Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė VLR Rodyti pranešimą
    Nežinau, ar priklauso šioje temoje, bet neradau geresnės.

    Atidengta dalis atnaujinamo ‘stalinuko’ Jakšto gatvės ir Gedimino prospekto sankryžoje. Panašu, kad padirbėta visai neblogai. Tiek šiame pastate, tiek ne per seniausiai atidengtuose ‘Radijo namuose’, panašu, buvo naudojama originali (ar panaši į originalią - pataisykit, jei klystu) dažymo technologija, sukurianti uolienų/blokelių efektą. Yra tekę matyti nemažai pastatų, kur tokios blokelių imitacijos būna tiesiog bukai uždažomos ir pastatas praranda didelę dalį savo žavesio. Oro uosto pastatas, berods, yra vienas tokių pastatų.

    Bet kokiu atveju, panašu, kad išmoko rekonstruoti stalinukus ir galutinis rezultatas žiūrisi gerai.
    nu bet tie balti langu remai kaireje...
    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


    - George W. Bush President of the USA

    Comment


      Parašė VLR Rodyti pranešimą
      Atidengta dalis atnaujinamo ‘stalinuko’ Jakšto gatvės ir Gedimino prospekto sankryžoje. Panašu, kad padirbėta visai neblogai. Tiek šiame pastate, tiek ne per seniausiai atidengtuose ‘Radijo namuose’, panašu, buvo naudojama originali (ar panaši į originalią - pataisykit, jei klystu) dažymo technologija, sukurianti uolienų/blokelių efektą. Yra tekę matyti nemažai pastatų, kur tokios blokelių imitacijos būna tiesiog bukai uždažomos ir pastatas praranda didelę dalį savo žavesio. Oro uosto pastatas, berods, yra vienas tokių pastatų.
      Labai vykęs atnaujinimas, pats šiandien eidamas grožėjausi fasadu.

      Comment


        Skydinė renovacija: trijose šalies savivaldybėse netrukus startuos pilotiniai projektai

        https://am.lrv.lt/lt/naujienos/skydi...iai-projektai/

        ,,Pasibaigus kvietimui teikti paraiškas bandomųjų parodomųjų daugiabučių namų ir viešosios paskirties pastatų atnaujinimo skydais projektams Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) gavo 11 paraiškų, iš kurių atrinktos ir patvirtintos tolimesniam įgyvendinimui – 7.

        Projektai, kuriems skirta 10 mln. eurų, įgyvendinami pagal planą „Naujos kartos Lietuva“, kurį finansuoja Europos Sąjungos priemonė „NextGenerationEU“.

        Tarp patvirtintų pilotinių projektų – 3 daugiabučiai namai (2 Vilniuje ir 1 Utenoje) ir 4 viešieji pastatai 3 skirtingose šalies savivaldybėse – Vilniaus miesto, Kauno bei Utenos rajonų.

        „Vykdydami pastatų atranką skydinės renovacijos projektams vadovavomės keliais esminiais kriterijais – pirmiausia buvo svarbu turėti skirtingo tipo, skirtingos paskirties bei ploto pastatus, o, antra, kad pilotinis projektas pasiektų kuo platesnę tikslinę auditoriją, t.y. pasitarnautų savo pirminiam tikslui,“ – teigia APVA Pastatų energinio taupumo departamento direktorė Gintarė Burbienė.

        Pilotiniams daugiabučių atnaujinimo projektams atrinkti du namai tankiausiai apgyvendintuose sostinės Žirmūnų (Tuskulėnų g. 6) bei Antakalnio (Antakalnio g. 91) gyvenamuosiuose rajonuose, o Utenoje – centrinėje miesto gatvėje esantis daugiabutis (Basanavičiaus g. 106).

