Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O štai ir Google ženklai: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=66962904

    Comment


      O kur Uber jau įsikūrę ? Jogailos g. 4 verslo centre ?

      Comment


        Pagaliau ir kiek džiugesnių naujienų temoje:

        Švedų „Anva Polytech“ investuoja Biržuose
        Švedijos kompanija „Anva Polytech“ pradeda gumos komponentų gamybą Lietuvoje. Atidaromas naujas gamybos padalinys Biržuose padės kolegoms Švedijoje patenkinti augančią produkcijos paklausą ir sukurs apie 50 naujų darbo vietų, teigia „Investuok Lietuvoje“.


        Plačiau: http://vz.lt/article/2015/1/27/svedu...#ixzz3Q2IE1H70

        Comment


          Tokių investicijų reikia ne mažiau nei paslaugų sektoriuje, kuris kažkodėl koncentruojamas praktiškai tik Vilniuje.
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            /\ jau buvo daug diskutuota, kodėl jis pats pasirenka koncentruotis sostinėje.

            Comment


              Ketvirtadienį Varšuvoje surengtuose Centrinės ir Rytų Europos regiono paslaugų centų apdovanojimuose garsiai skambėjo Kauno vardas. Užsienio investuotojų žemėlapyje vis ryškiau matomas Kaunas pripažintas palankiausiu kylančiu miestu verslo paslaugų centrams regione.

              Daugiau: http://kaunas.lt/index.php?816901875

              Comment


                Vilnius – geriausias miestas paslaugų centrams regione

                Pernai geriausio augančio miesto paslaugų centrams apdovanojimą gavęs Vilnius, šiemet įvertintas kaip palankiausias miestas investicijoms į paslaugų centrus Centrinėje ir Rytų Europoje. Tai rodo, kad sostinė sugebėjo išnaudoti augančio miesto potencialą ir įsitvirtinti paslaugų centrų žemėlapyje.

                Pernai Vilniuje įsikūrė arba plėtėsi net 8 verslo paslaugų centrai, kurie kartu planuoja sukurti 940 naujų darbo vietų. Tarp jų – kredito valdymo kompanija „Lindorff“, Suomijos celiuliozės pluošto gamintoja „Ahlstrom“ bei „Barclays“, 2014 m. paskelbusi apie Vilniuje kuriamą žmogiškųjų išteklių centrą.

                Sostinėje veikiantis „Barclays“ IT kompetencijų centras įvertintas geriausio paslaugų centro regione kategorijoje. Šiuo metu daugiau nei 1300 darbuotojų turintis centras nuo savo įsikūrimo 2009 m. pabaigoje Vilniuje samdė vidutiniškai po vieną naują darbuotoją per dieną.

                Vilnius išlaiko pagreitį ir traukia vis aukštesnės kvalifikacijos paslaugų centrus: 2015 m. apie kuriamą IT paslaugų centrą Vilniuje jau paskelbė „Danske“, didžiausia pasaulyje vertybinių popierių biržų operatorė ir kapitalo rinkų technologijų tiekėja „Nasdaq“ Vilniuje taip pat steigia kompetencijų centrą, kuriame per artimiausią pusmetį ketinama sukurti 50 naujų darbo vietų. Renginio metu akcentuota, kad norint išlaikyti konkurencingumą, Vilniui svarbu ir toliau tobulinti susisiekimą su pagrindiniais tarptautiniais finansų centrais, atverti kelius aukštos kvalifikacijos specialistams iš užsienio ir gerinti gyvenimo kokybę didinant miesto patrauklumą ir žinomumą regiono mastu. „Prie sostinės žinomumo didinimo taip pat prisidėjo ir pernai gautas augančio miesto apdovanojimas, todėl tikiuosi, kad kitais metais ne tik Vilnius nepraras pagreičio, bet ir Kaunas išnaudos jam tekusį dėmesį“, – teigia J. Pagirys.
                http://www.investlithuania.com/lt/li...dovanojimuose/

                Comment


                  Po daugiau nei 7 mln. eurų investicijos, „Kitron“ Kaune ne tik gamins, bet ir vystys produktus
                  Vasario 04, 2015
                  KitronNeseniai baigtame statyti naujame „Kitron“ inžinerinių paslaugų centre Kaune inžinieriai vykdys prototipų kūrimo, gaminių dizaino priežiūros, komponentų inžinerijos ir projektų valdymo paslaugas. Į fabriko statybas ir įrangą iš viso investuojama 7,24 mln. Eur. Fabrikas pradės veiklą gegužę.

                  Šiuo metu „Kitron“ elektronikos gamykloje Kaune ir Užliedžiuose (Kauno r.) dirba 420 darbuotojų, o atidarius inžinerinių paslaugų centrą bus įdarbinta dar kelios dešimtys inžinierių, nekvalifikuotų darbuotojų.

