Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vilnius ketvirtus metus – labiausiai besivystantis paslaugų centrų miestas regione http://www.vilnius.lt/index.php?4020681087

    aršuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Vilnius ketvirtus metus iš eilės buvo apdovanotas kaip labiausiai besivystantis (Most Dynamically Developing City) paslaugų centrų miestas regione. Metų viešojo sektoriaus iniciatyvos apdovanojimas atiteko „Work In Lithuania“ talentų pritraukimo programai.
    Už savo veiklą apdovanojimus gavo ir Lietuvoje įsikūrusios tarptautinės įmonės. „Cognizant Technology Solutions” laimėjo verslo procesų perkėlimo (BPO Firm of the Year) kategorijoje, „Danske Bank (GSL)“ antrą kartą iš eilės išrinktas metų paslaugų centru (Shared Services Firm of the Year) Baltijos šalyse, o „Western Union Processing Lithuania“ gavo apdovanojimą už robotizuotų sprendimų taikymą (Top RPA Implementation of the Year). Geriausio vadovo apdovanojimą gavo Šarūnas Šuipis, „Western Union“ Lietuvos padalinio generalinis direktorius.
    Šiemet Lietuvos miestai ir šalyje veikiančios įmonės buvo nominuoti 15 kategorijų. Miestų kategorijose buvo nominuoti Vilnius ir Kaunas, įvairiose paslaugų centrų kategorijose varžėsi „Telia“, „Danske Bank (GSL)“, „Western Union“, „Nasdaq“, „Adform“, „Bentley Systems“, „Wix.com“, „NFQ Technologies“ ir „Skandia“, tuo tarpu geriausiais vadovais pretendavo tapti Rosita Vasilkevičiūtė („Danske Bank (GSL)“), Šarūnas Šuipis („Western Union“) ir Arminta Saladžienė („Nasdaq“).
    Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimai rengiami jau šeštus metus iš eilės. Nepriklausomas verslo profesionalų žiuri vertina regiono miestus, paslaugų centrus ir jų vadovus už paslaugų centrų sektoriaus plėtrą. Šiais metais apdovanojimams buvo nominuota daugiau negu 50 bendrovių iš Lenkijos, Vengrijos, Čekijos, Rumunijos, Latvijos bei Lietuvos. Sausio 31 – vasario 1 d. Varšuvos „Intercontinental“ viešbutyje vykęs renginys subūrė virš 300 svečių, kurie prieš apdovanojimo ceremoniją klausė pranešimų ir dalyvavo diskusijose.
    Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, 2017 m. šalyje veiklą vykdė virš 60 tarptautinių paslaugų centrų, kuriuose dirbo apie 15 tūkst. specialistų. Tikėtina, kad šis skaičius augs toliau. 2018 m. į šalį įžengs didžiausia pasaulyje viešbučių rezervavimo platforma „Booking.com“, kurios paslaugų centre per ateinančius kelis metus planuojama įdarbinti net 900 žmonių.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Į Kauną žengia naujas Danijos įmonių grupės paslaugų centras

      Danijos kabelių gamybos įmonė „NKT Cables Group“ pasirinko Kauną pirmąjam grupės paslaugų centrui. Bendrovė planuoja per artimiausius trejus metus naujajame centre įdarbinti 30 finansų specialistų.
      „Po nuodugnios analizės ir konsultacijų su „Investuok Lietuvoje“ analitikais veiklai pasirinkome Kauną. Mes įsitikinome, kad Kaunas yra jaunatviškas, modernus ir atviras miestas, o vietos specialistai yra aukštos kvalifikacijos, - teigia Poulas Erikas Stockflethas, „NKT Cables Group“ finansų viceprezidentas. - Kaune radome puikią infastruktūrą ir greitai išsirinkome išskirtinę vietą savo naująjam centrui. Įsikursime ant Neries upės kranto esančiame verslo centre „Kauno Dokas“.
      1891 metais įkurta NKT yra viena kabelių, jų priedų ir sudėtingų sprendimų gamybos lyderių pasaulyje. Grupė tiekia produkciją elektros infrastruktūros, energijos, statybų ir geležinkelių įmonėms, joje dirba daugiau nei 3.400 darbuotojų, o jos apyvarta 2016 m.s siekė 1 mlrd. Eur. NKT yra „Nasdaq Copenhagen“ vertybinių popierių biržos sąraše.
      https://www.vz.lt/paslaugos/2018/02/...slaugu-centras
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Parašė dr-rox Rodyti pranešimą

