Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Arunasx
    replied
    Dar priklauso kiek laiko kepi. Yra skirtumas ar krevetes porą minučių ar sugalvosi kepti bulvinius blynus.

    Komentuoti:


  • MartynasT
    replied
    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
    Mes Lietuvoje turime įsitikinimą, kad ant alyvuogių aliejaus nekepti. Tačiau visa Italija kepa ant alyvuogių aliejaus, o jų gyvenimo trukmė tarp ilgiausių pasaulyje.
    Pabandyk ant šalto spaudimo alyvuogių aliejaus išsikept ką nors nepažadinęs dūmų detektoriaus.

    Nžn kas čia tokį įsitikinimą turi. Tiesiog tyras šalto spaudimo alyvuogių aliejus turi labai žemą "smoke point", todėl jis netinkamas kepimui.

    Komentuoti:


  • Kaštonas
    replied
    Mes Lietuvoje turime įsitikinimą, kad ant alyvuogių aliejaus nekepti. Tačiau visa Italija kepa ant alyvuogių aliejaus, o jų gyvenimo trukmė tarp ilgiausių pasaulyje.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą
    Radau vienus Lay's ir su palmėm: https://www.barbora.lt/produktai/bul...o-skonio-215-g

    Click image for larger version Name:	download.png Views:	0 Size:	45,2 kB ID:	1883792

    Matyt sūrio skonio yra didesnė rizika šiems riebalams – „Kukurūzų traškučiai CRIPSY CHIPS (sūrio skonio)”: https://www.barbora.lt/produktai/kuk...o-skonio-140-g
    Šiaip sveikumo prasme ar yra didelis skirtumas tarp palmių ir saulėgražų aliejaus? Kepant aukštoje temperarūroje tiek su vienu tiek su kitu susidaro transriebalai ir kancerogenai. Su palmių aliejum problema labiau ta, kad jis auginamas kertant atogražų miškus.

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Radau vienus Lay's ir su palmėm: https://www.barbora.lt/produktai/bul...o-skonio-215-g

    Click image for larger version  Name:	download.png Views:	0 Size:	45,2 kB ID:	1883792

    Matyt sūrio skonio yra didesnė rizika šiems riebalams – „Kukurūzų traškučiai CRIPSY CHIPS (sūrio skonio)”: https://www.barbora.lt/produktai/kuk...o-skonio-140-g

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Na aš tik pataisiau dėl Palmių aliejaus. Nėra ten jo.

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Tavo info pasenusi. Minimum kokiais 5 metais sakyčiau. Visi Estrella ir Lays traškučiai naudoja saulėgražų aliejų. Kiti manau pagrinde irgi. Anksčiau naudodavo palmių. Taip pat dėdavo ir MSG/E621 į visus tuos flavoured skonius. Žinau, nes pirkdavau ir valgydavau juos dar kokiais 2002 ir net tais laikais skaitydavau sudėtis. Dabar nededa. Tai progresas čia irgi yra, tegul ir šiek tiek vėlesnis, nei senosiose ES šalyse.
    Tiesiog pas mane yra tik balta arba juoda – arba galima valgyt, arba ne. „Estrelos dill” baltąjame sąraše nėra, nes ten kitų nereikalingų ingredientų yra, pvz. cukrus. Tad koks skirtumas kokie riebalai, jei yra kitų nereikalingų ir žalingų dalykų?

    Palyginau visus „Lays” žalios spalvos pakelius, absoliučiai visuose yra aromato ir skonio stipriklis mononatrio gliutamatas a. k. a. E621 ir dar visur pramoninė citrinų rūgštis (kas sukelia vėžį).

    Estrella: https://www.barbora.lt/produktai/vin...-krapais-180-g
    Lay's 1: https://www.barbora.lt/produktai/bul...y-s-oven-125-g
    Lay's 2: https://www.barbora.lt/produktai/zal...y-s-wavy-130-g
    Lay's 3: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-265-g
    Lay's 4: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-215-g
    Lay's 5: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-140-g
    Lay's 6: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-140-g


    Pasitaisau dėl ankstensio pranešimo: traškučiuose su druska tiek „Lidl”, tiek „Rimi” paprasta druska, o ne jūros. Jūrinė gal tik „Taffel” buvo.
    Rimi: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-150g/p/804772

    John skundėsi, kad kečupo nėra sveiko, tai aš siūlau pomidorų padažą, kur nieko blogo nėra (cukrus nėra blogai, jei visuose padažuose yra, tad negalioja analogija su traškučiais, kur to galima išvengti). Vietoj kenksmingos daug kur naudojamos citrinų rūgšties – citrinų sulčių koncentratas, ir daugiausiai pomidorų iš visų „Daumantų” padažų, valgau tik šį: https://www.barbora.lt/produktai/kar...krakmolo-500-g

    Kalbant apie cukrų, „Rimi” ir „Iki” turi prancūziškus džemus be pridėtinio cukraus!
    ST.DALFOUR: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-284g/p/172593

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
    Na taip, daug interaktyviau valgyti picos arba burgerių skonio traškučius

    Dabar jau labai retai valgau, anksčiau paprasti traškučiai su druska buvo mėgiamiausi, tik Lietuvoje jų tiesiog nebūdavo skanių Kažkada po RIMI ženklu pradėjo pusėtinus pardavinėti, o po to atėjo ir LIDL. Šiaip nežinau, kodėl pas mus tokia siaubinga traškučių rinka, kiek vakaruose parduotuvėse atkreipdavau dėmesį, dominuodavao paprasti su druska, su skoniais mažai būdavo, o pas mus atvirkščiai
    Na man labiausiai patinka su suriu ar svogūnais. Visokių picų ir burgerių traškučių nebandžiau. Todėl ir sakau kad gal vėliau pats užsidedi prieskonius.




