Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Kiek žinau jau dabar ten nešančiosios konstrukcijos pažeidžiamos korozijos. Jei taip, tai procesas gali būti negrįžtamas.
    Tokie mitai galėjo būti paskleisti dar ŪBIG laikais, kai ten iš tikrųjų planavo daugiabučius. Jeigu stogo konstrukcijos tikrai būtų pažeistos masiniai renginiai kaip Open House ten nevyktų.

    Comment


      Parašė Perfect Rodyti pranešimą

      Baisus, nes nesuremontuotas. Kažkada Nacionalinė galerija rigi atrodė biaisiai, kol nerekonstravo į Nacionalinę dailės galeriją.
      Good point.

      Comment


        Parašė Blaze Rodyti pranešimą
        Saliamonai, tavo hobis turbūt yra pesimistinės beletristikos rašymas? Tavo prielaidos yra lengvai paneigiamos vieša informacija, kurią galima rasti internete.

        Dėl avarinės būklės

        Šaltinis

        Pinigai čia ne prie ko, tavo pareiškimas skamba kaip pigus rusiško stiliaus antisemitizmas. Vat grynai toks koks sovietmečio propagandoje buvo naudojamas.

        Sporto rūmų pertvarkymui nepritaria tik žydai ortodoksai, tačiau su Lietuvos žydų bendruomene ir su kitomis ne ultra konservatyviomis bendruomenėmis jau yra pasiektas susitarimas.

        Bet koks žemės kultivavimas žydų kapinėse laikomas kapų išniekinimu. Toks jau įvyko statant Sporto rūmus 1965-1971. Griauti pamatus reikštų dar kartą išniekinti kapines. Todėl pertvarkant rūmus, nebus galima kasti žemės.

        Tik beprotis galėtų sugalvoti statyti ten daugiabučius ir iškasti karo kirvį su visomis pasaulio žydų bendruomenėmis, po pasiekto susitarimo su Europos žydų kapinių organizacija. Šaltinis.
        Prie ko čia antisemitizmas? Juk kalbėjau apie konkrečias organizacijas, kurios neatstovauja visos tautos ir galimai tiesiog siekia pasipelnyti iš šio pasakišką vertę turinčio sklypo, ne apie visą žydų tautą ar Lietuvos žydus (pažįstu tokių Lietuvos žydų, kuriems juoką kelia kalbos apie "kapines" po Sporto rūmais, nes jie puikiai žino, kad jų jau prieš šimtą metų nebuvo likę). Faktas, kad Kukliansky vadovaujama LŽB ilgą laiką prieštaravo Sporto rūmų rekonstrukcijai, o minėtas "pritarimas" buvo labau jau sąlyginis ir sunkiai išgautas (pvz. Sporto rūmų rekonstrukcijoje buvo numatytas naujas statinys - daugiaukštis antžeminis parkingas, kurio statyba reikštų kasinėjimą teritorijoje.

        Dėl avarinės būklės: jau gi sakiau, kad jir Profsąjungų rūmų konstrukcijos buvo belenkokio tvirtumo, išgelžbetonio ir plieno , bet po gaisro įgriuvo vieno iš korpusų stogas ir pastatas praktiškai tapo neberekonstruojamu. Jei Sporto rūmuose išliks toks apleistas bomžynas kaip dabar - tik laiko klausimas kol įvyks kažkas panašaus.

        Kongresų centras buvo realiausias variantas restauruoti ir suteikti gyvybę šiam pastatui, o ši rekonstrukcija dargi būtų atnešusi didelę ekonominę naudą miestui ir atgaivinusi šią nuobodžią teritoriją. Būtų įdomu išgirsti, kas jūsų nuomone dabar bus siūloma su Sporto rūmų pastatu? Muziejus? Kiek šansų, kad jis ten kada nors atsidurs, kai buvo numarintas šimtą kartų reikalingesnis ir rentabilesnis kongresų centro projektas?
        Paskutinis taisė Saliamonas; 2021.08.18, 12:36.

