Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
    mantasm Ar tu gali specifikom kalbėti, vietoj to, jog iš tuščio į kiaurą lozungus porintum?
    Kas tau dar kliūna su tuo stadionu, kas nėra lengvai išsprendžiama, jau yra sprendžiama ar išspręsta teismuose...?
    Niekas iš to kas man kliūna nebuvo išspręsta. Pradedant nuo kreivai sustatyto konkurso, kuriame buvo praktiškai vienas žinomai korumpuotas dalyvis (rubikonas). O toliau tik popkornai eina su vis naujais įtartinais viražais.

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą

Kažkaip primityviai viskas bandoma pakišti po kliše "Visa valdžia vagys". O tada dar pagardinama prieskoniu, tarsi jei statytume vėliau ir kitaip (nors tas vėliau toks baisiai neapibrėžtas, gal kai kurie spės jau ir numirti nugyvenę keliasdešimt metų vienintelėje šiuolaikinėje Europos sostinėje be stadiono) viskas būtų geriau, tobuliau ir dar kažkaip labiau. Nors realybe, kad visi didesni projektai turi daugybę iššūkių, eigoje išprendžiamą daug visokių didesnių ar mažesnių "kliurkų" ir prielaidų kažkokiam neskaidrumui nėra mažiau. Juo labiau čia net nėra kažkaip įspūdingai didelis ar brangus projektas. Pastaruoju metu šalyje vykdoma n+1 brangesnių ir didesnių projektų. Vien miesto troleibusų pirkimai yra didesnių sumų.
      Tik esminė problema, kad po informacija apie troleibusų pirkimus būna keliolika patiktukų ir vienetai komentarų. Todėl ten politikuoti ir kažką kapstyti niekam neįdomu, nes nesusilauks atgarsio. O čia bet koks pirstelėjimas nuvilnyja toli ir labai garsiai.
      Lygtais troleibusų pirkimo konkursuose nuolat būna keli dalyviai ir be korupcinio šleifo ir įtartinų schemyčių.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Lygtais troleibusų pirkimo konkursuose nuolat būna keli dalyviai ir be korupcinio šleifo ir įtartinų schemyčių.
        Čia tas lygtais tik todėl, kad tikriausiai nei vienas iš politikuojančių prieš stadioną, žurnalistų ar kt. neskaitė nei speficikacijų, nei sutarties? Gal netyčia ir ten būtų galima rasti sensacijų, bet kai ne baisiai įdomu, tai nurašome, kad ten viskas ok jau "by default".

Comment

Klausimas tada kiek tų troleibusų gamintojų galėtų dalyvauti? Ar norime, kad visoki Maz, Kamaz ar kiniški dalyvautų konkursuose?

Comment

Niekas iš to kas man kliūna nebuvo išspręsta. Pradedant nuo kreivai sustatyto konkurso, kuriame buvo praktiškai vienas žinomai korumpuotas dalyvis (rubikonas). O toliau tik popkornai eina su vis naujais įtartinais viražais.
            Na tikrai prisipažinsiu, nesigilinau į konkurso detales, gal tikrai ten kažkas buvo (o gal ne - tiesiog nežinau).
            Bet kaip pats asmeniškai (su savo UAB'u ir per daugelį metų matęs kitus UAB'us) dalyvaujantis viešuose pirkimuose galiu pasakyti taip: kartais yra neįmanoma, kad ir kaip tu parašytum konkurso sąlygas (proto ribose, žinoma), gauti daugiau nei 1 dalyvį. Aš pats esu laimėjęs konkursą išskirtinai todėl, jog vykdomam projektui reikalinga patirtis, kurios Lietuvoje daugiau nelabai kas ir turi. Na gal jei labai bandytum pritempti, MAX 2 kiti žmonės, kurie net nedalyvavo tame konkurse, nes ir taip yra užsiėmę kitais darbais, panašią patirtį turėtų, kuri tiktų. Ir čia tikrai ne kažkokio suokalbio rezultatas, nepažįstu aš nei tos įstaigos viešųjų pirkimų skyriaus darbuotojų, nei direktoriaus, nei finansų direktoriaus ar kt. Tiesiog tokia paprasta, žemiška situacija. Todėl pats faktas savaime, jog konkurse dalyvavo tik 1 dalyvis, man nėra "raudona vėliava"

Comment

2025.08.28

Comment

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą

Na tikrai prisipažinsiu, nesigilinau į konkurso detales, gal tikrai ten kažkas buvo (o gal ne - tiesiog nežinau).
                Bet kaip pats asmeniškai (su savo UAB'u ir per daugelį metų matęs kitus UAB'us) dalyvaujantis viešuose pirkimuose galiu pasakyti taip: kartais yra neįmanoma, kad ir kaip tu parašytum konkurso sąlygas (proto ribose, žinoma), gauti daugiau nei 1 dalyvį. Aš pats esu laimėjęs konkursą išskirtinai todėl, jog vykdomam projektui reikalinga patirtis, kurios Lietuvoje daugiau nelabai kas ir turi. Na gal jei labai bandytum pritempti, MAX 2 kiti žmonės, kurie net nedalyvavo tame konkurse, nes ir taip yra užsiėmę kitais darbais, panašią patirtį turėtų, kuri tiktų. Ir čia tikrai ne kažkokio suokalbio rezultatas, nepažįstu aš nei tos įstaigos viešųjų pirkimų skyriaus darbuotojų, nei direktoriaus, nei finansų direktoriaus ar kt. Tiesiog tokia paprasta, žemiška situacija. Todėl pats faktas savaime, jog konkurse dalyvavo tik 1 dalyvis, man nėra "raudona vėliava"
                Su konkursu pagrindinė problema buvo, kad į vieną krūvą sumestas stadiono suprojektavimas ir pastatymas, n+k kitų pastatų suprojektavimas ir pastatymas ir dar stadiono operavimas. Kai pasaulinė praktika atskiri konkursai stadiono statybai, dažniausiai dar ir projektavimas atskirai, ir po to operavimas. Pamenu pačioj pradžioj buvo klausimų savivaldybei kodėl tik vienas faktinis dalyvis (kitas buvo šaraškino kontora garaže su niekur negirdėtais veikėjais ir berods nelabai atitiko patirties ar dar kažkokių reikalavimų). Tai atsakymas buvo, kad buvo kviesti užsienio rangovai, bet niekas nesusidomėjo, nes nedirba su operavimu ir nepratę kooperuotis su operatoriais bendram konkursui.

Kad dalyvis buvo tik vienas su duotom sąlygom man irgi nieko keisto. Bet man keista kodėl buvo nuo pat pradžių ieškoma kažkokio specialaus vietinio kelio.

Comment

Čia tas lygtais tik todėl, kad tikriausiai nei vienas iš politikuojančių prieš stadioną, žurnalistų ar kt. neskaitė nei speficikacijų, nei sutarties? Gal netyčia ir ten būtų galima rasti sensacijų, bet kai ne baisiai įdomu, tai nurašome, kad ten viskas ok jau "by default".
                  Matosi, kad gaunami pasiūlymai išskirtingų tiekėjų, nuperkama irgi iš skirtingų, gaminys ganėtinai standartizuotas ir bendrai iš vaizdo nepanašu, kad specifikacijos ir kitos sąlygos neatitiktų įprastų tokiuose konkursuose?

Comment

Matosi, kad gaunami pasiūlymai išskirtingų tiekėjų, nuperkama irgi iš skirtingų, gaminys ganėtinai standartizuotas ir bendrai iš vaizdo nepanašu, kad specifikacijos ir kitos sąlygos neatitiktų įprastų tokiuose konkursuose?
                    O kur tai matosi? Aš, būdamas eilinis pilietis, tai pvz. nematau kiek tiekėjų dalyvavo ir kiek tiekėjų bent teoriškai atitinka pateiktą specifikacija ir keliamus reikalavimus.

Comment

Visiškai neatsibodo. Labai įdomus serialas. Tik gaila, kad iš mano sumokamų mokesčių daromas.
                      Matosi, kad turi daug laisvo laiko, tai net keista kažkiek, kad svajoji nedirbti ir užsiimti kūryba. Manau laisvai ir dabar galėtum.

Comment

Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
                        2025.08.28
                        Pagarba tiems kas kelia atnaujinimus, o ne rašo tą patį šūdą dvidešimtą kartą. Būtų labai smagu, jeigu kas nors pakeltų droną karts nuo karto. Iš tikrųjų dėl tokio amžiaus projekto galėtų vystytojas arba kas nors kitas ir web kamerą pastatyti kur nors ant Ozo 22 ar 28 stogo, bet panašu kad žiniasklaidai įdomiau filmuoti Goštauto ir Geležinio Vilko gatves ar tuščią Liepkalnio kalno trasą, nei multimilijoninį projektą, apie kurį patys rašo vos ne kas savaitę.

Comment

Parašė ttttt Rodyti pranešimą

Pagarba tiems kas kelia atnaujinimus, o ne rašo tą patį šūdą dvidešimtą kartą. Būtų labai smagu, jeigu kas nors pakeltų droną karts nuo karto. Iš tikrųjų dėl tokio amžiaus projekto galėtų vystytojas arba kas nors kitas ir web kamerą pastatyti kur nors ant Ozo 22 ar 28 stogo, bet panašu kad žiniasklaidai įdomiau filmuoti Goštauto ir Geležinio Vilko gatves ar tuščią Liepkalnio kalno trasą, nei multimilijoninį projektą, apie kurį patys rašo vos ne kas savaitę.
                          Ačiū!
                          Kiek teko matyti einant link Akropolio tai technikos tikrai gan daug dirba, kai ėjau buvo +- 11:15. Tikiuosi pabaigs iki numatyto termino.

Comment

Aš dar mokyklos laikais (~2007-2009) kai vyko antrasis stadiono statymas, kelis kartus per savaitę pakeliui į mokyklą nufotografuodavau stadiono darbus su mintimi, jog gal kai viskas baigsis, galėčiau pakurti mėgėjišką "time lapse" ar ką panašaus.
                            Jei kam reguliariai stadionas dabar yra pakeliui ir yra galimybė bent kas savaitę nupyškinti nuotrauką daugmaž tuo pačiu kampu, tai tikrai būtų įdomu su laiku pamatyti objektyvų stadiono "augimą".

Comment

Vilniaus stadiono vieta prasta, bet geresnės mieste nėra. Todėl reikia nestatyti?
                              Tamsta pats prieš tai siūlei statyti perimti projektą ir pagal viešajį pirkimą pirkti rangos darbus, bei statyti pagal tą patį projektą. Tai jau tokiu atveju vieta pasidarytų gera? Projektas būtų kokybiškas ir investicija jau būtų gera, bei tinkama operatoriui?
                              Skaitau ir nesuprantu, ar čia tiesiog asmeninė ambicija ar poreikis, kad rangos darbai būtų perkami viešuoju pirkimu, o ne verslo principais, ar kitoje vietoje slepiasi interesai. Nes pigiau ir geriau tiesiog nebūtų.
                              Jei skaitytum viską nuosekliai - nebūtų tokių klausimų.
                              Apie prastą vietą rašiau atsakinėdamas žmogui kuris rėkė kad kauno skarbonkė bankrutuos vos tik pasibaigs vilniaus stadiono statybos. Tai buvo palyginta tiek vieta tiek kiti pliusai minusai abiejų būsimų stadionų.
                              Vilniuje deja bet geresnės vietos stadionui ko gero nėra, ir jei perskaitytum pusės metų senumo diskusijas kuriose dalyvavau dėl vietos visada tą patį sakiau.
                              Tad nereikia iš konteksto ištraukti vieno sakinio ir jį dabar demonizuoti.

Jei vyktų atskiras tik stadiono statybos dabrų konkursas ir pirmu etapu būtų statomas tik stadionas ir atskirai renkamas jam operatorius, taip esu įsitikinęs kad jis kainuotų pigiau. Nes šiuo metu savivaldybė turi vieną vienintelį Avulio pasiūlymą su kaina ir viskas, kurios patikrinti ar palyginti yra neįmanoma.
                              O atigtų vien dėl to, kad neliktų finansavimo kaštų, jei savivaldybei ta pinigų suma tokia juokinga - tai kodėl tada prašo Avulio finansuoti stadiono statybas ir už tai mokės Avuliui palūkanas (juk Avulis už dyką nedės savo pinigų). Savivaldybė statydama tradiciniu rangos būdų tarkim per 3 metus t.y. per 36 mėnesius priimant kad pačio vieno stadiono kaina yra koks 70 mln eurų į mėnesį mokėtų po porą mln eurų. Tai tuomet savivaldybei tikiu taip nesijaustų ši suma, nekentėtų kitos sritys ir t.t.

Comment

Po to kitose temose dar kyla klausimų kaip visokios nemuno dešros ir socdemų viražai sueina liaudžiai. Bet mentalitetas tas pats... Varkes suka, liaudis ploja
                                Priminsiu - Šimašius - Laisvės partija, Bekunskas - konservatorių
                                Paskutinis taisė digital; Vakar, 18:53. Priežastis: grąžintas kažkodėl ištrintas [quote]

Comment

Working...
                                X