Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lvivo 38 - „Cube“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Čia vat šita turi potencialo tapti geresne NMC gatve nei Talino ar Varšuvos analogai? Na aš irgi turiu potencialo dainuoti kaip Placido Domingo.

    Click image for larger version

Name:	Lvovo.png
Views:	2209
Size:	1,27 MB
ID:	1999890

    Comment


      #42
      Parašė John Rodyti pranešimą

      Nu man tai kaip tik Lvivo gatvė nemaloni nei vaikščioti, nei važiuoti dvriačiu. Aplinka ten pobaisė su daugiaaukščiais parkingas ir Lvivo verslo centro (šiaip visai dailus pastatas) siaubingai sufakapintu aplinkos su tvarkymu. Žodžiu Lvivo g. yra nieko gero. Galima ten kažką pagerinti, bet dabar yra tarp prastai ir blogai.
      Na bet Lvivo g yra nebloga galimybe isspresti problemas. Apleistu pastatu vietose iskilus verslo centrams su viesosiomis erdvemis + rekonstravus Europos parkinga - taptu visai nieko gatve. Maloniau nei Konstitucijos autobanas.

      Comment


        #43
        Parašė John Rodyti pranešimą

        Nu man tai kaip tik Lvivo gatvė nemaloni nei vaikščioti, nei važiuoti dvriačiu. Aplinka ten pobaisė su daugiaaukščiais parkingas ir Lvivo verslo centro (šiaip visai dailus pastatas) siaubingai sufakapintu aplinkos su tvarkymu. Žodžiu Lvivo g. yra nieko gero. Galima ten kažką pagerinti, bet dabar yra tarp prastai ir blogai.
        Dabar ten iš tiesų yra blogai ir blogai yra būtent dėl to, kad kol kas ten vyrauja pievų mašinų aikštelės, apleisti pastatai ir kažkokios užmiesčio trobos. Normalus NMC būdingas užstatymas ten kol kas nesiekia net 50% lygio. Kad gatvė taptų normali, reikėtų bent 70% užstatymo, o kad taptų gera, reikėtų 80-90%. Kai bus įgyvendinti Lvivo 59, Lvivo 38, Flow ir Krokuvos 24 projektai - toje gatvėje normalių šiuolaikinių pastatų skaičius išaugs dvigubai, o bendras gatvės užstatymo lygis pasieks 70%, kas jau leis jausti, jog ten yra NMC gatvė, o ne mašinų aikštelių pievos su keliais moderniais pastatais. Bet esminis faktorius, ką aš turėjau omeny, yra tas, kad Lvivo gatvė, skirtingai nei Konstitucijos prospektas, yra tinkamo pločio, dėl to kai užstatymo lygis bus ne 50%, o 80%, ar net 100% - jinai atrodys geriau už Konstitucijos prospektą ir tikriausiai geriau ir už Talino centrinę gatvę, kuri turi ribotas plėtros galimybes ir vaizdas greičiausiai liks daugiau mažiau užkonservuotas dabartiniame lygyje.

        Comment


          #44
          Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
          Čia vat šita turi potencialo tapti geresne NMC gatve nei Talino ar Varšuvos analogai? Na aš irgi turiu potencialo dainuoti kaip Placido Domingo.

          Click image for larger version  Name:	Lvovo.png Views:	74 Size:	1,27 MB ID:	1999890
          Būtent tokie pastatai leidžia tikėtis, kad ateity jie bus nugriauti ir atsiras kažkas normalaus. Dabar jie atrodo labai baisiai - bet iš tiesų tai yra 'dievo dovana', kad sovietai tose vietose nepristatė savo blokinių daugiabučių, kuriuos nugriauti yra šimtus kartų sunkiau jei iš vis įmanoma. Lygiai taip pat ir seni pastatai, kuriuos privalu išsaugoti, kurie šiuo metu Talino NMC atrodo geriau, nei mūsiškės Šnipiškių trobos, bet ilgainiui mūsų trobos bus nugriautos, o Taline bus pridaryta tokių nesąmonių, dėl to reikia džiaugtis, kad pas mus NMC tos trobos stovi, o ne sovietiniai daugiabučiai ar seni saugomi pastatai. Už keliasdešimt metrų neseniai vienos trobos buvo nugriautos ruošiant dirvą Krokuvos 24 pastatui.

