Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Dar priklauso kiek laiko kepi. Yra skirtumas ar krevetes porą minučių ar sugalvosi kepti bulvinius blynus.
-
Parašė Kaštonas Rodyti pranešimąMes Lietuvoje turime įsitikinimą, kad ant alyvuogių aliejaus nekepti. Tačiau visa Italija kepa ant alyvuogių aliejaus, o jų gyvenimo trukmė tarp ilgiausių pasaulyje.
Nžn kas čia tokį įsitikinimą turi. Tiesiog tyras šalto spaudimo alyvuogių aliejus turi labai žemą "smoke point", todėl jis netinkamas kepimui.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Mes Lietuvoje turime įsitikinimą, kad ant alyvuogių aliejaus nekepti. Tačiau visa Italija kepa ant alyvuogių aliejaus, o jų gyvenimo trukmė tarp ilgiausių pasaulyje.
Komentuoti:
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąRadau vienus Lay's ir su palmėm: https://www.barbora.lt/produktai/bul...o-skonio-215-g
Matyt sūrio skonio yra didesnė rizika šiems riebalams – „Kukurūzų traškučiai CRIPSY CHIPS (sūrio skonio)”: https://www.barbora.lt/produktai/kuk...o-skonio-140-g
Komentuoti:
-
Radau vienus Lay's ir su palmėm: https://www.barbora.lt/produktai/bul...o-skonio-215-g
Matyt sūrio skonio yra didesnė rizika šiems riebalams – „Kukurūzų traškučiai CRIPSY CHIPS (sūrio skonio)”: https://www.barbora.lt/produktai/kuk...o-skonio-140-g
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Tavo info pasenusi. Minimum kokiais 5 metais sakyčiau. Visi Estrella ir Lays traškučiai naudoja saulėgražų aliejų. Kiti manau pagrinde irgi. Anksčiau naudodavo palmių. Taip pat dėdavo ir MSG/E621 į visus tuos flavoured skonius. Žinau, nes pirkdavau ir valgydavau juos dar kokiais 2002 ir net tais laikais skaitydavau sudėtis. Dabar nededa. Tai progresas čia irgi yra, tegul ir šiek tiek vėlesnis, nei senosiose ES šalyse.
Palyginau visus „Lays” žalios spalvos pakelius, absoliučiai visuose yra aromato ir skonio stipriklis mononatrio gliutamatas a. k. a. E621 ir dar visur pramoninė citrinų rūgštis (kas sukelia vėžį).
Estrella: https://www.barbora.lt/produktai/vin...-krapais-180-g
Lay's 1: https://www.barbora.lt/produktai/bul...y-s-oven-125-g
Lay's 2: https://www.barbora.lt/produktai/zal...y-s-wavy-130-g
Lay's 3: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-265-g
Lay's 4: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-215-g
Lay's 5: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-140-g
Lay's 6: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-140-g
Pasitaisau dėl ankstensio pranešimo: traškučiuose su druska tiek „Lidl”, tiek „Rimi” paprasta druska, o ne jūros. Jūrinė gal tik „Taffel” buvo.
Rimi: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-150g/p/804772
John skundėsi, kad kečupo nėra sveiko, tai aš siūlau pomidorų padažą, kur nieko blogo nėra (cukrus nėra blogai, jei visuose padažuose yra, tad negalioja analogija su traškučiais, kur to galima išvengti). Vietoj kenksmingos daug kur naudojamos citrinų rūgšties – citrinų sulčių koncentratas, ir daugiausiai pomidorų iš visų „Daumantų” padažų, valgau tik šį: https://www.barbora.lt/produktai/kar...krakmolo-500-g
Kalbant apie cukrų, „Rimi” ir „Iki” turi prancūziškus džemus be pridėtinio cukraus!
ST.DALFOUR: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-284g/p/172593
Komentuoti:
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąNa taip, daug interaktyviau valgyti picos arba burgerių skonio traškučius
Dabar jau labai retai valgau, anksčiau paprasti traškučiai su druska buvo mėgiamiausi, tik Lietuvoje jų tiesiog nebūdavo skanių Kažkada po RIMI ženklu pradėjo pusėtinus pardavinėti, o po to atėjo ir LIDL. Šiaip nežinau, kodėl pas mus tokia siaubinga traškučių rinka, kiek vakaruose parduotuvėse atkreipdavau dėmesį, dominuodavao paprasti su druska, su skoniais mažai būdavo, o pas mus atvirkščiai
Komentuoti:
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąVisuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių. Didžiojoje dalyje aromato ir skonio stipriklis (E621). Yra dar 4-irti traškučiai su druska minimalios sudėties – „ICA” firmos, „Rimi”. Kaina tik pati aukščiausia (gal 12–16 Eur/kg).
