Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • enigma
    replied
    Jie matyt atsparūs visokioms infekcijoms

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
    Pabandyk rankas nusiplaut - padeda
    Jei jau valgom "autentiškai" Pietų ir Centrinės Azijos stiliumi, tai darykim tai iki galo: rankų plovimui ir asmeninei higienai - griežtas ne!

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
    Pabandyk rankas nusiplaut - padeda
    Tiesiog tai yra "Back to the Stone Age", kaip ir valgymas maisto nuo grindų, gamtinių reikalų atlikimas kur papuola ir t.t.

    Komentuoti:


  • c2h5oh
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Net nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai.
    Pabandyk rankas nusiplaut - padeda

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Parašė Irma Rodyti pranešimą
    Tą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti

    Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu
    Teisingas Irmos požiūris.

    Nesu nei kulinaras, nei gurmanas, kad gaminčiau kaip uzbekas

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Ko gero, kad taip. Nereikia perlenkti lazdos, ieškant "autentiško" plovo ar kebabų. Pavyzdžiui, mums puikiai žinomas kiaulienos šašlykas. Jo kilmės šalyje Turkijoje šašlykas (shish kebabas) niekada nebūtų daromas iš kiaulenos, o tikriausiai būtų iš avienos arba vištienos. Ar tai reiškia, kad mes turėtume irgi tik taip valgyti? Net nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai. O tose šalyse (visų pirma Indijoje) pomėgiu kas kelias minutes dezinfekuoti rankas žmonės dažniausiai nepasižymi. Tai, viso labo, atsilikusios kultūros rudimentinis reliktas, kuris kažkodėl bent kai kur liko kaip "tradicija". Plovą kuo puikiausiai galima valgyti šaukštu, o šašlykai/kebabai gali būti iš kiaulienos ir tai nėra niekuo blogiau už "autentiškas" šių valgių arba jų valgymo būdų apraiškas.
    Paskutinis taisė John; 2011.11.27, 20:58.

    Komentuoti:


  • Irma
    replied
    Tą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti

    Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Ir apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti
    Mačiau, kaip tai daro Indai... ačiū, ne.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    O tai kodel ji visa su lukstais pjaut? Kodel ne tvarkingaii - islukstenti skiltelemis, nulupti ir skilteles per puse?

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Nereikia su šakute išiminėt, labai smagiai pirštais išsispaudžia minkštimas. Ir apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti

    Komentuoti:


  • e2ards
    replied
    perpjauti nebutina, uztenka nuo virsaus nulupt stambius lukstus tiek kad galvute neissiskirstytu ir nupjaut apacioje saknies liekanas. Cesnakas tada tampa prie plovo kaip koks prieskonis, su sakute isimenejant minkstima

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Cesnaka su lukstais perpjovus deti i puoda... ?

    Komentuoti:


  • tadux
    replied
    nesudega. Recepta man nupasakojo viena uzbekistaniete.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Parašė tadux Rodyti pranešimą
    Lietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.


    Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
    I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.

    Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.

    Skanaus
    Hmm, aš truputį kitaip darau, pirma apkepu mėsą, tada ją išgriebiu ir sumetu svogūnus. Ar nesudega svogūnai gaminant pagal tavo instrukcijas?
    Aš gaminu daugmaž pagal Giedriaus Vilpišausko receptą: http://giedrius-v.livejournal.com/51512.html

    Komentuoti:


  • tadux
    replied
    Lietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.


    Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
    I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.

    Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.

    Skanaus

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    VEGETA! O jei rimtai, tai ne per seniausiai "atradau" kuminą ir kalendrą, be šių prieskonių tikro plovo nepagaminsi

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Česnakai, svogūnai, pipirai, druska, salierai, paprika, actas, adžikos padažas.

    Komentuoti:


  • Marukas
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Rukyta paprika, paprasta paprika, kajeno pipirai, siaip ivairus pipirai, imbieras, cinamonas, rozmarinas, ciobrelis, ir ivairios zoles, kuriu namuose netruksta...
    Vat čia tai labiausiai iš visų išvardintų sąrašėlių atitinka mano vartojamus prieskonius, tik dar pridėčiau gan dažnai naudojamus muskato riešutus, garstyčių ir sezamų sėklas, kalendras, vaistinį šalaviją, žvaigždanyžį, kmynus, anyžių sėklas, pankolius Tenka nemažai išleisti tiems preiskoniams, kurie neužauga pas mane prieskonių lysvėj

    Komentuoti:


  • daktaras
    replied
    druska, pipirai, česnakai, svogūnai, malta paprika

    Komentuoti:


  • Magician
    replied
    Parašė downsun Rodyti pranešimą
    kulinarai ar šiaip mėgėjai pavalgyti - kokius prieskonius dažniausiai naudojate?
    Rukyta paprika, paprasta paprika, kajeno pipirai, siaip ivairus pipirai, imbieras, cinamonas, rozmarinas, ciobrelis, ir ivairios zoles, kuriu namuose netruksta...

    Komentuoti:

Working...
X