        Nėra, daugiausia tai inovacijos tų paslaugų marketinge bei biznio modelyje, iš vidaus veikomo ir naudojamų technologijų jos daugmaž tokios pačios kaip ir visi bankingo dalykai be to gana griežtai reguliuojamos. Ir dažnai naudoja pasenusias technologijas dėl tų pačių reguliacinių bei suderinamumo priežasčių. Tad pvz Revolut turi tik savo ale naujovišką biznio modelį, bet ne pačią technologiją, kaip jis veikia iš vidaus.
        Blockchain projektai paprastai neturi jokių ribojimų ir gali naudoti bet ką ką jie nori, tai ten privalumas.
        What are you talking about ? kokios "pasenusios technologijos" ? Revolut per puse metu, turbut, pristate virš dešimt nauju produktu/paslaugu. Kas kas bet si imone nei technologijomis nei darbo kultura neprimena tradiciniu banku Trust me, dirbau ivairiu tipu fin(tech) imonese...
        Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

        Comment


          Parašė keen Rodyti pranešimą

          What are you talking about ? kokios "pasenusios technologijos" ? Revolut per puse metu, turbut, pristate virš dešimt nauju produktu/paslaugu. Kas kas bet si imone nei technologijomis nei darbo kultura neprimena tradiciniu banku Trust me, dirbau ivairiu tipu fin(tech) imonese...
          Pvz kokios buvo techniškai inovatyvios paslaugos ar produktai?

          Galimybė stumdyt Bitcoin inovacija nebent marketinge arba verslo modelyje. Technologiškai gali būti tieisog pajungtas kokios nors keityklos API.

          Comment


            Nesu kompetentingas spręsti apie tech dalį, bet fin dalyje tai kažkokių ypatingų inovacijų kol kas nėra. Taip, jie dirba šiek tiek lanksčiau, šiek tiek greičiau ir šiek tiek geriau nei tradiciniai bankiniai begemotai, bet tai ir viskas.
            Nepalyginsi su korporaciniai galiūnais finansų inžinerijos srityje, kaip pvz CDO - Collaterized Debt Obligations arba CDS - Credit Default Swaps.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Lenktynes dėl investicijų laimėjo Akmenė – VMG statys gamyklą

              Viena didžiausių Baltijos šalyse medienos bei baldų gamybos grupių – Vakarų medienos grupė (VMG) šiaurės Lietuvoje, Akmenės rajone ketina investuoti 180 mln. eurų – iki 2020 metų ji žada pastatyti naują medžio drožlių gamyklą, o vėliau – ir baldų gamybos įmonę.


              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...kla-662-922430
              Studentas

              Comment


                „NKT Cables Group“
                kelios pastraipos:


                „Pradinė idėja buvo kurti paslaugų centrą Lenkijoje arba Čekijoje, nes ten veikia mūsų gamyklos, - pasakoja Paulas Erikas Stockflethas, „NKT Cables group“ finansų viceprezidentas. – Tai, kad atkreipėme dėmesį ir į Lietuvą, lėmė ir visa virtinė sutapimų, įskaitant tai, kad mums laiku paskambino iš agentūros „Investuok Lietuvoje“.