                  Kaip teigia Mindaugas Šeštokas, „Kitron“ generalinis direktorius, pagrindinis naujo inžinerinių paslaugų centro pranašumas tas, kad čia bus ne tik gaminama, bet ir kuriama nauja produkcija.
                  http://www.investlithuania.com/lt/po...tys-produktus/

                  Comment


                    Verslo žinios:
                    Savo veiklą optimizuojantys investuotojai labiau domisi Vidurio Europos ir Baltijos šalimis ir nusigręžia nuo Indijos bei kitų Azijos šalių. Dėl to per ateinančius ketverius metus laimės ir Lietuvos didmiesčiai, jei sugebės pasiūlyti reikiamų specialistų ir verslo biurų.

                    „Europos kompanijos, sekinamos lėto ekonominio augimo ir didelio nedarbo, dabar pamažu perima Šiaurės Amerikos įmonių įpročius ir ieško, kaip taupyti perkant paslaugas iš šalies. Tai skatina ekspertus prognozuoti augsiančius įmonių biudžetus darbuotojų samdai, ypač artimame užsienyje“, – teigia Jeffas Nelsonas, JAV personalo sprendimų kompanijos „Strategic Staffing Solutions“ (3S) viceprezidentas.

                    Į Lietuvą „Barclays“ banką, sveikatos priežiūros „Intermedix“, dar keletą stambesnių investuotojų atvedusi bendrovė atkreipia dėmesį, kad iš esmės keičiasi Europos kompanijų planavimas, kur, kaip ir kiek specialistų bus samdoma artimiausius keletą metų, ypač auga netoli šalies būstinės esančių centrų steigimo planų skaičius.

                    Pučiasi darbo išlaidų fondai

                    Jo teigimu, auganti darbo kaina ir specialistų pasiūla dėl didelių samdos mastų tampa kliūtimi plėstis paslaugų centrams Indijoje ir kitose Azijos šalyse, todėl tinkamą alternatyvą siūlo Lietuva ir kitos regiono šalys. Pono Nelsono cituojama personalo paieškos rinkos analitikų apklausa rodo, kad iš esmės keičiasi įmonių samdos planai.

                    Net 93% visų Europoje veikiančių įmonių samdos programų, kurios bus įgyvendintos 2014–2018 m., numato specialistus įdarbinti Europoje. 56% įmonių numato samdyti darbuotojus Pietryčių Azijos šalyse. Atitinkamai senajame žemyne veikiančių įmonių darbuotojų samdos biudžetai iki 2018 m. Rytų Europoje ir Vakarų Europoje didės po 16% nuo 2014 m. lygio, Pietryčių Azijoje – 13%.

                    Žvalgantis, kur tos investicijos gali nusėsti, akivaizdu, kad Lietuva bus tarp šalių favoričių. Net palyginti su Lenkija, kur tarptautinės korporacijos ėmėsi paslaugų centrus steigti dešimtmečiu anksčiau nei Lietuvoje, esame patrauklūs dėl specialistų pasiūlos.

                    Investuoti regione planuojančios kompanijos daugiau dėmesio skiria ne tik Lietuvos sostinei, bet ir Kaunui – šiemet jis pripažintas geriausiu augančiu miestu paslaugų centrams Vidurio ir Rytų Europoje.

                    Tokį įvertinimą Lenkijos verslo informacijos portalo „Business Polska“ ne pirmi metai rengiamoje atrankoje Kaunui lėmė augantis stambių paslaugų centrų skaičius, pranešė „Investuok Lietuvoje“ (IL). „Šis apdovanojimas reiškia, kad 2015 m. verslininkų, ieškančių vietos paslaugų centrui Vidurio ir Rytų Europoje, akys pirmiausia kryps į Kauną. Miestas per pastaruosius metus padarė didžiulę pažangą, o čia įsikūrę investuotojai – puikus to įrodymas“, – komentavo Justinas Pagirys, IL Investicijų plėtros departamento direktorius.

                    Lemia biurų pasiūla

                    IL mini, kad pernai Kaune įsikūrusi JAV IT sistemų sveikatos apsaugos sektoriui kūrėja „Intermedix“ šiuo metu turi daugiau nei 200 darbuotojų. 2014 m. pabaigoje įmonė pasirašė 100.000 Eur vertės bendradarbiavimo sutartį su Kauno technologijų universitetu. Laikinojoje sostinėje aktyviai plečiasi ir mažesni paslaugų centrai – JAV IT sistemų kūrėja „Exadel“ bei britų „CallCredit“. Pagrindiniai investuotojų kriterijai renkantis vietą paslaugų centrui – ar joje bus reikiamas skaičius reikiamos kvalifikacijos specialistų ir ar yra reikiamo dydžio biuro patalpų.


                    Pasak p. Pagirio, mažesni Lietuvos miestai sunkiai galėtų pasiūlyti ne tik reikiamą skaičių atitinkamos kvalifikacijos darbuotojų, bet ir tinkamų patalpų tokiems centrams, o pritraukti darbuotojų iš kitų miestų būtų taip pat ganėtinai sudėtinga. „Mažesni miestai kol kas apskritai neturi biurų rinkos, todėl esant konkrečiam poreikiui reikėtų daryti netradicinius sprendimus rekonstruojant arba pritaikant kitos paskirties patalpas, pvz., 2012 m. tai padarėme Kaune su „Callcredit“ – juos įkurdinome Žalgirio arenoje“, – sako Martynas Babilas, įmonių grupės „Newsec Baltics“ vyresnysis patarėjas.

