Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šv. Jokūbo ligoninės kvartalas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    A2 korpusas. Pagal mane jokį perimetrą neorientuotas. Tiesa, problema kiek sidėtingesnė, ten iki WWII buvo visai kitoks gatvių tinklas, Praktiškai mebuvo Goštauto krantinės ir Vaižganto gatvių. Bet vis tiek turbūt reiktų orientuoti į dabartinių gatvių linijas

Komentuoti:

• AšNeRobotas
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
    Paaiškinkit man, diletantui. Kokia čia tūrių išdėstymo idėja, kodėl reikėjo vieną korpusą kišti kampu į Tumo-Vaižganto gatvę?
    Šitas namas į Goštauto gatvę kampu stovi. Manau, tavo minėtas korpusas į jį ir į Vaižganto gatvės perimetrą, orientuotas.
    Click image for larger version

Name:	IMG_20210309_173112.jpg
Views:	814
Size:	619,1 kB
ID:	1868040

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Paaiškinkit man, diletantui. Kokia čia tūrių išdėstymo idėja, kodėl reikėjo vieną korpusą kišti kampu į Tumo-Vaižganto gatvę?

Komentuoti:

• Chatbot
    replied
    O dėl Jokūbo projekto tai labai džiaugiuosi. Tikiuosi, kad, nors ir ne daugiaubučius stato, su statybom nedels.

Komentuoti:

• AšNeRobotas
    replied
    Parašė _JJ_ Rodyti pranešimą

"Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino techninį projektą ir išdavė leidimą rekonstruoti buvusios ligoninės pastatus.
    <...>
    Planuojama, kad ilgą laiką apleistos buvusios teritorijos tvarkymo darbai bus baigti 2022-aisiais"

Šaltinis: https://madeinvilnius.lt/verslas/sta...i-45-mln-euru/ .
    Feisbuko komentaruose jau prasidėjo viduriavimas.

Komentuoti:

• _JJ_
    replied
    Parašė Azejam Rodyti pranešimą
    Ar teisingai suprantu, kad leidimas jau išduotas? Gal kas girdėjo apie statybų pradžią? Mano supratimu, tai vienas svarbesnių projektų miesto reprezentaciniam vaizdui.
    "Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino techninį projektą ir išdavė leidimą rekonstruoti buvusios ligoninės pastatus.
    <...>
    Planuojama, kad ilgą laiką apleistos buvusios teritorijos tvarkymo darbai bus baigti 2022-aisiais"

Šaltinis: https://madeinvilnius.lt/verslas/sta...i-45-mln-euru/ .

Komentuoti:

• Azejam
    replied
    Ar teisingai suprantu, kad leidimas jau išduotas? Gal kas girdėjo apie statybų pradžią? Mano supratimu, tai vienas svarbesnių projektų miesto reprezentaciniam vaizdui.

Komentuoti:

• Saliamonas
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Aš nesakau, kad senovės imitaciją. Bet kažkaip tas nykias lygias ir tikriausiai vienspalves sienas su langų skylėmis kažkaip gi galima pagyvinti? Juk tūriai ir formos tai kaip ir senovinės. Ar kažkokios dogmos neleidžia?
    Negalima nieko daugiau nei vienspalvės sienos (būtinai baltos arba pilkos) su langų skylėmis, nes tai būtų Baltarusija, Kazachstanas ir Mianmaras, o mes tai gi beveik skandinavai.

Jei rimtai, tai projektas yra žymiai geresnis lyginant su pirminio varianto stikline siena, bet pritariu ir tiems, kurie sako, kad vieta su barokiniu ansambliu kaimynystėje įpareigoja kažkam daugiau nei plikos sienos su šlaitiniais stogais (t.y. bent kažkokiems sienų dekoro elementams).

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Pranešimas spaudai 2020.04.18
    Atvertė Šv. Jokūbo ligoninės architektūrinį projektą
    Buvusioje Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje Vilniuje planuojamas architektūrinis projektas penktadienį pristatytas plačiajai visuomenei
    (...)
    Dėl karantino apribojimų konversijos projektas viešai pristatytas nuotoliniu būdu – per tiesioginę vaizdo transliaciją. Joje dalyvauti užsiregistravo beveik 100 asmenų, kurie aktyviai įsijungė į diskusiją,

https://www.lrytas.lt/bustas/archite...leti-14545706/
    Kur būna skelbiami tokie projektų pristatymai "plačiajai visuomenei"?