                „Pirmasis variantas Lietuvoje buvo Vilnius, bet paskui apsilankėme Kaune ir galop nutarėme, kad čia mes kaip paslaugų centras būtume geresnėje konkurencinėje aplinkoje,“ – sako viceprezidentas.

                „Tolesnis paslaugų centro augimas priklauso nuo daugelio įvairių aplinkybių, - sako p. Stockflethas. – Šiuo metu mes perkėlinėjame į Kauną grupės finansines paslaugas. Bet negaliu atmesti galimybių, kad ateityje tų paslaugų perkelsime ir daugiau. Pavyzdys galėtų būti IT paslaugos. Mūsų galimus planus galiu pailiustruoti tuo, kokias patalpas mes išsinuomojome „Kauno doke“. Mes čia turėsime 800 kv. m patalpų, kuriose, reikalui esant, galės dirbti iki 80 žmonių. Be to, esame susitarę dėl galimybės išsinuomoti papildomai patalpų – tai galėtų būti iki 600 kv. m plotas.“

                Plačiau: https://www.vz.lt/paslaugos/2018/02/...#ixzz56QddvITV

                Comment


                  Kalbant apie Akmenę turima omenyje Naujoji Akmenė? Nelabai orientuojuosi tame regione.

                  Comment


                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Kalbant apie Akmenę turima omenyje Naujoji Akmenė? Nelabai orientuojuosi tame regione.
                    Na prie straipsnio uzdeta Naujosios Akmenes nuotrauka.
                    Studentas

                    Comment


                      Apie kripto pramonę Lietuvoje
                      https://www.vz.lt/rinkos/2018/02/07/...me-lamborghini

                      Šiuo metu kriptovaliutų išgavimą jau siūlo bent dvi šalies įmonės – su prekės ženklu „Kriptovaliutos.org“ veikianti UAB „Ramigna“ ir įmonė „Mining Union“.
                      „15min“ šią savaitę rašė, kad kriptovaliutų kasyklą Vilniuje statosi ir kompiuterinės įrangos saugojimo paslaugų operatorius „Miner hotel“. „Kriptovaliutos.org“ šalyje iš viso vienija 4-ias kriptovaliutų kasimo vietas, iš kurių didžiausia – Vilniuje, joje specialiai kasimui pritaikyti kompiuteriai turi daugiau nei 1.000 vaizdo plokščių (pagrindinių išgavimui naudojamų elementų). Į ją investuota daugiau 1 mln. Eur. Nurodoma, kad 75% šio kasimo centrų tinklo pajėgumų yra nuomojama, o apie 15% naudojama pačios įmonės kasimo reikmėms. „Mining Union“ serverinėse, kaip skelbiama, yra apie 300 vaizdo plokščių.

                      Nepanikuojame. Darome priešingai – ką tik investavome į „Lamborghini“ automobilį, kurį išnaudosime ir reklaminėms, reprezentacinėms verslo reikmėms“, – sako p. Aršauskas

                      Comment


                        Parašė sv-x-as Rodyti pranešimą
                        Lenktynes dėl investicijų laimėjo Akmenė – VMG statys gamyklą



                        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...kla-662-922430
                        Pagaliau ir Akmenėje butai brangzzz...

                        Comment


                          Jei daro tokias investicijas tokiam užkampyje, gal yra numatę iš kur gauti darbo jėgą. Ukrainiečius kvies?

                          Comment


                            Parašė andyour Rodyti pranešimą
                            Jei daro tokias investicijas tokiam užkampyje, gal yra numatę iš kur gauti darbo jėgą. Ukrainiečius kvies?
                            Pažiūrėjau vidutines algas VMG, tai jos labiau vokiškos, nei ukrainietiškos. Čia gal labiau suveikė kitas dalykas:
                            Rašte Visagino savivaldybei (jo kopiją turi BNS) rašoma, kad grupė ieško 40–60 ha teritorijos, kur ji norėtų pastatyti 600 tūkst. kubų metinių pajėgumų medžio drožlių gamyklą ir 200 tūkst. tonų per metus dervų gamybos įmonę.