        Pilotiniams viešųjų pastatų projektams taip pat atrinkti skirtingose šalies savivaldybėse esantys skirtingo tipo pastatai – administracinio tipo pastatas Vilniuje (Vytenio g. 1), Karmėlavos Balio Buračo gimnazija Kauno raj., ikimokyklinė įstaiga „Justinukas“ Vilniuje (Taikos g. 99), Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus pastatas Utenos raj. savivaldybėje.
        ''

        Comment


          Ar neatnaujinę elevatorinių ir kelis namus aptarnaujančių šilumos punktų savininkai sulauks sankcijų?

          https://lsta.lt/aktualijos/daugiabuc...os-renovacija/

          ,,Nors daugiabučio šilumos punkto modernizavimas yra pačių gyventojų iniciatyva, tačiau, gali būti, kad ateityje už nemodernizuotą šilumos punktą galimos sankcijos. Energetikos ministerija yra išleidusi įsakymą, jog visų daugiabučių šildymo ir karšto vandens sistemos turi atitikti privalomus reikalavimus, elevatoriniai šilumos punktai turi būti pakeisti į automatizuotus. Reikalavimų neatitinkantys šilumos punktai turi būti modernizuoti iki 2026 metų liepos 1 d.

          2022 metais buvo suskaičiuota, kad šalies daugiabučiuose dar yra apie 3 tūkst. seno tipo elevatorinių šildymo sistemų.''

          PS.
          Anksčiau buvau prieš sankcijas, o dabar kai savo patirtimi patyriau koks piktybiškas yra savininkų apsileidimas, pritariu sankcijoms. Ir jos turi būti didelės. Kitaip nematau prošvaisčių, kad savininkai atsibustų - jie nugyvena namą iki avarinės situacijos ir net tada visi aplinkiniai kalti, bet tik ne jie prisiims atsakomybę.

          Kaip transportas techniškai netvarkingas negali dalyvauti transporte taip ir inžinerinės sitemos neatitinkančios jai keliamų reikalavimų turi būti paskelbtos negalimomis būti eksploatuojamomis.

          Comment


            Kaip daugiabučių gyventojams susigrąžinti namų šilumos punktus?

            https://lsta.lt/aktualijos/kaip-daug...lumos-punktus/

            ,,Šilumos punkto įsigijimo ir perėmimo procedūra itin paprasta, todėl įmonė ragina daugiabučių gyventojus formalizuoti šilumos punktų valdymą ir sudarius pirkimo-pardavimo sutartis tapti oficialiais savininkais.

            Daugiabučio gyventojai turi organizuoti balsavimą ir surinkus daugiau negu 50 proc. balsų el. paštu kreiptis į AB Vilniaus šilumos tinklus pateikiant prašymą dėl pirkimo-pardavimo sutarties sudarymo. Taip pat su prašymu būtina pateikti ir balsavimo biuletenius bei protokolą.

            Šiuo metu yra nustatyta simbolinė šilumos punkto kaina – 1 Eur, išskyrus atvejus, jei gyventojų balsavimas jau yra įvykęs iki 2023 m. balandžio 15 d. Tokiu atveju, reikėtų individualiai kreiptis į AB Vilniaus šilumos tinklus, kur bus suteikta daugiau informacijos dėl tolesnių veiksmų.

            Pirkimo-pardavimo sutartis yra ir perdavimo aktas, todėl papildomų dokumentų pasirašyti nereikia. Kadangi šilumos punktas yra įrenginys – registruoti jokiuose registruose nereikia, o nuosavybė pereina apmokėjus sąskaitą.''

            Comment


              Vėl straipsnis su putplastinio daugiabučio nuotrauka...

              Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) gavo 11 paraiškų, iš kurių atrinktos ir patvirtintos tolimesniam įgyvendinimui – 7.
              Man vat įdomu kaip po tokio absoliutaus pravalo už šitą kampaniją atsakingi žmonės tebeturi darbą... 11 paraiškų per visą Lietuvą, tiesiog neįtikėtina

              Comment


                Kas kaip moka, tas taip šoka

                Click image for larger version

Name:	402636239_3641011209508325_4611082839020909215_n (1).jpg
Views:	1046
Size:	728,3 kB
ID:	2093596

                Click image for larger version  Name:	20231121_114046.jpg Views:	0 Size:	2,10 MB ID:	2092827
                Click image for larger version  Name:	20231103_105943.jpg Views:	0 Size:	1,63 MB ID:	2092828
                Click image for larger version  Name:	20231104_120302.jpg Views:	0 Size:	1,65 MB ID:	2092829
                Click image for larger version  Name:	20231121_113937.jpg Views:	0 Size:	3,40 MB ID:	2092830
                Click image for larger version  Name:	20231121_114236.jpg Views:	435 Size:	2,42 MB ID:	2092833
                Paskutinis taisė Knope; 2023.12.01, 09:50.

