Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kuo tu save matai po tarkim 10 metų?

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Kuo tu save matai po tarkim 10 metų?
      Jei viskas taip klosis daugmaž panašiai ir toliau - tai tuose pačiuose namuose, išlaikomas artimųjų. Blogesniu atveju (karas, maras, badas, Iranas ar paprasčiausiai po eilinio menko ginčo mama pagaliau iškels ir paliks mano daiktus už durų), tuomet esu numatęs vieną rojaus kampelį Kauno apskrities (ne Kauno rajono, bet Kauno apskr., kurią sudaro 8 savivaldybės) pakraštyje, kur galėčiau įsikurti su palapinėmis ir kt. Esu ten įžengęs keliolikai minučių prieš kokius 10 metų, tad menkai pamenu, vaizdo prieš akis nepamenu, tik sapnuose bandau kažką atgaminti, bet ta vieta atrodo magiškai didinga. Kelių transportas - pats blogiausias variantas ten nusigauti, bet alternatyvų nelabai yra. Nebent valtimi su irklais. Gerai, kad į ten nėra jokių turistinių nuorodų, pažintinių takų, tad ta vieta lankytojams beveik nežinoma. Žmonių ten mažai. Prieš porą savaičių kalbėjausi su vienu kaip ir draugu turinčiu mašiną, kad nuvežtų mane ten apsižvalgyti, bet vis dėl to nenorėjau jam patikėti savo kelionės, nes man tos vietos beveik šventos ir nenoriu, kad jas paliestų bet kokio nervuoto keikūno ranka, ir turiu gal tik vieną išrinktąjį (bent kol kas), su kuriuo sutarčiau, bet mes nepalaikom ryšio šiuo periodu. Bet vietovė tokia nuošali, kad norint kasdien pavalgyti, tektų pėsčiomis žygiuoti 3 km iki artimiausio miestelio. Toje laukymėje, kurią tektų praeiti, labai plačiu spinduliu visaip padrikai išsimėčiusios trobos, tad saugantis nepririštų šunų tektų žygiuoti zigzagais, ir susidarytų turbūt geri 5-6 kilometrai. Ten būtų ramybė - jokių signalizacijų, jokių įvairiais būdais triukšmaujančių kaimynų. Tiesa, minusai yra du - pirma - tai kokybiško maisto, panašaus į tokį, kokį gaunu dabar, gavimo klausimas, antra - mano silpnoji vieta yra prakaitavimas. Tik paeinu kiek greičiau ir žiūrėk jau nugara šlapia. Man tai pats šlykščiausias iš visų kūno pojūčių, ypač kai prakaitavimas turi kažkokį ryšį su miego trūkumu. Tada dar ir akys kažkokios užlipusios, svaigsta galva, niekur nesinori eiti. Kur ten nusiprausti? Gerai, šalia teka upė, tačiau ką pvz daryti rudenį ar žiemą? Elgtis kepeniškai - nerti į eketę? Be to, sunku įsivaizduoti, kaip naktį ten užmigsiu - gerai, ten žmogų sutikti beveik neįmanoma, tačiau sutiksiu kokį laukinį agresyvų gyvūną - ir kas tuomet? Nugriaus, užmins ant palapinės man bemiegant dar... O kur elektros lizdas laukinėje gamtoje, kad pasikrauti telefoną, kaip jį apsaugoti nuo drėgmės, kai lietus?
      Alternatyva - bomžauti Vilniuje, čia visad pilna greito maisto restoranų, kur maistas pakankamai sotus. Bet kur švariai nusiprausti, išsiskalbti drabužius - štai kur klausimas. Nakvynės namai netinka, ten aš būsiu kaip balta varna - visi kiti - prasmirdę bomžai, nešnekantys lietuviškai, utėlėti, kurių tikslas - gauti alkoholio ar cigarečių, kai aš šiems abiems dalykams esu paskelbęs visišką haram. Be to, ar tai būtų nakvynės namai, ar kalėjimas, ar šauktinio tarnyba, ar psichiatrinė (kurioje esu buvęs) ten garantuotai susidursiu su problema, kuria, įtariu, serga absoliuti dauguma piliečių - tai knarkimas. Kai neapsikentęs visa gerkle užstaugsiu "Baikit knarkti, ar nemokat tyliai miegoti!", tai mane išvarys patį pirmą, o visokie smirdžiai, kalbantys tuteišų tarme galės ten toliau bujoti. Aš per inteligentiškas nakvynės namams pagal savo bendravimo manierą, hobius, pažiūras, gyvenimo istoriją ir išvaizdą.

