Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Realiai tai regionuose trūksta darbo vietų, ir geriau dirbtų vietiniai tokiose gamyklose, nei pakuotų kopūstus kurnors Anglijoje.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      Ieškomas naujas „Investuok Lietuvoje“ vadovas
      http://vz.lt/article/2014/10/31/iesk...tuvoje-vadovas
      A. Arnašių, matyt, vis tiek gražia forma išprašė. Kvalifikacija ir gebėjimai niekam neįdomūs.

      Comment


        Šimtametę ukmergiškę pažįsta ir „Mercedes-Benz“, ir „Ikea“
        Nuo nedidelių žemės ūkio technikos remonto dirbtuvių iki modernios gamyklos, kurios gaminius perka pasaulyje žinomi biuro baldų, automobilių, pramoninių įrenginių gamintojai. Taip vienu sakiniu būtų galima apibūdinti seniausią, „sunkiasvorę“ Ukmergės įmonę – metalo apdirbimu užsiimančią „Vienybę“, šį rudenį mininčią 95 metų veiklos sukaktį.

        „Vienybės“ vardą labiausiai išgarsino jos gaminami vožtuvai ir stūmokliniai kompresorių žiedai.

        Ukmergiškiai šiais gaminiais kelis dešimtmečius aprūpindavo visą buvusią Sovietų Sąjungą – jos didžiąsias naftos bei dujų kompanijas, atominės energetikos įmones, chemijos kombinatus.

        Vėliau apie šią produkciją, nenusileidžiančią geriausiems pasaulio analogams, sužinojo ir kitų Europos šalių kompresorių gamintojai.
        ...
        Rinkoje vis labiau populiarėja su „Vienybės“ prekės ženklu pagaminta aukščiausios kokybės šildymo technika: įvairių modifikacijų židiniai, pirties krosnelės, buičiai ir pramonei skirti kietojo kuro katilai, taip pat katilai – viryklės, židiniai – krosnelės.
        ...
        Kontraktinė produkcija sudaro apie 60 procentų, didžioji jos dalis iškeliauja į Švediją, Vokietiją, Daniją, Prancūziją, Ispaniją, Angliją, Airiją ir kt.

        Pavyzdžiui, Ukmergėje gaminamos rankinių stabdžių mechanizmo dalys automobiliams „Mercedes-Benz“, pasaulinei biuro įrangos gamintojai „Steelcase“ – sudėtingų, reguliuojamų baldų metalinis pagrindas, atskiros baldų detalės kompanijai „Ikea“, kabelinės televizijos instaliacijai reikalingą įrangą kompanijai „Nexans“, o statybos ir naftos pramonės liftų gamintojai „Alimak Hek“ – liftų mazgus.
        ...
        Norėdama išlaikyti esamus ir pritraukti naujus užsakovus, „Vienybė“ vien šiais metais planuoja įsigyti naujos įrangos, kurios vertė 10 milijonų litų.

        Jau nupirktas ir sumontuotas trečias lazerinio pjovimo įrenginys, kompiuteriu valdomos štampavimo staklės, hidraulinis presas, netrukus atsiras ir du suvirinimo robotai, kiti įrenginiai.

        Kiekvienas toks modernus įrenginys atstoja 2–3 senuosius ir leidžia pagreitinti gamybą net iki dviejų kartų.

        Comment


          Na va, susilaukėme investicijų. Ignalinos AE uždarinėja vien rusai. Niekaip nesuprantu kas čia yra, nusikaltimas ar visiška nekompetencija, kai Ignalinos uždarymą reikėjo atiduoti "vokiečių" firmai Nukem, kuri vėliau pasirodė esanti rusiška. Dar negaliu niekaip suvokti, negi Lietuva pati negalėjo pasigaminti tų kanistrų atliekoms laikyti. Čia ką, aukštosios technologijos? Laivus mokam statyti, o bačkų negalim?
          http://www.15min.lt/naujiena/verslas...4-470071?cf=df

          Comment


            Į Lietuvą toliau keliasi žaidimų kūrėjai.

