Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žirmūnai - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sklypo kraštinės eina lygiagrečiai gatvėms. Jokių problemų nebūtų dėl perimetrinio užstatymo. Problema vystytojų ir architektų galvose. Sovietinis mentalitetas, nors jie to niekada nepripažintų. Tai bendra mūsų visuomenės problema. Išoriškai - vakariečiai, bet iš esmės viskas stovi ant soviet legacy. Ir nesvarbu, kad jam dabar 35 ir turi babkių.

    Comment


      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
      Sklypo kraštinės eina lygiagrečiai gatvėms. Jokių problemų nebūtų dėl perimetrinio užstatymo. Problema vystytojų ir architektų galvose. Sovietinis mentalitetas, nors jie to niekada nepripažintų. Tai bendra mūsų visuomenės problema. Išoriškai - vakariečiai, bet iš esmės viskas stovi ant soviet legacy. Ir nesvarbu, kad jam dabar 35 ir turi babkių.
      Taip, soviet legacy soft in the brain, kai tik žino kaip susiprojektuot kolchozinį naujašū*į, prišikuojant namus taškiniu būdu, pabarstant po pievą šaCHmatais

      Comment


        Tas projektas ir numtomas plėtoti sklypas priešingoje kitoje Žirmūnų gatvės pusėje nepalieka vietos būsimosios Šiaurinės gatvės plėtrai.
        Dabartinė Žirmūnų- Kareivių gatvių sankryža po darbo valandų - ištisiniai kamščiai. Iš centro važiuojant Žirmūnų kalno kryptimi yra tik viena juosta ir ta pati užkimšrta, nes prikuta įviairiauisų fazių; sukantys į dešinę link Valakampių tiltą užkemša kitas juostas. Kol nepadidintas Žirmūnų- Kareivių gatvių sankryžos pralaidumas, statyti daugiabučių namų projektą prie pat užkimštos sankryžos yra labai savotiškas sprendimas.

        Beje, tas naujas pastatas - visai šalia buvusio "Baltijos ąžuolo" projekto, kurio statyba 2005-2006 metais buvo sustabdyta dėl gyventojų protestų.

        https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...onstro-1317600

        Comment


          Langai tiesiai į tokias gatves... Reikia palei gatves pievas užsodinti spygliuočiais. O kad komercinių vitrinų neužstotų - galima apatines šakas nugenėti kai paaugs medžiai.

          Comment


            Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą
            Merko pasirode PP Zirmunu projekte: Visuomenės informavimas apie numatomą daugiabučių gyvenamųjų namų Žirmūnų g. 109, Vilniuje, projektavimą - Vilniaus miesto savivaldybė (vilnius.lt)

            Na prontingieji kurmiai, kiek architekturos taiskliu, kurias paskelbe VMS, nera laikomasi?

            p.s. laiskas jau issiustas Artex

            Click image for larger version Name:	1.PNG Views:	1 Size:	2.14 MB ID:	1914687
            Vajėzusmarija koks projektas. Kas čia per tūriai? Kas tas kalvagūbris? Čia bus komercija atskirta nuo butų? Kodėl viskas taip toli nuo Žirmūnų gatvės? Ir čia Merko?

            Labai nustebino toks projektas. Tai kas kad šalia judri sankryža, tikrai galima pigiai ir žmogiškai.

            Comment


              Čia pristumta prie pat Kareivių g. raudonų linijų.

              Comment


                Citus, Merko, Prodo ir namo pro ten jau nebegrįšiu. Ten jau dabar nerealūs nuolatiniai kamščiai, kuriuos reikia apvažiuoti per Trinapolio g.

                Aš vis dar laukiu, kada tą aikštelę kas nors nupirks ir dar daugiau daugiabučių ten įspraus.

                Comment


                  Ir gaila tų žmogelių, kurie išvažinės per raudonai pažymėtą sankryžytę. Jau dabar rytais ten neįmanoma išsukt. Gal padarys išvažiavimą per šunkelį į Pliaterytės stadioną...

