Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Delfi.lt 2021.07.30

    Kęstutis Girnius
    Pasimetusi Vyriausybė
    Tęsiasi nelegalių migrantų antplūdis, taip pat chaotiškos, neveiksmingos valdžios pastangos jį sutramdyti. Akivaizdu, kad Vyriausybė neturi komunikacijos strategijos ir negeba užmegzti dialogo su vietos bendruomenėmis, veikiau su jomis susipriešino. Itin neadekvati Vyriausybės retorika, kuri skelbia, kad vyksta hibridinės atakos, kad gal reikėtų įverti nepaprastąją padėtį, tuo didindama visuomenės nerimą ir nuogąstavimus, užuot juos mažinus.

    Kaip toje pasakoje, skelbiama, kad dangus griūva, kalbama apie galimą antivalstybinę veiklą ne tik Rūdininkuose, bet ir Dieveniškėse, kur, pasak vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės, žmones kursto grupės, „galbūt, užsiimančios tam tikra neteisėta veikla.“ Kiti politikai irgi taip kalba, bet nė vienas negrindė kaltinimų įrodymais ir duomenimis. (...)

    Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis iškeliavo į Turkiją ir Iraką, siekdamas jas įtikinti mažinti skrydžius į Baltarusiją. Nesėkmę buvo galima prognozuoti, nes vizitas nebuvo deramai paruoštas.(....)
    Sėkmės tikimybė būtų buvusi reikšmingai didesnė, jeigu Landsbergis būtų keliavęs su aukštu ES pareigūnu, bet tokio vizito negalima surengti per dieną ar kelias. Lietuvoje plačiai išreklamuota ir fotografuota kelionė tapo eiline piaro akcija, diplomatijos imitacija, kuri Lietuvai labiau kenkė negu padėjo.
    (.…)

    Pastarųjų savaičių įvykiai verčia klausti, ar Bilotaitė tinka savo postui. Idealiu atveju vidaus reikalų ministras būtų žmogus, turintis gerus nervus, gebantis ramiai, santūriai, net šaltakraujiškai vertinti padėtį ir deramai reaguoti. Ji neturi šių savybių. Bilotaitė linkusi daug kur įžiūrėti blogą valią ar paslėptą priešo ranką, neatsargiai švaistytis neįrodytais kaltinimais (užuominos apie galimą nusikaltėlių poveikį Dieveniškėse), raginti griebtis kraštutinių priemonių, antai įvesti nepaprastąją padėtį. Ji ir anksčiau rodė šias savybes.

    https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=87823799

    Comment


      https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87842071

      Sekmadienį, rugpjūčio 1-ąją, Lietuvą užgriuvo tokia nelegalų banga, kokios iki šiol dar nebuvo.

      Pasieniečiai dirba be poilsio: nelegalūs migrantai iš Baltarusijos eina didžiuliais kiekiais. Sekmadienį, nuo vidurnakčio iki 13 val. jau sulaikyta 216 neteisėtai sieną perėjusių asmenų. Jei srautas nesumažės, iki paros pabaigos skaičius gali pasiekti 300-400.

      Iki šiol rekordas buvo 171 per parą.

      Valstybės sienos apsaugos tarnybos patarėjas Giedrius Mišutis sekmadienį Delfi sakė, kad nebeliko jokios sistemos – anksčiau nelegalai dažniausiai eidavo naktimis, per ruožus, kur nėra stebėjimo sistemų, o dabar ėmė plūsti nepaisydami paros meto per visus sienos ruožus.

      Comment


        Žinios iš paralelinės realybės. Kalba VR viceministras Arnoldas Abramavičius:

        (...) o dabar realybė tokia (...) Susiduriama su nelaukta žmonių reakcija. Kai buvo vykdomos pratybos, viskas atrodė labai paprasta: vargšai žmonės, bėgantys nuo Baltarusijos režimo, visi draugiškai suteikia jiems savo gyvenamąsias vietas, mokyklas, bendrabučius, viešbučius ir sėkmingai viskas vykdoma, bet taip yra tik popieriuje. Šiandien kiekviena lokacija sukelia didžiulį pasipriešinimą, jis didėja. Manykime, kad tai – taip pat iš hibridinės atakos dalių – destabilizuoti bendruomenių, politinę sistemą. Na, buvo pasakyta, kad gali atvykti keturiasdešimt tūkstančių, tai yra ribinis skaičius, bet nemanau, kad mes galime susidoroti. Iki metų pabaigos skaičiuotina apie penkiolika tūkstančių, tas skaičius dar įmanomas, o daugiau – tikrai ne. Nors tai – tik teorinis skaičius. Jo mes tiesiog nepasieksime, nes įvyks vidinių procesų. Bendruomenės žmonės nėra tokie tolerantiški, kaip galbūt atrodo, nėra tokie europiečiai, kaip galbūt save deklaruoja

        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87828791
        Kuo toliau, tuo akivaizdžiau, kad ši lunatikų vyriausybė turi būti kuo skubiau atstatydinta, arba dalimis (pradedant VR ir UR ministerijomis) arba in corpore.