            Ukrainos žaidimų kūrėjai „Melior Games“ atidaro studiją Vilniuje

            ‘We were amazed by the positive attitude of the Lithuanian government towards game developers. We couldn‘t believe that state institutions, and Invest Lithuania in particular, were so dedicated to game developers and their needs. They have even created a new hashtag #lithuanialovesgamedev! for this purpose. Much to our amazement, we always received a prompt answer to all our questions or fears, even if this meant an hour-long video conversation on Skype. Such an attitude, the business conditions and the idyllic environment in Lithuania were fundamental in our decision to move part of our team from Kiev to Lithuania,’ says Denis Oleynik.
            Tikrai džiugina "Investuok Lietuvoje" komandos darbas šioje srityje: atrodo, kad kas mėnesį pritraukiama po naują žaidimų kompaniją.

            Comment


              /\
              Mane labiausiai džiugina skaityti tokius atsiliepimus apie darbą su Investuok Lietuvoje. Šaunuoliai, galima tik nedrąsiai pabandyti įsivaizduoti kokių rezultatų būtų galima pasiekti jei daugiau šitaip produktyviai dirbančių institucijų turėtume.

              Comment


                Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                /\
                Mane labiausiai džiugina skaityti tokius atsiliepimus apie darbą su Investuok Lietuvoje. Šaunuoliai, galima tik nedrąsiai pabandyti įsivaizduoti kokių rezultatų būtų galima pasiekti jei daugiau šitaip produktyviai dirbančių institucijų turėtume.
                Labai gaila, bet cia teliko tik inercija is seniau, is IL jau isejo ne vienas ir ne du kertiniai zmones, kurie ten nese viska (ir as kalbu ne apie Darguzaite ar kitus vadus). Liko dar keletas rimtesniu ir tik laiko klausimas kada ir jie iseis, jei niekas nepasikeis. Jei pradzioje tai buvo efektyviai veikianti organizacija, pasikeitus valdziai teliko dar vienas politiniu intrigu objektas.

                Comment


                  Parašė taspac Rodyti pranešimą
                  Labai gaila, bet cia teliko tik inercija is seniau, is IL jau isejo ne vienas ir ne du kertiniai zmones, kurie ten nese viska (ir as kalbu ne apie Darguzaite ar kitus vadus). Liko dar keletas rimtesniu ir tik laiko klausimas kada ir jie iseis, jei niekas nepasikeis. Jei pradzioje tai buvo efektyviai veikianti organizacija, pasikeitus valdziai teliko dar vienas politiniu intrigu objektas.
                  Kažkaip nepamenu nė vienos šalies, kurioje komuniagų atėjimas į valdžią privestų prie šalies klestėjimo. Lietuviai tuo tarpu vis bando, bando...

                  Comment


                    „ITAB Novena“ Kaune statys naują gamyklą
                    Švedijos kapitalo prekybos įrangos gamintoja AB „ITAB Novena“ šalia savo gamyklos Kaune ateinančią vasarą numato pradėti naujo fabriko statybas, į jas investuos 10 mln. Lt.

                    Kauniečiai tik vakar sulaukė žinių, kad plėtros planus patvirtino akcininkai – „ITAB Shop Concept“ įmonių grupė.

                    Valdyba pritarė „ITAB Novenos“ plėtrai Kaune, taip pat nusprendė iš vieno įmonių grupei priklausančio Švedijos fabriko į naujai pastatytą gamyklą Kaune perkelti dalį gamybos proceso. Šiuo metu „ITAB Novena“ gamina prekybines lentynas, gaminius iš vielos, nestandartinę prekybos įrangą, komplektuoja prekybos stelažus 4.000 kv. m gamykloje. Dar 2.000 kv. m naudojama sandėliavimo patalpoms.

                    Dalija veiklą

                    Pagal plėtros planą šalia veikiančios gamyklos bus statomas naujas maždaug 10.000 kv. m pastatas. Jame numatoma gaminti prekybos stelažus iš valcuoto metalo. Į naują pastatą iš akcininkams priklausančio Švedijos fabriko būtų perkelta ir prekybinių lentynų gamybos linija.