                Comment


                  Miestų kvartalinė renovacija: išanalizuoti iššūkiai ir galimybės

                  https://am.lrv.lt/lt/naujienos/miest...-ir-galimybes/

                  ,,Aplinkos ministerijos iniciatyva parengtas informacinis leidinys „Miestų kvartalinė renovacija: esamos situacijos analizė“ pristato svarbiausius faktus ir tendencijas apie šiandieninį miestų atnaujinimo progresą Lietuvoje irsupažindina su dabartiniu miestų atnaujinimo (modernizavimo) kvartalais modeliu.

                  Leidinyje, kurį parengė MB „Bluma“, išanalizavus kvartalinės renovacijos projektų rodiklius, išmoktas pamokas ir gerąsias patirtis, buvo identifikuoti svarbiausi kiekviename kvartalinės renovacijos etape iškylantys iššūkiai.

                  Analizė atskleidė, kad šiuo metu kvartalų renovacijos programos dažniausiai rengiamos paviršutiniškai, tik dėl galimybės gauti prioritetinį balą siekiant finansavimo daugiabučių atnaujinimui. Daugeliu atvejų tai lėmė, kad programos buvo kopijuojamos, nededant didesnio indėlio į jų detalizavimą ir pritaikymą individualaus kvartalo situacijai.

                  Nustatyta, kad trūksta kvartalų formavimo ir atrankos principų. Vertinant apklausoje pateiktus vidutinius kvartalų plotus savivaldybėse, matomi dideli jų skirtumai. Kai kurios savivaldybės, norėdamos gauti papildomą finansavimą daugiabučių renovacijai, kvartalu nustato visą miesto teritoriją.

                  Savivaldybėse nėra bendro sutarimo, pagal kokius kriterijus turėtų būti nustatomos kvartalų ribos ir koks turėtų būti vidutinis kvartalo dydis. Nėra numatytos metodikos, principų, kaip miestas galėtų būti skirstomas į kvartalus. Tai lemia, kad formuojant kvartalus dažnai nėra atsižvelgiama į smulkesnius konteksto niuansus, skirtingus gyventojų poreikius. Skirtingi kvartalų formavimo būdai taip pat gali apsunkinti urbanistinio formavimo gairių ar rekomendacijų rengimą, siekiant skatinti kompleksinį teritorijų atnaujinimą.

                  Vienas esminių nustatytų barjerų – nėra vieningo finansavimo mechanizmo. Trūkstant stipraus tarpinstitucinio bendradarbiavimo, sutarimo ir finansinių priemonių derinimo, neįmanoma koncentruoti investicijų kompleksiniam ir kompaktiškam kvartalo teritorijos sutvarkymo rezultatui pasiekti.

                  Taip pat išryškėjo problema, kad savivaldybėse nėra atskirų specialistų, kurie būtų atsakingi už kvartalinę renovaciją, ir ši funkcija yra pavedama neturintiems kvalifikacijos šioje srityje darbuotojams, kaip papildomas darbas prie pagrindinių pareigų. Trūksta žmogiškųjų resursų gyventojų įtraukimui, informavimui apie kvartalinės renovacijos planus – tam reikia specialių įgūdžių, nes bendruomenės dažnai šiais planais būna nepatenkintos.

                  Leidinio rengėjai konstatuoja, kad kvartalo atnaujinimo darbų seka ne visada yra paremta racionaliausia logika. Pavyzdžiui, kai kada nepavyksta vykdyti visus požeminių inžinerinių tinklų atnaujinimo rangos darbus kvartale vienu metu, tad pasitaiko neefektyvaus daugkartinio žemės kasimo ir dangų atstatymo atvejų. Dalis savivaldybių pabrėžė, jog derinimas su skirtingomis institucijomis gali sukelti papildomų sunkumų ir uždelsti renovacijos procesą.

                  Analizė parodė, kad pavieniai aplinkos tvarkymo projektai ir iniciatyvos kelia riziką, jog kvartalų aplinka taps mažiau prieinama, vizualiai ir ekologiškai nesubalansuota. Gyventojų iniciatyva paremtuose kvartalų aplinkos atnaujinimo projektuose dažniausiai pasirenkama plėsti automobilių stovėjimo aikšteles, kirsti medžius ir įrengti tvoras, taip didinant nelaidžių dangų kiekį ir mažinant aplinkos atsparumą klimato kaitos sukeliamiems ekstremaliems reiškiniams, silpninant galimybes bendruomeniniams ryšiams megztis.