      Comment


        Tai susirask daugiau tokių kaip tu ir gal persversit dabartinius bomžus nakvynės namuose?

        Comment


          Chm, na matote, kiekviena vieta, kiekviena profesija ar jos atstovas yra tipinės išvaizdos. Pvz. ofiso planktonas bus su kaklaraiščiu, gyvenantis kažkur "biški už Vilniaus", tačiau turintis nuosavą mašiną ir galbūt rūkantis tą tušinuką. Meistras, komunalininkas, ūkininkas - ne per daug puošniai, dažniausiai paprastu megztuku ar treningus besirengiantis diedas, vairuojantis VW Sharan. Maža mergytė - šuniukus mylinti princesė. Moksleivis - rūbinėje kur persirenginėjama prieš kūno kultūros pamokas, keiksmažodžiais besisvaidantis, elektroninę cigaretę patraukti mėgstantis garbanotplaukis, kuriam, skirtingai nei padoriajam Kristupui, iš matematikos išeina "teigiamas". Kalinys, nakvynės namų gyventojas, šauktinis - dažniausiai tai bus tokios išvaizdos ir kultūros, bendravimo manierų žmogus, kuris Kristupui kels siaubą. Tiesiog tokios yra normos, o aš prieš 4 metus bėgant paskutiniams mėnesiams mokykloje klasiokams paklausus, ką planuoju veikti po mokyklos, taip ir atsakiau "į kalėjimą". Už ką, esu minėjęs Psichikos sveikatos temoje. Bet pasižiūrėjus video iš įvairių pasaulio kampelių, tai ten tokia publika, kurioje greit būsiu sutryptas - tatuiruoti, agresyvių snukių tipai, vartojantys narkotikus...O aš naiviai tikėjau, kad kalėjimas tai tokia vieta, kur susirenka tokie kaip aš - nežinantys ką nori veikti gyvenime, tad savo noru užsidaro tarp 4 sienų, gauna pastogę, maitinimą, dušą ir kitus būtinus egzistavimui dalykus. Na vienu žodžiu, kad man nereiktų vargti ir galvoti kaip pačiam išsilaikyti, bet kad mane kas nors išlaikytų. Kad tai vieta, kur prižiūrėtojai draugiškai bendrauja su "kaliniais" įvairiomis gyvenimiškomis temomis, o esant reikalui gali pabūti kur nors vienas ir niekas iš tavęs neprašys cigarečių/nenuodys tais dūmais ir negrasins. Bet realybė, kaip žinote, visai kitokia. Venerinės ligos, antisanitarija, prižiūrėtojų smurtas, subkultūrų toleravimas... O aš būtent ir norėčiau, kad kalėjimai ateityje taptų tokia vieta tokiems kaip aš (tik klausimas, kiek tokių yra, nes visi kiti buvę klasiokai kažką veikia), kur už tave viskas bus nuspręsta, padaryta ir nevargins kasdieniai išorinio pasaulio rūpesčiai, kur gali jaustis saugiai.

          Comment


            Šįvakar sau ant stalo pasitiekiau tokį patiekalą. Sugalvokite jam pavadinimą. Mano siūlomi variantai:
            1. Jovalas
            2. Šlamštas, įdomus tik jį skelbiančiajam
            3. Dunkebalis (šį, nelabai ką reiškiantį žodį sugalvojau aš pats).
            Attached Files

            Comment


              O gal kas žinote, kaip tos sijonuotos romų tautybės moterytės užhipnotizuoja žmones? Kokius ten tiksliai judesius prieš veidą padaro rankomis, kad užvaldytų kitą? Kodėl klausiu, pats norėčiau pakalbinti vieną žmogų, su kuriuo senokai bendravau, bet su manimi jis nėra labai šnekus, o aš norėčiau daug ką su juo aptarti ir padėkoti. Mano tikslas nėra išvilioti pinigus ar užsiimti kitais nešvariais reikalais. Gal kas galite pasidalinti iš savo patirties, kaip jos taip sugeba, kokius judesius padaro su ranka? Žinau tik kad su pirštais kažką pamakaluoja priešais veidą ir tu jau užvaldytas...

