Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie lytis ir lytines orientacijas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Na jie turi santuokos liudijimą ir yra teisiškai traktuojami kaip šeima. Ar tai vadinsi santuoka ar nesantuoka, nėra taip svarbu.
    Teisiškai ir sporto turnyruose moterų rungtyse vyrai dalyvavo.
    Taip, kad teisinis priėmimas ne visada faktus atspindi, tai gali būti ir pvz politinis, o ne faktinis sprendimas.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Kažkaip nesusikalbam.
    Aš sakau, kad tai nėra santuoka (kaip ir pvz moterimi apsimetantis vyras nėra moteris), nepaisant to, kad kažkas tai vadina santuoka.
    O tu vis mėtai pavyzdžius apie kas yra Europoje, ar va čia, lyg aš būčiau neigęs, kad yra žmonių kas tai vadina santuoka.
    Abu teiginiai pas mane gali lygiagrečiai gyvuoti:
    Tai nėra santuoka.
    Dalis žmonių tai vadina santuoka.

Nu maždaug kaip aš sakyčiau, kad vyras nėra moteris, o tu man mėtytum kokį nors pvz Alan Chico ar kokį. Eurovizininką kaip mano teiginio paneigimą. Gi nesakau, kad nėra vyrų, kurie prisistato moterimis.
    Na jie turi santuokos liudijimą ir yra teisiškai traktuojami kaip šeima. Ar tai vadinsi santuoka ar nesantuoka, nėra taip svarbu.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied

Kažkaip nesusikalbam.
    Aš sakau, kad tai nėra santuoka (kaip ir pvz moterimi apsimetantis vyras nėra moteris), nepaisant to, kad kažkas tai vadina santuoka.
    O tu vis mėtai pavyzdžius apie kas yra Europoje, ar va čia, lyg aš būčiau neigęs, kad yra žmonių kas tai vadina santuoka.
    Tai nėra santuoka.
    Iš to kas parašyta straipsnyje yra akivaizdu, jog tai yra tikrų tikriausia santuoka, kuri galioja daugelyje šalių,o po EŽTT teismo sprendimo galios ir Lietuvoje.

edit - pamiršau paminėti, jog straipsnyje taip pat teigiama
    „Bitc Bar“ savininkai – Paulius Banevičius ir Maksimas Popov – taip pat sudarė vienalytę santuoką pagal panašią procedūrą ir patvirtina, kad tokios santuokos yra pripažįstamos Lietuvos valstybinėse įstaigose (bent jau visose, į kurias jiems patiems teko kreiptis).

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Kažkaip nesusikalbam.
    Tai nėra santuoka.

Nu maždaug kaip aš sakyčiau, kad vyras nėra moteris, o tu man mėtytum kokį nors pvz Alan Chico ar kokį. Eurovizininką kaip mano teiginio paneigimą. Gi nesakau, kad nėra vyrų, kurie prisistato moterimis.
    Paskutinis taisė Gator; 2024.10.21, 22:17.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Nerodykit Blinkevičiūtei, pakils spaudimas kai prisimins savo partijos balsavimo istoriją

Komentuoti:

• John
    replied

Tai čia tavo naujoviškas susigalvotas apibrėžimas.
    Pasirodo, Lietuvoje faktiškai galimos tos pačios lyties santuokos:

Vilniuje – išskirtinis atvejis: neįprastu būdu susituokė tos pačios lyties pora, įžiebė viltį LGBT+ bendruomenei - Delfi

Teisinis JAV sudarytų santuokų pripažinimas turėtų būti taikomas ir Lietuvoje pagal Hagos konvenciją, prie kurios prisijungė Lietuvos Respublika. Tai dar kartą patvirtina, kad JAV išduoti dokumentai turi turėti teisinę galią ir Lietuvos teritorijoje.

Komentuoti:

• Sula
    replied

Apsimeitimas moterimi nereiškia tapimo moterimi. Tą bet kada galima įrodyti mokslu.
    Homoseksualumas nėra apsimetimas vyru ar moterimi.

Komentuoti:

• dziugas99
    replied

Apsimeitimas moterimi nereiškia tapimo moterimi. Tą bet kada galima įrodyti mokslu.
    Nesiruošiu veltis į diskusiją apie lytinį identitetą, tiesiog norėjau pasakyti jog Lietuvoje įstatyminė bazė jau dabar leidžia pasikeisti lytį ir teisiškai tapti moterimi (arba vyru).

Komentuoti:

• Palpatine
    replied

Einu patentuot savo išradimą

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą

Lietuvoje vyras legaliai gali tapti moterimi (ir atvirkščiai). Nežinau ar išvis kada nors nepriklausomoje Lietuvoje lyties keitimas buvo uždraustas.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Palpatine Rodyti pranešimą

Santuoka yra tar gyventi kartu norinčių asmenų, nesvarbu kokios lyties

Komentuoti:

• Palpatine
    replied

Tas, kad santuoka yra tarp vyro ir moters.
    Santuoka yra tar gyventi kartu norinčių asmenų, nesvarbu kokios lyties

Komentuoti:

• dziugas99
    replied

O paskui keisis ir taip kad vyras gali būti moterimi.
    Žodžiu faktų neigėjų svajonė.
    Gal dar pakeisime, kad forumas yra laikraštis, arba televizorius yra spinta.
    Lietuvoje vyras legaliai gali tapti moterimi (ir atvirkščiai). Nežinau ar išvis kada nors nepriklausomoje Lietuvoje lyties keitimas buvo uždraustas.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Kas svajonė? Taigi santuoka tarp tos pačios lyties galioja daugumoje Europos.
    Moteris = vyras irgi jau priimtas, ar dar tik ateities svajonė?
    Televizorius = spinta irgi nebloga idėja faktų neigėjams gal?
    Kokių dar prisigalvosite?

Komentuoti:

• John
    replied

Kas svajonė? Taigi santuoka tarp tos pačios lyties galioja daugumoje Europos.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Lietuvoje vis dar taip yra, bet anksčiau ar vėliau keisis, kaip pasikeitė daugelyje šalių.

Komentuoti:

• John
    replied

Lietuvoje vis dar taip yra, bet anksčiau ar vėliau keisis, kaip pasikeitė daugelyje šalių.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Palpatine Rodyti pranešimą

ir kas?

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

kiekvienam įstatymui gali prisigalvoti n+k sekančių žingsnių. tokia logika iš viso seimas būtų paralyžiuje.
    Šiuo atveju buvo pagrįsta kodėl taip bus, dabar tingiu ieškoti straipsnio.

Komentuoti:

• mantasm
    replied

O tai kodėl tave kaso, kas su kuo ženyjasi ar kas ką įsivaikina? Iš kur toks baisus noras lįsti į kitų žmonių asmeninius reikalus?
    Visuomenė dažnai kišasi į kitų žmonių asmeninius reikalus. Ypač kai tame dalyvauja vaikai.

Komentuoti:

Working...
X