Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gator, kodėl tu dedi tik tas naujienas, kurios susijusios su Kaunu?

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Gator, kodėl tu dedi tik tas naujienas, kurios susijusios su Kaunu?
      Kadangi esu kaunietis tai natūraliai į su Kaunu susijusias naujienas portaluose atkreipiu daugiau dėmesio nei į kitas. Esu dėjęs ir kitų miestų kažkiek manau. Klaipėdos naujienas visas įdeda Eimantas. O Vilniaus naujienų čia nededu, nes esu šalininkas tų, kurie teigia, kad reikia mažinti kitų miestų atsilikimą nuo sostinės, o ne jį dar labiau didinti.

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Gator, kodėl tu dedi tik tas naujienas, kurios susijusios su Kaunu?
        Kaunas - Lietuvos širdis.
        Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą
          O Vilniaus naujienų čia nededu, nes esu šalininkas tų, kurie teigia, kad reikia mažinti kitų miestų atsilikimą nuo sostinės, o ne jį dar labiau didinti.

          Manau, investuotojams niekas nekelia ultimatumų - arba investuoji Vilniuje, arba nešdinkis iš Lietuvos Investuotojai moka skaičiuoti darbo jėgos kaštus. Verslininkai kiekvieną centą suskaičiuos. Jeigu sutinka permokėti dideles sumas, imant bent kelių metų laikotarpį, vadinasi jiems apsimoka.

          Comment


            Suomijos „Peikko“ Kaune investuoja 17 mln. Lt
            http://vz.lt/article/2014/5/13/suomi...uoja-17-mln-lt

            Nemažai tų gelžbetonininkų išlaiko Lietuva - Peiko, Kauno betonas, Betonika, Aksa vien Kaune. Markučiai Vilniuje, Perdanga Klaipėdoje. Turbūt ir daugiau yra.

            Comment


              Geriau būti pirma korporacija Šiauliuose nei paskutine Prahoje

              Jeffas Nelsonas, ne vieną garsią kompaniją į Lietuvą atvedusios JAV bendrovės „Strategic Staffing Solutions“ viceprezidentas, pasakoja, kad ne tik Vilnius ar Kaunas, bet ir šalies regionai turi unikalią galimybę pritraukti paslaugų centrų investicijų ir taip užsitikrinti naujų darbo vietų.

              Investuotojus ypač maloniai stebina lietuvių darbštumas, kuris mūsų žmones išskiria iš kitų šalių. Detroite (JAV) įsikūrusi personalo paieškos bendrovė pagrindinį Europos biurą Vilniuje įkūrė 1999 m., o jos klientės, kaip „Western Union“, CSC, „Barclays“, „Intermedix“ bei kitos, Lietuvoje per pastaruosius ketverius metus sukūrė jau 2.300 darbo vietų. Lietuvoje šiuo metu yra daugiau nei 30 paslaugų centrų, kuriuose dirba per 7.500 žmonių, tačiau, pasak p. Nelsono, tai tik pradžia. Dabar Lietuvą atranda daug Vakarų ir tų pačių skandinavų kompanijų, kurios mieliau įkurtų pirmą savo paslaugų centrą Panevėžyje ar Šiauliuose, nei būtų paskutinės koją įkėlusios kur nors Krokuvoje ar Bratislavoje. O 3 mln. gyventojų turinčios šalies potencialas ne toks ir mažas, kai greta Vilniaus ir Kauno rikiuojame šalies regionų centrus ir iš užsienio grįžtančius gabius specialistus.

              – Britų „Barclays“ bankas pranešė grįžtantis prie tradicinės bankininkystės modelio ir atleidžiantis tūkstančius investicinės bankininkystės darbuotojų. Kaip tai paveiks šio banko grupės technologijų centro operacijas Vilniuje, kuriam padėjote įsikurti prieš keletą metų?