              Comment


                Turbūt nemandagu tokių dalykų klausti, bet kad jau tokia tema... Kokia tamstos diagnozė?

                Comment


                  O ką pakeis diagnozės žinojimas? Būna, žmonėms forumas yra vienintelė vieta, kur jie gali išsisakyti. Gal tai bent kažkiek padeda, nuima tą "niekam nereikalingas, visi manęs šalinasi" jausmą. Svarbu, kad atitinkamoj temoj reiškiasi.
                  Lietuva visiems.

                  Comment


                    Tiesiog įdomu. Tenka susidurti su panašiais žmonėmis. Suprantu forumo naudą dėl galimybės rasti pašnekovų ir išsakyti, kas, atrodo, aktualu. Galbūt pasirodys keista, bet seku kiekvieną šios temos pranešimą.

                    Atsiprašau jei klausimas nekorektiškas. Atsakyti į jį tikrai nebūtina.

                    Comment


                      Pirmoji tikra mano psichinė diagnozė buvo 2019 m. gruodžio pradžioje, kuomet neapsikentęs problemos, apie kurią parašiau straipsnį į Delfi, man nustatė F41.1
                      https://www.facebook.com/DELFILietuv...1502218545486/

                      Vėliau, 2020 m. rudenį jau ėjau į Vasaros g. stacionarą dėl to, kad rašiau tam tikro turinio laiškus savo buvusiems klasės draugams. Tuomet gavau F61 diagnozę. Paskui, 2022 m. sausio gale, sužinojęs, kad pas kaimynus bus gręžiama ir negalėsiu normaliai ilsėtis, pasiprašiau nakvynės. Suteikė. Diagnozė nepakito, bet aplinka ten labai nepatiko, daugiau ten neisiu, apie tai straipsnį irgi šiuo metu kuriu.

                      Viena ką galite paaiškinti - jei žmonės teigia, kad stoja stotelėje, kad nestabdytų eismo, tai koks tikslas stoti su mašina tose stotelėse, kur įvažų nėra, Pvz. Šaulių sąjunga Laisvės pr., Giedraičių st. link Kalvarijų turgaus ant kalno. Šiandien Aguonų st. žiaurus vaizdas mane pakirto pakely - stoviu Aguonų st. (į stoties pusę), kuri įvažos neturi, ir še tau, sustoja mašina, prieina kažkokia jaunolė link jos. Supykęs parodžiai jai špygą ir demonstratyviai nubėgau, nes pasijutau labai pažemintas, kad laukiu trūliko, o čia kažkokią personą it kokią diplomatę paima iš stotelės su mašina. Ir kas žiauriausia, kad tose stotelėse, kur įvažų nėra, mažiausiai tikiuosi, kad kažkas su automobiliu sustos kažko pasiimti ar išleisti. Koks čia tuomet "netrukdymas eismui"? Juk jose sustojęs VT trukdo lygiai taip pat...