        Comment



          Verslą šokiravo Vyriausybės sprendimas dėl Sporto rūmų: „Sunku tikėti valstybės žodžiu“

          ačiau dabartiniu sprendimu liko šokiruota Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė. Anot jos, šoke ir visa turizmo bendruomenė. „Aš į tai žiūriu kaip į didelį nesiskaitymą su verslo bendruomene. Tiek metų žadėta... Kodėl Rinktinės gatvėje atsirado trys nauji viešbučiai? Tikrai neatsitiktinai. Galvojome apie konferencinį turizmą ir patarėme žmonėms statyti. Logistiškai išsirikiavę visokių kategorijų, visokių kainų viešbučiai. Toks nesiskaitymas su verslu, žinokit, visi buvome šokiruoti“, – sakė ji. Taip pat E.Šiškauskienė kėlė klausimą – kas priėmė tokį sprendimą. Anot jos, Ekonomikos ir inovacijų ministerija pirmadienį tikino apie tai nieko nežinojusi.
          Net nėra aišku, kas priėmė sprendimą atsisakyti projekto, Ekonomikos ir inovacijų ministerija sako esanti ne prie ko:

          15min uždavė klausimą Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, ar ši žinojusi apie Vyriausybės sprendimą. Ekononomikos ir inovacijos ministrės patarėjas Martynas Čerkauskas 15min informavo, kad ministerija nedalyvavo priimant šį sprendimą ir net nežino, ar jis iš tiesų yra, nes dokumento tai liudijančio nėra gavę.
          Pasisakė ir Avulis:

          okiu sprendimu stebėjosi ir Arvydas Avulis, nekilnojamojo turto bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas. Jo statytas „Marriott“ viešbutis yra pirmasis iškilęs greta Vilniaus sporto rūmų, kuriuose ir turėjo būti įrengta moderni konferencijų salė. „Apmaudu. Tik tiek galima pasakyti. Pamenu, kai dar buvo Butkevičiaus Vyriausybė, buvau pakviestas į Vyriausybę su prašymu pastatyti viešbutį ten. Sako: „Darysime Kongresų centrą ir reikia šioje vietoje viešbučių“. Mes tą ir padarėme“, – kalbėjo jis.


          A.Avulio teigimu, labai sunku pasitikėti politikais ir Vyriausybe, kai nėra projektų tęstinumo. „Politika Lietuvoje keičiasi kaip oras. Vakar buvo šilta, šiandien jau lietus lyja. Aišku, kad tokiais atvejais pasitikėjimas tiek Vyriausybe, tiek politikais, menksta, todėl daryti investicijas reikia labai atsargiai“, – aiškino jis. Verslininkas abejoja Kongresų rūmų alternatyvomis ir mano, kad tai buvo gera idėja. Be to, tiek kaimynai latviai, tiek lenkai turi tokius didelius konferencijų centrus, koks buvo planuotas Lietuvoje. „Konferencijos vyksta nuolat ir praėjus pandemijai šis sektorius atsigaus. Tai buvo labai populiaru. Lietuva, Vilnius, to neturėjo. O „Litexpo“ tikrai neatitinka šiuolaikinėms konferencijoms keliamų reikalavimų ir tai buvo unikali galimybė miesto cente turėti pakankamai gerą objektą. O kad iš jo kažką sugalvos padaryti? Tuo labai abejoju“, – tikino jis. A.Avulis kritikavo ir tai, jog jis pats greta esančioje teritorijoje, buvusiame „Žalgirio“ stadione investuoja daugiau nei 200 mln. eurų. O valstybė, tuo tarpu, anot jo, šiuo projektu galėjo sutvarkyti miesto centrą. „Dabar liks vieta žmonėms, kurie neturi, kur gyventi. Bus apleista vieta dar neaišku, kiek laiko. Juo labiau, kad tiek darbo įdėta, parengti projektai ir atliktos studijos. Kažkaip apmaudu, kad tiek Vyriausybė, tiek politikai taip greitai keičia savo nuomones ir to tęstinumu praktiškai nėra“, – tvirtino jis.

          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...tZ3KBtYASdy8gF KDL2IqXgOn-ebFMmDW69SahUqQ#.YRyTAn0ir0w.facebook&copied

          Comment


            Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
            Verslą šokiravo Vyriausybės sprendimas dėl Sporto rūmų: „Sunku tikėti valstybės žodžiu“



            Net nėra aišku, kas priėmė sprendimą atsisakyti projekto, Ekonomikos ir inovacijų ministerija sako esanti ne prie ko:



            Pasisakė ir Avulis:




            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...tZ3KBtYASdy8gF KDL2IqXgOn-ebFMmDW69SahUqQ#.YRyTAn0ir0w.facebook&copied
            manau jei visa laiką būtų politikos testinumas pas poną Avulį būtų mažaiau kapitalo.

