Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[LT] Tarpmiestinis susisiekimas autobusais

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Mettal Rodyti pranešimą

    (...) Šito maršruto trasa yra tokia: Švenčionys - Didžiasalis - Tverečius - Švenčionys - Vilnius. (...)
    Kažkada buvo tarpmiestinis maršrutas Vilnius-Kaunas-Šakiai-Kudirkos Naumiestis-Vilkaviškis-Kapsukas-Kaunas. Dar ne taip senai (gal ir dabar?) maršrutą (žinoma- ne tarpmiestinį) su žiedu gale pastebėjau Suvalkuose - iki Lietuvos sienos maždaug toje vietoje, kur sieną kerta Šešupė. Viena iš stotelių vadinasi Poszeszupie (Pašešupys).

    Comment


      Ar šiuo metu Vilniaus mieste užtenka netarifinių stotelių - tiek įlaipinimo, tiek išlaipinimo? Vykstant Trakų ar Pirčiupių kryptimis šiuo metu vienintelė vieta Vilniuje kur galima įlipti yra autobusų stotis. Ar seniau nebūdavo sustojimo Vaduvos st.? Tas pats ir su Gedimino pr. stotele - pilnai galėtų būti įrengtas įlaipinimas tolimojo susisiekimo autobusams vykstantiems link Utenos/Panevėžio. Tačiau LTSA atsako neplanuojanti jų įrengti kartu su Vilniaus m. savivaldybe, neva ilgiau stoviniuojantys tarpmiestiniai autobusai trukdys miesto autobusams (juk minėtoje stotelėje stoja tik 24). Ar čia tik dėl trukdymo miesto autobusams, ar tikroji nenoro kažką keisti priežastis yra giliau ( mokesčiai savivaldybei ar pan.)?

      Comment


        Važiuojant į Trakus, tikrai galima įlipti ir daugelyje miesto stotelių, tarkim, Savanorių prospekto stotelėje.

        Comment


          Tai žinau, kad iki Trakų galima įlipti tose stotelėse, bet tai - tik priemiestiniai autobusai. Kaip ir EKŪ į Elektrėnus. O ką daryti jei man reikia iki kokių Stakliškių? Tik stotis. O mano minėta Trakų kryptis tai reiškia ne vien šį miestą. Trakų krypčiai priklauso ir Marijampolės AP ekspresai, iš Vilniaus AS išvykstantys iš berods 29 aikštelės, kuri vadinasi "Trakų kryptis".

          Comment


            Marijampolės ekspresai nestoja niekur, net Prienuose, nors pro stotį pravažiuoja ir papildomų keleivių būtų, o 5 minutės, sugaištos stotyje, atsipirktų, važiuojantys į Marijampolę ar Vilnių nenukentėtų, tuo labiau, kad tvarkaraštį galima pakoreguoti neilginant visos kelionės nuo galo iki galo laiko.
            Į Alytų, Varėną autobusai dabar važiuoja per Gariūnus. Tie, kurie važiuoja per Trakus, Onuškį, Pivašiūnus, stoja Trakų Vokėje. Gariūnuose šitie visi autobusai nestoja.
            Šiaip tai reikėtų netarifinių stotelių reformos Vilniuje. Grigiškes Vilnius kryptimi visiškai sugadino su tuo debilišku nenoru įrengti stotelės kelyje... Juk vis tiek jokios autostrados ten nebus, tai kam to reikėjo?

            Comment


              Tas važiavimas į Alytų pro Gariūnus, čia vairuotojų reikalas nuspręsti kaip bus greičiau. Vieni tebevažiuoja pro Vilkpėdės-Savanorių pr., kiti pro žiedą į Savanorių pr., o likę - Gariūnus. Pastarasis važiavimas klaidina keleivius, nes yra buvę, kad grįžinėjant į Vilnių klausia vairuotojo ar išleisite prie Ligoninės. Atsakius jog važiuojame Savanorių pr., jie sako "Iš Vilniaus juk išvežė per Gariūnus, kaip čia dabar!?"
              Trakų Vokėje stoja tik dalis maršrutų. TOKS nė vienas reisas ton pusėn nestoja niekur mieste. Reiškia kad norint nuvykti pvz. į kokį Simną, vienintelis pasirinkimas lieka tik autobusų stotis. Nesvarbu jog gyveni Ž. Paneriuose.

