Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė index Rodyti pranešimą
    Kai kurių ministerijų atveju tai yra gana svarbus dalykas (todėl būtų daug pavojingiau, jei iš užsienio laikinai dirbtų koks URMo viceministras). Bet už Socminą nedraugiškoms valstybėms mažiau įdomi gali būti nebent Kultūros Ministerija.
    Hibridinių karų ir soc tinklų propagandos laikais Kultūros ministerija kaip tik viena įdomesnių.

    Comment


      46 proc. gyventojų yra patenkinti I. Šimonytės Vyriausybės darbu
      Apklausoje dalyvavusių respondentų buvo klausiama, ar jie yra patenkinti Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės darbu. Iš viso 46 proc. atsakiusiųjų nurodė esą patenkinti ministrų kabineto darbu. Priešingos nuomonės laikėsi 42 proc. respondentų – jie nurodė nesantys patenkinti Vyriausybės veikla. 12 proc. apklaustųjų nurodė, kad šiuo klausimu neturi nuomonės.

      Internetinė ir telefoninė apklausa, kurią LRT užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė „Norstat“, buvo vykdoma balandžio 19–gegužės 4 dienomis.

      Daugiausia teigiamai Vyriausybės darbą vertinančių respondentų, kaip rodo apklausa, yra vyresnio amžiaus. Rezultatai parodė, kad 57 proc. 65–74 metų amžiaus grupės ir 58 proc. 75+ amžiaus grupės atstovų, dalyvavusių apklausoje, Vyriausybės darbu yra patenkinti. Daugiausia nepatenkintų ministrų kabineto veikla yra 45–54 metų amžiaus grupėje – 48 proc. šios grupės atstovų nurodė esantys nepatenkinti Vyriausybės darbu.

      Beje, dažniau Vyriausybės darbu buvo patenkintos moterys – 49 proc. apklaustų moterų nurodė esančios patenkintos I. Šimonytės ministrų kabineto darbu. Tokį atsakymą pasirinko 39 proc. apklaustų vyrų, o 47 proc. jų nurodė nesantys patenkinti Vyriausybės veikla.

      Daugiausia respondentų, kurie nurodo esantys patenkinti Vyriausybės veikla, gyvena Panevėžyje, o daugiausia nepatenkintųjų – Šiauliuose.

      Apklausa taip pat parodė, kad daugiausia – 52 proc. – Vyriausybės veikla patenkintų respondentų yra įgiję aukštąjį išsilavinimą, o daugiausia nepatenkintųjų yra įgiję vidurinį arba vidurinį su profesine kvalifikacija išsilavinimą – tokių respondentų buvo 49 proc.

      Geriausiai vertinami – Dulkys, Landsbergis, Armonaitė

      Apklausos duomenimis, prasčiausiai ir geriausiai vertinami šios Vyriausybės ministrai yra tie patys, tik jų eiliškumas skiriasi. Paklausti, kurio I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės ministro darbą vertina geriausiai, daugiausia respondentų pasitikėjimą išreiškė sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu. Jo veiklą palankiai vertino 15 proc. apklaustųjų.

      Antroje vietoje su 13 proc. teigiamų atsiliepimų – užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, trečią vietą dalijasi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, jų darbą gerai įvertino 7 proc. apklaustųjų. 6 proc. apklaustųjų geriausiai dirbančiu ministru įvardijo krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską, 5 proc. – aplinkos ministrą Simoną Gentvilą.

      Po 3 proc. teigiamų atsiliepimų gavo švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir finansų ministrė Gintarė Skaistė, po 2 proc. – kultūros ministras Simonas Kairys, susisiekimo ministras Marius Skuodis, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, po 1 proc. – energetikos ministras Dainius Kreivys ir teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska. 34 proc. respondentų, klausiami apie, jų nuomone, geriausiai dirbančius ministrus, nuomonės neturėjo.

      Vieniems geriausi, kitiems – prasčiausi

      Kaip parodė apklausa, prasčiausiai respondentai vertina ministrės A. Armonaitės veiklą (13 proc.). 11 proc. apklaustųjų teigė, kad labiausiai jų netenkina sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio veikla, o 9 proc. teigė, kad prasčiausiai vertina užsienio reikalų ministro G. Landsbergio darbą.

      8 proc. respondentų teigė prasčiausiai vertinantys teisingumo ministrės E. Dobrovolskos darbą, kiek mažiau (6 proc.) neigiamai pasisakė apie aplinkos ministrą S. Gentvilą. Po 3 proc. respondentų balsų kaip dirbančios prasčiausiai sulaukė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė, finansų ministrė G. Skaistė bei švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė. 2 proc. apklaustųjų nurodė prasčiausiai vertinantys energetikos ministro D. Kreivio, kultūros ministro S. Kairio ir žemės ūkio ministro K. Navicko darbą. Na, o 1 proc. apklaustųjų teigė, kad jų netekina socialinės apsaugos ir darbo ministrės M. Navickienės, susisiekimo ministro M. Skuodžio ir krašto apsaugos ministro A. Anušausko veikla. Galiausiai 37 proc. respondentų nurodė neturintys nuomonės apie ministrų veiklą.