              Iš tiesų „Barclays“ gegužės 8 d. pranešė apie ilgalaikius planus, bus atsisakyta daug darbo vietų JAV ir kitose šalyse. Šiuo metu vyrauja pasaulinė tendencija peržiūrėti kompanijų veiklos mastą ir suvaldyti kaštus. Tad kalbant apie ilgalaikę strategiją Lietuva išlieka svarbi partnerė šiam britų bankui. Nemanau, kad tos panaikintos darbo vietos bus tiesiog perkeliamos į Lietuvą, tačiau matysite, kad „Barclays“ technologijų centro Vilniuje vaidmuo banko grupėje toliau augs.

              – Kokių naujų investicinių projektų galime tikėtis šiemet?

              Manau, šiemet išlieka geros perspektyvos steigtis paslaugų centrams Lietuvoje. Ką tik apie Kaune atidaromą pirmąjį Europoje IT ir klientų aptarnavimo centrą paskelbė JAV sveikatos apsaugos technologijų įmonė „Intermedix Corporation“. Ji tikrai nėra vienintelė. Mums žinoma viena kompanija, kuri rimtai svarsto galimybę į Lietuvą perkelti dalį savo operacijų.

              Pažymėtina, kad „Intermedix“ plėtrai pasirinko Kauną. Taigi reikalingų specialistų jie randa Kaune, ne tik sostinėje. Ir žinote, laukiu, kada paslaugų centrai pradės kurtis Šiauliuose ar kituose regionų centruose. Matau, kad ilgalaikėje perspektyvoje Lietuvoje rasis paslaugų centrų tinklas, kuriam paslaugas teiks skirtingų kompetencijų personalas: finansininkai, IT, personalo administravimo, teisinių paslaugų ar kitų verslo funkcijų specialistai.

              – Ką turite omenyje?

              Jūsų paslaugų centrų sektorius dar yra ankstyvos plėtros stadijos. Investuotojai tik dabar pradeda atrasti Lietuvą. Net skandinavai, jūsų kaimynai Šiaurėje, tik dabar pastebi pranašumų, kuriuos gali pasiūlyti Lietuva. Pirmiausia – gabių žmonių, konkurencingų darbo rinkos sąnaudų. Kai didelės korporacijos dairosi vietos, kur įkurti paslaugų centrą, dažnai jos renkasi Lotynų Ameriką ar Pietryčių Aziją. Vertindamos šalis kompanijos kartais analizuoja darbuotojų našumo rodiklius: dažnai amerikiečio darbo našumas prilyginamas 100%, kai paslaugų centre Lotynų Amerikoje pasiekiamas 80–90% našumo lygis. Keletu atveju, kur buvo vertinama ir Lietuva, kaip potenciali vieta investuoti, atkreipėme dėmesį, kad darbo našumas čia yra didesnis du, pustrečio, o kartais daugiau kartų nei mano minėtose rinkose. Patikėkite, tai labai svarbus veiksnys, dar ne visuomet kompanijų įvertinamas. Taigi, turėdami geresnius darbo našumo rodiklius ir konkurencingus atlyginimus, esate akivaizdžiai pranašesni.

              – Ar šių pranašumų, kaip sakote, pakanka investuotojams pritraukti?

              „Barclays“ ir „Western Union“ čia atėjo nusiteikę per dvejus metus sukurti po 300 darbo vietų. Šios kompanijos Lietuvoje dabar neturėtų po daugiau kaip 1.000 darbuotojų, jeigu jūs neturėtumėte šių pranašumų. Šiuo atveju nekalbu apie pigią darbo jėgą, kuri yra dalis vertinimo. Tokie dalykai kaip darbo našumas sprendimus jūsų naudai dėl investicijų lemia kur kas labiau. Tai pastebi ne vienas mūsų klientų. Taigi mes pasakojame apie šias sėkmės istorijas potencialiems investuotojams, taip galime numanyti, kuri kita bendrovė investuos Lietuvoje.

              – Bet juk specialistų pasiūla Lietuvoje yra ribota. Visi suprantame, kad Lietuva viso labo teturi 3 mln. gyventojų.