                  Click image for larger version  Name:	Zirmunai.jpg Views:	0 Size:	288,2 kB ID:	1915588

                  Comment


                    Citus“ Vilniaus Kareivių gatvėje ruošia būsto projektą: investicijos sieks 13 mln. eurų

                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/m/id/verslas/kv...gn_name=15min&

                    Būsto projektų valdymo įmonė „Citus“ planuoja dar vieną būsto projektą. Jis numatytas Verkių ir Žirmūnų mikrorajonų sandūroje – adresu Kareivių g. 2E, urbanistinio „Ogmios miesto“ ir Ozo parko kaimynystėje
                    <…>
                    Sporto paskirties pastato paskirtis bus keičiama, projektuojamas dar vienas daugiabutis namas ir atliekamos procedūros, kad būtų gautas antrasis statybų leidimas. Projekto pardavimai ir komunikacija bus pradedami tik iki galo sutvarkius projektavimo, paskirties ir statybų leidimų klausimus
                    <…>
                    Planuojama, kad projekte viso bus apie 160 butų. Daugiabučių statybos darbus planuojama pradėti 2022 m. I ketv., viso projekto 80 proc. statybų baigtumą bus siekiama registruoti 2023 m. II ketv., 100 proc. baigtumą – dar po metų, 2024m. II ketv.

                    Comment



                      Šiandien jau niekas nedrįs paneigti, kad Žirmūnai – vienas greičiausiai ir intensyviausiai atsinaujinančių Vilniaus mikrorajonų. Tačiau naujus kaimynus žirmūniečiai sutinka toli ne gražu ne su išskėstomis rankomis: prieš didžiąją dalį naujų ir gyvenamosios, ir komercinės paskirties projektų vietos gyventojai yra nusiteikę skeptiškai ir kovoja prieš planuojamas statybas. Naujausias bendruomenės mūšis – prieš daugiabučių kompleksą adresu Žirmūnų g. 109. Gyventojai žurnalistams pateikė sąrašą argumentų, kodėl projektas jų rajonui nėra tinkamas.

                      Įdomu, ką į tai atsakytų miesto vyr. architektas:

                      Nerimaujama dėl ugdymo įstaigų ir žaliųjų zonų Padaugėjus gyventojų gali atsirasti ir didesnis vietų darželiuose bei mokyklose poreikis. Žirmūniečių teigimu, jau šiandien vyksta didelė konkurencija dėl vietų ugdymo įstaigose, todėl galvojant apie naujakurius, reikėtų planuoti ir naujų ugdymo įstaigų statybas. „Teritorijoje esantis vaikų darželis bei mokykla yra perpildyti, naujų Žirmūnų g. 109 daugiabučių namų gyventojų vaikams nebūtų užtikrintos sąlygos lankyti artimiausią švietimo įstaigą. Be to, nepaisant intensyvaus rajono tankinimo, naujų ugdymo įstaigų statyti neplanuojama, o vaikai jau šiuo metu negauna vietų artimiausiuose darželiuose, tad toks tankus apgyvendinimas šioje teritorijoje dar labiau padidins problemą“, – teigiama rašte.
                      [...]
                      Netoli esančiose teritorijose yra numatomi panašios apimties daugiabučių namų projektai, kurie tik dar labiau padidins pagrindines visas aukščiau minimas problemas. Paminėtini tokie projektai, kaip Žirmūnų-Kareivių g. kampiniame sklype šalia sporto klubo „Impuls” planuojami 5 devynaukščiai pastatai, Lietuvos banko būstinės (Žirmūnų g. 151) rekonstrukcija, „Verkių sodo” (Verkių g. 39) projektas, verslo centras ir daugiabučiai (Verkių g. 50), Verkių autobusų parko iškėlimas ir vietoje jo - naujo verslo centro bei daugiabučių projektas, daugiabučių ir verslo centras Kareivių g. 5 ir tt. Pastaruoju metu itin suintensyvėjęs šios Žirmūnų mikrorajono dalies tankinimas ir nesprendžiamos esamos infrastruktūros problemos seniesiems Žirmūnų gyventojams kelia rimtą susirūpinimą ir neužtikrintumą dėl ateities. Tokia tendencija yra pražūtinga ir ilgalaikėje perspektyvoje vedanti į esamų ir naujai atsikraustančių gyventojų gyvenimo kokybės bloginimą“, – pabrėžiama rašte.
                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/bustas/rajonai/....d?id=88428963
                      Paskutinis taisė Saliamonas; 2021.10.15, 11:02.

                      Comment


                        nieko. As jiem rasiau BP derinimo metu, kad nusimatykit vieta svietimo istaigom, nes yra/bus totalus ragas. Tai vien ta Zirmunu vieta. Visas Ozas ir Kuro aparatura.
                        Atrase, kad pagal BP pasiekiamumas nustatytu spinduliu yra tenkinamas. Kad ten nera vietu, jiem yra visiskai dzin. Viskas sitam mieste darom reaktyviai arba kitaip - po fakto konstavimo, kad jau per velu.

