Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Aidzius
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Druską, cukrų ir pipirus.
    Druska ir pipirai tai cia kas be ko. Toliau - zoleles. asara teko pabuvot Kos saloje, tai pavyko vietinej parduotuvelej prisipirkt ivairiu zoleliu misiniu ( ir labai pigiai ) , todel dabar be ju sunkiai issiversciau. Be zoleliu dar naudoju vyna ir balzamini acta.

    Parašė qwe Rodyti pranešimą
    Mėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?
    mesos priekoniai nera blogai, tik manau geriua butu paciam pasimiksuot tuos ingridientus ,pagal savo skoni.

    Ka ,kolegos, manot apie lietuviskas kulinarines laidas? Kartais tenka paziuret beatos virtuve, tai ji taip viska neuztikrintai daro, kad net kyla klausimas, ar tikrai jai viskas pavyksta. truksta laidu,kuriose rodytu ne kaips kokias patiekalo sudedamasias dalis sumest i puoda, o kuriose aiskintu kodel daro butent taip, o ne kitaip. Lietuviska virtuve ir lietuvos namu seimininku supratimas apie maisto gaminima labai primytivus. Parodyk recepta su vistos krutinele. Na ir kas bus? garantuoju ,kad dauguma, susipirke visus produktus , padarys viska kaip per Tv rode, bet krutinele perkepins ir ji bus sausa . O tada padarys isvada ,kad receptas nevykes. Reikia "how to.." laidu. Kuriose pirmiausia ismokintu gaminti.Paaiskintu kodel taip daroma, kaip daryti ,kad butu geriau...o tada jau galima ir receptus zmonem kisti.

    http://www.youtube.com/watch?v=MY3kT43p_Js
    http://www.youtube.com/watch?v=oiAmiRaiB9w
    Paskutinis taisė Aidzius; 2011.11.24, 07:24.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė qwe Rodyti pranešimą
    Mėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?
    Nieko ten blogo nėra įdėta. Na tik tuose pigiausiuose.

    Komentuoti:


  • qwe
    replied
    Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
    Sūru, saldu, aštru, dažniausiai to užtenka aš tai mėgstu beveik visur naudoti mėsos prieskonius, krapus....
    Mėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?

    Komentuoti:


  • Sefas210
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Druską, cukrų ir pipirus.
    Sūru, saldu, aštru, dažniausiai to užtenka aš tai mėgstu beveik visur naudoti mėsos prieskonius, krapus....

    Komentuoti:


  • Irma
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Druską, cukrų ir pipirus.
    + prieskonines žoleles - čiobreliai, rozmarinai, petražolės, krapai ir t.t.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Druską, cukrų ir pipirus.

    Komentuoti:


  • downsun
    replied
    kulinarai ar šiaip mėgėjai pavalgyti - kokius prieskonius dažniausiai naudojate?

    Komentuoti:


  • oranger
    replied
    Vakar pirmą kartą gyvenime iškepiau varškės apkepą.
    Puikiai pavyko, buvo suvalgytas net nespėjus jį nufotografuoti
    Galiu pasidalinti receptu
    Paskutinis taisė oranger; 2011.10.20, 17:47.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Maisto srityje neseniai įvyko šis tas pozityvaus. ES patvirtino naujas maisto žymėjimo taisykles, pagal kurias turės būti daugiau aiškumo ir informacijos, įskaitant mėsos kilmės šalį.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Gal tiesiog pamiršo. Arba "pamiršo" neparašyti ir daugiau ingredientų (čia jau būtų rimčiau).

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Bet kodel turetu rizikuot ir nerasyt tokio rukyto kumpio pirkejams nebaisaus dalyko kaip druska?

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    Na šiaip maisto produktus tikrina ar viskas yra nurodyta etiketėje. Pamenu neseniai uždraudė pardavinėti kažkokį rusišką maistą, nes nebuvo etiketėje nurodyti kažkokie maisto priedai Tai arba jame tikrai nėra druskos (neseniai mano valgytame Ispaniškame šaltai rūkytame kumpyje irgi nebuvo druskos ), arba dar nespėjo patikrinti.
    Ar druskos yra ar nėra, aš tikrai atskiriu. Ten jos tiek, kad maža nepasirodys.
    Tikriausiai dar nepatikrino.