      Comment


        Paaiškėjo, kad absoliuti dauguma vardų "peticijoje" prieš Raskevičių buvo netikri ir sugeneruoti programos.

        https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-atstatydinimo
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          Parašė index Rodyti pranešimą
          Paaiškėjo, kad absoliuti dauguma vardų "peticijoje" prieš Raskevičių buvo netikri ir sugeneruoti programos.

          https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-atstatydinimo
          Nieko stebėtino. O ko daugiau tikėtis iš tų isterikų? čia iš tos pačios serijos kaip ir antivakseriai su kedininkais
          Paskutinis taisė Čikupakas; 2021.05.13, 20:21.

          Comment


            Kas tik nedaroma šiais laikais automatizuotai. Pradedant miesto autobusų tvarkaraščiais... Robotizacija aukščiausiu lygiu. Net ir šie atsilikėliai/šeimininkai (realiai antiLGBT`yšnikai), ir tie moka naudotis automatinėmis programomis.
            Jie ne kiek už tradicinę šeimą, kiek prieš gėjus, prieš Stambulo konvenciją, ir už vaikų auklėjimą diržu.
            Dėl reitingų - na kuo taip nusikalto Dobrovolska, kad vertinama taip prastai, ir ką tokio įspūdingo pasiekė Anūkėlis Gabriukas? Kad arogantiškai atsikirto į Baltarusijos prašymą išduoti tą jų dvasinę opozicijos lyderę? Dulkys - rečiau šmėžuoja ekranuose nei jo pirmtakas Veryga, tačiau su gąsdinimu nebegrįžti į ankstesnį gyvenimą... Ir žinoma - be pirštinių, bet su kauke*. * - kaip tik turėtų būti atvirkščiai, tačiau kursyvu išskirtas šriftas skamba ekspresyviau. Lyg tai liesdamasis prie durų rankenų, paviršių nepasigausi to siaubingo viruso. Na, gali drožti rankas dezinf. skysčiu iki odos lupimosi. Bilotaitė gerai - sutinku, aš visada už jėgos struktūras kuruojančius vadus. Visada patiko S. Skvernelio citata, jog alternatyva policinei valstybei yra kriminalinė valstybė.
            Paskutinis taisė Kristupas0220; 2021.05.13, 22:16.

            Comment


              Seimas sudarė naują VRK: jai vadovaus J. Petkevičienė, atmesta J. Udrio kandidatūra
              Parlamentarai antradienį suformavo naują Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), jos pirmininke paskyrė teisininkę Jolantą Petkevičienę. Už J. Petkevičienės kandidatūrą balsavo 98 Seimo nariai, prieš buvo 15, o 19 parlamentarų susilaikė, vienas biuletenis rastas sugadintas.

              Per slaptą balsavimą palaikymo pritrūko teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos teiktam kandidatui Jonui Udriui. Už jo kandidatūrą balsavo 35 Seimo nariai, prieš buvo 62, susilaikė 34, du biuleteniai sugadinti.

              VRK nariais paskirti politologas Šarūnas Liekis, Nacionalinės bibliotekos departamento direktorius, laikinai vykdantis generalinio direktoriaus pavaduotojo mokslui ir strateginei plėtrai funkcijas Andrius Vaišnys, Seimo Užsienio reikalų komiteto biuro darbuotoja Inga Milašiūtė, advokatė Laura Martinaitytė, dabartinis VRK narys Andrius Puksas.

              Rinkimų komisijoje taip pat dirbs Liberalų sąjūdžio deleguota Jolita Baušytė, Laisvės partijos pasiūlytas Martynas Čerkauskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – Olga Kilkinova, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų – Gitana Matiekuvienė, Lietuvos socialdemokratų partijos – Justas Pankauskas, Darbo partijos – Jolanta Petrušauskienė. Dėl partijų deleguotų VRK narių Seimas nebalsuoja.

              Įstatymas numato, kad <...> sudaroma iš komisijos pirmininko, dviejų prezidento, dviejų teisingumo ministro, dviejų Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlytų narių, bei partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlytų asmenų.

              Comment


                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                Man tai nesuprantami kai kurių žmonių pasisakymai, kad nelaimės jis antros kadencijos, kai jis vis dar populiariausias. Praktiškai garantuota, kad laimės antrą kadenciją ir tik stebuklas padarytų kitaip.
                Žinant, kad konservų bent jau per 2024 kandidatas neturi dar šansų, tai Nausėda kol kas atrodo geriausias variantas.