                        Comment


                          Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                          Įdomu, ką į tai atsakytų miesto vyr. architektas:
                          Pasakyt tai jis arba nieko nepasakys, arba užtrauks seną gerą lekciją apie miesto vystymą, kurios šiaip būna labai teisingos ir gan įdomios, bet, deja, neturi nieko bendro su realiais VMS veiksmais. O jeigu apibendrint VMS požiūrį į centrinę miesto dalį šiuo aspektu, ir paverst jį vienu trumpu atsakymu į šį straipsnį, manau gautųsi kažkas panašaus:

                          Pažiūrėkit į Šnipiškes ir nebeverkyt čia man. Ten statom genuinely naują rajoną ir neplanuojam nei vieno darželio ar mokyklos, tai jūs savo Žirmūnuosė džiaukitės, kad bet kažką turit. Ir šiaip, jūsų vaikai - jūsų problemos.

                          Comment


                            Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                            Įdomu, ką į tai atsakytų miesto vyr. architektas:
                            https://www.delfi.lt/bustas/rajonai/....d?id=88428963
                            Kalbant apie Merko projektą Žirmūnų g. 109 nereikėtų užmiršti, kad ten yra vien judriausių miesto sankryžų su nuolatinais kamščiais

                            Delfi.lt 2021.10.15
                            Nepaisant gyventojų priekaištų, Žirmūnuose suplanuotas dar vienas 185 butų daugiabučių kompleksas
                            „Transporto eismo atžvilgiu ši Žirmūnų mikrorajono dalis yra viena labiausiai apkrautų, o Kareivių-Žirmūnų g. sankryža, Verkių g.-Žvalgų g.-Žirmūnų g. atkarpa rytinio ir vakarinio piko metu skendi spūstyse.
                            Siauras privažiavimas, vedantis link Kareivių g. 16 ir 18 daugiabučių, ir kuriuo naudosis naujų Žirmūnų g. 109 daugiabučių gyventojai, yra nepritaikytas išaugusiam transporto eismui, rytinio piko metu išsukti iš šio privažiavimo į pagrindinę Žirmūnų gatvę yra itin sudėtinga, išsukimas neatitinka transporto saugumo reikalavimų.
                            Dėl projektuojamų pastatų privažiavime gerokai padidės transporto srautas, dėl to jis piko metu ne tik taps transporto spūsčių vieta, bet ir gerokai išaugs nelaimių tikimybė ties pavojinga jungtimi su Žirmūnų gatve. Atitinkamai išaugtų papildoma apkrova ir Žirmūnų gatvelei, vedančiai gilyn link Žirmūnų 111, 113, 115, 117, 121 ir kt. daugiabučių namų iki pat E. Pliaterytės progimnazijos.

                            Naujam Žirmūnų g. 109 projektui yra būtinas atskiras patekimas į sklypo teritoriją iš Kareivių gatvės arba rimta esamos sankryžos pertvarka“, – pažymima rašte.

                            Taip pat Žirmūnų gyventojai nerimauja dėl galimai padidėsiančios oro taršos[ ir triukšmo] (...)

                            Žirmūniečiai nepamiršta ir transporto parkavimo problematikos

                            https://www.delfi.lt/bustas/rajonai/....d?id=88428963

                            Comment


                              Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą
                              zinoma, taciau net kalbant apie naujas mokyklas ir darzelius nera nieko, kas suplanuota sitai vietai. Jei gerai pamenu - Verkiu seniunijoj bus statoma nauja mokykla ir/ar darzelis ben visiskai siaureje, nors tankina pietineje seniunijos dalyje.
                              Tai Verkių gyventojai nebeveš savo vaikų į Žirmūnų mokyklas ir atsiras tų vietų. Savivaldybė turi turėti visus duomenis apie mokyklų užimtumą kiekviename rajone, kiek vaikų lanko mokyklas ne savo rajonuose ir net kiek vaikų ateis į mokyklas kiekvienam rajone kelių metų bėgyje. Jeigu dabar Žirmūnų mokyklos pilnos, bet dauguma vaikų yra iš kitų rajonų, tai reikia statyti pirmiausia ne dar vieną mokyklą Žirmūnuose, o tuose rajonuose kuriuose trūksta ir iš kur vaikai yra atvežami į Žirmūnus.