                    IL regionuose mato daug daugiau potencialo investicijoms į gamybos projektus. Tam yra ir išplėtota infrastruktūra, ir reikiamos kvalifikacijos darbuotojų.


                    Ponas Babilas sako, kad augant paklausai atsiranda ir naujų biurų Kaune, tačiau jų pasiūla šiuo metu yra dešimt kartų mažesnė nei Vilniuje. Bendrovė skaičiuoja, kad Kaune yra potencialo pastatyti ir išnuomoti keturiskart daugiau modernių biurų ploto, nei šiuo metu esantys 41.500 kv. m.

                    „Matome, kad keli plėtotojai turi konkrečius planus naujiems projektams Kaune, rinką jie turėtų pasiekti per 2 metus. Geras rinkos monitorius dabar yra „Mikrovisatos valdos“ pastatas Savanorių prospekte, kuris jau 50% išnuomotas ir turėtų būti pilnas per ateinančius 6 mėnesiu“, – sako NT rinkos ekspertas.

                    Comment


                      Lietuvoje BOD Group gamins tukstancius lesiu akiniams. 85 procentus produkcijos planuojama eksportuot:

                      http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=67213708

                      Comment


                        Šaunu! Keliomis minutėmis pavėlavau pranešti.

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Verslo žinios:
                          Nusimato darbo statybininkams. Greitu metu nedarbo rodikliai bus kaip prieš krizę.

                          Comment


                            Jei kam įdomu, NASDAQ šiais metais planuoja bent 100 žmonių priimti bei čia dar ne riba pagal juos ir kitais taip pat planuoja dar augti jei viskas gerai seksis. Kai kurie bendri departamentai startuoja kovo gale, dabar ieško žmonių aktyviai.

                            Comment


                              „Vičiūnų grupė“ ėmėsi ir džiūvėsėlių gamybos

                              http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-...iu-gamybos.htm
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                Jei kam įdomu, NASDAQ šiais metais planuoja bent 100 žmonių priimti bei čia dar ne riba pagal juos ir kitais taip pat planuoja dar augti jei viskas gerai seksis. Kai kurie bendri departamentai startuoja kovo gale, dabar ieško žmonių aktyviai.
                                apie NSDAQ beveik nieko nerandu. Or iki tol lyg ir nieko nesake.
                                Pasidalinkit informacija plyyyz
                                blaivumas išlaisvina

                                Comment


                                  /\

                                  uoj, pats jau radau

                                  va:

                                  „Nasdaq“ Vilniuje kuria centrą – ieškos 50 darbuotojų

                                  http://www.delfi.lt/verslas/verslas/...#ixzz3Sm18yT38
                                  blaivumas išlaisvina

                                  Comment


                                    /\ Jie pagrinde per Linkedin ieško žmonių. Pirmos surinktos komandos kovo gale vyks į Stockholmą mokytis pusantro mėnesio. Švedai apmokys juos ir bus atleisti patys - daugumą darbų perkelia iš Švedijos Lietuvon nes pas mus pigiaaaau
                                    Tikėkimės investitoriai neišsigąs visų čia karinių viražų ir toliau rinksis Lietuvą.

                                    Bet visgi pastebėjau vieną šposą - didelės tokio lygio kompanijos irgi prisideda prie emigracijos, bet čia emigruoja gabiausi. Nemažai mačiau žmonių, kur padirba enterprise aplinkose, pamato kaip procesai eina, įgyja tokios patirties ir lekia užsienin, nes panašus darbas apmokamas kitom sumom. Ir ypač išvyksta žmonės, kurie sukuria kažką - tie iš karto dingsta, nors vietoje turėtų didelę pridėtinę vertę, atsirasto kokios tai inovacijos. Taigi, kol kas nepribrendę išlaikyt talentų, bet gal kažkada sugebėsim.
                                    Paskutinis taisė dr-rox; 2015.02.25, 20:03.

                                    Comment


                                      Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                      Tikėkimės investitoriai neišsigąs visų čia karinių viražų ir toliau rinksis Lietuvą
                                      ta pati mintis ir man; nu bet duok Diev.

                                      Neblogai mes varom su tuo IT. Net patriotaudamas savo nesenoj jaunystej nesisivaizdavau tokiu iskabu, kokios jau kaba, o juk dar nusimato.
                                      blaivumas išlaisvina

                                      Comment


                                        Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                        Taigi, kol kas nepribrendę išlaikyt talentų, bet gal kažkada sugebėsim.
                                        Ka gi, belieka i tai ziureti dialektiskai. Kaip sake klasikas: "Vis jau kitaip, neg buvo"
                                        blaivumas išlaisvina

                                        Comment


                                          Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                          /\ Jie pagrinde per Linkedin ieško žmonių.
                                          http://www.cvonline.lt/darbo-skelbimai/q-nasdaq
                                          Yra ir šviežių skelbimų.
                                          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                          Comment

                                          Working...
                                          X