          Comment


            #45
            Man dar kirba toks itarimas, kad neuzilgo pamatysim ir konkursa tam kolegijos pastatui Konstitucijos pr., salia sio projektas. Sklypas irgi Releven priklauso, bei gi vystimas kompleksiskai, kaip to paties Realco kvartalo Lvivo ir Kernaves g. sankitoj, atrodo visai logiskas.

            Comment


              #46
              No.1 Signum proporcijos - gražiausiai žiūrisi iš visų perspektyvų. Fasadas- elegantiškas, nenuobodus, ir nerėkiantis. Pusę karūnos galėtų ir nubyrėti.
              Double iš šono- visai nieko, akis užkliuvo. Bet atidžiau pažiūrėjus, formos žiauriai erzina, ypač nuo Baltojo tilto. Kažkoks konfliktas fasade.

              Comment


                #47
                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                [...] yra ir sunkiai išsprendžiamų problemų, kaip kad Europos parkingas, bet iš esmės tai potencialas yra didžiulis.
                Sunkiai išsprendžiama yra daugiabučiai, o šitas parkingas tikrai nėra labai sunkiai išsprendžiama problema. Reikia noro, ir jį nesunkiai galima pakeisti komercinėm erdvėm su prekyba pirmame aukšte. Ko gero ir finansiškai tai pelningesnis variantas (net jei dabar dar nėra, tai ateityje padidėjus srautams tikrai bus).


                Comment


                  #48
                  Turint minty, kad visi nori Double - manau liksim nustebe. Visgi dazniausiai parenkami labai kuklus ir “neissisokantys” pastatai. O dabar kazkoks zalias… ka cia zmones pagalvos

                  Pakeitus tas zalias vertikales i baltas - butu pats tas tobulumas.

                  Comment


                    #49
                    Neblogas konkursas - smagu, ir tikrai neskaudės nei vienas variantas. Na, bet galima pabandyti įvertinti visus - užmečiau trumpam akį, mano reitingas būtų toks (bent kol kas, jis gali keistis labiau įsigilinus):

                    1. The Ridge - geras gatvės lygis, fasadas irgi potencialiai labai neblogas; minusas - tūris, kuris iš kai kurių taškų atrodo per masyvus
                    2. Double - rizikingiausias variantas: galutiniame variante žalia spalva gali atrodyti ir originaliai ir išskirtinai prastai; geras gatvės lygis, pačio pastato formos man patinka, bet iš Šnipiškių pusės kiek primena vos ne post modernizmą, dėl kurio niekada nebuvau tikras
                    3. Signum - viršutinė dalis - įsimintina ir įdomi, bet sugadinta prasto gatvės lygio prie apatinės dalies, kuri išsiskiria ir atrodo, lyg būtų pastatyta bent prieš 15 metų
                    4. The Cube - prastas gatvės lygis, pats pastatas atrodo gana solidžiai, bet tuo pačiu ir kiek nuobodžiai
                    5. Vilnius Steps - jaučiasi kažkokia trintis tarp skirtingų dalių, turbūt dėl skirtingų langų formų; pastatas nelabai įdomus, turi kažkiek to 70-ųjų modernizmo jausmo; gatvės lygis - nelabai aiškus, bet, panašu, kad nieko egro
                    6. The Hill - neoriginalus dizainas, per mažai vizualizacijų, iš kurių matosi visas pastatas (gal autoriai turi ką slėpti?), nesu tikras dėl gatvės lygio
                    Paskutinis taisė VLR; 2022.10.18, 22:38.

                    Comment


                      #50
                      NMC turi žalsvumo, Quadrum, ta pati Arfa, pieštukas, gal pirmoji reakcija visuomenėje yra atmetimo, kas betgi man pasirodė iš pirmo žvilgsnio atmestina, bet žiūrint ilgiau yra nepalyginamai geriau,nei 2008 m.(ar kokių ten) surūdijusio plieno projektas.
                      Aviate, navigate, communicate

                      Comment


                        #51
                        Vat būtent, ne per daug tuščios erdvės ir daro savo. Nei medžių nei krūmų ir va vis tiek gatvėje daug jaukiau nei Konstitucijos prospekte ką bedarytų jam ten kosmetiškai. Proporcijos tskant.

                        Comment


                          #52
                          Cube geriausiai isipaiso i Vilniaus panorama ir su kitais pastatais, taip pat jis vienintelis is visu pasiulytu gali lygintis su Niujorko and Londono dangoraiziais (Pliusas dar kad siek tiek turi tokio brutalizmo ir kad primena Barbican).