                              Žinoma augant bendram gyventojų skaičiui turėti rezerve sklypą mokyklai būtų gerai, bet gal tikrai dar ir esamų mokyklų sklypai nėra pilnai įveiklinti. Kitas klausimas kur būtų galima tai padaryti jog nereikėtų išpirkinėti sklypo po to itin brangiai. Būtų galima autobusų parko teritorijoje, tik tiek kad VVT vis tiek tikėsis gauti rinkos kainą, lėšos jiems reikalingos naujiems parkams ir infrastruktūrai.
                              Paskutinis taisė themanual; 2021.10.15, 11:40.

                              Comment


                                Parašė Romas Rodyti pranešimą

                                Kalbant apie Merko projektą Žirmūnų g. 109 nereikėtų užmiršti, kad ten yra vien judriausių miesto sankryžų su nuolatinais kamščiais

                                Delfi.lt 2021.10.15
                                Nepaisant gyventojų priekaištų, Žirmūnuose suplanuotas dar vienas 185 butų daugiabučių kompleksas
                                Skundžiasi labaiu dėl išsukimo į Žirmūnų g.. Reiktų įrengti tą žiedelį kurį kažkas numuilino ir tuomet leisti išsukinėti tik į dešinę. Būtų papildomi 200m iki žiedo, apsisukti ir grįžti dar 200m, bet manau eismas vyktų žymiai sklandžiau, nereiktų laukti eilėje ir tiems kurie tiesiog dešinėn nori išsukti.

                                Comment


                                  Parašė Zefyras Rodyti pranešimą
                                  Taigi meras verkė kad valstybė neduoda pinigų naujoms mokykloms vargšelis

                                  Jau dabar mokyklos perpildytos. Apie kokią mokymosi kokybę galime šnekėti, kai vyresnėse klasėse vidutiniškai po 28-30 vaikų, o kūno kultūros pamoką vienu metu toje pačioje sporto salėje turi trys klasės? (Em. Pliaterytės prog-jos pavyzdys).

                                  Kol pastatys tas mokyklas rajonuose, užtruks 5, 10 metų. Reikia dar nepamiršti, kad vyksta konkurencija dėl vietų geresnėse mokyklose, yra praktika vaikų gyvenamąją vietą priregistruoti kažkokiame miesto rajone tam, kad vaikas patektų į geresnę mokyklą. Nuo to vežiojimo per visą miestą vieni kamščiai.

                                  Būtų savivaldybėje žmonės, kuriems ne tik antspaudus dėliot rūpėtų, tai neišduotų leidimo statyti tol, kol nebus adekvačios socialinės infrastruktūros aplinkui.
                                  Apie gerėjančią? Pas mus mokykloje klasėse vienu metu ir 32 mokiniai buvo, mokytis teko dvejose pamainose, o vyresnis pusbrolis pasakojo, jog pas jį mokykloje pamokos vyko net trijomis pamainomis, nors sunkiai įsivaizduoju kaip tai įmanoma, gal melavo norėdamas pasigirti

                                  Iki šiol taip ir buvo verčiamasi su tuo kas yra, bet pastaruoju metu buvo nemažai naujų klasių sukurta ir kuriama. Gal kažkam nepatinka jog mokyklos ir priestatai statomi ne jų rajone ar kažkurioje konkrečioje vietoje ir atrodo jog niekas nevyksta, bet bendrai žiūrint tai kiekviena naujai sukurta klasė pagerina situaciją visame mieste būtent dėl to kad mokiniai nebūtinai lanko mokyklą savo rajone, o jeigu atsiranda ten kur reikia - tuomet efektas dvigubas.

                                  Konkrečiai Žirmūnuose techniškai turbūt ir yra geriausias santykis tarp juose esančių mokylų ir gyvenančių mokinių skaičiaus. Todėl čia ir turi būti statomi nauji gyvenamieji namai, kurie pritrauktų jaunas šeimas, o naujos mokyklos turi būti statomos tuose rajonuose kur tas santykis blogiausias. Kai tai įvyks mokiniai persiskirstys ir viskas stos į savo vietas. Tuomet ir tik tuomet galbūt pasirodys jog dėl visų naujų daugiabučių Žirmūnuose reikia plėsti esamas mokyklas ar net statyti naujas, bet dabar tai daryti nes Verkių gyventojams trūksta mokyklų būtų nesąmonė, nes reali esama paklausa nebūtų patenkinta ten kur ji yra ir tik būtų toliau kuriama pasiūla toliau nuo paklausos. Rezultate ir toliau mokiniai būtų vežiojami, dirbtinai kuriam kamščiai, užkimšamos kitų rajonų mokyklos ir t.t.
                                  Paskutinis taisė themanual; 2021.10.15, 12:10.