              Comment


                Būtų logiškas sustojimas Vaduvos stotelėje, išlipančių ten būna labai dažnai. Taip pat būtų logiška ne ekspresiniams maršrutams stoti visose stotelėse esančiose trasoje. Kaip pvz. Vilnius-Alytus per Daugus yra 16 sustojimų ir kažkur 8-iose pravažiuojamose stotelėse nestojama (čia kalbu apie rajonų teritorijas, ne miesto) ir tokių maršrutų yra daugybė. Suprantu, kad ten didelių srautų neatsirastų, bet ir sąnaudos dėl to nepadidėtų, o merdinčiam tolimojo susisiekimo VT papildomas keleivis būtų tik į naudą, nes autobusai važinėja pustuščiai.

                Beje, po neseniai vykusios diskusijos apie neužsukimą į kai kurias stoteles, LTSA jau nusiuntė laiškus vežėjams, jog užsukti yra būtina
                Daugiau mano nuotraukų >>>

                www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija.

                Comment


                  Dėl Vaduvos st. klausiau prieš beveik 2 metus. Man buvo atsakyta, jog tuo metu buvo kažkokios derybos su Vilniaus m. savivaldybe, tačiau ji nepasiūlė Vaduvos, Gedimino pr. ir Ligoninės kaip įlaipinimo sustojimų. O savo iniciatyva LTSA irgi neplanuoja jų įrenginėti, neva ilgiau stoviniuojantys tolimojo susisiekimo autobusai trukdys miesto. Be to, įtariu, reiks ilgokai palaukti, kol keleiviai susipras ir pradės rinktis tose naujai įvestose stotelėse. Kaip suprantu, informacija apie jas sklinda iš lūpų į lūpas, nes internete trūksta informacijos apie šią galimybę.
                  Dėl užsukimo į stoteles - tai mano dėka buvo išsiųsti laiškai vežėjams. Aš juos informavau apie šitą jovalą. Bet laiškais nieko nepasieksi, o ir inspektoriaus prie kiekvienos stotelės nepastatysi. Vargu ar įmanoma užtikrinti tvarką šiuo klausimu. Vienintelė mano nuomone pateisinama vieta kur galima stoti važiuojamoje dalyje - tai Dusetos, kur Rokiškio kryptimi išvis nėra įrengta jokios stotelės.