    Komentuoti:


  • bebop
    replied
    Na šiaip maisto produktus tikrina ar viskas yra nurodyta etiketėje. Pamenu neseniai uždraudė pardavinėti kažkokį rusišką maistą, nes nebuvo etiketėje nurodyti kažkokie maisto priedai Tai arba jame tikrai nėra druskos (neseniai mano valgytame Ispaniškame šaltai rūkytame kumpyje irgi nebuvo druskos ), arba dar nespėjo patikrinti.
    Paskutinis taisė bebop; 2011.06.16, 08:21.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė enigma Rodyti pranešimą
    O ką ant etiketės rašo? Aukščiausia rūšis, I ar ar II rūšis? Nuo to irgi priklauso produkto kokybė, bet nebūtinai skonis.
    Parašyta, be abejo, "aukščiausia rūšis". Nors lygiai taip pat rašoma ir ant tų, kurių sudėtyje nurodyti konservantai ir pan.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    O ką ant etiketės rašo? Aukščiausia rūšis, I ar ar II rūšis? Nuo to irgi priklauso produkto kokybė, bet nebūtinai skonis.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    Na druska yra maisto priedas, todėl kaip ir reikia nebent ten tikrai nėra druskos...
    Sprendžiant iš skonio, druskos ten tikrai yra nemažai. O ir šiaip rūkyti kumpiai negali būti paruošiami be druskos.

    Dėl to ir kilo įtarimas, kad jei jau "pamiršo" nurodyti druską, galėjo lygiai taip pat "pamiršti" nurodyti ir sintetinius konservantus bei kvapo/skonio stipriklius. Tai kaip ir reiškia, kad jie nusižengia įstatymui.

    Komentuoti:


  • bebop
    replied
    Na druska yra maisto priedas, todėl kaip ir reikia nebent ten tikrai nėra druskos...

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Aišku. Visgi man įdomu, kaip su druska? Negi neprivaloma nurodyti druskos?

    Komentuoti:


  • bebop
    replied
    Etiketė – pirkėjo pagalbininkė

    Maisto produktų ženklinimą reglamentuoja "Lietuvos Respublikoje parduodamų daiktų (prekių) ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklės", Lietuvos higienos norma HN 119:2002 "Maisto produktų ženklinimas"
    2. Sudedamųjų dalių sąrašas yra ypač svarbus vartotojui, sudarant maitinimosi racioną. Išvardijamos visos sudedamosios dalys mažėjimo tvarka pagal kiekį, sunaudotą gaminant maisto produktą. Būtina nurodyti ir gaminant panaudotus maisto priedus: maisto priedo grupinį pavadinimą kartu su priedo pavadinimu arba pripažintu identifikaciniu numeriu, pvz., "antioksidantas askorbo rūgštis" arba "antioksidantas E 300"; "konservantas natrio benzoatas" arba "konservantas E 211". Jeigu sudėtinė dalis susideda iš kelių komponentų, šalia jos pavadinimo turi būti išvardyti ją sudarančių komponentų pavadinimai.Vanduo nurodomas, jeigu jis viršija 5 proc. galutinio produkto. Vandens nurodyti nereikia, kai gamybos metu jis vartojamas tik koncentruotos ar dehidratuortos būsenos sudedamosios dalies grąžinimui į pradinę būseną; kai vanduo vartojamas kaip terpė, paprastai nevartojama maistui, arba tokios terpės dalis (pvz., vanduo, marinatas, sūrymas ir pan.,).

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Kadangi su kiaušiniene mėgstu įsimesti kelis gabaliukus rūkyto kumpio, parduotuvėse bandžiau ieškoti geresnio. Pastebėjau, kad praktiškai visi šalto rūkymo kiaulienos kumpiai turi skonio stipriklių, konservantų ir pan. Bet Rimi nusipirkau "UAB Teresės lelešienės mėsos perdirbimo įmonės" kompio, kur prie "Sudėtis" teparašyta "kiaulienos kumpis be odos, česnakai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai.

    Ar gali būti, kad jame nebūtų konservantų ir skonio/kvapo priedų? Šiaip net neparašyta, kad sudėtyje yra druskos, dėl ko man kilo įtarimas, kad parašyti ne visi ingredientai. Ar tai nėra privaloma pagal kokius nors teisės aktus?

    Beje, prie to paties. Nusipirkau Varėnos kefyro maišelyje. Kaina Rimi 1,89Lt. Yra kitokių kefyro rūšių (visi 2,5% riebumo), bet kainos svyruoja iki 3,5Lt ar pan. Nejaugi tas kefyras kuo nors iš principo skiriasi, kad kaina skiriasi kone dvigubai?
    Paskutinis taisė John; 2011.06.15, 14:42.

    Komentuoti:

Working...
X