                      Comment


                        Gerai. Jei ką, galite rašyt AŽ, mielai atsakysiu į visus cenzūrinius klausimus, o gal kada ir susitiksime kur nors Lizdeikos g. išgerti "Dvaro" ar "Rokiškio" pieno.
                        taip pat, tas suvokyms, tas žiaurus suvokyms... Keliaudamas po Vilnių troleibusais, kasdien gatvėje matau tūkstančius besimalančių atuomobilių. Ir kai pagalvoji, žiūrint į jų valstybinius numerius kažkodėl norisi tikėti, kad jis (jo savininkas) patikrinus duomenų bazes pagal oficialius duomenis bus registruotas Vilniuje, tačiau, tačiau... Taip dabar nebe tie laikai, kuomet vidurinė raidė parodydavo apskritį. Bet vis tiek, pvz. kad ir šiandien kiek daug numerių akimis nušoviau. Ir kas man dabar atsakys, kurie iš jų buvo vilniečiai, o kurie - ne. Pvz. kai Žirmūnuose prie IKI uždurniavo to DDD signalizacija, kad buvau 100 procentų įsitikinęs, kad jis gyvena kažkur gretimuose namuose. Tačiau policija pasakė, kad "galiu pasakyti tik tiek, kad ne Vilniaus mieste". Tuomet pirma mintis, iš kur galėtų būti atsibeldęs tas Honda Accord, pirma mintis buvo Trakai. Na nes šis miestas mano pasąmonės virpėjimuose yra skardus, o D - skardusis priebalsis. Arba kažkada niekšiškai nufotografavau po ženklu susikrauti į bagažinę atvariusią porelę, kuri, taip ir nesupratau, ar mano name gyvena ar tik į svečius pas kažką. Tai pakol jie atsidarę bagažinę gale krapštėsi aš ir nupyškinau juos. Jei būtų mane pričiupę ir klausę kodėl fotografuoju - būčiau atsakęs "Nes jūs iš kažkokio kaimo, tikrai ne Vilnius 100 proc." Mašina toks pusiau džipukas. Juk pusiau laukiniais kaimo žvyrkeliais su tokiu dardėti labai komfortiška. Numerių raidės buvo HEH. Raidės nepasakys miesto, bet gali padvelkti" juo. Ir pamačius HEH pirma mintis buvo Ukmergė arba jei tiksliau, Ukmergės rajonas. Arba kitas variantas, jei būtų paklausę ką če fotkini, būčiau visa gerkle, kad visas rajonas girdėtų, užstaugęs BIFOŽINAAAAAAAA! ar kažkaip taip? Kas ta "bifožina"? - toks garsas man iškyla prieš akis, pasižiūrėjus į sovietmečio gamybos traktoriaus MTZ-82 galinių ratų diskuose esančias skyles. O jie gi kaimiečiai su savo HEH`u, galbūt važiuoja ir tuo pačiu žvyrkeliu, kuriuo rieda ir to traktoriaus MTZ ratai. Beje, kaip ir sakiau seniau, pasižiūrėjus į tų milžiniškų traktoriaus galinių ratų skyles, prieš akis kažkodėl norisi regėti užrašą "Romanai vaikams". Dar gal vasarą, prie mano namų prisišvartuodavo tokia KIA, kurio numerių raidės buvo KHZ. Kokį žodį jums primena KHZ? Teisingai - KurHauZas. Žodį "kurhauzas" dažniausiai sutinkame kalbėdami apie Palangą, tačiau man pirmąkart pamačius tuos numerius, man KHZ padvelkė Biržų kraštu. Kažkodėl dar pagalvojau, kad jie atvyko į Vilnių pasisvečiuoti, o po kelių dienų grįš į savo kaimą, kur šikanas - lauke, o vanduo semiamas iš šulinio. Dar vienas priešingame name gyvenantis, irgi panašus į mane - su akinukais, vairuoja automobilį, kurio raidės - JFF. Kur gali būti jo šaknys, pirmąkart susimąsčiau tik išgirdęs jo balsą - man pasirodė, kad šneka suvalkietišku, bet ne iki galo suvalkietišku akcentu. Koks tai kraštas - ogi Prienai! Šis miestas yra kaip aš sakau, neda`Suvalkija, panašiai kaip baltarusiai yra nedarusai. T.y. formaliai atskira tauta ir valstybė, bet savo pažiūromis jokie jie mum ne draugai, nors ir turime bendrą LDK praeitį, tačiau jie irgi biški imperialistai, savo pažiūromis ir išvaizda labiau panašūs į rusus. Jei kiltų karas, jų valdžia ir žmonės, nemanau, kad stotų į Lietuvos pusę. Labai džiaugiuosi, kad ir šios valstybė pavadinimą kai kas pradeda rašyti iš mažosios raidės. jie to nusipelno ne ką mažiau. Dar vienas egzempliorius - baltas VW Scirocco, kurio numerių raidės - MES. Aš nusiteikęs iki gyvenimo galo eiti kryžiaus žygius prieš jo savininką (-ę) todėl, kad vienąkart, kai ji stovėjo po ženklu, nors pokalbio su pareigūnu metu mačiau, kaip kažkas jau sėda į minėtą automobilį ir ruošiasi išvažiuoti, tačiau mane šokiravo žinia, kai pasakė, kad duomenų bazėje nerado jo tel. numerio. O signalizacijos lemputė tai mirkčioja viduje, suprask - išdauši stiklą - pradėsiu kaukti. Kokiu niekšu reikia būti? Gal ir forume yra narių, kurie vairuoja automobilį, dirba Lietuvoje ir moka mokesčius, turi SoDra paskyrą, tačiau ramiai gyvena nė neįtardami, kad policijos pareigūnams jo telefonas neparodomas? Mačiau tą MES`ą Sciroccą kažkada pūčiantį Savanorių pr., tuomet pagalvojau, gal kokie Elektrėnai bus. Suprantu, kad pagal raides miesto nenustatysi, bet kaip ir sakiau, turint nuojautą galima pabandyti atspėti pagal raides - šito vairuotojas vilnietis ar ne.