                  Comment


                    Rimantas Martinavičius: Lietuvos ateitis – vieningas elektroninis bilietas

                    Spalio 13-ąją Tauragėje lankantis šalies prezidentui Gitanui Nausėdai, Tauragės, Jurbarko, Šilalės rajonų ir Pagėgių merai pasirašė Regioninį susitarimą dėl viešojo transporto organizavimo konsolidacijos. Savivaldybės įsipareigojo siekti tvaraus judumo visame regione, gerinti viešųjų paslaugų prieinamumą ir darbo vietų pasiekiamumą, įdiegiant bendrą maršrutų planavimo ir derinimo sistemą.
                    Jo teigimu, keturių merų pasirašytas memorandumas gerins keleivinio transporto paslaugos prieinamumą, be to, taps geruoju pavyzdžiu kitiems regionams. „Idėja sklandė jau seniai. Daug metų kalbėjome apie tai, kad turėtų būti įkurta viešoji įstaiga, kuri koordinuotų viešojo transporto tinklą ne tik viename rajone, bet ir tarp jų. Kitais metais tokia įstaiga turėtų būti įkurta remiantis mūsų pasirašytu memorandumu. Visi keturi rajonai apsispręs, kur ji bus, kaip veiks, keturios savivaldybės bus šios įmonės akcininkės. Kol kas sunku pasakyti, kokiu keliu bus einama konkrečiai. Aišku tai, kad tarp šių rajonų turėtų atsirasti geresnis susisiekimas“, – sako Tauragės autobusų parko direktorius.
                    R. Martinavičiaus ateities vizija – visa Lietuva su vieningu elektroniniu bilietu, kad keleiviui neturėtų rūpėti, kaip ir kur nusipirkti bilietą kelionei autobusu ar troleibusu
                    Skamba neblogai! Labai įdomu, ar iš tikrųjų atsiras papildomų reisų? Ar bus bilietai su galimais persėdimais (pvz. 2 valandų bilietas)?
                    Nuojauta sako, kad nei vieningo vizualinio identiteto, nei suderintų persėdimų tikėtis neverta.
                    Gal ta susikūrusi įstaiga sugebėtų išsimušti subsidijas dažnesniam kursavimui bent jau tarp rajonų centrų? Gerai būtų pasinaudoti Brandenburgo žemės PlusBus patirtimi. Ten yra taip: jeigu maršrutu autobusai važiuoja kas 1 valandą darbo dienomis ir bent kas 2 valandas savaitgaliais, tas maršrutas yra „perkvalifikuojamas“ iš Bus į PlusBus ir yra papildomai subsidijuojamas. Gyventojai žino, kad PlusBus maršrutu galima pasitikėti – nes tvarkaraštis aiškus ir patikimas. Keleivių skaičiai drastiškai išauga.
                    Paskutinis taisė digital; 2020.10.20, 12:47. Priežastis: pataisytas url
                    100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                    Comment


                      Na ką ten kalbėti. Čia tik apie priemiestinius autobusų maršrutus kalbama. Tauragėje iur Jurbarke jie dar yra pakankamai neblogai, kaip tokiuose rajonų centruose, išsilaikę. Šilalėje visi maršrutai jau nuo pernai tik moksleivių pavežimui ir kursuoja tik mokslo dienomis. Pagėgiuose tik vienas priemiestinis maršrutas... Aš neįsivaizduoju, ką jie ten ketina daryti, ir svarbiausia, už kokius pinigus. Galbūt pradžioje bandys sukurpti kažkokį planą kaip iš ES fondų bent jau atnaujinti autobusų parkus... Jurbarkas galbūt norės pasistatyti naują autobusų stotį.

                      Comment


                        Papildymui. Štai ką rašo Šilalės AP puslapyje:

                        Per metus pervežame apie 8.9 tūkst. keleivių ir 351.5 tūkst. moksleivių. Šiuo metu eksploatuojame 39 autobusus, kuriuos pagal galimybę keičiame naujesniais ir modernesniais.
                        Tai yra, visi kiti keleiviai sudaro tik 2,5 procento. Iš jų turbūt 90 procentų yra tarpmiestiniai keleiviai trijų turimų Šilalės AP tarpmiestinių maršrutų autobusuose. Nors šiaip tai galai nesueina, nes gaunasi, kad tarpmiestiniai autobusai vieno reiso metu (į vieną pusę) veža tik 4 keleivius... Ko tikrai negali būti, keleivių turi būti daugiau. Arba tie 8,9 tūkstančio yra priemiestinių keleiviai. Kas realiau, nes gautųsi kad po 0,5 keleivio reisui. Įskaitant, kad bilietų vairuotojai neišduoda (čia iki tol, kol važiavimas priemiestiniais buvo mokamas; nuo pernai jis nemokamas visiems), tai realiai gaunasi, kad be moksleivių būna po 1 ar 2 keleivius kai kuriuose priemiestiniuose reisuose.

                        Comment


                          Aklai netikėčiau, kas ten parašyta, Šilalės AP toks prie vargingesnių parkų..

                          Comment


                            Padėkite įminti mįslę. Pažįstamai reikėjo vėlai vakare nuvykti iš Vilniaus oro uosto į Klaipėdą. Nukreipiau ją į TOKS autobusą, išvykstantį 23:06. Kiek žinau, jis 23:00 išvyksta iš Vilniaus stoties ir kažkokiu stebuklingu būdu per 6 minutes atsiranda oro uoste. