Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauja Lietuvos radijo ir televizijos būstinė

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Gladiator
    replied
    O yra kokia kaštų-naudos analizė išskyrus banalų ir nuvalkiotą jokiais skaičiavimais nepagrįstą 'seno pastato išlaikymas kainuoja daug - naują pastatysim ir dar uždirbsim'?. Nes iš akies tai ploto kaip pas kokią Telia kuri pusę europos aptarnauja, o bet tačiau ploto 'reikia' nueinačiai į praeitį medijai, kuri tikrai nesiplėčia ir plėstis neketina plius dar išlaikoma iš mokesčių mokėtojų pinigų. Kas ten sedės tose ofisuose? Visokios tv3 ir lnk penkis kart mažesniose plotuose telpa.
    Paskutinis taisė Gladiator; 2021.09.28, 11:02.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Vingis yra estų projektas, tik nežinau kokios firmos

Komentuoti:

• Saliamonas
    replied
    "Viešoji erdvė" su baseinu 10 m. nuo intensyviausios Vilniaus arterijos Geležinio Vilko? Rimtai?
    Aš irgi už 5, nors, žinoma, "Vilniaus architektūros taisyklės" reikalautų 3. L5AV90.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

Šiaip LRT man rodos vasaros metu dažnai rengia transliacijas iš savo kiemo.
    Taip, bet iš toliau, už tų parabolinių antenų esančio sodo.

Pirmame projekte yra neaiškumas, ar techninis pastatas griaunamas ir jo vietoje pasodinami šimtamečiai medžiai?
    Gal geriau atvirkščiai - medžiais uždengti GV? Bet tuomet vizulkės ne taip gražiai atrodys.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
    1 variantas aisku grazus, bet jokios normalios transliacijos ten vyks negales del triuksmo is GV. Apskritai buti toj erdvej ir grozetis GV trafiku nuo laiptu yra taip savotiskai vilnietiska.
    Šiaip LRT man rodos vasaros metu dažnai rengia transliacijas iš savo kiemo.

Komentuoti:

• SoulMulticast
    replied
    1 variantas aisku grazus, bet jokios normalios transliacijos ten vyks negales del triuksmo is GV. Apskritai buti toj erdvej ir grozetis GV trafiku nuo laiptu yra taip savotiskai vilnietiska.

Komentuoti:

• Kitas Džiugas
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Šiaip įdomu ar senieji LRT pastatai yra saugomi ar ne? Tarkim pastačius naują priestatą, gal būtų visai įdomi idėja pasodinti tarkim ąžuolų parką (kaip Vingio parko tęsinį) buvusių pastatų vietoje.

Aš tai balsuoju už 5 - Vingis. Antroje vietoje 1 variantas.
    Saugomas tik Lietuvos radijo stalinistinis korpusas, televizijos korpusas – ne.

Komentuoti:

• evvt
    replied
    Vingis.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Vingis, vienareikšmiškai. Įdomiai išspręstas senojo pastato (ne-)integravimas, padarant jo kiemo fasadą amfiteatro scena. Nauji korpusai - toks techno style. Nors nerimą kelia fasadų įstiklinimas, kad nesigautų kaip Avulio stadiono ofisai. Taip pat klausimas kaip atrodys tos rėminės konstrukcijos, nes tai yra vienas iš svarbiausių akcentų. Vizulkėse jos panašios į medines, bet, aišku, kad tai nebus medis. Klausimas kiek bus sėkminga medžio imitacija.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Šiaip konkursas yra kiek nuviliantis, nes nėra nei vieno projekto, apie kurį galima būtų pasakyti "wow", bet turim ką turim, o iš to ką turim geriausi, mano manymu, yra 1 ir 5. Šiaip iš pradžių man labiau patiko 5, bet pažiūrėjus visas vizualizacijas tapo aišku, kad šis projektas yra įdomus tik žiūrint iš oro, žmogaus lygyje atrodo nuobodžiai ir nesukuria jokių vertingų erdvių, apie kurias labai teisingai parašė Eidvis , tad mano favoritas būtų 1. Aišku toks "saltoniškas", na bet bent jau ne ant tiek, kiek 3, kurio autoriai yra arba užsieniečiai nepadarę visiškai jokio research'o apie Vilnių, arba vietiniai debilai su visiškai ligota "let's steal and multiply" logika.

Komentuoti:

• felar
    replied
    "Vizija" man įdomu ar kas nors girdėtųsi toj koncertų erdvėj kai šalia ūžia Geležiako triukšmas.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Šiaip įdomu ar senieji LRT pastatai yra saugomi ar ne? Tarkim pastačius naują priestatą, gal būtų visai įdomi idėja pasodinti tarkim ąžuolų parką (kaip Vingio parko tęsinį) buvusių pastatų vietoje.

Aš tai balsuoju už 5 - Vingis. Antroje vietoje 1 variantas.

Komentuoti:

• AngeLT
    replied
    Man pamačius visus, užkabino VIZIJA. Tai vietai tinkamas variantas. Vidiniai sprendimai prisidėtų prie lrt laidų bei pasirodymų atvėrimui ir visuomenės pritraukimo dalyvaujant gyvai. Man jis labiau patiko nei tautos namų koncertų salė.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Iš esmės reikia pripažinti, kad apskritai kas ten bebūtų pastatyta, tai nelabai kas tą matys, viskas bus paslėpta tarp medžių. Bet viešųjų erdvių prasme 1 variantas yra neginčijamas lyderis. Žmonių srautų gal tai ir nepritrauks, bet bent jau bus kažkokia zona rengti open air LRT transliacijas ar netgi koncertus, o galbūt ateity ir kažkoks parkas šalia atsirastų ir būtų integruotas.

Komentuoti:

• Ciurlionis
    replied
    Vizija žiauriai geras konceptas dėl tų laiptų ir fontano/baseino. Tik, kad nelabai, kas jį matys.

Komentuoti:

• John
    replied
    Kai pamačiau šitą, užtrukau kelias sekundes, kol smegenys užregistravo, kad čia ne Saltoniškės

Beje, iš ko LRT planuoja finansuoti tokį projektą?

Komentuoti:

• Sula
    replied
    "Vizijoje" senesnių pastatų vietoje išdygsta 9 a. namo aukščio medžių giria

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Labai tikiuosi, kad ne

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Tai jau aiškus garantuotas laimėtojas - Vilniaus klasika - L5AV90

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Man 1 ir 5 patiko. Kiti absoliučiai neužkabino. 3 tai iš viso, Vilniuje turbūt dar per mažai tokios apdailos su vertikaliomis baltomis juostomis?

Komentuoti:

Working...
X