Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Al1
    replied
    Ir po to, kai žmonės ėmė vartoti termiškai apdorotą maistą, jų virškinimo sistema per ilgą laiką pasikeitė. Todėl mes dabar negalime valgyti daug žalio maisto, ypač gyvuninės kilmės.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Kai dar nebuvo bulvių traškučių, vaikystėje valgydavome keptas bulves beveik kasdien. Jei dėl sveikumo, tai apskritai keptas maistas nėra sveika. Kažkada gi žmonės valgė tik žalią maistą, kol nemokėjo užsikurti ugnies.

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Prie ko čia komunizmas? Maisto produktas yra nesveikas ir taškas. Sakysi, kad cepelinai irgi nesveika. Taip, bet jų kasdien nevalgai. Tuo tarpu traškučius dalis moksleivių ryja kasdien. Ir užgeria tuo birzgalu. Beje, berods Kolumbija nuo kitų metų išveja nachren Coca-colą iš šalies.
    Picos, jei jos ne iš greito maisto šėryklų ar šaldytos, bei pagamintos naudojant gerus produktus, yra neblogas maistas.
    Paskutinis taisė Al1; 2012.08.24, 20:34.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Pagal save nevertink. Žmonės valgo ir sriubą, ir virtą mėsą. Žinoma, dabar čipsų ir kokakolos kartai, ryjančiai chemiją, natūralus maisto skonis neskanus...
    Čipsai yra bulvės, ir tai yra užkandis. O tai ką, tau jau ir bulvės patapo antikoministiniu patiekalu?
    O kaip picos, italų nacionalinis patiekalas?

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Dauguma žmonių nemėgsta sriubos ir virtos mėsos.
    Pagal save nevertink. Žmonės valgo ir sriubą, ir virtą mėsą. Žinoma, dabar čipsų ir kokakolos kartai, ryjančiai chemiją, natūralus maisto skonis neskanus...

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Aš manau, kad skanu, bet gal neskaniau už antrą patiekalą. Taip reikėjo man suformuluoti savo mintį.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Jie valgo, nes lengviau suvirškina, sveikiau. Kodėl pasaulyje taip populiarios picos, burgeriai, kebabai, hotdogai? Arba kodėl beveik kiekvieną vaiką reikia versti valgyti sriubą. Žinoma, statistkos nedariau, tiesiog iškėliau hipotezę, remdamasis anksčiau vardintais pastebėjimais.
    Ne pagal vieną ir sprendžiu, valgau daug kur. Šiaip kompleksiniai pietūs praktiškai visose valgyklose ir kavinėse yra su sriuba. Aš irgi mėgstu picas, burgerius, bet maistas turi būti įvairus, negali vien tik picas valgyti, beto greitai atsibos ir svorio priaugsi. O sriubos taip pat labai skanu, tik reikia išsirinkti skanias.
    Paskutinis taisė Lettered; 2012.08.24, 20:26.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Pagal vieną įstaigą negali spresti apie visumą. Valgo, kad lengviau suvirškintų antrą patiekalą, bei sveikiau. Kodėl pasaulyje taip populiarios picos, burgeriai, kebabai, hotdogai? Arba kodėl beveik kiekvieną vaiką reikia versti valgyti sriubą. Žinoma, statistkos nedariau, tiesiog iškėliau hipotezę, remdamasis anksčiau vardintais pastebėjimais.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Dauguma žmonių nemėgsta sriubos ir virtos mėsos.
    Dauguma mėgsta. Pvz. maitimo įstaigoje, kurioje pietauju, kokie 95% žmonių užsisako pietums sriubos.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Galiausiai isvirti, kad ir imetus keleta darzoviu - bus ir sriubos ir mesytes
    Dauguma žmonių nemėgsta sriubos ir virtos mėsos.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Na pavyzdziui gali is vakaro padaryt koki greita mesos troskinuka, kuri ne tik ryte, bet ir kitos dienos pietu metu galesi pasisildyt
    As pirkdavau tas desreles kartais, taciau dabar toks nusvitimas atejo, kad jos brangesnes nei gryna mesa
    Aš valgau dešereles, nes jos tiesiog skanios, skaniau nei virtos mėsos gabaliukai, kad ir kokiame skaniame padaže būtų.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Įdomus BBC dokumentinis filmas apie keliavimą po Kiniją maisto tematika