                            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...kla-662-922430

                            Comment


                              Nelabai supratau, čia ta gamykla, kuri senokai buvo planuota Mažeikiuose, o preš porą metų paskelbta, kad Klaipėdos rajone bus:
                              https://www.vz.lt/pramone/2017/11/10...eurinvesticija
                              Tai jos nebus jau ten, o bus Akmenėje, ar čia bus 2 atskiros plokščių gamyklos?

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                Nelabai supratau, čia ta gamykla, kuri senokai buvo planuota Mažeikiuose, o preš porą metų paskelbta, kad Klaipėdos rajone bus:
                                https://www.vz.lt/pramone/2017/11/10...eurinvesticija
                                Tai jos nebus jau ten, o bus Akmenėje, ar čia bus 2 atskiros plokščių gamyklos?
                                turbūt atskiros:
                                Per artimiausius dvejus metus Vakarų medienos grupė planuoja investuoti 210 mln. Eur į industrinį parką šalia Klaipėdos, Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Dirvupių kaime esančioje aerodromo teritorijoje.
                                https://www.mediena.lt/file/reposito...rama.12.14.pdf

                                Comment


                                  Nežinau kiek čia realu, kai pamenu prieš kelis metus Klp politikai šnekėjo apie tai, kad Klaipėdos universitete galėtų mokytis 4-5 tūkst. užsieniečių, kurių dalis Klp ir pasilikų.
                                  Proveržio tikslai ambicingi – iki 2030 metų norima sukurti apie 25 tūkstančius naujų darbo vietų, privilioti steigtis 2 000 įmonių, pritraukti 1,5 mlrd. naujų investicijų ir 200 proc. išauginti eksportą. Klaipėdos apskrities BVP turėtų ūgtelti nuo 4,2 (2016 m.) iki 9 (2030 m.). Itin opi problema – gyventojų skaičius, kurių šiuo metu Klaipėdoje apie 150 tūkstančių. Tikslas iki 2030 metų jų skaičių padidinti iki 190 tūkstančių.

                                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...metu-56-922408

                                  Comment


                                    Parašė Galys Rodyti pranešimą
                                    Pažiūrėjau vidutines algas VMG, tai jos labiau vokiškos, nei ukrainietiškos. Čia gal labiau suveikė kitas dalykas:
                                    Turiu omeny, kur jie gaus tiek darbo jėgos. Gamyklai reikės ir inžinierių, kuriems nėra problema darbą susirasti ir didmiestyje. Visi inžinieriai bus didmiesčiuose, nes ten universitetai ir ten kvalifikuotos darbo vietos. Nuo Šiaulių Naujoji Akmenė visai netoli apie 50km. Nebent ten ras darbo jėgos.
                                    Paskutinis taisė andyour; 2018.02.07, 18:53.

                                    Comment


                                      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                      Pvz kokios buvo techniškai inovatyvios paslaugos ar produktai?