    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą
    Visuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių. Didžiojoje dalyje aromato ir skonio stipriklis (E621). Yra dar 4-irti traškučiai su druska minimalios sudėties – „ICA” firmos, „Rimi”. Kaina tik pati aukščiausia (gal 12–16 Eur/kg).
    Tavo info pasenusi. Minimum kokiais 5 metais sakyčiau. Visi Estrella ir Lays traškučiai naudoja saulėgražų aliejų. Kiti manau pagrinde irgi. Anksčiau naudodavo palmių. Taip pat dėdavo ir MSG/E621 į visus tuos flavoured skonius. Žinau, nes pirkdavau ir valgydavau juos dar kokiais 2002 ir net tais laikais skaitydavau sudėtis. Dabar nededa. Tai progresas čia irgi yra, tegul ir šiek tiek vėlesnis, nei senosiose ES šalyse.

    Paskutinis taisė John; 2021.05.05, 21:52.

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Man prie alaus geriausia ne traškučiai, bet vytintos nugarinės juostelės tokios ilgos aštrokos. Perku Justinų turgelyje.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Dar šiti traškučiai pusė velnio https://chazzchips.com/chazz-darzovi...fast_search=fs

    Sudedamosios dalys: 62% daržovės įvairiomis dalimis (bulvės, morkos, jauni burokėliai), rapsų aliejus, 1% jūros druska.

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Visuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių. Didžiojoje dalyje aromato ir skonio stipriklis (E621). Yra dar 4-irti traškučiai su druska minimalios sudėties – „ICA” firmos, „Rimi”. Kaina tik pati aukščiausia (gal 12–16 Eur/kg).

    Komentuoti:


  • MikasRidikas
    replied
    Na taip, daug interaktyviau valgyti picos arba burgerių skonio traškučius

    Dabar jau labai retai valgau, anksčiau paprasti traškučiai su druska buvo mėgiamiausi, tik Lietuvoje jų tiesiog nebūdavo skanių Kažkada po RIMI ženklu pradėjo pusėtinus pardavinėti, o po to atėjo ir LIDL. Šiaip nežinau, kodėl pas mus tokia siaubinga traškučių rinka, kiek vakaruose parduotuvėse atkreipdavau dėmesį, dominuodavao paprasti su druska, su skoniais mažai būdavo, o pas mus atvirkščiai

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą

    Tiek „Lidl” (virš 5 Eur/kg), tiek „Rimi” (virš 7 Eur/kg) perku traškučius su jūros druska. Sudėtis: bulvės, saulėgrąžų aliejus, jūros druska. Kituose skoniuose jau privaryta šlamšto, tai neperku. „Maxima” dar turėjo „Taffel” su druska, bet kaina dižiausia (10 Eur/kg). Kol neatsirado traškučiai tiesiog tik su druska, daug metų jau buvau išvis neragavęs šio produkto.
    Jūros druska blogiau nei iškastinė. Kadangi jūros druską džiovina atvirame ore saulės pagalba joje dažnai būna nemalonių priemaišų.

    Beje būtų nuobodu valgyti traškučius be jokių prieskonių, nebent dediesi pats po to.


    Komentuoti:


  • Obi-Wan Kenobi
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
    Na jau ne. Dar apie laisvo elgesio vištas nepadiskutavom

    Komentuoti:


  • Čikupakas
    replied
    Na, jūs tiesiog paimkite ir prisipažinkite, kad nusišnekėjote ir kalbat ne į temą, o ne bandykite čia mane apkaltinti kažkokiais nebūtais dalykais

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
    Labai abejoju, ar Čikupakas valgo tik sveiką maistą, spėju racione yra dar nesveikesnių produktų už tą patį majonezą.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Ką tokiu atveju reiškia užrašymas sudėtyje "74% koncentruota pomidorų pasta"?

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Aha, pastebėjau, kad ant Heinz to nerašo, dėl ko man apsirodė keista, kad tu iš kažkur ištraukei tą skaičių. Šiaip 72-74% yra gana tipiškas pomidorų pastos kiekis paprastame kečupe iš supermarketo.
    Heinz rašo.
    Kaip sakiau yra trys formatai kaip skirtingai rašoma:

    1, 100g kečupo sunaudota 150 g pomidorų.
    2. pomidorų tyrės procentas (jis aukštesnis nei pastos, turbūt todėl įspūdžiui sustiprinti naudojamas)
    3. pomidorų pastos procentas.

    Heinz rašo formatu nr 1:
    https://www.barbora.lt/produktai/kecupas-heinz-1-kg

    72-74% nėra tipiškas pastos kiekis.
    Maišai su tyrės kiekiu (nr 2 formatas).
    Tipiškas pastos kiekis yra 20-30 proc.
    Heinz kiekis gaunasi tik apie 15 proc pastos (jei konvertuojame iš pirmo į trečią formatą pagal tą VVMT formulę)

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    O mane užknisa, kai forume, kuris yra pritaikytas tam, kad žmonės turintys skirtingas nuomones galėtų diskutuoti, išlenda kažkoks žmogėnas ir pradeda aiškinti, kad vieni žmonės turi teisę diskutuoti, o kiti neturi. Man nepatinka, jūsų požiūris, kad šis forumas yra sukurtas jums asmeniškai ir jūs turite teisę sakyti kas čia yra prašytas, o kas ne prašytas
    Taigi sakau, einam diskutuoti į Sveikata, medicina, mityba - Miestai ir architektūra
    Gi neini į Kauno Vienybės aikštės temą ir nepradedi ten rašinėti apie gatvių projektus Šančiuose.

    Komentuoti:

Working...
X