                          Turbut bus nepopuliari nuomone bet Double ir Signum yra patys prasciausi, primenantys pastatus Maskvoje ar Varsuvoje ir po desimtmecio bus 'outdated' kaip ir Europos bokstas.

                          Tai tiek.
                          Paskutinis taisė makmeilius; 2022.10.19, 11:23.

                          Comment


                            #53
                            NMC ir taip per margas, dėl šios priežasties Double mažiausiai norėtųsi. Nuobodi forma, kažkoks Flow nesantuokinis vaikas, neaiškumas dėl fasado spalvos realybėje. Tiesiog ne.
                            Labiausiai prie širdies Cube arba Ridge, ypač žinant, kad netoliese Krokuvos g. 24 iškils panašus bokštas.

                            Comment


                              #54
                              Cube brutalizmas gal gerai žiūrėtųsi Londone ar Kopenhagoje. Bet pas mus, kur ir taip pilna sovietinio brutalizmo, na ir šiaip - visokio statybinio šlamšto, ačiū, nereikia.

                              Comment


                                #55
                                Kuria data isrinks geriause projekta?

                                Comment


                                  #56
                                  Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                  Cube brutalizmas gal gerai žiūrėtųsi Londone ar Kopenhagoje. Bet pas mus, kur ir taip pilna sovietinio brutalizmo, na ir šiaip - visokio statybinio šlamšto, ačiū, nereikia.
                                  O aš kažkaip sunkiai įsivaizduoju kaip Cube galima pritempinėti prie bet ko kas Vilniuje yra sovietinis brutalizmas. Kuo toliau tuo labiau jis man patinka, turbūt geriausiai įsipaišo į skyline, atrodo "nesenstantis" ir neturi tokio šiek tiek rytietiško "vaibo" kaip Double (kas realybėje gali gerokai sustiprėti). Kalbant apie "vaibus" (atsiprašau už dažną šio žodžio kartojimą, žiūrėjau Laisvės partijos kandidatų į merus debatus) - kartu su inreal K26 sudarys tokį NYC "vaibą". Ypač šitas kampas man atrodo gan įspūdingai:






                                  "Gerai žiūrėtųsi Londone ar Kopenhagoje" - pilnai pritariu, Vilniuje irgi. Ypač tarp Arfų ir Europos bokštų - toks pastatas gerokai pataisytų to kampo situaciją. Tuo tarpu Double nuotraukose kartu su Arfa... na gali būti nekažką vaizdelis.
                                  Paskutinis taisė Edd; 2022.10.20, 14:32.

                                  Comment


                                    #57
                                    Kaip konstrukciškai išsprestų tą viršutinę konstrukciją?

                                    Comment


                                      #58
                                      Ne dangoraižis, bet stilistiškai ir struktūriškai labai panašu. Antra vertus, kitas kraštutinumas, per didelis "astanizmas" ir "dubajizmas" taip pat būtų nieko gero.

                                      Click image for larger version

Name:	VRM.png
Views:	992
Size:	758,3 kB
ID:	2000521

                                      Comment


                                        #59
                                        Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                        Ne dangoraižis, bet stilistiškai ir struktūriškai labai panašu. Antra vertus, kitas kraštutinumas, per didelis "astanizmas" ir "dubajizmas" taip pat būtų nieko gero.

                                        Click image for larger version  Name:	VRM.png Views:	0 Size:	758,3 kB ID:	2000521
                                        Pas jus daugiau sovietinių daugiabučių fobija (nežinau prie ko čia soviet. kulturkės pvz.), kuri niekaip nekoreliuoja su šiuolaikiniu brutalizmu, ypač kalbant apie aukštus pastatus, jis yra daug elegantiškesnis, lengvesnis ir švaresnis.
                                        PVZ IŠ MEKSIKO IR STOKHOLMO:
                                        Click image for larger version  Name:	Web_150DPI-20180308_WeWork_Arcos_Bosques_-_Exterior-2.jpg Views:	1 Size:	872,8 kB ID:	2000540 Click image for larger version  Name:	Torre_Reforma-_Oficinas-_Vista_este.jpg Views:	1 Size:	731,8 kB ID:	2000541
                                        Attached Files
                                        Paskutinis taisė RokasLT; 2022.10.20, 16:05.

                                        Comment


                                          #60
                                          Mano pirma mintis irgi Stockholmo Norre Tornen.
                                          Aviate, navigate, communicate

                                          Comment

                                          Working...
                                          X