                        Comment


                          MedinisStrazdas ,
                          Savitarnos kasa jūs kaip visų galų meistrai, tikrai nežinote, kaip tos cigonkos užhipnotizuoja žmones, kokius judesius padaro ar kaip užkalbina, kad žmogus sustoja ir kurį laiką neatsitraukia ir klausosi, ką tu kalbi jam? Man šios žinios, kaip sakiau, praverstų.
                          Antra, tikrai juokingai, o gal ir neestetiškai atrodo tie antžeminiai pastumiami/apverčiami/nuspiriami/nupučiami šiukšlių konteineriai, kaip pats Rokiškis Rabinovičius apie juos yra rašęs, jie, cituoju "varomi suslėgtais bezdalais". Mano nuomone, visos šalies mastu reikia pereiti prie tų giluminių - įlindo koks bomžas butelių - tegu kapanojasi viršun kaip pats išmano. Bet kažkada Tuskulėnų gatvėje esu matęs, kad atidarytos durys, pasižiūriu žemyn, o man atsako balsas iš apačios "mesk, mesk".
                          Galiausiai, pirmąkart apie neleistinoje vietoje užklijuotą skelbimą pranešiau per epoliciją, tai gavau atsakymą, jog pradėta administracinio nusižengimo teisena, dar papildomai gavau automatinį laišką iš ANR. Bet man vis tik įdomiausia, kaip policija nustato asmenį žiodama vien tel. numerį? Pvz. automobilių valstybinius tai turi patys, bet kad pagal telefoną... gal kreipiasi į visokius Tele2, kurie privalo atsakyti, kam priklauso toks ir toks numeris...

                          Comment


                            Čigonai tave užhipnotizuona nes neturi savo valios jokios.

                            Antžeminiai konteineriai yra statomi taip, kad būtų kuo nepatogesni vartotojams, taip skantinant vartotojus už savo lėšas įsirengti požeminius. Man taip išaiškino VASA atstovas.

                            Benamis ilindęs kapanojasi peiliu ir suplėšo maišą, todėl požeminių maišus dažnai riekia keisti dėl benamių elgesio.

                            Turbūt policija turi sutartis kur gali automatiškai pasižiūrėti kam priklauso telefonas be individualaus kreipimosi.

                            Comment


                              Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                              Čigonai tave užhipnotizuona nes neturi savo valios jokios.

                              Antžeminiai konteineriai yra statomi taip, kad būtų kuo nepatogesni vartotojams, taip skantinant vartotojus už savo lėšas įsirengti požeminius. Man taip išaiškino VASA atstovas.

                              Benamis ilindęs kapanojasi peiliu ir suplėšo maišą, todėl požeminių maišus dažnai riekia keisti dėl benamių elgesio.