                  Identifikavus svarbiausias kliūtis paaiškėjo, kokių sprendimų reikia, kad renovacijos procesas taptų efektyvesnis ir kompleksiškesnis, kuo labiau atitiktų visuomenės lūkesčius ir tvarumo standartus.

                  Atsižvelgus į tai planuojama atnaujinti kvartalinės renovacijos modelį, kad šis procesas būtų aiškesnis ir kompleksiškesnis. Taip pat bus parengtos išsamios rekomendacijos savivaldybėms – „Miestų renovacijos kvartalais vadovas“.

                  Numatoma toliau tęsti dialogą su visuomene ir specialistais, skatinant juos aktyviai dalyvauti diskusijose ir dalintis savo idėjomis.

                  Šiuo metu Lietuvoje renovuojami 118 kvartalai, 3602 daugiabučiai namai ir 314 viešųjų pastatų, tačiau dabartiniai renovacijos mastai ir poveikis nėra pakankami. Tam, kad būtų įgyvendinti ambicingi energijos taupymo, energetinės nepriklausomybės didinimo tikslai, būtina siekti kompleksinio pastatų sklypuose ir už jų ribų esančios kvartalo požeminės ir antžeminės infrastruktūros atnaujinimo.

                  Net 66 proc. šalies gyventojų gyvena sovietinio planavimo masinės statybos daugiabučių mikrorajonuose, kurie yra tiek fiziškai, tiek moraline prasme nusidėvėję. Todėl vis daugiau žmonių renkasi būstus naujos plėtros teritorijose, taip prisidėdami prie miestų driekos, kuri mažina miestų tvarumą.

                  Labai svarbu, kad miesto atnaujinimas kvartalais būtų suvokiamas ne tik kaip pragmatiškas inžinerinis, statybinis, tačiau ir daugiasluoksnis urbanistinis, architektūrinis procesas, turintis potencialą įvairiapusiškai gerinti bendruomenių gyvenimo kokybę ir tarpusavio sąveiką, spręsti jų socioekonomines problemas bei prisidėti prie miestų ekosistemų stiprinimo.

                  Būtent tokią miestų vystymo viziją skatina ir Naujojo Europinio Bauhauzo iniciatyva, kuri kviečia teritorijas atnaujinti ir jas kurti, remiantis daugialypio tvarumo, estetikos vertybėmis.

                  Su informaciniu leidiniu „Miestų kvartalinė renovacija: esamos situacijos analizė“ galite susipažinti čia.

                  Ši analizė yra 2023 m. Aplinkos ministerijos inicijuoto „Miesto atnaujinimas kvartalais“ projekto, finansuojamo Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos lėšomis dalis.''

                  Comment


                    Kiek cia analizuoja, skaiciuoja, matuoja o ant galo nieko nedaro. Paziurekite i Cekija, Lenkija, Slovakija, Estija. Ten senu seniausiai viskas renovuota, parkingai padoriai irengti, ir dauguma sovietiniu rajonu kompleksiskai sutvarkyti, Kazkodel Lietuva tik sugeba bambeti, kurti analiziu studijas o kad kazka rimto padaryti ir pradeti tvarkyti tai b.
                    Paskutinis taisė digital; 2023.12.10, 14:34. Priežastis: cenzūra

                    Comment


                      Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
                      Kiek cia analizuoja, skaiciuoja, matuoja o ant galo nieko nedaro. Paziurekite i Cekija, Lenkija, Slovakija, Estija. Ten senu seniausiai viskas renovuota, parkingai padoriai irengti, ir dauguma sovietiniu rajonu kompleksiskai sutvarkyti, Kazkodel Lietuva tik sugeba bambeti, kurti analiziu studijas o kad kazka rimto padaryti ir pradeti tvarkyti tai bybis.
                      Dar reiktų paminėti savavališką balkonų stiklinimą. Vilnius (skirtingai, nei, pavyzdžiui, Estijos arba Lenkijos miestai) pagal tai atrodo 1:1 kaip Rusijos provincija. Įstatymai teoriškai yra, bet jie ignoruojami ir vykdomi tik selektyviai ir tik tada, jei atsiranda koks nors "trenktas" aktyvistas, kuris imasi bombarduoti savivaldybę skundais ar duoti į teismą. Visiškas 3rd world shit, kuris nepadarytų gėdos Bangladešui ar Somaliui.