Komentuoti:

• Rimas_OK
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą

Tai geriau barako tipo pastatai šalia baroko? Lygios sienos, langai, ir šlaitinis stogas... Kuo ne silikatinės chruščiovkės?
    Mūsų profesionalai čia tikrai neturėtų prie ko prisikabint - paprasta ir dėl to "skoninga". (gal dėl to kad patys užaugo prie chruščiovkių?)

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Parašė architip Rodyti pranešimą
    Man kazkuo tokio noresi
    Reikia architektams parašyt ir pasiūlyt, pasiklaust dėl fasadų. Dažytas baltas tikrai gali atrodyt nelabai kaip, ypač po kelių metų. Bet akmens - super būtų. Investuot gi ten žada apie 45 mln. Suma nevaikiška.

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Man viskas ok, su dekorais "a la klasika" gal geriau nereikia. Tik nelabai patinka kad taip viskas aptverta, ne atvira.
    Tai geriau barako tipo pastatai šalia baroko? Lygios sienos, langai, ir šlaitinis stogas... Kuo ne silikatinės chruščiovkės?

Komentuoti:

• architip
    replied
    Man kazkuo tokio noresi
    Attached Files

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Man viskas ok, su dekorais "a la klasika" gal geriau nereikia. Tik nelabai patinka kad taip viskas aptverta, ne atvira.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

Imitavimas, aišku, blogai. Bet reikia ne imitavimo, o interpretavimo. Dabar gi, nauji pastatai per grubūs, kampai per aštrūs, spalvos per blyškios, per daug jie asketiški šalia vėlyvojo baroko bažnyčios.
    Vėl apeliacija į “skandinavišką” paprastumą? Tik noriu priminti, kad skandinavijoje tokio baroko niekada nebuvo, tai protestantų religijos ir kultūros regionas.
    Sutinku, kad šis variantas yra per daug paprastas, bet manau užtektų tiesiog palikti nebeaklinas sienas su tokiu fasadu, koks jis buvo pirminėje projekto versijoje, kai sienos dar buvo aklinos:

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied

Todel kad cia ne klasika, o sienamiescio morfotipo uzstatymo interetavimas. 2000-ju kontrasto mada praejo, dabar madingas butent toks urbanistinis metodas.
    O istoriniu pastatu imitavija - tai pats blogiausis kelis i niekur. Bent taip skaitosi tarp profesionalu.
    Imitavimas, aišku, blogai. Bet reikia ne imitavimo, o interpretavimo. Dabar gi, nauji pastatai per grubūs, kampai per aštrūs, spalvos per blyškios, per daug jie asketiški šalia vėlyvojo baroko bažnyčios.
    Vėl apeliacija į “skandinavišką” paprastumą? Tik noriu priminti, kad skandinavijoje tokio baroko niekada nebuvo, tai protestantų religijos ir kultūros regionas.

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Aš nesakau, kad senovės imitaciją. Bet kažkaip tas nykias lygias ir tikriausiai vienspalves sienas su langų skylėmis kažkaip gi galima pagyvinti? Juk tūriai ir formos tai kaip ir senovinės. Ar kažkokios dogmos neleidžia?

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Statyti senovės imitaciją greta originalios barokinės bažnyčios nėra geras sprendimas. Reikia palaikyt bent minimalų kontrastą tarp amžių, kad pati bažnyčia nesusiniveliuotų su nauja statyba.

Komentuoti:

• Al1
    replied

Todel kad cia ne klasika, o sienamiescio morfotipo uzstatymo interetavimas. 2000-ju kontrasto mada praejo, dabar madingas butent toks urbanistinis metodas.
    O istoriniu pastatu imitavija - tai pats blogiausis kelis i niekur. Bent taip skaitosi tarp profesionalu.
    Kad madingas, tai niekas ir nesiginčija. Bet visgi vėlgi, vienaip jis žiūrėtųsi kur nors prie stoties, ar buvusio pramoninio rajono konversijoje ir visai kitaip šalia barokinės bažnyčios. Mada tvarkant panašias teritorijas kaip ši turėtų būti paskutinėje vietoje.
    Paskutinis taisė Al1; 2020.04.02, 10:55.

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Velnias žino ar ten būtų džiaugsmo sėdėt kavinėj prie judrios sankryžos.

Komentuoti:

Working...
X