Parašė c2h5oh
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
"Mitai apie alų" - tai čia kurie?Parašė liutass Rodyti pranešimąGal galite tokioje pacioje dvasioje sudauzyti mitus ir apie alu?
Aciu.
Kad "alus iš miltelių" - taip, aišku, kad nesąmonė. Mitas paneigtas.
O kad alaus gamyba - ilgas biocheminis procesas, kurio metu daug galimybių "nukirtinėti kampus" - tai tiesa. Nuoroda į išmanančių blogerių straipsnį - http://tikrasalus.lt/2009/06/07/alud...tos-klastotes/ (jame yra nuorodų į išsamesnę informaciją apie technologijas)
Comment
-
Sveikatai yra peilis, auga "alaus" pilvas, didėja cholesterolio keikis, silpnėja širdis, prostata, o naudingų medžiagų beveik nėra.Parašė liutass Rodyti pranešimąNe gamybos, o poveikio sveikatai prasme.
Comment
-
Nereikia pamiršti, kad prieš kelis tūkstančius (ar net šimtus) metų žmonės nelabai žinojo, kas tai yra asmens higiena.Parašė ACC Rodyti pranešimąPrieš kelis tūkstančius metų visi gyveno ekologiškai, bet vidutinė gyvenimo trukmė siekė 30-35 metus.
Comment
-
+1Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąO bendrai dėl hamburgerių, tai čia kažkoks teologinis ginčas jums gavosi - vienam nesveika, nes pavadinimas "greitas maistas", o kitam sveika, nes kažkas numetė svorio, suvartodamas 2000 kalorijų ir pradėjęs mankštintis. O beje, svorio numetimas netolygu "sveikumui" (numest svorio galima ir pradėjus rūkyti, nes sumažės apetitas).
Tiesa yra per vidury. Sumuštinis gali būti ir kokybiškas - galima sumalti geros mėsos, įdėti salotos lapą, gabalą pomidoro, ir taip toliau. Bet esmė tame, kad gaminant hamburgerį lengva chaltūrinti - galima primalti kas pigiau, viską galima užšaldyti, paskui skonio nebuvimą galima užmaskuoti prieskoniais, druska ir cukrum. Beje, Macdonald's atveju, kitaip net ir neįmanoma, jokio kito būdo pigiai užtikrinti vienodą kokybę visame pasaulyje nėra -tik viską gaminti centralizuotai, užšaldyti, o darbuotojams palikti tik "pašildytojo" funkcijas.
Todel tikrai kokybisku gyvenimu norintys ir galintys pasirupinti zmones arba vaiksto i normalius restoranus, arba gamina namie! Visos kitos diskusijos cia beprasmes, taigi as savo pasirodyma cia ir baigiu
There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Anksčiau žmonės neturėjo laiko pavalgyti. Dabar pavalgymas yra laisvalaikio praleidimas, ypač tiems žmonėms, kuriems tai vinintelė gyvenime pramoga.Parašė oivejalus pilvui - profilaktiškai sveika, tik pageidautinas naminis, o ne pramoninis %^&*alas.
neblogas straipsnis apie tai kaip JAV užsuko kukurūzų sirupo pramonę, ir dar atsakysiu į savo klausimą:
Carl Bosch ir Fritz Haber 1910-ais užpatentavo azoto fiksaciją, ir prasidėjo maisto gaminimas 'iš oro', ko pasekoje praeitame amžiuje maiso produkcija išaugo x7, o populiacija - x4.
Comment
-
O ką žmonės veikia laisvalaikiu? Eina pavalgyti ir pasedėti bare, kavinėje. Arba namie sėdi prie TV ir kompo, knygas paskaito. Tie kas eina į miestą, jie daugiau juda, bei dažnai pasitaiko, kad būna alkani.Parašė oivejnelabai supratau, dabar visi leidžia laisvalaikį valgydami, nes nesugalvoja kitų pramogų?
Daugeliui žmonių pavalgyti yra pramoga, o kuomet gyvenime nėra kitų pramogų, tai tampa viena iš pagrindinių pramogų.
Comment
-
eina kalba apie kalorijų perviršį ir mažą aktyvumą. Galit pasižiūrėti kiek kultūristai valgo, kad priaugtų masės ir tai jiems sekasi nelengvai, tenka per prievartą valgyti su kančiomis.Parašė oivejman asmeniškai pavalgyti - ne pramoga, o būtinybė, bet reiškia yra ir tokių kuriems tik laisvalaikiu užtenka pavalgyt. ką jie daro kai darbais užsikrauna
alkani į miestą eina, gerai jei dar paeina...
Comment
-
Būtų įdomu sužinoti, kur tokie steikai patiekiami, nes nei geruose (mano suprartimu ir pagal mano kišenę) Londono, nei Singapūro, nei Bankoko, nekalbant apie Vilniaus, restoranuose tokių steikų neteko ragauti, nepriklausomai, ar kainos range'as 40 ar 200 USD. Visgi būtų įdomu sužinoti daugiau šia tema iš daugiau išmanančių ir valgiusių arba gaminančių.Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąDėl "tiesiai iš papjautos karvės" tai ne, bet dėl viso kito esi teisus. Jeigu neįsivaizduoji, tai, vadinasi, gero steiko nevalgei.
Comment
-
PrašomParašė liutass Rodyti pranešimąGal galite tokioje pacioje dvasioje sudauzyti mitus ir apie alu?
Aciu.
Beer Bellies Are a Myth
http://newsfeed.time.com/2013/06/13/...es-are-a-myth/
Nors čia nelabai reikia ir tyrimų. Teiginiai, kad nuo alaus auga pilvas yra tiek pat logiški, kaip ir kad nuo kokių nors apelsinų sulčių auga pilvas. Teoriškai tai gal ir gali prisidėti prie pilvo augimo (juk ten yra kažkiek angliavandenių), bet tuomet reiktų sakyti, kad pilvas auga absoliučiai nuo visko, kas turi angliavandenių ir/ar riebalų.
Kitas dalykas, kad alus dažnai geriamas su užkanda. Taip pat nuo alaus didėja apetitas, kas iš tikrųjų prisideda prie pilvo augimo.
Comment
-
Iš tikro, tai geram steikui, iš geros kokybės mėsos, daug ir įvairių prieskonių nereikia. Druska, truputis juodųjų ar baltųjų pipirų ir viskas. Aišku, kitokie prieskoniai irgi nepamaišo, bet svarbu neužgožti mėsos skonio.Parašė John Rodyti pranešimąBūtų įdomu sužinoti, kur tokie steikai patiekiami, nes nei geruose (mano suprartimu ir pagal mano kišenę) Londono, nei Singapūro, nei Bankoko, nekalbant apie Vilniaus, restoranuose tokių steikų neteko ragauti, nepriklausomai, ar kainos range'as 40 ar 200 USD. Visgi būtų įdomu sužinoti daugiau šia tema iš daugiau išmanančių ir valgiusių arba gaminančių.
Jei mėsa kietesnė, aišku, gali prireikti visokių burtų, kad ją suminkštintum, bet iš tokios geriau steiko nekepti.
Tai visgi nėra žuvis, kuri yra skani ir visiškai šviežia, visiškai be jokių priedų.
Post in English - fight censorship!
Comment
-
Mitas. Man joks pilvas neauga.Parašė John Rodyti pranešimąPrašom
Beer Bellies Are a Myth
http://newsfeed.time.com/2013/06/13/...es-are-a-myth/
Nors čia nelabai reikia ir tyrimų. Teiginiai, kad nuo alaus auga pilvas yra tiek pat logiški, kaip ir kad nuo kokių nors apelsinų sulčių auga pilvas. Teoriškai tai gal ir gali prisidėti prie pilvo augimo (juk ten yra kažkiek angliavandenių), bet tuomet reiktų sakyti, kad pilvas auga absoliučiai nuo visko, kas turi angliavandenių ir/ar riebalų.
Kitas dalykas, kad alus dažnai geriamas su užkanda. Taip pat nuo alaus didėja apetitas, kas iš tikrųjų prisideda prie pilvo augimo.When a man lies, he murders some part of the world
Comment
-
Kas mitas? Kad auga pilvas nuo alaus?Ar kad mitas apie alaus pilvą yra mitas?Parašė liutass Rodyti pranešimąMitas. Man joks pilvas neauga.
Comment
-
Mitas, kad nuo alaus auga pilvaParašė John Rodyti pranešimąKas mitas? Kad auga pilvas nuo alaus?Ar kad mitas apie alaus pilvą yra mitas?
When a man lies, he murders some part of the world
Comment
-
Taigi tą mitą ir paneigėm. Skaityk nuorodą. Ar jau nuo ryto per daug alaus pilve?Parašė liutass Rodyti pranešimąMitas, kad nuo alaus auga pilva
Comment
Comment