19116667/

                        Comment


                          Parašė Romas Rodyti pranešimą
                          Lrytas.lt 2021.04.23
                          Seimas ir vėl pamalonino save: teks sumokėti ir už politikų mokslą, ir keliones paspirtuku

                          https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...tuku-19116667/
                          Reikia padvigubinti Seimo narių atlyginimus ir nebeturėti jokių papildomų parlamentinių lėšų. Kainuotų valstybei pigiau nei lėšų administravimas ir žiniasklaidos Seimo reputacijos menkinimas darant skandalą iš to, kad kažkas per daug gėlių nusipirko ar per brangų automobilį nuomojasi. Net ir pačios parlamentinės lėšos nėra blogai, versle irgi normalu bet kokiose rimtesnėse pareigose turėti įmonės banko kortelę su darbu susijusioms išlaidoms padengti (ar tai būtų kanceliarija, ar smulkios dovanos partneriams, ar maistas susitikimų metu). Tik iš to, kaip tai pas mus suvokiama, geriau neturėti to dalyko apskritai ir uždaryti šitą klausimą.

                          O Romui siūlau skaityti ne tik lrytą. Kurį laiką pastebėjau Jus įkeliant daugiausiai lryto straipsnius, o mano nuomone, lrytas yra arčiau Respublikos/Vakaro žinių lygio ir straipsniai labiau verti atsidurti temoje "Šiaip linksma", o ne rimtose diskusijose. Kitose žiniasklaidos priemonėse informacija pateikiama neutraliai, kas leidžia savo galva pamąstyti ar parašytas faktas yra gerai ar blogai, o tokiame straipsnyje kaip šis, autorius nuo pat antraštės iškart kreipia mąstymą į "LABAI BLOGAI, SKANDALAS!!!".

                          Comment


                            Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
                            Siūlau skaityti ne tik lrytą.
                            Kad beveik visur tas pats.

                            Ilgą laiką Šimonytę palaikęs apžvalgininkas neištvėrė: ši Vyriausybė yra beviltiška
                            https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=86927821

                            Naujausia apklausa: pastebimai krito Šimonytės Vyriausybės populiarumas
                            https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...s-populiarumas

                            Sunku pastarosiomis savaitėmis surasti viešumoje ką nors gero apie vyriausybę.
                            Jei kas nors turi ką gero pasakyti, tai vietos šioje temoje užteks visiems.

                            Comment


                              Dar vieni reitingai.

                              Lrytas / Vilmorus 2021.04.24
                              Naujausi reitingai: ryškus G. Nausėdos krytis ir rinkėjų signalai ministrų kabinetui
                              Premjerę palankiai vertina 42,6 proc., o nepalankiai – 39,3 proc. apklausos dalyvių. (...)
                              Tiesa, I.Šimonytei toloka iki S.Skvernelio buvusio populiarumo. Praėjusių metų rugsėjo mėnesį, jau kadencijai baigiantis, tuometį premjerą palankiai vertino 47 proc., o nepalankiai – 28,4 proc. žmonių.

                              https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...etui-19128393/

                              Delfi.lt 2021.04.24
                              Rinkėjų signalai prezidentui ir ministrams
                              Rinkėjai pasiuntė signalą ir daugeliui Vyriausybės narių. Net 11 iš 14 ministrų per apklausą surinko daugiau nepalankių vertinimų nei palankių. Gyventojų nuomone, prasčiausiai atrodo Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaujanti Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė ir teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska. Tik trijų ministrų – krašto apsaugos, sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų – Arvydo Anušausko, Arūno Dulkio ir Agnės Bilotaitės reitingai yra teigiami.

                              https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87023863
                              LRT Mediateka.
                              Panorama 2021.04.24 Nuo 1:07
                              Bendrovės Vilmorus „Lietuvos ryto" užsakymu atlikta gyventojų apklausa parodė, kad prezidentas išlieka populiariausiu politiku, nors jo reitingas per pusmetį krito beveik penktadaliu.
                              Susirūpinti savo populiarumu turėtų ir Laisvės partijos pirmininkė. Apklausa rodo, kad Aušrinę Armonaitę nepalankiai vertina daugiau kaip pusė apklaustų Lietuvos gyventojų


                              https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/...timu-i-gestu-k
                              ​​​​​​

                              Comment


                                Dvi Laisvės partijos ministrės įsitvirtino nepopuliariausių sąrašuose.
                                Pasižymėjo ir trečias ministras.
                                "Vilmorus' respondentai neturėjo jokios nuomonės net apie 6 ministrus. Mažiausiai žinomas ir pastebimas yra Susuiekimo ministras.

                                lrytas.lt 2021.04.21
                                Valdžios kaina: Po svaigaus Laisvės partijos skrydžio į reitingų dugną
                                Pagal palankių ir nepalankių vertinimų skirtumą Laisvės partijos į Vyriausybę deleguoti ministrai kapanojasi reitingų dugne. Ypač sunki nepalankių vertinimų kupra slegia Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaujančią A.Armonaitę.

                                Reitingų lentelėje kiek aukščiau atsidūręs susisiekimo ministras Marius Skuodis taip pat vargu, ar tuo džiaugiasi, mat pasiekė kitą antirekordą. Apie šį veikėją bei jo darbus Lietuvos žmonės neturi nuomonės. M.Skuodis – tuščias lapas net 72,3 proc. apklaustųjų ir pagal šį rodiklį iš buvusios valdžios pasiskolintas buvęs ekonomikos ir inovacijų viceministras ryškiai pirmauja.
                                (...)