            Comment


              Reklaminis video su vaizdais is Business Stadium North.

              Comment


                HANNER pristato 4 architektūrines idėjas verslo centrui buvusio Žalgirio stadiono aikštelės vietoje


                https://madeinvilnius.lt/verslas/sta...teles-vietoje/

                Comment


                  Statau už Nr. 2 – A Sustainable Icon
                  Nors man favoritas Nr. 3 – Wolf
                  antras - Nr. 1 – Hanging Gardens




                  Comment


                    Mano favoritas nr. 1, antroj vietoj nr. 3. O statys greičiausiai nr. 2. Arba jeigu Avulis jau sakė kad bus išskirtinis projektas, išskirtinė architektūra, tada statys nr. 4, kuris man asmeniškai mažiausiai patinka.
                    Paskutinis taisė Edd; 2021.10.20, 09:29.

                    Comment


                      Nr. 1 – Hanging Gardens
                      Click image for larger version

Name:	hanging-gardens_1.png
Views:	818
Size:	598,0 kB
ID:	1921327

                      Nr. 2 – A Sustainable Icon
                      Click image for larger version

Name:	a-sustainable-icon_5.png
Views:	810
Size:	391,7 kB
ID:	1921328

                      Nr. 3 – Wolf
                      Click image for larger version

Name:	wolf_3.png
Views:	814
Size:	457,8 kB
ID:	1921329

                      Nr. 4 – Stadium Canyon
                      Click image for larger version

Name:	stadium-canyon_2.png
Views:	817
Size:	844,4 kB
ID:	1921330

                      Comment


                        Ar nebus taip kad konkursiniams darbams panašiai kaip 4 burei buvo reikalavimas naudoti kuo daugiau medžio?

                        1 variantas, viskas, panašu kad ir konstrukcijos iš medžio:





                        2-as variantas, nors iš išorės taip nesimatė, bet konstrukcijos viduje medinės:



                        3-čia variantas, vidinė apdaila/vidinės konstrukcijos medinės:



                        4-am turbūt mažiausiai, bet irgi viduj apdaila, daug medžio.

                        Comment


                          Parašė evvt Rodyti pranešimą
                          Statau už Nr. 2 – A Sustainable Icon
                          Nors man favoritas Nr. 3 – Wolf
                          antras - Nr. 1 – Hanging Gardens
                          Jei laimės A Sustainable Icon, tai tam rajonui kryžius, jokio išskirtinumo.
                          Wolf viską atgaivina, įpučia gyvybės, susišaukia su Tautos Namais. Vienareikšmiškai geriausias.
                          Hangings Gardens neblogas, bet tik tiek, turistų ir vietinių nesudomins kai šalia Senamiestis.

                          Comment


                            Dėl Wolf tai reikia atkreipti dėmesį kad yra du skirtingi pasiūlymai, vienas 50m aukščiui, kitas 35m aukščiui. Žemesnis yra žymiai nuobodesnis ir prastesnis, tai tada kykla klausimas ar ten galima toj vietoj 50m statyt. Nes jeigu ne, tai nevertas svarstymo net.

                            https://hanner.lt/wp-content/uploads...-NOTE_Wolf.pdf

                            Bet iš Šeimyniškių g. perspektyvos šiaip gerai žiūrėtųsi 50m:


                            Click image for larger version

Name:	Wolf50m.jpg
Views:	1508
Size:	77,4 kB
ID:	1921349

                            Comment


                              Varinatas nr. 4 Stadium Canyon labai primena Sidnejaus parodu rumus.

                              Comment


                                Jei būtų pastatytas bet kuris iš 4 pasiūlytų pastatų ir bent 80% atitiktų pateiktas vizualizacijas - jau būtų gigantinis kokybinis šuolis tai vietai, lyginant su tuo, kas dabar yra. Todėl net sunku kažką išsirinkti. Jau kažkas panašiau į Live Square.

                                P. S. gal nuskambės netikėtai, bet tikriausiai labiausiai būčiau už 3 - Wolf - labiausiai ekscentriškas, išskirtinis projektas. tai vietai to labiausiai ir trūksta, kadangi dabar ten dominuoja pilkuma, monotonija ir nuobodybė, vietai trūksta landmarko, unikalumo suteikiančio simbolio-ženklo. Kol kas vienintelis toks dalykas ten yra begriūnantys Sporto rūmai.
                                Pvz. po 5 m. klaustų tūlo "Centro rezidencijos" gyventojo - "kur gyveni"? O anas atsakytų - "prie Vilko". Ir visiems būtų aišku
                                Paskutinis taisė Saliamonas; 2021.10.20, 10:29.