                Comment


                  Kalbant apie G. Landsbergį, tai irgi nemažas klausimas kuo jis yra toks ypatingas, kad konservatoriai jį taip aukštai pas save kelia. Man jisai viso labo V. Landsbergio palikuonis, kuris yra jaunas ir bent jau ne iš tų sovietžmogių eros. Kitaip sakant, dar nemažai jam reikėtų įrodyti, kad žmonės pradėtų juo tikėti

                  Comment


                    Alkas.lt 2021.05.21
                    I. Šimonytė susitiko su tautinių bendrijų atstovais
                    Vyriausybė įsipareigojo parengti Tautinių mažumų įstatymo projektą, anot I. Šimonytės, labai tikimasi visų politinių jėgų sutarimo, priimant šį svarbų įstatymą Seime.

                    https://alkas.lt/2021/05/21/i-simony...iju-atstovais/

                    Comment


                      Delfi.lt 2021.05.21
                      Seime įregistruota nauja frakcija
                      Opozicija sustiprėjo – ketvirtadienį Seime įregistruota nauja iš Mišrios Seimo narių grupės atstovų susidaranti opozicinė „Lietuvos regionų frakcija “.

                      Naują frakciją sudaro 9 Seimo nariai: (...)
                      „Lietuvos regionų frakcijos“ seniūnu tapo J. Pinskus, o pavaduotoja – R. Tamašunienė.

                      www.delfi.lt/delfi/article.php%3fid=87238821

                      Comment


                        O dar vienas Kremliaus agentas (ar šiaip eilinis naudingas idiotas) išsidavė:

                        Vienintelis rezoliucijos dėl Baltarusijos balsavime susilaikęs Ąžuolas: turėtų būti ne vien smerkimas

                        https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...vien-smerkimas

                        Comment


                          Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
                          O dar vienas Kremliaus agentas (ar šiaip eilinis naudingas idiotas) išsidavė:

                          https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...vien-smerkimas
                          tikėtina idiotas.

                          Comment


                            Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

                            tikėtina idiotas.
                            Gal galvokite ką šnekate , gi čia šešėlinis karbauskio finansų ministras.

                            Comment


                              Parašė Galys Rodyti pranešimą

                              Gal galvokite ką šnekate , gi čia šešėlinis karbauskio finansų ministras.
                              Karbauskis irgi tikėtina idiotas, tik jam dar ir finansiškai tokiu būti paranku.

                              Comment


                                Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                Gal galvokite ką šnekate , gi čia šešėlinis karbauskio finansų ministras.
                                Ministras, kuris atkartoja RF ir agrofiurerio propagandos versijas?

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                  Nebūtų - situacija iš esmės kita.
                                  Klausimą išgimdė RF URM.
                                  Vienintėlis motyvas, kurį gali suprasti, tai pavojus Lietuvos verslui.
                                  Kaip suprantu Gator Bačiulio patreonas. Ąžuolas greičiausiai irgi.

                                  Comment


                                    Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                    Kaip suprantu Gator Bačiulio patreonas. Ąžuolas greičiausiai irgi.
                                    Kažkieno patreonas, nes paklausiau ar Ažuolo argumentai logiški?
                                    Minties fašizmas po truputį įsigali?

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                      Kažkieno patreonas, nes paklausiau ar Ažuolo argumentai logiški?
                                      Minties fašizmas po truputį įsigali?
                                      Su dabartiniais demagogijos ir melų kiekiais viešojoje erdvėje žmonės tiesiog jautrūs ir įtarūs pasidarė. Ypač kai neretai nebesi tikras ar žmogus neužsiima trolinimu.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Parašė index Rodyti pranešimą

                                        Su dabartiniais demagogijos ir melų kiekiais viešojoje erdvėje žmonės tiesiog jautrūs ir įtarūs pasidarė. Ypač kai neretai nebesi tikras ar žmogus neužsiima trolinimu.
                                        Gal, bet akivaizdu, kad yra dešimtys tūkstančių žmonių, kurie nežino kas ten įvyko Austrijoje, tai tokią info išgirdę automatiškai tikslinasi ar yra tiesos palyginime, ar visai kitokia situacija.
                                        Čia ant tiek natūralu, kad keista kaltint kažkuo.

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                          Kažkieno patreonas, nes paklausiau ar Ažuolo argumentai logiški?
                                          Minties fašizmas po truputį įsigali?
                                          Nereikia taip jautriai reaguoti, niekas juk į darbo stovyklą nevaro Šiaip, kiek suprantu šitas Austrijos pvz. Lietuvoje labiausiai pasklido po Bačiulio komentarų, štai ir viskas. O su Ąžuolo argumentais, tai... iš jo apskritai sunku kažką logiško išgirsti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X