                    Švedai siekia susikoncentruoti į kasos stalų gamybą, o kauniečiai, perkėlus lentynų liniją, sustiprintų ligšiolinę tokios produkcijos gamybą.

                    „Poreikį vykdyti plėtrą diktuoja rinka – augantis prekybos sektorius, – sako Raimondas Katkevičius, „ITAB Novenos“ generalinis direktorius. – Kadangi turime įmonei priklausančio laisvo ploto, siekiame jį kuo efektyviau išnaudoti. Į vieną vietą sutelksime prekybinių lentynų gamybą, patys pradėsime ne tik komplektuoti, bet ir gaminti stelažus iš valcuoto metalo.“

                    Statybos leidimą įmonė tikisi gauti ir statybas numato pradėti ateinančią vasarą. Pasak p. Katkevičiaus, maksimalus darbų terminas – vieni metai, tačiau gamybą naujame fabrike planuojama pradėti anksčiau.

                    Paklaustas, kiek bus sukurta naujų darbo vietų, „ITAB Novenos“ vadovas kol kas negali tiksliai atsakyti, tačiau nurodo, kad planuojama priimti bent kelias dešimtis darbuotojų. Dabar bendrovėje dirba 130 žmonių.

                    Šįmet „ITAB Novena“ dėl padaugėjusių užsakymų investavo 4 mln. Lt į naujos automatizuotos gamybos linijos, kuria iš lakštinio plieno iškertamos įvairios detalės, įsigijimą. Nauja triskart greičiau dirbanti linija pakeitė nenašią senąją.

                    Atsigavus prekybos sektoriui, šiuos metus Švedijos kapitalo įmonė Kaune planuoja baigti su 30% didesnėmis pajamomis ir beveik pasiekti 2012 m. pajamų (31 mln. Lt) lygį. Pernai dėl sumažėjusių prekybos įmonių užsakymų ir sulėtėjusios prekybos centrų plėtros „ITAB Novena“ gavo 23 mln. Lt pajamų.

                    Pono Katkevičiaus teigimu, geresniems šiųmečiams įmonės rodikliams palankią įtaką daro atsigavęs vietos ir užsienio prekybos sektorius. „ITAB Novena“ daugiausia (apie 65%) prekybos įrangos parduoda vietos rinkoje, likusią dalį eksportuoja į Europą, Rusiją, Baltarusiją.

                    „Itin aktyvią plėtrą Baltijos šalyse šįmet vykdė „Rimi“ prekybos tinklas, kuriam gaminome prekybos įrangą. Be to, nestandartinės prekybos įrangos daugiau nei įprastai pardavėme Vokietijos prekybininkams“, – kalba „ITAB Novenos“ vadovas.

                    Su kai kuriais klientais Kauno įmonė bendradarbiauja daugiau kaip 20 metų (tuomet dar kaip UAB „Novena“, vėliau ją įsigijo Švedijos įmonių grupė „ITAB Shop Concept“). Švedijos įmonių grupei šiuo metu priklauso 45 gamybos ir prekybos įmonės JAV, Europoje ir Azijoje.
                    Verslo žinios

                    Comment


                      Didele investicija i Phillip Morris International produkcijos gamybos pletra Klaipedoje:

                      http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-...per-menesi.htm

                      Comment


                        Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                        Didele investicija i Phillip Morris International produkcijos gamybos pletra Klaipedoje:

                        http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-...per-menesi.htm
                        Nematau čia nieko gero. Tabako kompanijos visą laiką stumia gamybą į atsilikusias šalis nes ten daugiau besinuodijančių jų produkcija. Tuo metu kai išsivysčiusiose šalyse rūkymas po truputį tampa nebeprestižiniu dalyku, Lietuvoje ne be tabakų kompanijų pastangų rūkoma jau pradinėse klasėse. Tos jų investicijos paskui atsiliepia valstybei pinigų kišimu gydant susirgusius nuo vėžio.