                                Comment


                                  Pirmas yra puikus, trečias yra landmarkinis, bet chill, vyrai, bus antras, nes puikiai žinom kas stato... Na arba jeigu poną Skrudžą McAvulį arčiau Kalėdų staiga pramuš ant dosnumo, gal net ketvirtas!

                                  P.S.

                                  Pasirodo tas trečias iškart padarė 2 pasiųlymus, vieną normalų ir landmarkinį, 50 metrų, kurį mes matome vizulkėse, o antrą 35 metrų, specialiai ponui Skrudžui, nes matomai irgi jį jau pažįsta:

                                  Paskutinis taisė ttttt; 2021.10.20, 11:07.

                                  Comment


                                    Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                                    Pirmas yra puikus, trečias yra landmarkinis, bet chill, vyrai, bus antras, nes puikiai žinom kas stato... Na arba jeigu poną Skrudžą McAvulį arčiau Kalėdų staiga pramuš ant dosnumo, gal net ketvirtas!

                                    P.S.

                                    Pasirodo tas trečias iškart padarė 2 pasiųlymus, vieną normalų ir landmarkinį, 50 metrų, kurį mes matome vizulkėse, o antrą 35 metrų, specialiai ponui Skrudžui, nes matomai irgi jį jau pažįsta:
                                    Man antras sakyciau labiausiai patinka, atrodo rimtai. Bokstas yra labai geras akcentas, nuo jo virsaus bus geri vaizdai, plius neuzstos visos saules North pastatui. Sakyciau tas boxy dizainas yra sveikas atsakas suapvalintom NMC ir dubajiskam teismu pastatui. Wolfas tai kazkas tokio jei Tautos namai ir Saltoniskiu barkodas susilauktu vaiko, not bad, not amazing.

                                    As net sakyciau kad Business stadium yra arti mano nuomone idealaus miesto kvartalo, kur pastatai vienodo 6-7 aukscio su pavieniu bokstu kuris praktiskai veikia kaip sviturys - matosi is daug kur ir padeda orientuotis. Net ir NMC daug geriau butu atrodes jei butu pastatytas kaip Business Stadium ir vietoj kalvos kokie 3-4 30-40ties aukstu bokstai, nes kas is to kad per atstuma grazu, jei nuejus liudna.

                                    Pvz: A, B, C, D...

                                    Comment


                                      Kaip pasistatys apkalbamas pastatas gal kas pasikeis, bet kiek dabar lankausi ir einu vakare ta promenada, tai liudesys 1:1 kaip NMC, nera ko noret is ofisu kvartalo, tokio dydzio mieste

                                      Comment


                                        Parašė kasparas.v Rodyti pranešimą

                                        Man antras sakyciau labiausiai patinka, atrodo rimtai. Bokstas yra labai geras akcentas, nuo jo virsaus bus geri vaizdai, plius neuzstos visos saules North pastatui. Sakyciau tas boxy dizainas yra sveikas atsakas suapvalintom NMC ir dubajiskam teismu pastatui. Wolfas tai kazkas tokio jei Tautos namai ir Saltoniskiu barkodas susilauktu vaiko, not bad, not amazing.
                                        Tiesą sakant labai sunku rasti ten "bokštą", tiesiog keturios paprasčiausių formų ir skirtingo aukščio dėžutės:



                                        Tuo labiau to "bokšto" tikriausiai išvis nebus, nes yra antra "avuliška" šio projekto versija:



                                        O dar žinant Hanner, kaip jie moka iš šito:



                                        Padaryti tai:



                                        Galima maždaug įsivaizduot kaip jie nupigins tokį ir taip nuobodų fasadą:



                                        Comment


                                          Nieko gero nebus, neverta nė fantazuot. Bus arba 2 arba 4, tik š*darankių vidinių Avulio architektų pritemptas iki tipinio Hannerio stiliuko, tipiniais metodais. Atpigs apdaila, tūris bus supaprastintas iki maksimalumo (max ploto/kainos santykiui išgauti). Avulis pasiemė idėjas, viskas, jam to ir užteko, daugiau su šitais architektais nebus dirbama, esu beveik tikras.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X