Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto bendrasis planas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Creatium
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Vilniaus savivaldybė negalvoja pasitvirtinti naują miesto Bendrąjį planą?
    Šimašius kada čia rašė, kad ne, nes dabartinis (galiojęs iki 2015) vis dar gana neblogai atspindi tikslus ir siekius.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Vilniaus savivaldybė negalvoja pasitvirtinti naują miesto Bendrąjį planą?

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Kvietimas dalyvauti Vilniaus miesto Šiaurinės tikslinės teritorijos vietos plėtros strategijos rengime ir įgyvendinime
    Asociacija „Vilniaus miesto Šiaurinės tikslinės teritorijos vietos veiklos grupė“ rengia 2016 – 2022 metų Vilniaus miesto Šiaurinės tikslinės teritorijos vietos plėtros strategiją (toliau – Strategija). Jos tikslas – panaudojant vietos bendruomenių, verslo ir valdžios ryšius, pagerinti teritorijoje gyvenančių asmenų įsidarbinimo galimybes, ypač tų, kurie socialiai atskirti. Į vietos bendruomenių gyvenimą grąžinti socialiai atskirtus ir pažeidžiamus asmenis bei stiprinti bendruomeninius ryšius. Strategijai įgyvendinti viešieji ir privatūs juridiniai asmenys galės teikti paraiškas ir vykdyti asociacijos finansuojamus projektus. Plačiau apie planuojamas Vilniaus Šiaurinės VVG veiklas, tikslus ir uždavinius rasite Kreipimosi priede.

    Kviečiame nevyriausybines organizacijas, vietos bendruomenes, jaunimo organizacijas, verslo įmones ir asociacijas bei kitus suinteresuotus juridinius asmenis aktyviai dalyvauti kuriant Strategiją ir teikti paraiškas projektams finansuoti. Numatoma projektų finansavimo pradžia – 2016 m. III ketvirtis.



    Vilniaus miesto šiaurinės tikslinės teritorijos vietos plėtros grupės pagrindiniai tikslai ir uždaviniai

    Vilniaus Šiaurinės VVG veiklos pagrindinis tikslas – įgyvendinti ES veiksmų programos (patvirtinta Europos komisijos 2014-09-08 sprendimu Nr. C92014 4234 – toliau ES veiksmų programa) 8.6.1 konkretų uždavinį: pagerinti vietines įsidarbinimo galimybes ir didinti bendruomenių socialinę integraciją, išnaudojant vietos bendruomenių, verslo ir vietos valdžios ryšius. Dėl to bus parengta vietos plėtros strategija (toliau – Strategija), kuri bus įgyvendinama per bendruomenių nevyriausybinių organizacijų, verslo ir verslo struktūrų vykdomus projektus tikslinėje teritorijoje. Tai – Žirmūnų ir Šnipiškių, su jomis besiribojančios Verkių, Šeškinės, Žvėryno ir Antakalnio seniūnijos.
    ....
    Daugiau:
    http://www.vilnius.lt/index.php?1475365473

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Na ir logiška. Daugelis numatytų projektų nėra įgyvendinti ir dar tebėra aktualūs šiandieną. Naujasis planas iš esmės nelabai ir reikalingas.

    Komentuoti:


  • versalis
    replied
    Attached Files

    Komentuoti:


  • donatasa
    replied
    Privati iniciatyva Vilniuje statyti metro skinasi kelią

    http://www.ivilnius.lt/naujienos/tra...69643d33343432

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimą
    O jis (naujasis) apskritai buvo rengtas/yra rengiamas?
    Kiek žinau, naująjį bendrąjį planą tik ketinama rengti.
    Taip kad šioje srityje yra juoda skylė. Klausimukas "pavyzdinguoliui" R. Šimašiui?
    Paskutinis taisė Sula; 2015.10.15, 09:57.

    Komentuoti:


  • Mindzius-LT
    replied
    Parašė versalis Rodyti pranešimą
    Gal kas žino kada planuojamas pristatyti naujasis Vilniaus miesto savivaldybės bendras planas? Dabartinis yra iki 2015 metų.
    O jis (naujasis) apskritai buvo rengtas/yra rengiamas?

    Komentuoti:


  • versalis
    replied
    Gal kas žino kada planuojamas pristatyti naujasis Vilniaus miesto savivaldybės bendras planas? Dabartinis yra iki 2015 metų.

    Komentuoti:


  • VNS
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Povilas Poderskis G+:
    Ačiū

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Povilas Poderskis G+:
    Vakar gavau žinią, kad Alytus ir Panevėžys susidomėjo tuo, ką daro Vilnius (su atvirais duomenim ir IT) ir nori daryti taip pat.
    Minėjo, kad patiko greitas susitvarkymas su mažais viešaisiais pirkimais (greitas valstybiniam sektoriuje yra savotiška sąvoka, už tokį greitą greitumą kitur ir galvos riedėtų, bet manykim, kad toje terpėje tai yra greita). Taigi jau 4 miestai eis kartu (Kaunas dar, žinoma).

    Tikiuosi greitai prieis rankos iki www.opendata.lt normalaus sutvarkymo ir aiškių uždavinių sprendimo instrukcijų talpinimo. Stengiuosi nesigilint į politinius to klausimų aspektus, tai man čia viskas atrodo labai paprasta - reikia duomenų, eini pas tą, kas juos administruoja, jeigu neduoda, eini pas adminsitraciją, tada administracija įpareigoja duot, tada turi duomenis ir t.t.
    Galiausiai, šiandien atvėrėm Vilniaus miesto bendrąjį planą https://github.com/vilnius/bendrasisplanas

    Sekantys įdomesni duomenys - CycloCity jau greitai. Ir aišku, kadangi praleidau krūvą didesnių ir mažesnių pasiekimų ir nepasisekimų, tai jau laukit ir ilgesnio straipsnio

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Aš kalbėjau apie dabar dar galiojantį BP. O dėl naujo nieko nežinau

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Jau dabartiniame BP, kuris baigiasi kitais metais, yra numatyta didžioji dauguma šių projektų. Be abejo tikslais, o ne konkrečiais objektais.
    Kada bus naujas BP? Ar yra koks visuomenei prieinamas projektas?

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    /\ Biurokratinis blah blah blah, nereiškiantis griežtai nieko. Dar reikėjo paminėti Vyriausybės programą kaip strateginį dokumentą ITI sprendimams paremti Faktas lieka, kad naujo Master Plano dar nėra, o Vilniaus rajonai/seniūnijos strategijų ir veiksmų planų savo rajonams irgi neturi. O konkrečių projektų poreikio ir poveikio vertinimų irgi nesimato. Kol to nebus - ITI investicijos nebus iki galo gerai suplanuotos ir pagrįstos.
    Paskutinis taisė nomad; 2014.10.01, 17:57.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Vilniaus ITV programos projektas parengtas vadovaujantis:

    • Vilniaus miesto 2010–2020 m. strateginiu planu, patvirtintu Vilniaus
    miesto savivaldybės Tarybos 2010m. lapkričio 24 d. sprendimu Nr.
    1-1778;
    • Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendruoju planu iki 2015
    m., patvirtintu Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos 2007 m.
    vasario 14 d. sprendimu Nr. 1-1519;
    • 2014–2020 m. Nacionalinės pažangos programa, patvirtinta 2012 m.
    lapkričio 28 d. LR Vyriausybės nutarimu Nr. 1482;
    • 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų
    veiksmų programos projektu;
    • 2014–2020 metų nacionalinės pažangos programos horizontaliojo
    prioriteto „Regioninė plėtra“ tarpinstitucinis veiklos planas,
    patvirtintas 2014 m. vasario 19 d. LR Vyriausybės nutarimu Nr. 172.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Jau dabartiniame BP, kuris baigiasi kitais metais, yra numatyta didžioji dauguma šių projektų. Be abejo tikslais, o ne konkrečiais objektais.

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Lazdynų kampas į šitą teritoriją tikriausiai patenka dėl Lazdynų baseino
    Elementarus netinkamo strateginio planavimo pavyzdys, kur rezultatas apsprendžia tikslus (o ne atvirkščiai). Apskritai, frazė 'integruotos teritorijos' šitam Pietinės zonos žemėlapiui neturėtų būti taikoma lygiai taip pat, kaip žodžiai 'Zuokas' ir 'duomenys/statistika/bottom-up approach' neturėtų būti sutinkami viename sakinyje Kas čia 'integruota' - Lazdynai su Markučiais? Bravo.
    Paskutinis taisė nomad; 2014.10.01, 11:47.

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    /\ Aš tai nematau reikalo čia reikšti nepasitenkinimą. Tai nėra bendrasis planas. Tai yra atskira programa, kuri detalizuoja ir labai konkrečiai nurodo kas turi būti padaroma siekiant bendrajame plane nurodytų tikslų.

    Ir tokios visiškai konkrečios programos yra net geriau, negu "kurti patogią aplinką" tipo planai, kurie nieko konkrečiai neapibrėžia, o kai nieko neapibrėžia, tai niekas nieko ir nedaro. Konkretūs projektai su konkrečiomis datomis (aišku, kas trukdo jų nepaisyt?) užduota gerą toną visiems, kurie prie to turi prisidėti. Iš esmės tereikia geros rankos iš viršaus, kuri prižiūrėtų kaip tie projektai vystomi ir to jau pakaktų.
    Mano argumentas - be naujo Master Plano (strategijos), o taip pat atskirų Vilniaus rajonų strategijų ir jų pagrindu atliktų poreiko tyrimų ir poveikio vertinimų, nė vienas iš šių grandiozinių projektų neturi būti realizuojamas. Tikslai ir siekiami rezultatai turi būti apibrėžti prieš realizuojant bet kokį projektą, jei norime, kad ta investcija bent kiek būtų paremta duomenimis pagrįstu strateginiu panavimu. Jei galvojame, iš kitos pusės, kad atskiro projekto realizavimas nesujungus jo į bendrą visetą su kitais projektais pats savaime išspręs strateginio planavimo trūkumus - rizikuojame pusę milijardo mokesčių mokėtojų pinigų išmesti šuniui ant uodegos (o būtent tiek Vilniui ir reiks į šiuos projektus investuoti, ko gero).
    Paskutinis taisė nomad; 2014.10.01, 11:49.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Parašė digital
    4_ITV_programos_veiksmu_planas.pdf bloga nuoroda.
    pataisyta

