Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mažesni komercinės ir biurų paskirties projektai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    vaziuodamas pro OZO TECHNOPOLIO DELTA pastatus, maciau ant vieno is ju (baltojo) WESTERN UNION iskaba.

    Comment


      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
      vaziuodamas pro OZO TECHNOPOLIO DELTA pastatus, maciau ant vieno is ju (baltojo) WESTERN UNION iskaba.
      nes baltasis pastatas visas bus ju. susikels zirmunus ir perkunkiemi ten.

      Comment


        Vilniuje dūzgia kranai – kyla 14 naujų verslo centrų

        Straipsnyje daug naujausių nuotraukų iš didesnių ir mažesnių verslo centrų statybų.

        Comment


          Tas Pentagonas su savo kreivom linijom truputį supykdė..

          Comment


            Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
            Tas Pentagonas su savo kreivom linijom truputį supykdė..

            Comment


              Dariaus ir Gireno 21. Pilotu rengimo centro naujos patalpos.

              Comment


                Liepyno g. 15A (turbūt), kur vietoje aikštelės statomas verslo centras ant tvoros buvo pakabinta informacija, tame tarpe ir vizualizacijos. Pastatas bus aukštas, bet detaliau nieko įžiūrėti pravažiuodamas nespėjau. Lyg tai mačiau užrašą L15A (pavadinimas?). Bet internete nieko kol kas nerandu.

                Jeigu kas būsit netoliese, nufotkinkit.

                Comment


                  Naugarduko Maxima XX (jau veikia) ir administracinis pastatas.







                  Comment


                    Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                    Naugarduko Maxima XX (jau veikia) ir administracinis pastatas.
                    Akivaizdu, kad Maxima savo senąjį šūkį "Apie viską pagalvotą" jau seniai pamiršo, nes apie architektūrą čia tikrai nepagalvota.

                    Comment


                      Panašu, kad LILD ir čia nosį jiems nušluostys

                      Comment


                        O nauja sankryža, bent jau man, turbūt viena iš labiausiai absurdiškiausių visame mieste.
                        Aviate, navigate, communicate

                        Comment


                          Buv. Norfa prie troleibusu parko

                          Comment


                            Parašė nitroLT Rodyti pranešimą
                            Maxima + butai
                            Visgi buvai teisus Bet dar ne viskas prarasta.

                            http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...nu-bendruomene

                            „Maxima“ susirėmė su Žirmūnų bendruomene
                            Publikuota: 2016-10-27 06:00 Autorius: Inga Razmaitė

                            „Maxima grupės“ įmonė Vilniaus Žirmūnų rajone valdo apie 2 ha teritoriją, kurioje ketino statyti parduotuvę „Maxima XX“, o beveik 3.000 aplinkinių gyventojų tokiam planui kategoriškai nepritaria – jie nori daugiabučių su mažomis parduotuvėmis. Miesto valdžia sako, kad prekybos centrą šioje vietoje statyti galima, tačiau investuotojai turės iš esmės koreguoti savo projektą.

                            Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto gatvių sankirtoje UAB „Vatubela“ valdo 6 sklypus. Ši bendrovė priklauso Nyderlanduose registruotai įmonei „Lincoln Land Erste“, o ji priklauso „Maxima grupei“.