                      Comment


                        Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
                        Kiek cia analizuoja, skaiciuoja, matuoja o ant galo nieko nedaro. Paziurekite i Cekija, Lenkija, Slovakija, Estija. Ten senu seniausiai viskas renovuota, parkingai padoriai irengti, ir dauguma sovietiniu rajonu kompleksiskai sutvarkyti, Kazkodel Lietuva tik sugeba bambeti, kurti analiziu studijas o kad kazka rimto padaryti ir pradeti tvarkyti tai bybis.
                        Aš manau kad tikrai negalima taip teigti. Taip, renovuotų namų daug daugiau Čekijoje, Lenkijoje. Tačiau aplinkinės infrastruktūros atžvilgiu nėra viskas toli gražu sutvarkyta. Čekijos, Slovakijos specifika tokia, kad atskiros miesto dalys (seniūnijos) turi savo merus ir tarybas. Tai neblogas pavyzdys, kaip artimiausias gyventojui valdžios lygis - savivalda - užsiima tokiais grynais ūkiniais darbais kaip aplinkos tvarkymas ir t.t., bei taip pat užtikrina daug betarpiškesnį bendravimą su gyventojais. Yra daugiau galimybių iškelti problemą, nei pvz. Vilniuje kur pusei milijono gyventojų yra padarytas vienas langelis.

                        Analizės studija paprastai yra vienas pirmųjų žingsnių rengiant normalią strategiją, tai tikėkimės kad kažkas iš to bus, nes tokios kvartalinės renovacijos negali padaryti tiesiog ūkvedžiai, čia turi būti giliai permąstyta, kaip pritaikyti mikrorajonų aplinką dabarties ir ateities porieikiams. Tokio ūkvediško veiksmo pavyzdys yra dabartinis Vilniaus gatvių askvaldavimas neatsižvelgiant į galiojančius STRus.

                        Comment


                          Parašė Zefyras Rodyti pranešimą
                          pvz. Vilniuje kur pusei milijono gyventojų yra padarytas vienas langelis.
                          Vilniuje, ko gero, jau gerokai virš 600 tūkst.
                          Bet net nėra intencijų kažką keisti.

                          Comment


                            Parašė Zefyras Rodyti pranešimą

                            Aš manau kad tikrai negalima taip teigti. Taip, renovuotų namų daug daugiau Čekijoje, Lenkijoje. Tačiau aplinkinės infrastruktūros atžvilgiu nėra viskas toli gražu sutvarkyta. Čekijos, Slovakijos specifika tokia, kad atskiros miesto dalys (seniūnijos) turi savo merus ir tarybas. Tai neblogas pavyzdys, kaip artimiausias gyventojui valdžios lygis - savivalda - užsiima tokiais grynais ūkiniais darbais kaip aplinkos tvarkymas ir t.t., bei taip pat užtikrina daug betarpiškesnį bendravimą su gyventojais. Yra daugiau galimybių iškelti problemą, nei pvz. Vilniuje kur pusei milijono gyventojų yra padarytas vienas langelis.

                            Analizės studija paprastai yra vienas pirmųjų žingsnių rengiant normalią strategiją, tai tikėkimės kad kažkas iš to bus, nes tokios kvartalinės renovacijos negali padaryti tiesiog ūkvedžiai, čia turi būti giliai permąstyta, kaip pritaikyti mikrorajonų aplinką dabarties ir ateities porieikiams. Tokio ūkvediško veiksmo pavyzdys yra dabartinis Vilniaus gatvių askvaldavimas neatsižvelgiant į galiojančius STRus.
                            Tokią funkciją mūsuose atlieka seniūnija ir už tai atsakingas seniūnas. Lygiai taip pat galima kreiptis tiek dėl aplinkos tvarkymo, tiek dėl kitų dalykų. Skirtumas matyt tik dėl biudžetų dydžio, kuris LT seniūnijose yra apgailėtinas.