                                Be to, anot R.Urbonaitės, noras gerai pasirodyti kai kuriems politikams kartais smogia kitu galu. Taip nutiko ir ant karštos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovės kėdės sėdinčiai Laisvės partijos lyderei A.Armonaitei. „Noras būti gerų anonsų pranešėja kartais nepasiteisina. Taip nutiko ir A.Armonaitei. (...)

                                Pernai rugsėjį Laisvės partijos lyderė irgi buvo labiau neigiamai nei teigiamai vertinamų politikų draugijoje. Tačiau per pusmetį nepalankiai A.Armonaitę vertinančių žmonių būrys išaugo beveik dvigubai – nuo 26,4 proc. iki 50,9 proc. Beje, prieš rinkimus net 51 proc. apklaustųjų apie šią politikę neturėjo nuomonės. „Dabar A.Armonaitė jau yra gerai atpažįstama ir ta visuomenės dalis, kuri anksčiau galbūt apie ją neturėjo nuomonės ir jos nepastebėdavo, nubyrėjo į neigiamą krepšelį“, – sakė R.Urbonaitė.

                                https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...ugna-19138483/

                                Comment


                                  Romai, pacitavote beveik visą straipsnį išskyrus viso straipsnio su clickbaitine antrašte esmę:

                                  Naujausia visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad jei rinkimai vyktų dabar, Aušrinės Armonaitės vadovaujama Laisvės partija net nepatektų į Seimą. Už vieną iš valdančiųjų partijų balsuotų 4 proc. apklaustųjų. Tiesa, ir pernai rugsėjį skelbti reitingai nerodė, jog Laisvės partija gali patekti į parlamentą. Tada šos partijos populiarumas siekė vos 2,5proc.
                                  Žodžiu partijos reitingas išaugo pusantro karto, bet kažkaip kylantis į viršų reitingas pasiekė dugną. Mistika suprantama tik lietryčio skaitytojams

                                  Comment


                                    Dulkio ir Bilotaitės - žmonių, kurie per šią pandemiją turėjo priimti didžiausią kiekį sprendimų, kurie neretai būdavo ganėtinai nepopuliarūs, reitingai išlieka teigiami. Reiškiasi šios valdžios tvarkymasis su krize nėra toks jau ir blogas o kad labiausiai nepatinka Dobrovolska, tai irgi nematau kažkokios tragedijos - ministrė visiškai nematoma, nieko nespėjo pasižymėti. Prasidės realūs darbai, tai bus galimybė tam reitingui pagėrėti

                                    Užtat Čmilytę pozityviai vertina net 46% respondentų, pagal šį rodiklį ji antroje vietoje po Nausėdos bet lietryčio žurnaliūgos apie Čmilytę nepasivargino neparašyti nei žodelio

                                    Comment


                                      Dobrovolska yra pvz., kai vidutinio lygio tarnautojai ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose turi didesnę patirtį ir dažnai aukštesnį išsilavinimą negu ministrė, tada sunku būna tokioje sistemoje, nes niekam negali būti autoritetas, nes niekur ir niekad nieko nesi įrodęs, tad dažniausiai galias perduodi sritį kuruojančiam viceministrui, kurį pats atsivedei ir turi juo pasitikėti, o jeigu toks viceministras yra grybas, tai katastrofa sistemai. Ką sau galvojo "malonumų partija" kai tokį žmogų statė nežinau, bet turbūt žolyte svaiginosi prieš skiriant.

                                      Comment


                                        Parašė themanual Rodyti pranešimą
                                        Žodžiu partijos reitingas išaugo pusantro karto, bet kažkaip kylantis į viršų reitingas pasiekė dugną.
                                        Tos prognozės dėl 5% barjero taip dažnai nepasitvirtina, kad sąmoningai tos vietos necituoju.
                                        Antra vertus, neigiamas reitingas rinkimuose nieko nereiškia, nes balsuojama "už", o ne "prieš".
                                        Tiems, kas balsavo už tą partiją, vienodai šviečia periodiniai Armonaitės ir Dobrovolskos nusišnekėjimai ar tai, kad trečias ministras pasižymi tik aukštu ūgiu, bet jo veiklos nelabai matosi, išskyrus kažkokius pavapėjimus apie "žaliąjį kursą".
                                        Nors "žaliojo kurso" tematiką ir problematiką iš 6 nepastebimų ministrų turbūt geriausiai yra įvaldęs Žemės ūkio ministras.

                                        Comment


                                          Konstitucinis Teismas: tiesioginiai merų rinkimai prieštarauja Konstitucijai
                                          https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...-konstitucijai
                                          Nepakoregavus Konstitucijos tiesioginiai merų rinkimai Lietuvoje nebegalės būti rengiami – Konstitucinis Teismas (KT) pripažino juos prieštaraujančiais galiojančioms Pagrindinio šalies įstatymo formuluotėms.

                                          Pirmadienį KT priimtojo nutarimo oficialus paskelbimas Teisės aktų sistemoje, taigi, ir jo įsigaliojimas atidėtas iki dabartinių savivaldybių tarybų kadencijos pabaigos, t. y. iki 2023 m. gegužės 3 d., kad nebūtų sukelta teisinė sumaištis dėl šiuo metu dirbančių tiesiogiai išrinktųjų merų įgaliojimų.
                                          Visi Seimo frakcijų seniūnai pritaria tiesioginiams merų rinkimams, bus rengiama Konstitucijos pataisa
                                          Dėl to trečiadienį sutarta Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen surengtame parlamentinių frakcijų seniūnų ir Mišrios Seimo narių grupės vadovo susitikime.

                                          „Visų frakcijų seniūnai, atstovai pritarė, kad Seime turėtume keisti Konstituciją ir įteisinti tiesioginius merų rinkimus“, – po susitikimo žurnalistams sakė parlamento vadovė.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X