                        Comment


                          Verslas neetiškas , bet kol moka neblogus mokesčius, tai tegu tik investuoja. Nemanau, kad yra didelis ryšys tarp Phillip Morris produkcijos apimčių ir lietuvių rūkymo. Lietuvos rinkoje lieka tik 10 proc. gaminių. Nebūtų Phillip Morris, tai rūkalai būtų atsivežami iš kitur.

                          Comment


                            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                            Nematau čia nieko gero. Tabako kompanijos visą laiką stumia gamybą į atsilikusias šalis nes ten daugiau besinuodijančių jų produkcija. Tuo metu kai išsivysčiusiose šalyse rūkymas po truputį tampa nebeprestižiniu dalyku, Lietuvoje ne be tabakų kompanijų pastangų rūkoma jau pradinėse klasėse. Tos jų investicijos paskui atsiliepia valstybei pinigų kišimu gydant susirgusius nuo vėžio.
                            Dalinai taip, bet klausimas kiek PM Klaipedos produkcijos eksportuojama į kitas šalis?
                            There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                            Comment


                              Tai straipsnyje parašyta, kad didžioji dalis produkcijos bus skirta japonų ilgaamžiams nuodyti .

                              Comment


                                Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                Nematau čia nieko gero. Tabako kompanijos visą laiką stumia gamybą į atsilikusias šalis nes ten daugiau besinuodijančių jų produkcija. Tuo metu kai išsivysčiusiose šalyse rūkymas po truputį tampa nebeprestižiniu dalyku, Lietuvoje ne be tabakų kompanijų pastangų rūkoma jau pradinėse klasėse. Tos jų investicijos paskui atsiliepia valstybei pinigų kišimu gydant susirgusius nuo vėžio.
                                Matyt neskaitei straipsnio. Gamyba Lietuvoje plečiama nes dalis gamybos perkeliama iš Olandijos, kur uždaroma gamykla.

                                Po plėtros 40% padidėjus pajėgumams papildomai pagaminama produkcija bus eskportuojama į Japoniją. Lietuvoje papildomos cigaretės nepasiliks. Liks investicijos, naujos neblogai apmokamos darbo vietos, papildomas darbas žaliavų tiekėjams ir logistikos paslaugas teikiantiems, bei mokesčiai nuo viso to į šalies biudžeta.

                                Taip kad naujienos tikrai geros. Rūkymas, jo žala sveikatai ir visos kitos su šiuo žalingu įpročiu susijusios bėdos su šia naujiena nieko bendro neturi.

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Tai straipsnyje parašyta, kad didžioji dalis produkcijos bus skirta japonų ilgaamžiams nuodyti .
                                  Straipsniuose rašyti galima ką nori, kas naudinga PM tą ir rašo.

                                  Comment


                                    Ir be parašymo aišku kas naudinga šiuo atveju ir kas ne.
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      Straipsniuose rašyti galima ką nori, kas naudinga PM tą ir rašo.
                                      Taigi PM gamybos pajėgumai daug didesni nei Lietuvos rinka. Norint užversti Lietuvą rūkalais nebūtina čia statyti gamyklą. Be to, Lietuvoje kontrabandinių rūkalų dalis siekia apie trečdalį. Tai rinka legaliai prekybai išvis nepatraukli.

                                      Comment


                                        JAV IT kompanija plečiasi į Klaipėdą

                                        Šią vasarą biurą Vilniuje įkūrusi JAV programinės įrangos gamintoja „Exadel“ skelbia apie plėtrą: atidaromi biurai Klaipėdoje ir Kaune. Dviejuose naujuose „Exadel“ biuruose planuojama sukurti mažiausiai 35 naujas darbo vietas IT specialistams ir programuotojams.
                                        http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...ipeda-1289897/
                                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                        Comment


                                          /\ Reik valstybei mesti didesnes pajėgas į „Investuok Lietuvoje“. Bei žinoma - stiprinti finansavimą švietimui. Reikia analogiškos konkurencijos dėl darbo jėgos kaip vakaruose ir mes turėsime atlyginimus artimus vakarams.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X