Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąPabandyk rankas nusiplaut - padeda
Komentuoti:
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąPabandyk rankas nusiplaut - padeda
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąNet nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai.
Komentuoti:
-
Parašė Irma Rodyti pranešimąTą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti
Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu
Nesu nei kulinaras, nei gurmanas, kad gaminčiau kaip uzbekas
Komentuoti:
-
Ko gero, kad taip. Nereikia perlenkti lazdos, ieškant "autentiško" plovo ar kebabų. Pavyzdžiui, mums puikiai žinomas kiaulienos šašlykas. Jo kilmės šalyje Turkijoje šašlykas (shish kebabas) niekada nebūtų daromas iš kiaulenos, o tikriausiai būtų iš avienos arba vištienos. Ar tai reiškia, kad mes turėtume irgi tik taip valgyti? Net nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai. O tose šalyse (visų pirma Indijoje) pomėgiu kas kelias minutes dezinfekuoti rankas žmonės dažniausiai nepasižymi. Tai, viso labo, atsilikusios kultūros rudimentinis reliktas, kuris kažkodėl bent kai kur liko kaip "tradicija". Plovą kuo puikiausiai galima valgyti šaukštu, o šašlykai/kebabai gali būti iš kiaulienos ir tai nėra niekuo blogiau už "autentiškas" šių valgių arba jų valgymo būdų apraiškas.Paskutinis taisė John; 2011.11.27, 20:58.
Komentuoti:
-
Tą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti
Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu
Komentuoti:
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąIr apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti
Komentuoti:
-
O tai kodel ji visa su lukstais pjaut? Kodel ne tvarkingaii - islukstenti skiltelemis, nulupti ir skilteles per puse?
Komentuoti:
-
Nereikia su šakute išiminėt, labai smagiai pirštais išsispaudžia minkštimas. Ir apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti
Komentuoti:
-
perpjauti nebutina, uztenka nuo virsaus nulupt stambius lukstus tiek kad galvute neissiskirstytu ir nupjaut apacioje saknies liekanas. Cesnakas tada tampa prie plovo kaip koks prieskonis, su sakute isimenejant minkstima
Komentuoti:
-
Parašė tadux Rodyti pranešimąLietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.
Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.
Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.
Skanaus
Aš gaminu daugmaž pagal Giedriaus Vilpišausko receptą: http://giedrius-v.livejournal.com/51512.html
Komentuoti:
-
Lietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.
Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.
Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.
Skanaus
Komentuoti:
-
VEGETA! O jei rimtai, tai ne per seniausiai "atradau" kuminą ir kalendrą, be šių prieskonių tikro plovo nepagaminsi
Komentuoti:
-
Česnakai, svogūnai, pipirai, druska, salierai, paprika, actas, adžikos padažas.
Komentuoti:
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąRukyta paprika, paprasta paprika, kajeno pipirai, siaip ivairus pipirai, imbieras, cinamonas, rozmarinas, ciobrelis, ir ivairios zoles, kuriu namuose netruksta...
Komentuoti:
-
Parašė downsun Rodyti pranešimąkulinarai ar šiaip mėgėjai pavalgyti - kokius prieskonius dažniausiai naudojate?
Komentuoti:
Komentuoti: