Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Taut.
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/

    Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.
    Nepamiršk po to pasidalinti įspūdžiais čia

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Mesainis ir restoranas - man keista, kad si juokinga amerikieciu tradicija kazka domina. Ai dar mesainis uz 20Lt, na juokutis man tokie dalykai

    Komentuoti:


  • D.P
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/

    Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.
    Nežinau kaip "Mėsos mylėtojuose", bet kiti du restoranai, kuriuos aprašė Užkalnis - Studio 9 ir Zoe's bar - tikrai verti dėmesio. Paliko labai gerą įspūdį.
    Markus & Ko giriamas kaip viena geriausių steikinių, tačiau kainos ten didelės.
    Paskutinis taisė D.P; 2012.03.04, 11:23.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/

    Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.
    Po Užkalnio recenzijos pats užsinorėjau ten apsilankyti ir būtinai tą padarysiu. Po to galėsiu čia įspūdžius aprašyt. Vieno pažįstamo atsiliepimai: "Virtuvė labai gera. Tik laukti reikėjo labai ilgai. Bet vertėjo.".

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/

    Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Na druskos maiste lyg ir būna pakankamai, bet dauguma tikriausiai iš padažo ir prieskonių. Gal ir deda į kai kuriuos patiekalus atskirai, bet man to matyti neteko ir apskritai neteko matyti druskos patiekiamos kaip prieskonio ant restoranų/valgyklų stalų. Kaip ir nėra pomidorų padažo/kečupo ar pipirų. Nor paprašius gal ir atneštų? O gal nesuprastų, ko noriu.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Tai Jie visai druskos nevartoja?

    Komentuoti:


  • John
    replied

    Ko gero taip. Kažkaip papildomai druskos dėti jie ten apskritai nemėgsta. Bent man neteko niekur matyti į maistą dedamo druskos. Restoranuose ir valgyklose ant stalų (šalia padažo) druskos taip pat lyg ir neteko matyti.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Jo, čia būtent tas tailandietiškas patiekalas Khao Phad - kepta kiauliena (ar bet kokia kita mėsa) su ryžiais. O dėl prieskonių, tai viskas ir parodyta tame video: sojos padažas ir cukrus. Kiek žinau, dar būna dedamas "fish sauce" (žuvies padažas?). Ir kažkaip neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsieiti be druskos. Nors gal ir klystu.
    Yra toks žuvies padažas. Jį gamina fermentuodami žuvį (Kaip sojų padažą - fermentuodami sojas). Ir kaip ir sojų padažas jis turi būti sūrus, todėl druskos ir nebelabai gali reikėti.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    http://www.youtube.com/watch?v=tD3kxUh9a6s
    Kazkas tokio? Reikes pameginti, tik klausimas kokius padazus ar prieskonius cia deti is to ka galima rasti prekybcentryje. Kadangi ziuriu daug variaciju yra ir vieni suvienokiais, kiti su kitokiais pataria. Sitam video tai tik soju padaza pila, kas neatrodo patsgeriausias variantas mano akimis.

    Jo, čia būtent tas tailandietiškas patiekalas Khao Phad - kepta kiauliena (ar bet kokia kita mėsa) su ryžiais. O dėl prieskonių, tai viskas ir parodyta tame video: sojos padažas ir cukrus. Kiek žinau, dar būna dedamas "fish sauce" (žuvies padažas?). Ir kažkaip neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsieiti be druskos. Nors gal ir klystu.

    O kodėl sakai, kad netinka sojų padažas? Man atrodo, Azijoje jis pilamas visur ir į viską. Bet būtent tas tradicinis patiekalas visada turi sojų padažo. Aš pats net nebuvau girdėjęs apie tokį, kol nepradėjau ten keliauti, bet užvalgiau būtent šito maisto ir vėliau sužinojau, kad ten dedemas sojų padažas. Dabar jis man netgi labai patinka. Bet aišku, galima jo ir nepilti ir patiekti be padažo. Arba naudoti pomidorų padažą (tikriausiai bus šiek tiek panašu į lietuvišką šašlyką) arba bet kokį kitą mėgtsamą padažą. Manau svarbiausia yra tai, kad toks maistas, nepriklausomai nuo padažo, yra pagaminamas labai greitai, yra pakankamai sveikas ir lengvai virškinamas.

    Čia kažkokiame puslapyje duodamas receptas (vietoje kiaulienos naudojama vištiena): http://thaifoodcast.com/recipes/main...ried-rice.html
    Paskutinis taisė John; 2011.12.17, 23:11.

    Komentuoti:


  • Sefas210
    replied
    Korporacija maistas(Food Inc)

    Siūlau pasižiūrėti šita filma, dar yra nemažai žmonių apie tai nežinančių....