                            Comment


                              Tai visiškai nepalyginama, kadangi seniūnas yra paskiriamas savivaldybės administracijos ir savarankiško biudžeto nelabai turi. Aišku dabar bent jau Vilniuje tie rinkimai susieti su seniūnaičiais, kuriuos irgi renka itin vangiai. Tai iš esmės yra kažkokia demokratijos imitacija. O Kaimybijų programa tėra proga nusiplauti rankas ir viską atiduoti į žmonių rankas, iš kurių turbūt tik maža dalis turi noro kažką daryti, o jei daryti, tai parkavimo vietas

                              Comment


                                Parašė Zefyras Rodyti pranešimą
                                Tai visiškai nepalyginama, kadangi seniūnas yra paskiriamas savivaldybės administracijos ir savarankiško biudžeto nelabai turi. Aišku dabar bent jau Vilniuje tie rinkimai susieti su seniūnaičiais, kuriuos irgi renka itin vangiai. Tai iš esmės yra kažkokia demokratijos imitacija. O Kaimybijų programa tėra proga nusiplauti rankas ir viską atiduoti į žmonių rankas, iš kurių turbūt tik maža dalis turi noro kažką daryti, o jei daryti, tai parkavimo vietas
                                Šalia savo namų turiu labai liūdną pavyzdį, kai žmonės išsiprašė iš savivaldybės padaryti „korį“ parkavimo vietoms. Įrengti įrengė, bet absoliučiai atgrubnagiškai, nuo pat pradžių pradėjo formuotis duobės ir balos. Savivaldybė sužaidė įprastą nusimuilinimo pratimą, rangovas kažką paimitavo su smėlio pilstymu, broko nepašalino, ir liko purvo kloaka. Rezultatą pamačiau jau atsikėlęs, kai senbuviai jau buvo spėję ir rankas nuleisti.

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą

                                  Dar reiktų paminėti savavališką balkonų stiklinimą. Vilnius (skirtingai, nei, pavyzdžiui, Estijos arba Lenkijos miestai) pagal tai atrodo 1:1 kaip Rusijos provincija. Įstatymai teoriškai yra, bet jie ignoruojami ir vykdomi tik selektyviai ir tik tada, jei atsiranda koks nors "trenktas" aktyvistas, kuris imasi bombarduoti savivaldybę skundais ar duoti į teismą. Visiškas 3rd world shit, kuris nepadarytų gėdos Bangladešui ar Somaliui.
                                  Būtent, po galais. Kai pakeliauji google maps po kokią Kazanę ar Samarą - tai tas pats. Atgrasu. Kaip paaiškinti, kad pas mus šioje srityje taip lieva? Nes nu ir pinigai gi yra, kame reikalas? Čia gi ne skrydis į žvaigždes, o tiesiog f...n renovacija. Čia kažkas yra su mūsų į chaotiškumą linkusiu mentalu. Viename iš pokalbių Marija Drėmaitė kalbėdama apie sovietmečiu pastatytus rajonus pastebėjo, kad kad estai jau seniai "užmiršo" sovietinis ar ne sovietinis čia paveldas, "miegamieji" ar "ne miegamieji", tiesiog yra mūsų miesto pastatai, kuriuos reikia atnaujinti ir prižiūrėti. Ir štai - rezultatas. Bele kur google maps žmogeliuką po Taliną pamėtyk.
                                  Paskutinis taisė Knope; 2023.12.11, 21:36.

                                  Comment


                                    Parašė Knope Rodyti pranešimą

                                    Būtent, po galais. Kai pakeliauji google maps po kokią Kazanę ar Samarą - tai tas pats. Atgrasu. Kaip paaiškinti, kad pas mus šioje srityje taip lieva? Nes nu ir pinigai gi yra, kame reikalas? Čia gi ne skrydis į žvaigždes, o tiesiog f...n renovacija. Čia kažkas yra su mūsų į chaotiškumą linkusiu mentalu. Viename iš pokalbių Marija Drėmaitė kalbėdama apie sovietmečiu pastatytus rajonus pastebėjo, kad kad estai jau seniai "užmiršo" sovietinis ar ne sovietinis čia paveldas, "miegamieji" ar "ne miegamieji", tiesiog yra mūsų miesto pastatai, kuriuos reikia atnaujinti ir prižiūrėti. Ir štai - rezultatas. Bele kur google maps žmogeliuką po Taliną pamėtyk.
                                    Apie balkonus kalbant, pirma vieta, kur Taline numečiau google maps žmogeliuką, iškart parodė 14 aukštų plytinį daugiabutį su belenkaip įstiklintais balkonais. Puikiai tiktų bet kuriam Vilniaus... ar Samaros rajonui. Tai gal nebūtina per daug savęs pliekti, ypač su estais lyginant.