    1 dalis


    2 dalis

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Na taip taip, čia gal tiesos yra. Pats keliaudamas po Azijas kasdien stebiu, kaip ruošia maistą tiesiog ant gatvės (arba kokiam prekybcentryje). Tuos mėsos gabaliukus iškepa per porą minučių (paprastai jie būna maži, o ugnis karšta ir didelė), o ryžius galima turėti ready kad ir 24-7 su tam skirtais ryžių virimo aparatais. Toks kaip ir fast-food'as, bet praktiškai normalus maistas.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    Troškinį, kepsnį.. Daugiau fantazijos ir dar kas pavyks.
    Svarbu netingėti.
    Galiausiai isvirti, kad ir imetus keleta darzoviu - bus ir sriubos ir mesytes

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Nelabai įsivaizduoju, ką daryčiau su žalios mėsos gabalu.
    Troškinį, kepsnį.. Daugiau fantazijos ir dar kas pavyks.
    Svarbu netingėti.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
    Nu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
    Nereikia ir puodo. Mikrobanginė, 3 minutės ir niam niam.
    Nelabai įsivaizduoju, ką daryčiau su žalios mėsos gabalu.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
    Nu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.
    Na pavyzdziui gali is vakaro padaryt koki greita mesos troskinuka, kuri ne tik ryte, bet ir kitos dienos pietu metu galesi pasisildyt
    As pirkdavau tas desreles kartais, taciau dabar toks nusvitimas atejo, kad jos brangesnes nei gryna mesa

    Komentuoti:


  • Petrozilijus Cvakelmanas
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kodel nemaza dalis pienisku desreliu kainuoja tiek daug, pavyzdziui 21Lt uz kilograma. Ir kodel zmones perka jas, zinant, kad tai ne pats kokybiskiausias maistas, kai grynosmesos kilograma gali imti uz tiek ar net keliais litais maziau. Gryna mesa ir skaniau ir sveikiau. Vienas argumentelis, kad desreles gali greit pasildyt, bet tik tiek..
    Nu tai pats turbūt paskutiniu sakiniu ir atsakei į savo klausimą. Pusryčiams karbonadų nekepsi ir kotletų nesitroškinsi, o dešreles sumetei į puodą, vanduo užverda ir gali valgyt.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Kodel nemaza dalis pienisku desreliu kainuoja tiek daug, pavyzdziui 21Lt uz kilograma. Ir kodel zmones perka jas, zinant, kad tai ne pats kokybiskiausias maistas, kai grynosmesos kilograma gali imti uz tiek ar net keliais litais maziau. Gryna mesa ir skaniau ir sveikiau. Vienas argumentelis, kad desreles gali greit pasildyt, bet tik tiek..

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Šiaip, pastebėjau, kad bent mano racione, maisto su MSG praktiškai nėra, net jei jo tyčia ir nevengiu. Tarkim, karts nuo karto suvalgau BK Whopper meal'ą. MSG ten kaip ir nėra. Tas pats su McDonals Big Mac'u ar Big tasty... MSG irgi kaip ir nėra. O tai juk baisingieji amerikoniški fast food'ai!

    Kaip suprantu, didžiausia tikimybė sutikti šituos mūsų "draugus" yra visokiuose padažuose, rūkytos mėsos gaminiuose, čipsuose su įvairiais aromatais ir t.t. Žodžiu, ten, kur reikia intensyvaus aromato. Realiai šiais laikais galima labai nesunkiai be to apsieiti, nes patys gamintopjai (ir net restoranai) jų privengia, nes žino, kad tai nėra "cool".

    Kitas dalykas, MSG žala. Kaip žinia, pomėgiu naudoti MSG garsėja kiniečiai. Jie juk naudoja visokius padažus, kurie skleidžia visokius kvapus iš už šimto metrų.

    Pažiūrėkim į Honkongą, kur MSG bent visai neseniai buvo labai paplitęs (dabar tai išėjo iš mados, nes žmonės pradėjo labiau tuo domėtis... imta vartoti pakaitalus, kaip vištienos, jautienos ar grybų milteliai, kurie stiprina aromatą). Žmonės ten gyvena per 82 metus ir pagal tai yra viena pirmaujančių teritorijų pasaulyje (tas pats galioja Macau, Singapūrui, Japonijai t.y. vietoms, kur MSG tebėra arba visai neseniai buvo labai intensyviai naudojami kasdieniniams racionams). Negana to, žmonės ten yra pastebimai plonesni, nei Europoje ar bet kur kitur.

    Išvada, ko gero turėtų būti tokia, kad MSG iš principo netrumpina gyvenimo trukmės ir nėra svarbus faktorius mūsų sveikatai. Jie tikriausiai skatina apetitą ir nora daugiau ėsti, bet tai antrinė problema, su kuria reikia kovoti bet kokiu atveju.


    P.S. ne gliukamatas, o glutmatas.
    Paskutinis taisė John; 2012.04.15, 21:52.

    Komentuoti:

Working...
X