                                      Galimybė stumdyt Bitcoin inovacija nebent marketinge arba verslo modelyje. Technologiškai gali būti tieisog pajungtas kokios nors keityklos API.
                                      "Oh sweet child of mine"... tu net neisivaizduoji kaip sunku yra sukurti gera, vartotojui draugiska, neluztanti software produkta. Bet tavo pasakymas 'pajungtas kokios nors keityklos API' parodo kad arba esi labai toli nuo programines irangos kurimo arba nesinaudojai Revolut arba ir tai ir tai. As nesakau, kad Revolut yra Tesla arba SpaceX. Revolut nesius zmoniu i marsa.
                                      BET, dabartiniame pasauly, vis dar dominuoja tradiciniai bankai kurie is esmes nesikeite 500 metu. Paziurekim i bankus Lietuvoje (kurie tikrai nera paskutinei vietoje euro/pasaulyje). Pvz, kiek reikia prasikrusti, kad tapti ju klientu. Taigi noredamas tapti klientu turi fiziskai eiti banka, laukti eileje, pildyti debiliskas KYC/AML formas, kurias vadybininkas paima is taves ir rankomis subaksnoja i vidini CRM'a! WTF ? Baigus zygi i banka turi praeiti savaite ir tik gaves fizine kortele galesi pradeti prekintis internete (whoot?), nors korteles numeri ir CVC kodas zinomas is karto ir galetu but iteiktas tuoj pat. Kad mobiliajame telefone prisijungtum prie savo banko turi pirmiausia issimti PIN generatoriu arba PIN/TAN kortele, tada eiti pas savo operatoriu prasytis mobilaus paraso ir ta gaves turi jungtis prie savo paskyros su kortele/generatoriumi ir enable'inti mobilaus paraso naudojima. Aj ir dar prisijunges i e-banka turi aktyvuoti tau pastu issiusta kortele! Nepaisant to kad tave privercia eiti i banko padalini ir sugaisti ten dvi valandas, vis tiek isejes tuojaus pat negalesi naudotis savo pinigais! O apie lengva ir nemokama pinigu uz pietus pervedima telefonu savo draugui kuris yra to pacio banko klientas net negalvok. Geriausia ka gali gauti Lietuvoje tai swedbank programele, kuri ima mokesti uz tokius pavedimus ir veikia tik 'request' principu.
                                      TAIGI, tokiame kontekste Revolut yra AFIGIENA marketingine/finansine/technologine(pick your own) INOVACIJA.
                                      Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                      Comment


                                        Parašė keen Rodyti pranešimą

                                        "Oh sweet child of mine"... tu net neisivaizduoji kaip sunku yra sukurti gera, vartotojui draugiska, neluztanti software produkta. Bet tavo pasakymas 'pajungtas kokios nors keityklos API' parodo kad arba esi labai toli nuo programines irangos kurimo arba nesinaudojai Revolut arba ir tai ir tai. As nesakau, kad Revolut yra Tesla arba SpaceX. Revolut nesius zmoniu i marsa.
                                        BET, dabartiniame pasauly, vis dar dominuoja tradiciniai bankai kurie is esmes nesikeite 500 metu. Paziurekim i bankus Lietuvoje (kurie tikrai nera paskutinei vietoje euro/pasaulyje). Pvz, kiek reikia prasikrusti, kad tapti ju klientu. Taigi noredamas tapti klientu turi fiziskai eiti banka, laukti eileje, pildyti debiliskas KYC/AML formas, kurias vadybininkas paima is taves ir rankomis subaksnoja i vidini CRM'a! WTF ? Baigus zygi i banka turi praeiti savaite ir tik gaves fizine kortele galesi pradeti prekintis internete (whoot?), nors korteles numeri ir CVC kodas zinomas is karto ir galetu but iteiktas tuoj pat. Kad mobiliajame telefone prisijungtum prie savo banko turi pirmiausia issimti PIN generatoriu arba PIN/TAN kortele, tada eiti pas savo operatoriu prasytis mobilaus paraso ir ta gaves turi jungtis prie savo paskyros su kortele/generatoriumi ir enable'inti mobilaus paraso naudojima. Aj ir dar prisijunges i e-banka turi aktyvuoti tau pastu issiusta kortele! Nepaisant to kad tave privercia eiti i banko padalini ir sugaisti ten dvi valandas, vis tiek isejes tuojaus pat negalesi naudotis savo pinigais! O apie lengva ir nemokama pinigu uz pietus pervedima telefonu savo draugui kuris yra to pacio banko klientas net negalvok. Geriausia ka gali gauti Lietuvoje tai swedbank programele, kuri ima mokesti uz tokius pavedimus ir veikia tik 'request' principu.
                                        TAIGI, tokiame kontekste Revolut yra AFIGIENA marketingine/finansine/technologine(pick your own) INOVACIJA.
                                        Visa tai nėra techninė inovacija. Marketingas - taip? Finansinė - gal. Papasakok kokios šustros duombazės, kokie servakai. Kokia kalba ir su kokiais architektūriniais sprendimais viskas parašyta... Tada galėsim šnekėt apie technines inovacijas.