              Mes dažnai savo klientų, besirenkančių vietą investuoti, prašome įvertinti ne tik Lietuvos, bet ir gerokai didesnės Lenkijos miestų darbo rinkos pasiūlą. Kartu pabrėžiame, kad jie kartu įvertintų ir produktyvumo rodiklius. Turime kompanijų, kurios pasirinko Krokuvą ar kitą Lenkijos miestą savo centrui. Be abejo, Lenkijos darbo rinka didesnė, bet nebūtinai ten geriau. Galų gale pabrėžiu, kad Lietuvoje verslo paslaugų centrų plėtra yra ankstyvosios fazės. Vargu ar kuri bendrovė nori būti paskutinė, įkūrusi savo paslaugų centrą kur nors Bratislavoje, Budapešte, Prahoje ar Krokuvoje, kur tų centrų yra pakankamai. Bendrovės visada nori įžengti pirmosios, todėl priklausomai nuo investuotojui reikalingų specialistų, kompetencijų pasiūlos joms gali būti patrauklu investuoti ir Lietuvos regionuose. Įmonės gali susidomėti ne tik Kaunu ar Vilniumi, bet taip pat Šiauliais, Klaipėda ar Panevėžiu. O augant naujų darbo vietų pasiūlai, į Lietuvą grįš vis daugiau gabių žmonių, kurie gimtinėje galės siekti karjeros tarptautinėse bendrovėse.



              Verslo žinios

              Comment


                Padalinį Lietuvoje steigs populiarių socialinių žaidimų kūrėjai iš Rusijos
                Nemokamų žaidimų išmaniesiems įrenginiams ir socialiniams tinklams kūrėjai „Game Insight“ atidaro būstinę Vilniuje. Daugiau nei 250 mln. vartotojų visame pasaulyje turinti įmonė iš Vilniaus rūpinsis tarptautinėmis operacijomis, rinkodara, žaidimų kūrimu ir verslo vystymu visuose pasaulio regionuose.
                http://www.delfi.lt/mokslas/technolo...#ixzz336clfool

                Comment


                  Suomių elektromechanikos milžinas steigia gamybos padalinį Lietuvoje
                  Pasaulinė elektromechaninių sistemų automobiliams gamybos lyderė „PKC Group“ atidaro padalinį Panevėžio rajone.

                  Gamykla, kurioje planuojama sukurti 320 naujų darbo vietų, gamins elektromechaninę įrangą žinomiausių prekės ženklų sunkiajam transportui, informuoja „Investuok Lietuvoje“. Tačiau bendrovės investicijų suma Lietuvoje nėra atskleidžiama.


                  Plačiau: http://vz.lt/article/2014/6/3/suomiu...#ixzz33ZkigJ2J

                  Comment


                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                    [B]320 naujų darbo vietų
                    Super.
                    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                    Comment


                      Dar viena gera naujiena. IL gerai dirba.

                      Strateginio žaidimo „Gremlins, Inc.“ kūrėjai iš Rusijos ir Ukrainos keliasi į Lietuvą

                      Strateginio steampunk stiliaus žaidimo „Gremlins, Inc.“ kūrėjai skelbia apie savo studijos atidarymą Vilniuje. Ukrainoje, Rusijoje ir Švedijoje plėtotas žaidimas dar šiais metais gims Lietuvoje.

                      Sergejus Klimovas, buvęs Rusijos žaidimų kūrėjų asociacijos vadovas ir vienas iš žaidimų sektoriaus veteranų, prisidėjusių prie kelių šimtų žaidimų sukūrimo, savo kompaniją „Charlie Oscar“ įkūrė mažiau nei prieš metus. Vos prieš kelias savaites įmonė oficialiai registruota Lietuvoje, o netrukus p. Klimovas ir jo komanda persikels į biurą Vilniuje, pranešė „Investuok Lietuvoje“.
                      Plačiau: http://vz.lt/article/2014/6/12/strat...#ixzz34QQ5p9Y6
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Čia jau net dirbti nereikia - pakanka neatbaidyti bėgančių iš Rusijos ar Ukrainos .