                            Sklypų savininkės užsakymu yra parengtas detaliojo plano projektas, su kuriuo šį penktadienį planuojama supažindinti visuomenę. Minėtos teritorijos detalusis planas patvirtintas 2001 m. ir jis vis dar galioja. Tačiau sklypų savininkė nori jį pakeisti – 6 sklypus sujungti į vieną ir žemės tikslinę paskirtį iš gyvenamosios pakeisti į komercinę. „Maxima grupė“ šioje vietoje planuoja statyti apie 3.000 kv. m ploto parduotuvę ir apie 150 vietų antžeminę automobilių stovėjimo aikštelę, o pagal dabar galiojantį detalųjį planą didžiojoje dalyje teritorijos galima statyti mažaaukščius daugiabučius. Žirmūnų bendruomenė sukilo prieš „Maxima grupės“ planus šioje vietoje statyti didcentrį.
                            Anot bendruomenės atstovo, šioje teritorijoje susiformavo patrauklus gyvenamųjų namų kvartalas. Butus įsigiję gyventojai esą turi teisėtų lūkesčių gyventi daugiabučių gyvenamųjų namų kvartale, kaip tai numato Vilniaus miesto bendrasis planas ir galiojantis detalusis planas.
                            Anot bendruomenės, didelė „Maximos“ parduotuvė šioje tankiai gyvenamoje teritorijoje padidins automobilių srautus – tiek sunkiasvorio aptarnaujančiojo transporto, tiek lengvųjų automobilių. Dėl to didės ir taip nemenkos automobilių spūstys, oro užterštumas ir triukšmo lygis. Bendruomenės atstovas pabrėžia, kad su Sveikatos apsaugos ministerijos ir Visuomenės sveikatos centro vadovybe buvo atlikti triukšmo ir taršos tyrimai, kurie įrodo, kad ši teritorija yra viena labiausiai užterštų Vilniaus mieste.
                            „Nustatyta, kad tarša ir triukšmas jau šiuo metu viršija leistinas ribines normas dienos, vakaro ir nakties metu. Šioje teritorijoje atsiradus papildomam traukos centrui – parduotuvei „Maxima XX“ – minėti neigiami veiksniai dar labiau sustiprės, pablogės čia gyvenančių miestiečių gyvenimo sąlygos ir kokybė“, – gyventojų nepasitenkinimo priežastį įvardija Linas Urba, daugiabučio namo Sporto g. 10, Vilniuje, savininkų bendrijos pirmininkas. Jis atstovauja bendruomenės interesams. Pasak jo, prekybos centrų aplinkui šią teritoriją ir taip yra – dar vieno gyventojams nereikia. Gyventojai taip pat tvirtina, kad šioje teritorijoje naujas didcentris negali atsirasti, nes tai prieštarauja ir Vilniaus miesto prekybos centrų išdėstymo schemai.

                            Antras bandymas
                            „Maxima grupės“ ir gyventojų konfliktas dėl teritorijos Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto gatvių sankirtoje prasidėjo prieš ketverius metus. Tada buvo pradėtas rengti naujo detaliojo plano projektas, įvyko trys viešieji šio projekto svarstymai. Nuo 2013 m. pabaigos „Maxima grupė“ šioje teritorijoje jokių veiksmų nesiėmė, o šiemet vėl pradėjo derinti detaliojo plano pakeitimus.

                            „Nepaisoma aplinkinių namų ir Žirmūnų gyventojų neigiamos reakcijos į šį projektą. Surinkta beveik 3.000 parašų prieš prekybos centro statybą. Tačiau, neatsižvelgiant į miestiečių siūlymus statyti gyvenamuosius namus su mažomis parduotuvėlėmis pirmuosiuose aukštuose ar visuomeninės paskirties patalpomis, vis tiek kuriamas didžiulis prekybos centras“, – apgailestauja p. Urba.
                            Bendruomenės skundas išsiųstas Vilniaus miesto savivaldybei, Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai bei detalųjį planą rengiančiai bendrovei UAB „Miesto vizija“.
                            „Prašome minėtoje teritorijoje nustatyti detaliojo teritorijų planavimo sąlygas, kuriose būtų aiškiai ir galutinai nurodyta, kad šioje teritorijoje jokių prekybos centrų statyba negalima. Prašome nekeisti Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano iki 2015 m. sprendinių ir žemės tikslinės paskirties“, – rašoma skunde.