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Ar nenorėtum išbandyti pavyzdžiui, tailandietiškų ryžių su kiauliena (Khao Phad): http://www.spicecuisine.com/khao_phad_moo.php
    http://www.youtube.com/watch?v=tD3kxUh9a6s
    Kazkas tokio? Reikes pameginti, tik klausimas kokius padazus ar prieskonius cia deti is to ka galima rasti prekybcentryje. Kadangi ziuriu daug variaciju yra ir vieni suvienokiais, kiti su kitokiais pataria. Sitam video tai tik soju padaza pila, kas neatrodo patsgeriausias variantas mano akimis.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Ieskau ne kazkokio ypatingos progos super patiekalo, bet tokio, kuri galeciau gaminti dazniau, tieisog paivairinti savo valgiu raciona. Megstu ivairius makaronu patiekalus, taip pat man labai patinka troskiniai del ju savybes, kad gali pagaminti didesni kieki ir paskui ji valgyti kokas dvi dienas vis pasisildydamas. Tarkim ziuriu kazka is azijietisku troskiniu, bet ten kai pamatau kelis ingridientus, kuriu ne tik neturejes niekada, bet net ir skonio nezinau entuziasmas kazkakaip nusimusa.
    Ar nenorėtum išbandyti pavyzdžiui, tailandietiškų ryžių su kiauliena (Khao Phad): http://www.spicecuisine.com/khao_phad_moo.php

    Arba kinietiško analogo Keptos BBQ kiaulienos (Char Siu) su ryžiais: http://appetiteforchina.com/recipes/...pork-char-siu/

    Abu variantai iš esmės identiški, išskyrus šiek tiek skirtingus prieskonius. Paprastai keliaudamas po savo Azijas kasdien maitinuosi būtent šitais patiekalais. Labai skanu ir paprasta (ir pigu). Paruošimas užtrunka ~3-5 minutes. Nors ryžiai jau turėtų būti paruošti iš anksto t.y. išvirti ir (jei patinka) apkepti. Sakyčiau, tai lengviausias, paprasčiausias ir praktiškiausias maistas, koks tik gali būti. O ir prieskonius galima derinti pagal pomėgius (pvz., vietoj žuvies padažo, įsidėti pomidorų padažo). Čia praktiškai visų Azijos tradicinių fast-food'ų pagrindinis patiakalas.

    Komentuoti:


  • Magician
    replied


    Dėkui. Galutinai išsprendei mano bėdą, ką padaryti mano Kalėdinio šių metų šedevro belaukiantiems draugams ir giminaičiams .

    Komentuoti:


  • adebisi
    replied
    www.foodgawker.com
    geriausias receptų puslapis kokį yra tekę aptikt!

    Komentuoti:


  • Magician
    replied
    Prieskonis ar padažas visai gali praversti ne tik to pačio patiekalo gamybai. Čia jau grynai paties mastymo reikalas. Jeigu gamini retai, ar pagrinde maitiniesi sumuštiniais - tada taip, bėda, tam tikro prieskonio nepanaudosi. Bet jeigu koks nors prieskonis puikiai tinka prie tam tikro mėsos troškinio, gal tiks ir prie šiaip keptos mėsos? Toks daiktas nebūtinai turi prapulti po pirmo panaudojimo. O turėti kažką įdomesnio savo prieskonių skyriuje gali visai nepamaišyti.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Čia pavyzdžiui kokius? Kai kurių šiaip galima nusipirkti, ir laikyti kur nors spintelėje, vis kur nors pamėginant panaudoti? Kas tie "keli ingredientai"?
    Dazniausiai visokie prieskoniai, padazai.

    Komentuoti:


  • Magician
    replied
    Čia pavyzdžiui kokius? Kai kurių šiaip galima nusipirkti, ir laikyti kur nors spintelėje, vis kur nors pamėginant panaudoti? Kas tie "keli ingredientai"?

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Gator, o ką, pavyzdžiui, tu bandei/norėjai gaminti pagal receptus iš interneto?
    Ieskau ne kazkokio ypatingos progos super patiekalo, bet tokio, kuri galeciau gaminti dazniau, tieisog paivairinti savo valgiu raciona. Megstu ivairius makaronu patiekalus, taip pat man labai patinka troskiniai del ju savybes, kad gali pagaminti didesni kieki ir paskui ji valgyti kokas dvi dienas vis pasisildydamas. Tarkim ziuriu kazka is azijietisku troskiniu, bet ten kai pamatau kelis ingridientus, kuriu ne tik neturejes niekada, bet net ir skonio nezinau entuziasmas kazkakaip nusimusa.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Kartais sugalvoju pasigamint kazka rimtesnio pagal internete rasta recepta, taciau labai nepatinka, kad kokiam nors patiekale yra kokie 5 ingridientai, kuriu nikada neturiu ir vien del vieno patiekalo neapsimoka ju pirkti. Galvoju supaprastint patiekala, taciau gal bus zymiai neskaniau Ka jus i tai? Aisku gurmanu nuomone vienokia, butu idomi "paprastos liaudies" mintys.
    Šiaip patiekalo "vinis" dažnai ir būna vienas-du ingredientai ar prieskoniai, kurio panaudojimas nulemia skonio savybes. Pvz. trintą pomidorų sriubą tinka pagardinti čiobreliai ir grietinėlė (būtent saldžia grietinėle, ne tradiciškai lietuviškai grietine, nes sriuboj rūgšties pakanka nuo pačių pomidorų). Arba į trintą morkų sriuba gerai įdėti krienų, kurių aitrumas "pramuša" morkų saldumą.

    Komentuoti:

Working...
X