                        Comment


                          Kaune stato inžinerinių paslaugų centrą

                          Siekdama tapti konkurencingesnė pasaulinėje rinkoje, Kaune elektronikos įrangos gamyklą valdanti UAB „Kitron“ už 25 mln. Lt stato naują inžinerinių paslaugų centrą, kuriame kurs naujus produktus.

                          „Būsime ne tik gamintojai, bet ir produktų kūrėjai, plėtotojai“, – planuoja Mindaugas Šeštokas, įmonės generalinis direktorius.

                          Du dešimtmečius Kaune veikiančioje Norvegijos kapitalo įmonėje gaminama elektronikos įranga eksportui – telekomunikacijų, medicinos, aviacijos ir karinei pramonei. „Kitron“ pati nekūrė gaminių, o pateiktus prototipus pritaikydavo gamybai.

                          „Galėdami užtikrinti visą gamybos grandinę, tapsime konkurencingesni globalioje rinkoje. Įvykdžius investicijas, planuojame kitąmet pajamas padidinti apie 40%“, – žada p. Šeštokas.

                          Visas procesas

                          Naujajame paslaugų centre inžinieriai vykdys prototipų kūrimo, gaminių dizaino priežiūros, komponentų inžinerijos, gaminių serijinės testavimo įrangos kūrimo ir jų plėtros, projektų valdymo paslaugas. 5.000 kv. m centro statybas Kaune planuojama baigti lapkritį.

                          Anot „Kitron“ vadovo, stambieji elektronikos įrangos užsakovai mažina sąnaudas ir siekia produkciją užsakyti pas tą gamintoją, kuris pats atlieka daugiau funkcijų – nuo gaminio kūrimo iki pagaminto produkto priežiūros. „Klientams labiau apsimoka dirbti su mažesniu tiekėjų skaičiumi, su tomis įmonėmis, kurios pačios plėtoja produktus, gamina juos, atlieka jų priežiūrą. Todėl, atsižvelgdami į rinkos poreikį, mes ir investuojame“, – pažymi bendrovės vadovas.

                          „Kitron“ inžinerinių paslaugų centre bus sukurta apie 60 naujų darbo vietų, darbo čia gaus inžinieriai, nekvalifikuoti darbuotojai. Įmonė jau dabar dairosi aukštesnės kvalifikacijos specialistų, kurie dirbs naujoje gamykloje. Naujus darbuotojus numatoma siųsti į kvalifikacinius mokymus Norvegijoje, JAV.

                          Pajėgumo riba

                          „Kitron ASA“ įmonių grupei priklauso elektronikos įrangos gamyklos Norvegijoje, Švedijoje, Lietuvoje, Kinijoje, JAV ir Vokietijoje. Viso produkcijos proceso paslaugos yra atliekamos Švedijos ir Norvegijos fabrikuose, o pastačius naują inžinerijos centrą bus teikiamos ir Kaune.

                          Šiuo metu UAB „Kitron“ Kaune valdo 5.000 kv. m ploto gamybos patalpas, o Kauno rajone, Užliedžiuose – 3.000 kv. m gamyklą. Naujas inžinerinis centras statomas šalia jau veikiančios gamyklos Kaune. Pastačius naują centrą bus išspręsta ir gamybos pajėgumo išnaudojimo problema.

                          „Dabar mes jau dirbame netoli pajėgumo ribos“, – teigia p. Šeštokas.



                          Verslo žinios

                          Comment


                            "Investuok Lietuvoje" pusmecio rezultatai dvigubai geresni nei pernai:

                            http://www.15min.lt/naujiena/verslas...nai-663-439010

                            Comment


                              Panevėžio statybos trestas statys naują fabriką
                              „Panevėžio statybos trestas“ pasirašė sutartį su UAB „Devold“ dėl naujo tekstilės gaminių fabriko statybos Panevėžyje.
                              Projekto vertė apie 39 mln. Lt., o jį numatoma įgyvendinti per 12 mėn., per biržą pranešė bendrovė.
                              Fabrikas bus statomas ir įsikurs Panevėžio LEZ teritorijoje, Janonio gatvėje, o jo bendras plotas bus apie 16.000 kv. m.


                              vz.lt

                              Comment


                                Na cia dar ne oficialus pranesimas, bet reikia tiketis jis pasitvirtins. Investicijos butu nemazos:

                                Šveicarų kapitalo baldų, čiužinių ir antklodžių gamintoja UAB „Dominari“ ketina smarkiai plėstis Panevėžyje – apie galimas investicijas žadama pranešti rudenį.
                                http://vz.lt/?PublicationId=1DC2BBCF...70&ref=toplist

                                http://www.lrt.lt/naujienos/ekonomik...tra_lietuvoje_
                                Paskutinis taisė OptimusPrime; 2014.07.30, 17:15.

                                Comment


                                  Gal galima būtų dėti ne plikas nuorodas?

                                  Comment


                                    Kaune kurs detalių formas pasaulio automobilių gigantams
                                    Iki rugsėjo Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) numatoma baigti automobilių ir ūkio mašinų detalių kūrimo bei projektavimo centro statybas, kurio laboratorijose šįmet numatoma pradėti kurti ir testuoti pirmuosius prototipus.


                                    Plačiau: http://vz.lt/article/2014/8/5/labora...#ixzz39WQFw4tM

                                    Comment


                                      Flickr

                                      Comment


                                        Pabrangus LED rinkai Kinijoje, niša atsivėrė Lietuvos įmonei

                                        Šiauliuose veikianti šviestuvų ir elektrotechnikos gamintoja „Artilux NMF“ investavo į naują liniją ir pradėjo gaminti LED modulius. Bendra lietuvių ir švedų įmonė iki 2016 m. pabaigos yra numačiusi investuoti 12,5 mln. Lt į gamybos plėtrą. Iki šiol įmonė jau investavo 4 mln. Lt.

                                        Plačiau: http://vz.lt/article/2014/9/11/pabra...#ixzz3D0xC0fRY

                                        Comment


                                          Persikėlė į Lietuvą ir planuoja 1 mln. Eur investicijas

                                          Rusijos investuotojų valdoma bendrovė „4talk Global Inc.“, kuri prieš vos daugiau nei porą mėnesių į Vilnių perkėlė pagrindinį savo biurą, deklaruoja ambicingus planus. Artimiausioje įmonės darbotvarkėje – personalo paieška, investicijos ir susitikimai su tokiomis milžinėmis kaip „Rostelecom“ ir „Vodafone“.

                                          „Šiuo metu – į biurą Vilniuje investuota labai nedaug – apie 100.000 EUR. Tiek reikėjo biuro nuomai, vietos patarėjams (įmonė bendradarbiauja su „Deloitte“ – VŽ) ir teisininkams, kurie mums padėjo įsikurti ir susipažinti su Lietuvos teisine, biurokratine ir verslo aplinka. Apskritai per kelerius metus čia planuojame investuoti iki 1 mln. EUR. Didžiausia dalis lėšų bus skirta darbo vietoms sukurti, atlyginimams, teisinėms paslaugoms ir rinkodarai“, – pasakoja Sergejus Kravcovas, „4Talk“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

                                          „4talk Global Inc.“ turi atstovybes Rusijoje, Ukrainoje ir Honkonge. Ateityje planuoja tokią įkurti ir Nyderlanduose. Nuo birželio pagrindinė kompanijos būstinė yra Vilniuje. Lietuvoje kompanija registruota kaip UAB „4Talk“. Jos vadovu paskirtas Darius Žakaitis.