                                  Comment


                                    Kas dėl darželių tai išpiarinta modulinių darželių plėtra užstrigo ties pirmaisiais. Toje Žirmūnų vietoje planuojamas modulinis darželis taip pat virto tik pažadais. Užtat miestas ir jo vadovai, nepaisant deklaruojamo pinigų trūkumo labai palankiai žiūri į privačių darželių plėtrą kuriose nuo 400€ sąskaitos 100 kompensuoja Savivaldybė. Tai ju ten per pastaruosius penketą metų atsirado ne vienas ir ne du, yra ir Vaikystės Sodas

                                    Comment


                                      Parašė Robyla Rodyti pranešimą
                                      Ir gaila tų žmogelių, kurie išvažinės per raudonai pažymėtą sankryžytę. Jau dabar rytais ten neįmanoma išsukt. Gal padarys išvažiavimą per šunkelį į Pliaterytės stadioną...

                                      Click image for larger version Name:	Zirmunai.jpg Views:	0 Size:	288,2 kB ID:	1915588
                                      Kalbekime pradiai tie, kurie ten gyvena. Is auksciau paveikslelyje raudonai paymeto isvaziavimo rytinio kamscio metu eileje isvaziuoti is apacios laukia vidutiniskai 13-15 automobiliu eile.
                                      Pridekite dar 200 automobiliu parka is kuriu vienu metu isvykines 20 auto maiausiai. Jus toje gatveleje isivaizduojate 35-40 automobiliu eile? Tai 200-250 metru. Jus suvokiate kad automobiiai kol pasieks centrine Zirmunu gatve stoves ten po 40 minuciu?

                                      Comment


                                        Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                                        Tam, kad neturėtume ateityje problemų, jau ŠIANDIEN reikia pradėti darbus.

                                        Taip bet iškart metro neprojektuoji. Šiandien reiktų įrengti A juostas, paleisti tankiau VT, reiškias reikia nusamdyti papildomai vairuotojų ir nupirkti papildomų troleibusų. Neskamba kaip kažkas mega dėl ko dabar reikėtų neišdavinėti statybos leidimus.

                                        Kalbant apie mokyklas ir darželius savivaldybė turi skaičius ir matyt mato jog artimiausiu metu net įvertinus plėtrą Žirmūnuose vietų nepritrūks nes jos persiskirstys pastačius mokyklas tuose miesto rajonuose, kur yra dar didesnė paklausa. Dabar dar labiau didinti pasiūlą Žirmūnuose reikštų jog vaikai ir toliau bus vežiojami į jų mokyklas iš kitų rajonų, kur iš tiesų trūksta mokyklų.

                                        Jeigu dėl ko ir reiktų neišduoti statybos leidimo šitam projektui tai dėl architektūros ir užstatymo, kurį galima turbūt tik nesusipratimu pavadinti.

                                        Comment


                                          Parašė Edvardas128 Rodyti pranešimą
                                          Nepades ten tas ziedelis uz 200 metru. jis tik vienu dvejais procentais kazka palengvins. Is esmes nedaug ka padetu ir jei netu butu padarytas isvaiavimas ir praplatinimas i Kareiviu gatve nuo Valakampiu tilto, bei atskiras isukimas is pakilimo link Zirmunu 111. Ta vieta yra neissprendiama is esmes. Ten nei estakada Kareiviu-Zirmunu sankryoje neissprestu, nei ziedas. Nepamirskite, jog Dar pristatys esamoje Autobusu parko teritorijoje, Kareiviu gatveje, Centrinio banko bustines naujas pastatas Kad ten kaka realiai pakeisti, ta zirmunu dalies infrastruktura reikia perstatineti is esmes. Pravaiavus Valakmapiu tilta padaryti ivaziavima i tuos geltonus Kareiviu gatves namus, Issisakojima nuo jos ir ivaiavima i kalna linka pacios mokyklos, link 117-121 namu. Galimybe apsisukti po tiltu ir pro zirmunu pliaza nuvaiuoti i Zirmunu 81-105. Ir daug daug kitu nusukimu. Tai is ismes rajono perstatymas. Jei vystytojai nori didmescio realiju, reikia priimineti didmescio realiju sprendimus. Bet to niekas nedarys
                                          Jeigu norit sugadinti visą Žirmūnų patrauklumą - patogų priėjimą prie gamtos ir ramias rekreacines zonas, ir dar labiau užkimšti aplinkines gatveles skatinant automobilizaciją, ištaškant eilę pinigų nereikalingoms gatvėms, tai prašom siūlyti, įdomu kaip sureaguos vietos gyventojai

                                          Comment

                                          Working...
                                          X