        Aišku atsiras aiškinančių, kad sudėtingoje situacijoje vadovai nekeičiami, kad turime susitelkti ir susivienyti apie valdančiuosius. Jiems primenu, kad Winston Churchill PM buvo išrinktas praėjus vos ne metams nuo II-ojo pasaulinio karo pradžios, t.y. demokratinėje šalyje nevykėliai gali būti pakeičiami bet kada.

        Comment


          O kas turėtų atstatydinti?

          Comment


            Praktiškai, regioninės politikos parodija

            Comment


              Manau "ant dienų" matysime tektoninius lūžius valstybėje . Jei dabartinė lunatikų valdžia nesiims radikalių, esminių veiksmų stabdant migraciją, esu įsitikinę, gyvenam paskutines taikias savaites ar net dienas, po kurių neišvengiamai turėsime valstybės institucijų kolapsą ir kraujo praliejimą.

              Comment


                Kas su kuo prieš ką lies krauja? Vietinius gyvenojus vandens patrankom?

                Comment


                  Parašė liux Rodyti pranešimą

                  saugikliai išsimušinėja ? Feisbukų lunatikai vidinį frontą gal ir atidarys. Ir migracija sustos.
                  Tiesiog konstatuoju faktą - Lietuva nėra pasiruošusi priimti ir 100 pabėgėlių iš visai kitų civilizacijų per dieną, 300-400 paros dozė tiesiog kelis kartus paspartins institucijų dezintegraciją ir visuomenės radikalėjimą.

                  Comment


                    Parašė liux Rodyti pranešimą
                    Pritariu, kad nepasiruošusi, kaip ir niekas ant LT tam nepasiruošęs.
                    Vienas geras dalykas tokiais laikotarpiais - pasirodo, ko verta "taikos laikotarpio" valdžia ir pasimato tikri lyderiai, gebantys spręsti problemas.
                    Bilotaitė blogiausiam sapne šito nesapnavo, o dabar visa išbalusi laksto, kai reikia priimti politinius sprendimus. Gražu žiūrėti.

                    Comment


                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                      Vienas geras dalykas tokiais laikotarpiais - pasirodo, ko verta "taikos laikotarpio" valdžia ir pasimato tikri lyderiai, gebantys spręsti problemas.
                      Bilotaitė blogiausiam sapne šito nesapnavo, o dabar visa išbalusi laksto, kai reikia priimti politinius sprendimus. Gražu žiūrėti.
                      Šiaulių kraštas 2021.08.01
                      A. Bilotaitė prabilo A. Lukašenkos stiliumi
                      Kai po skandalingojo susidorojimo su protestuotojais Rūdnikuose Lietuvos Vidaus Reikalų ministrė Agnė Bilotaitė spaudos konferencijoje prabilo Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos leksika,– ši valstybės tarnautoja, meistriškai vaidinanti svarbią pareigūnę, vadintina... „Agniasandra“. Kuomet dėl galimai neteisėto batkos išrinkimo Baltarusijos prezidentu žmonės pradėjo protesto akcijas, taikų pilietinį pasipriešinimą neteisybei jis vadino... antivalstybiniu aktu.

                      Lietuvos vidaus reikalų „Agniasandra“, mažne praradusi paskutinius Klaipėdos misės išvaizdos likučius, irgi sako, kad Lietuvos žmonių nenoras kaimynystėje turėti didesnį kiekį atbėgėlių nei konkrečioje vietovėje gyvena vietinių, yra veikimas prieš valstybę. Gal „Agniasandra“ neteko nuovokos ar elementarios orientacijos erdvėje?

                      Ji teigia nesuprantanti, „prieš ką žmonės kovoja“. Tenka šiai VRM primadonai paaiškinti, kuo piliečiai nepatenkinti.
                      Ponia, ryškiai ne savo vietoje tūnanti, žmonės kovoja prieš 18-osios Vyriausybės neveiklumą ir nekompetenciją. Moteriausybė taip pasimetusi, kad net nebepatogu ją kritikuoti. Vien apie šią valdančiąją kliką pagalvojus, apima begalinis gailestis. Tik vėliau pastarąjį jausmą pakeičia mintis, koks „velnias nešė juos į tą galerą“? Jie ereliais kyla tik opozicijoje sėdėdami. O dirbti, ir dar spaudžiamiems dvigubos ekstremalios situacijos, reikia mokėti.
                      Net ekspremjeras Saulius Skvernelis užjaučia Vyriausybės vadovę, nes puikiai supranta į kokį diplomatinį akligatvį valdančiųjų arogancija bei įvykių neprognozavimas įstūmė Lietuvą. O gal ir visą Europos Sąjungą...