                                          „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, „4Talk“ – jau septintoji IT sektoriaus įmonė, paskelbusi apie savo persikėlimą į Lietuvą per pastarąjį pusmetį. Lietuvoje jau įsikūrė žaidimų kūrėjai „Game Insight“, „Charlie Oscar“ ir „Flazm“, IT „startuoliai“ „Planner5D“, „Kula-tech“ ir „Dev2Dev“.
                                          Italijos aukštųjų technologijų kompanija pradeda veiklą Lietuvoje

                                          Italijos informacinių technologijų konsultavimo ir sistemų integravimo įmonė „Valuetech“ steigia padalinį Lietuvoje.

                                          Planuojama, kad per artimiausius metus 10 aukštos kvalifikacijos IT specialistų tobulins Italijoje sukurtus produktus stambiausiems įmonės užsakovams. Ateityje padalinio funkcijas ir darbuotojų skaičių planuojama plėsti, pranešė „Investuok Lietuvoje“. Investicijų suma nėra atskleidžiama.

                                          „Valuetech“ yra 1999 m. įkurtos „TRIM“ įmonių grupės, šiuo metu teikiančios programinės įrangos ir IT paslaugas tokiems klientams kaip „Fiat“, „Iveco“, „IBM“, „CapGemini“, „KPMG“ ar „Ferrero“, dalis. Būtent stambiausiems „TRIM“ grupės klientams, pavyzdžiui, nacionaliniams bankams, ir bus skirtos Lietuvos padalinyje tobulinamos sistemos.

                                          Pasak Giampiero Constantini, „Valutetech“ partnerio ir vadovo Baltijos šalims, 2014-2015 m. Lietuvoje planuojamas tik Italijoje sukurtų sprendimų tobulinimas, tačiau ateityje, pilnai suformavus komandą, padalinys turėtų atlikti savarankiškas verslo funkcijas taip užtikrindamas įmonės plėtrą Centrinės ir Rytų Europos rinkoje.

                                          „Idėją plėstis į Lietuvą svarstėme net keletą metų. Mūsų įmonė Italijoje priima lietuvių studentus „Erasmus“ praktikai, todėl turėjome progą susipažinti su jais ir įsitikinti, kad lietuvių paruošimo lygis labai aukštas. Jie labai greitai mokosi ir beveik visi nepriekaištingai kalba angliškai. Būtent ši patirtis paskatino mus pagalvoti apie žingsnius į Lietuvą, o lietuvių kompetencijas pritaikyti įtvirtinant pozicijas ir kitose Europos šalyse“, – pasakoja p. Costantini.

                                          Visgi, pasak jo, galutinis sprendimas įvyko 2013 m., po apsilankymo „Silicon Valley comes to the Baltics“ ir „ICT 2013“ renginiuose.

                                          „Įsitikinome, kad Lietuva gali pasiūlyti ne tik gerus darbuotojus, bet labai išplėtotą IT infrastruktūrą bei aiškią mokestinę sistemą“, - sako p. Costantini.
                                          Negaliu atsižavėti 'Investuok Lietuvoje', užčiuopė aukso gyslą. Jeigu ir toliau taip sparčiai visokios IT kompanijos kelsis į Lietuvą, Lietuvos IT rinka taps likvidi - t.y. galima bus rasti kone bet kokio lygio ir bet kokio profilio IT specialistų, tereikės jiems pasiūlyti geresnį atlyginimą. Nemažai IT kompanijų, kurios pas mus kraustosi iš rytų, kartu atsiveža ir programuotojus. Programuotojų koncentracija ir imigracija didėja, tikėkimės Lietuva jau ne už kalnų taps IT centru rytų ir centrinėje Europoje, o tai bene geriausia ekonominė kryptis, kurią Lietuva gali pasirinkti. Labai norėtus iš Socialdemokratų sulaukti panašių 'perestroikų', kokią konservatoriai padarė su 'Investuok Lietuvoje' ir 'Versli Lietuva', tik deja dėje...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X