                              Turbūt policija turi sutartis kur gali automatiškai pasižiūrėti kam priklauso telefonas be individualaus kreipimosi.
                              Įdomu. Viena tyrėja, kuri mane kone mintinai žino, kuomet dėl mašinų patraukimo skambinu tiesiai jai, tai kai jos buvau užklausęs apie skelbimų reikalus, ji pasakė, kad "tokiu atveju už akių surašyti protokolo negaliu - reiktų išsikviesti žmogų į PK apklausai, nes pvz. kas nors keršydamas man gali skelbime nurodyti mano telefoną ir tuomet mane nubaus automatiškai nė nepabandę išsiaiškinti, ar juos išklijavau tikrai aš".
                              digital, nežinau už ką ten tiksliai pašalinote lituass`ą - taip, suprantu, vatnikas yra blogai, bet gal yra galimybė pvz. palikti jam kokį mėnesį diskutuoti tik šitoje temoje, bet ne kitose, kur jis nuolatos panikuoja, kad "jau tuoj prasidės blogiausia". Šioje temoje jis noriai reiškiasi, ir ko gero, puikiai atsakytų į mano klausimą - kodėl bent kokį kartą į savaitę sapnuoju mokyklą - arba kad aš 12-okas ir liko keli mėnesiai iki mokyklos baigimo, arba kad dar liko kokie 1-2 metai mokytis. Paskui ar tai atsibudęs ar dar sapnuodamas suvokiu - pala, aš gi jau praėjęs šį gyvenimo etapą ir tie laikai nebegrįš. Toks jausmas, kad mano gyvenimas sustojo ties mokyklos baigimu ir tam tikrais žmonėmis, galbūt todėl bent sapnuose grįžtu į laikmetį, kuomet dar buvau mokinys.

                              Comment


                                O kaip vadinasi tie žmonės, kur atėjus balsuoti sėdi prie stalo ir patikrina tavo asmens dokumentą ir išduoda balsavimo biuletenį? Kokio reikia išsilavinimo, kad juo taptum? Kada jie patys spėja pra-balsuoti? Ar jie turi būti susipažinę su asmens duomenų apsaugos reikalavimais ten visokiais?

                                Comment


                                  O kur ir kaip galėčiau susisiekti su Trydeniu? Jis pašalintas visam laikui, tad AŽ perskaityti ko gero negalės... Pasiilgau jo postų - taip, sankauskas ar Arunasx irgi rašo aršiu stiliumi, bet rat perspjauna visus. Aišku, keiktis nereikėtų, už ką su juo ir buvo atsisveikinta pakartotinai. Gal būtų galima gauti jo el. paštą? Aš taip ir nesupratau - jis už skiepus ar prieš? Nes pradžioje į šuns dienas išdėjo Lietuvos valdžią, kuri, Europoje daugėjant užsikrėtimų, ne tik kad neskelbė ribojimų, bet dar sugebėjo paorganizuoti Kaziuko mugę, knygų mugę, Kovo 11-osios minėjimą ir kitą. O paskui įsibėgėjus skiepinimo kampanijai jau pradeda drabstytis tokiais epitetais kaip "mirties vakcina", "astrašūdeka vakszverija" ar "galimybių pasas - durniaus išrašas"...

                                  Comment


                                    Gal kas žino, kas tai per daiktas? Kažkoks elektros variklis, turbina? Radau besimėtantį miškelyje tarp "Mados" ir J. Matulaičio bažnyčios. Kažkur ant jo buvo užrašas "Made in Hungary". Apgailėtina, kad mūsų šalis nenutraukė ekonominių ryšių su Orbanistanu*.
                                    * -
                                    ™®© - T. Raskevičius - Vytautas.
                                    Attached Files

                                    Comment


                                      Atrodo kaip automobilio kabinos ventiliatorius

                                      Comment


                                        Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
                                        Atrodo kaip automobilio kabinos ventiliatorius
                                        O tuomet įdomu, kokiu būdu iš Vengrijos jis buvo atgabentas į Lietuvą? Tikriausiai kaip ir visi kroviniai - ant paletės ir tuomet į fūrą. O fūra vengriškais ar lietuviškais numeriais? Pastebiu, kad jei šalis, į kurią ar iš kurios gabenama prekė, yra skurdesnė už Lietuvą, tai dažniausiai krovinį perveža tos šalies vežėjas su savo numeriais (BY, SRB, KAZ ir pan.), o jei mes esam skurdesni (už kokią nors Vokietiją ar Italiją), tai tuomet krovinį perveža jau mūsų šalies vežėjai. Ar kada teko matyti Lietuvos teritorijoje vilkiką su vokiškais ar itališkais numeriais? Aš asmeniškai ne.

                                        Comment


                                          edit
                                          Paskutinis taisė RokasLT; 2023.03.03, 20:29.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X