                      Žinau, aršūs Tėvynės Sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų fanai tuoj puls ciniškai rėkauti, ko ta moterėlė iš provincijos moteriausybę kritikuoja ir pati nieko nesiūlo. Galiu ir pasiūlyti: nebemeluokite žmonėms, „neberūšiuokite“ kiekvieno asmens teises ir valstybę ginančio į rusų agentų ar A. Lukošenkos rėmėjų gretas. Gal jau gana nekęsti savo šalies piliečių ir vadinti juos nemokšomis ar nieko nesuprantančiais tamsuoliais, kuriems tik po trejų metų bus leista kitus išsirinkti. (...)

                      Jei „Agniasandra“ būtų apsilankiusi protestuojančiuose Rūdninkuose ir pasišnekėjusi su gyventojais, žinotų, kad atbėgėliai bus įkurti arti. Tik už 900 metrų nuo artimiausių vietinių. Be to, neskiestų apie tvirtas vadinamojo Rūdninkų karinio poligono tvoras. Mat, tas objektas, kuriame ketinama apgyvendinti 1500 nelegalių migrantų, tik labai „paradiškai aptvertas“ bei turi įvažiavimo ir išvažiavimo vartus, prie kurių net signalizacija pajungta. Tačiau dalis šio vadinamojo poligono – kiauras. Kas nori ateina, kas nori išeina. Imitacinis poligonas taps tokio pat „saugumo“ stovykla politinio prieglobsčio prašytojams?

                      Net tie politologai, kurie aršiausiai gina valdančiuosius, kritikuoja šių prastą komunikaciją su gyventojais ir savivaldybių merais. (...)

                      https://www.skrastas.lt/komentarai/b...enkos-stiliumi

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                        Tai, kad viskas ir taip yra daroma, netgi daugiau. Plius lengva po laiko kažką komentuoti.
                        Grybę reikia kiek įmanoma ignoruoti ir tuo labiau nereikia viešai platinti jos "planų".

                        Tuo labiau, kad bobausybė tam kartui kažkiek atsikvošėjo, bandys seimui teikti pataisas dėl kariuomenės panaudojimo pasienyje taikos metu. Tikėkimės LGBTQ+ sparnas nesužlugdys balsavimo.

                        Comment


                          Delfi.lt 2021.08.05
                          Kai kurie mūsų ministrai nepajėgūs adekvačiai vertinti situacijos, laikas su jais atsisveikinti
                          Buvau pakankamai naivus ir galvojau, kad vyksta tam tikras politinis lenktyniavimas, kas gi imsis atsakomybės spręsti šitą klausimą, bet aš dabar matau, atvirai kalbant, tuščią lauką, lyderių nėra. Ir tai mane liūdina, ir kai ką sako apie mūsų politinį elitą. O tie lyderiai, kurie galbūt norėtų, jie nėra tose pozicijose“, – kalbėjo A. Ažubalis.

                          Pasak parlamentaro, paprastai tokioje situacijoje vienas žmogus prisiima atsakomybę, rizikuoja savo politine karjera ir bando daryti kažką. Ir jam kiti suteikia tam tikrus įgaliojimus.

                          „Mes dabar matome visiškai kitokį vaizdą. Atsakomybę bandoma permesti vienai ar kitai institucijai, arba mes matome kai kuriuos mūsų ministrus, kurie yra nepajėgūs šioje situacijoje adekvačiai ją vertinti ir spręsti“, – sakė A. Ažubalis

                          https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=87871585
                          Įdomu, kuriuos savo koalicijos kolegas turėjo omeny buvęs konservatorių užsienio reikalų ministras?

                          Comment


                            Jis ir pats nežino

                            Comment


                              Parašė Romas Rodyti pranešimą
                              Delfi.lt 2021.08.05
                              Kai kurie mūsų ministrai nepajėgūs adekvačiai vertinti situacijos, laikas su jais atsisveikinti


                              Įdomu, kuriuos savo koalicijos kolegas turėjo omeny buvęs konservatorių užsienio reikalų ministras?
                              Manau, kad UR ministrą Landsbergį visų pirma. Egzistencinės šalies krizės akivaizdoje važiuoti pas Rytų diktatorių Irake ir "prašyti" ar "liepti" kažką padaryti nesiūlant nieko mainais yra tiesiog nusikalstama nekompetencija ir atitrūkimas nuo realybės. Specialistai taip pat patvirtino, kad fb žinutės arabiškai taip pat ne atgrasė, o paskatino arabus plūsti į Lietuvą.