                            Dar nežino, ką statys
                            Mindaugas Pakalnis, Vil­niaus miesto plėtros departamento direktorius ir vyriausiasis miesto architektas, sako suprantantis gyventojų nepasitenkinimą dėl minėto projekto.
                            „Natūralu, jog gyventojai skundžiasi pamatę, kad parduotuvė į gyvenamųjų namų kvartalo kiemus įbruko automobilių stovėjimo aikštelę“, – kalba p. Pakalnis. Pasak jo, nei bendrasis miesto planas, nei Vilniaus miesto prekybos centrų išdėstymo schema šioje teritorijoje nedraudžia statyti prekybos centro.
                            „Negalima sakyti, kad pre­kybos centras šioje vietoje yra blogis. Tačiau čia vie­nareikšmiškai negali atsi­rasti priemiesčio tipo did­centris. Šeimyniškių gatvė yra Konstitucijos prospekto tęsinys – tai reprezentacinė miesto vieta. Šiai teritorijai būdingas perimetrinis užstatymas – kai pastatai surikiuojami palei gatvę, palei sklypo ribą, pirmi aukštai skirti parduotuvėms ar kitoms paslaugoms, o viršutiniuose aukštuose gali būti biurai ir gyvenamosios patalpos. Perimetrinis užstatymas turi būti išlaikytas. Rengdami projektą investuotojai nesilaikė savivaldybės išduotų planavimo sąlygų“, – dėsto p. Pakalnis.
                            Anot jo, jeigu sklypų savininkė nori statyti prekybos centrą, ji turi pasirūpinti, kad projektas derėtų prie aplinkos, o gyvenamieji kvartalai būtų atriboti nuo aptarnaujančio sunkiojo transporto srauto.
                            „Negalima į miesto reprezentacinę dalį atvažiuoti sunkvežimiais ir padaryti čia rampos prekėms iškrauti – tam yra Ukmergės gatvė. Investuotojas turės iš esmės koreguoti tą projektą, dėl kurio bendruomenė skundžiasi. Tai yra miesto vystymo filosofijos klausimas“, – aiškina p. Pakalnis.
                            Rosvaldas Gorbačiovas, „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius, teigia, kad „Maxima grupė“ dar nėra nusprendusi, ką norėtų statyti Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto gatvių sankirtoje.
                            „Minėti sklypai yra komerciškai patrauklioje vietoje, todėl šiuo metu svarstomi įvairūs variantai. Todėl bendruomenę norime nuraminti, kad kol kas jokie sprendimai dėl sklypų paskirties nėra priimti. Jei kokių nors pokyčių įvyktų, visuomenę informuosime“, – teigia p Gorbačiovas. Plačiau susiklosčiusios padėties jis nekomentavo.

                            Comment


                              Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                              Liepyno g. 15A (turbūt), kur vietoje aikštelės statomas verslo centras ant tvoros buvo pakabinta informacija, tame tarpe ir vizualizacijos. Pastatas bus aukštas, bet detaliau nieko įžiūrėti pravažiuodamas nespėjau. Lyg tai mačiau užrašą L15A (pavadinimas?). Bet internete nieko kol kas nerandu.

                              Jeigu kas būsit netoliese, nufotkinkit.
                              Na kiek man žinoma adresas ten Liepyno g. 25A, žemiau linkas, kur yra kelios vizualizacijos.
                              http://www.aruodas.lt/6-494541/

                              Comment


                                Parašė Heliopolis Rodyti pranešimą
                                Na kiek man žinoma adresas ten Liepyno g. 25A, žemiau linkas, kur yra kelios vizualizacijos.
                                http://www.aruodas.lt/6-494541/
                                Aš kažkada buvau įmetęs foto. Iš konstrukcijų tokio masyvaus pastato pagrindo nepriminė. Na, bet įdomu.

                                Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                Comment


                                  /\ Va va, šitas. Ačiū.

                                  EDIT: kol kas ir stato jį iš silikatinių (panašu) blokelių...

                                  Comment



                                    Būtu buvę pusė velnio jei ne ta antžeminė aikštelė. WTF, kam jas iš vis leidžia daryti? Negana to kad ten jų ryškiai per mažai ir darbuotojai savo auto kiš į aplinkines gatves tai dar kažkokius priemiestinius ofisus į CBD prieigas kaišioja.
                                    Paskutinis taisė Gladiator; 2016.10.27, 09:27.

                                    Comment


                                      Parašė sleader Rodyti pranešimą
                                      Akivaizdu, kad Maxima savo senąjį šūkį "Apie viską pagalvotą" jau seniai pamiršo, nes apie architektūrą čia tikrai nepagalvota.
                                      Maxima kaip ta nevykus tuštutė išleidžianti belekiek pinigų kad atrodytu pigiai. Investicijos čia 15 milijonų ir tik šiek tiek mažesnės nei pvz GH2 bet pastatas tai depresiją varantis.

                                      Comment


                                        Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                                        Maxima kaip ta nevykus tuštutė išleidžianti belekiek pinigų kad atrodytu pigiai. Investicijos čia 15 milijonų ir tik šiek tiek mažesnės nei pvz GH2 bet pastatas tai depresiją varantis.
                                        Tai pats žodis maxima jau tapęs depresijos-skurdo-blogio sinonimu. Į klausimą, "kaip sekasi su darbais", blogiausias galimas atsakymas - "kaip kasininkui maximoje". Tad viskas čia savo vietose, kam keisti įvaizdį...

                                        Comment


                                          Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                                          Buv. Norfa prie troleibusu parko

                                          Atvaizdas
                                          Visgi kas ten bus?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X