                                    Comment


                                      Parašė Knope Rodyti pranešimą

                                      Būtent, po galais. Kai pakeliauji google maps po kokią Kazanę ar Samarą - tai tas pats. Atgrasu. Kaip paaiškinti, kad pas mus šioje srityje taip lieva? Nes nu ir pinigai gi yra, kame reikalas? Čia gi ne skrydis į žvaigždes, o tiesiog f...n renovacija. Čia kažkas yra su mūsų į chaotiškumą linkusiu mentalu. Viename iš pokalbių Marija Drėmaitė kalbėdama apie sovietmečiu pastatytus rajonus pastebėjo, kad kad estai jau seniai "užmiršo" sovietinis ar ne sovietinis čia paveldas, "miegamieji" ar "ne miegamieji", tiesiog yra mūsų miesto pastatai, kuriuos reikia atnaujinti ir prižiūrėti. Ir štai - rezultatas. Bele kur google maps žmogeliuką po Taliną pamėtyk.
                                      Valdžios nekompetencija, kylanti iš labai žemo darbo kompensavimo lygio. Jei žmogus atsakingoje pozicijoje miesto planavime uždirba panašiai kaip mažo supermarketo menedžeris ir turi komandą, kuri yra ~5-10 kartų mažesnė, nei panašaus dydžio miesto civilizuotose ES šalyse, tai tiesiog atsiranda milžiniškas žmogiškųjų resursų deficitas. Tai yra turbūt ne vienintelė, bet bent jau viena iš svarbių priežasčių, imho.
                                      Specifiškai dėl miesto planavime dirbančių žmogiškųjų resursų katastrofiško stygiaus info girdėjau asmeniškai iš vieno patikimo VMS žmogaus, kuriuo pasitikiu ir manau, kad sako tiesą.

                                      Comment


                                        Parašė Kecal Rodyti pranešimą

                                        Tai gal nebūtina per daug savęs pliekti, ypač su estais lyginant.
                                        Tai Vilniaus ir su lietuviais nereikia lygint... Nuvažiuoji ir mažesnius miestus, arba kokią Klaipėdą, ir supranti, kad sostinė, kurioje NT yra brangiausias, o žmonės turtingiausi, yra visiškai apleista skylė.

                                        Tas pats renovacijos prasme taikoma ir Kaunui su Šiauliais. Atrodo, kad kuo miestas didesnis, tuo labiau jo gyventojams yra px kokiom sąlygom jie gyvena. Tik Klaipėda biškį išsiskiria, bet aišku irgi yra labai toli iki visokių Jonavų, Birštonų, Ignalinų, Druskininkų, Biržų, Palangų ir t.t.

                                        Comment


                                          Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                                          Tai Vilniaus ir su lietuviais nereikia lygint... Nuvažiuoji ir mažesnius miestus, arba kokią Klaipėdą, ir supranti, kad sostinė, kurioje NT yra brangiausias, o žmonės turtingiausi, yra visiškai apleista skylė.

                                          Tas pats renovacijos prasme taikoma ir Kaunui su Šiauliais. Atrodo, kad kuo miestas didesnis, tuo labiau jo gyventojams yra px kokiom sąlygom jie gyvena. Tik Klaipėda biškį išsiskiria, bet aišku irgi yra labai toli iki visokių Jonavų, Birštonų, Ignalinų, Druskininkų, Biržų, Palangų ir t.t.
                                          Kalbant apie renovaciją, ar nebuvo taip, kad mažesnėse savivaldybėse buvo supaprastintos sąlygos, gal ir didesnis finansavimas? Klausiu, nes niekada specifiškai nesidomėjau, tik visada preziumavau, matydamas didelius skirtumus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X