                              Comment


                                A.Zuokas. Man dabartinė valdžia yra per daug isteriška
                                Jo vertinimu, dabartinės valdžios retorika apskritai yra per daug isteriška: „Man šiandieninėje politikoje dabartinė valdžia yra per daug isteriška. Paimkime pabėgėlių problemą, tiek isterijos. Retorika: karas, hibridinė ataka, priešai ir pan.“ (...)

                                A. Zuokas taip pat sakė, kad solidžiausiai tarp valdančiųjų dėl savo ramaus požiūrio į situaciją jam atrodo premjerė Ingrida Šimonytė, o dalis kitų politikų, jo vertinimu, dirbtinai kuria isteriją ir ieško priešų.
                                „Šiandien politikų problema yra noras pasirodyti, kad jis kažką daro. Tam reikia kurti aštrią žinutę, todėl kuriama isterija ir priešai. <...> [
                                Tai] yra per daug sudėtingi konfliktiniai žmonės, kurie savo politinį kapitalą sukūrė tik per konfliktą ir tik konflikte jie šviečia. Paimkime tą patį dabartinį užsienio reikalų ministrą. Jis per daug konfliktiškas, aišku, dabar palaiko kitą kalbėjimo toną. Paimkime viceministrą Mantą Adomėną. Šitie žmonės tiktai karą gali sukelti. O dar kai tos pačios partijos atstovas yra ir krašto apsaugos ministras...
                                Be abejo, čia [Gitano] Nausėdos klaida, kad jis atidavė vienai partijai užsienio reikalų politiką ir krašto apsaugos ministeriją. Tai buvo didžiausia jo strateginė klaida. Realiai jis sau pasiliko tik vidaus reikalus, į ką dabar konservatoriai jį ir bando nustumti“, – kalbėjo A. Zuokas.

                                „Sakyčiau, kad Laisvės partijos veikimas yra galvos skausmas tiek konservatoriams, tiek tam tikrai daliai visuomenės, kuri jais tikėjo. Nes net ir siekiant tam tikrų tikslų tu negali siekti jų laužimo būdu. Kas iš to jei priimi įstatymą per jėgą? Tada ateina kiti ir tą įstatymą pakeičia. Per konfliktą negalima veikti“, – sakė jis.

                                https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87885393

                                Comment


                                  Lrytas.lt 2021.08.08
                                  Į Seimą - su šunimis ir vaikais
                                  Kol įvairiuose valdžios kabinetuose diskutuojama, ar dėl neteisėtų migrantų antplūdžio nereikėtų skelbti nepaprastosios padėties, vasarą ištuštėjusiame Seime atsirado kitokių rūpesčių – dėl šunų ir kačių.

                                  Seimo kanceliarija liepos pabaigoje surengė politikų bei parlamento darbuotojų apklausą, klausdama, ar yra poreikis augintinius atsivesti į darbą.
                                  „Tarsi nebūtų daugiau problemų“, – Seimo kanceliariją dėl apklausos užsipuolė kai kurie parlamentarai. (...) Seimo kanceliarija nurodė apklausą atlikusi vykdydama tautos išrinktųjų pageidavimus. Paaiškėjo, kad keturkojus į Seimo rūmus vedžiotis norėtų valdančiosios Laisvės frakcijos nariai.

                                  Laisvės partijos frakcijos vadovė I.Pakarklytė mano, jog atskiros patalpos į Seimo rūmus atsivestiems šunims ar katėms nereikėtų, o tuo metu, kai politikai turėtų būti posėdžių salėje, jų augintinius esą galėtų prižiūrėti padėjėjai.

                                  http://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/a...zitu-20347502/

                                  Comment


                                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                    Lrytas.lt 2021.08.08
                                    Į Seimą - su šunimis ir vaikais
                                    klikbaitinis š. ir tiek.

                                    Comment


                                      Na, šnekėti, kad Seimo narių padėjėjai turėtų prižiūrėti deputatų šunis - tai visiškai neadekvatus reikalas.
                                      Čia vienos partijos iniciatyva, ir ne antraštė kalta, kad vyksta tokios pievos.

                                      Comment


                                        Padėjėjai žinojo kur eina

                                        Comment


                                          Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                          Na, šnekėti, kad Seimo narių padėjėjai turėtų prižiūrėti deputatų šunis - tai visiškai neadekvatus reikalas.
                                          Čia vienos partijos iniciatyva, ir ne antraštė kalta, kad vyksta tokios pievos.
                                          ofisinis planktonas nori ofisinio planktono atribūtų seime, nieko čia keista, ne šiame tai kitame tikrai, kažkas atsiras panašaus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X