    Parašė nomad Rodyti pranešimą
    zonų geografija atrodo keistokai/savavališkai, ypač Pietinės zonos, kuri kažkodėl eina iki Lazdynų ...

    Reikia tik tikėtis, kad šie fragmentuoti planai nėra galutiniai ir kad naujas Master Planas sujungs juos į logiškesnę ir tampriau susijusią grandinę. Būtų gerai, kad ir atskiri Vilniaus rajonai turėtų savo strategijas, pradėdami būtent nuo bendro tikslo, specialių tikslų ir siekiamų rezultatų, ir tik po to konkrečių veiksmų planų.

    Liūdniausia, kad apie visus šituos projektus galvojama kaip apie ES dovaną, užmirštant ko-finansavimo principą. Sako Vilnius gaus '3 milijardus' per visą 2014-2020 finansinę perspektyvą. Bet klausimas - kiek išaugs Vilniaus skola per tą laiką dėl kiekvieno šių projektų kofinansavimo?

    Sumoje, manau, kad dar anksti čia džiaugtis, kol nematome, kad visa tai yra racionalaus, duomenimis ir bottom-up principais pagrįsto planavimo rezultatas.

    Išties, kaip ir Creatium pastebėjo, čia nėra bendrasis planas, tiesiog temos pavadinimas pasirodė artimiausias, kokį pavyko rasti.

    Projektas bus vykdomi pagal programą 'Integruotų teritorijų vystymas'. Savivaldybės rankos yra surištos, nes šita ES programa finansavimą apriboja ribotose teritorijose. Programos esmė, išskirti teritorijas, kurioms būtų būdingi du bruožai: apleista ir turinti didelį potencialą. Išskyrus teritorijas jas kompleksiškai atnaujinti ir transformuoti - t.y. nuo kanalizacijų, šiluminių tinklų ir naujų šaligatvių iki naujų visuomeninių pastatų ir įstaigų.

    Mano manymu pasirinkimas yra visai tinkamas, nes pagal šią programą negalima būtų finansuoti nei centro, nei senamiesčio, nes jie jau daugiau mažiau išvystyti. Dėl to pasirinktos teritorijos yra aplink centrą, taip kuriant Vilniaus branduolį, kuris turi didžiausią potencialą, lyginant su tolimesniais rajonais. Lazdynų kampas į šitą teritoriją tikriausiai patenka dėl Lazdynų baseino. Tačiau iš esmės, šios teritorijos nors ir yra pagrindas, tačiau investuojama yra ir į teritorijas, kurios pavadintos "Su tikslinėm teritorijom susietos teritorijos", taip tikriausiai bandant apeit ES reikalavimus investuoti į apibrėžtas problemines zonas.

    O tai, kad Vilniui reikės tuos projektus kofinansuoti (t.y. kokia 10% prisidėti iš miesto pusės) - tai tikrai mažiausia problema, tikėtina, kad didžioji dalis tų Vilniaus investuotų pinigų sugrįžtų per mokesčius, gautus iš 3,3 mlrd. Lt investicijų. Problema būtų, jeigu reikėtų viską 100% finansuoti, panašiai taip, kaip kokia 'Air Lituanica' yra finansuojama. Svarbiausia, kad projektai būtų atrinkti tinkamai, tačiau kai yra atnaujinamos ribotos teritorijos ir iš esmės - tai ir pasirinkimas yra ribotas.
    Paskutinis taisė Eidvis; 2014.10.01, 08:32.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    /\ Aš tai nematau reikalo čia reikšti nepasitenkinimą. Tai nėra bendrasis planas. Tai yra atskira programa, kuri detalizuoja ir labai konkrečiai nurodo kas turi būti padaroma siekiant bendrajame plane nurodytų tikslų.

    Ir tokios visiškai konkrečios programos yra net geriau, negu "kurti patogią aplinką" tipo planai, kurie nieko konkrečiai neapibrėžia, o kai nieko neapibrėžia, tai niekas nieko ir nedaro. Konkretūs projektai su konkrečiomis datomis (aišku, kas trukdo jų nepaisyt?) užduota gerą toną visiems, kurie prie to turi prisidėti. Iš esmės tereikia geros rankos iš viršaus, kuri prižiūrėtų kaip tie projektai vystomi ir to jau pakaktų.

    Komentuoti:

Working...
X