                                        Šiaip jau aš būtent prie softulio ir dirbu. Ir labai gerai žinau kiek darbo sueina. Bet kokybiška programinė įranga pati savimi nėra inovatyvi. Sukištos darbo valandos irgi nėra inovacija.

                                        P.S. Swedbank pavedimai nemokami su mėnesiniu planu į kurį įskaičiuota kortelė ir t.t... Nors pavedimo kaina nėra techninė inovacija. Dėl patogumo - Swedbank jau n laiko leidžia išsiųsti specialiai suformatuotą žinutę, kuri gavėjui atidaro pavedimo langą su įvestais duomenimis. Prieš porą metų buvo visai nebloga inovacija. Net nežinau ką būtų galima geriau padaryti neaukojant saugumo ir privatumo.

                                        P.P.S. Banke atsiimant kortelę ją iškart ir aktyvuoja. Bankomate iškart pradeda veikt. Kad paštu gavus kortelę reikia ją aktyvuoti ebanke - manau visai gerai dėl saugumo.. Arba PIN ir kortelę siųsti atskirais laiškais skirtingom dienom kaip kai kur daro

                                        P.P.PS. pats Revolut rašo apie crypto:

                                        Revolut works with some of the most respected exchanges on the market to provide you with high liquidity, market-low rates and lightning fast execution.
                                        Žodžiu dirba su keityklų API, o ne patys tiesiai į blockchain rašo

                                        For storage, Revolut uses a combination of techniques to ensure that your funds are safely and securely stored. The majority of funds are held in offline cold-storage vaults.
                                        Įrašinėt į atmintukus ir po to juos seife laikyt - inovacija ar ne?
                                        Paskutinis taisė mantasm; 2018.02.07, 23:09.

                                        Comment


                                          Parašė москвичка Rodyti pranešimą
                                          Apie kripto pramonę Lietuvoje
                                          https://www.vz.lt/rinkos/2018/02/07/...me-lamborghini

                                          Šiuo metu kriptovaliutų išgavimą jau siūlo bent dvi šalies įmonės – su prekės ženklu „Kriptovaliutos.org“ veikianti UAB „Ramigna“ ir įmonė „Mining Union“.
                                          „15min“ šią savaitę rašė, kad kriptovaliutų kasyklą Vilniuje statosi ir kompiuterinės įrangos saugojimo paslaugų operatorius „Miner hotel“. „Kriptovaliutos.org“ šalyje iš viso vienija 4-ias kriptovaliutų kasimo vietas, iš kurių didžiausia – Vilniuje, joje specialiai kasimui pritaikyti kompiuteriai turi daugiau nei 1.000 vaizdo plokščių (pagrindinių išgavimui naudojamų elementų). Į ją investuota daugiau 1 mln. Eur. Nurodoma, kad 75% šio kasimo centrų tinklo pajėgumų yra nuomojama, o apie 15% naudojama pačios įmonės kasimo reikmėms. „Mining Union“ serverinėse, kaip skelbiama, yra apie 300 vaizdo plokščių.

                                          Nepanikuojame. Darome priešingai – ką tik investavome į „Lamborghini“ automobilį, kurį išnaudosime ir reklaminėms, reprezentacinėms verslo reikmėms“, – sako p. Aršauskas

                                          Kaip banalu, visi kuriems pavydas bamba griauzia saukia apie burbula. O tuo tarpu protingi zmones darosi sau pasyvias pajamas ir gan reiksmingas pasyvias pajamas.
                                          Studentas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X