Paskutinis taisė John; 2021.05.05, 21:52.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Man prie alaus geriausia ne traškučiai, bet vytintos nugarinės juostelės tokios ilgos aštrokos. Perku Justinų turgelyje.
Komentuoti:
-
Dar šiti traškučiai pusė velnio https://chazzchips.com/chazz-darzovi...fast_search=fs
Sudedamosios dalys: 62% daržovės įvairiomis dalimis (bulvės, morkos, jauni burokėliai), rapsų aliejus, 1% jūros druska.
Komentuoti:
-
Visuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių. Didžiojoje dalyje aromato ir skonio stipriklis (E621). Yra dar 4-irti traškučiai su druska minimalios sudėties – „ICA” firmos, „Rimi”. Kaina tik pati aukščiausia (gal 12–16 Eur/kg).
Komentuoti:
-
Na taip, daug interaktyviau valgyti picos arba burgerių skonio traškučius
Dabar jau labai retai valgau, anksčiau paprasti traškučiai su druska buvo mėgiamiausi, tik Lietuvoje jų tiesiog nebūdavo skanių Kažkada po RIMI ženklu pradėjo pusėtinus pardavinėti, o po to atėjo ir LIDL. Šiaip nežinau, kodėl pas mus tokia siaubinga traškučių rinka, kiek vakaruose parduotuvėse atkreipdavau dėmesį, dominuodavao paprasti su druska, su skoniais mažai būdavo, o pas mus atvirkščiai
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė dondc Rodyti pranešimą
Tiek „Lidl” (virš 5 Eur/kg), tiek „Rimi” (virš 7 Eur/kg) perku traškučius su jūros druska. Sudėtis: bulvės, saulėgrąžų aliejus, jūros druska. Kituose skoniuose jau privaryta šlamšto, tai neperku. „Maxima” dar turėjo „Taffel” su druska, bet kaina dižiausia (10 Eur/kg). Kol neatsirado traškučiai tiesiog tik su druska, daug metų jau buvau išvis neragavęs šio produkto.
Beje būtų nuobodu valgyti traškučius be jokių prieskonių, nebent dediesi pats po to.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Na, jūs tiesiog paimkite ir prisipažinkite, kad nusišnekėjote ir kalbat ne į temą, o ne bandykite čia mane apkaltinti kažkokiais nebūtais dalykais
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
Komentuoti:
-
Ką tokiu atveju reiškia užrašymas sudėtyje "74% koncentruota pomidorų pasta"?
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Aha, pastebėjau, kad ant Heinz to nerašo, dėl ko man apsirodė keista, kad tu iš kažkur ištraukei tą skaičių. Šiaip 72-74% yra gana tipiškas pomidorų pastos kiekis paprastame kečupe iš supermarketo.
Kaip sakiau yra trys formatai kaip skirtingai rašoma:
1, 100g kečupo sunaudota 150 g pomidorų.
2. pomidorų tyrės procentas (jis aukštesnis nei pastos, turbūt todėl įspūdžiui sustiprinti naudojamas)
3. pomidorų pastos procentas.
Heinz rašo formatu nr 1:
https://www.barbora.lt/produktai/kecupas-heinz-1-kg
72-74% nėra tipiškas pastos kiekis.
Maišai su tyrės kiekiu (nr 2 formatas).
Tipiškas pastos kiekis yra 20-30 proc.
Heinz kiekis gaunasi tik apie 15 proc pastos (jei konvertuojame iš pirmo į trečią formatą pagal tą VVMT formulę)
Komentuoti:
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąO mane užknisa, kai forume, kuris yra pritaikytas tam, kad žmonės turintys skirtingas nuomones galėtų diskutuoti, išlenda kažkoks žmogėnas ir pradeda aiškinti, kad vieni žmonės turi teisę diskutuoti, o kiti neturi. Man nepatinka, jūsų požiūris, kad šis forumas yra sukurtas jums asmeniškai ir jūs turite teisę sakyti kas čia yra prašytas, o kas ne prašytas
Gi neini į Kauno Vienybės aikštės temą ir nepradedi ten rašinėti apie gatvių projektus Šančiuose.
- 1 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: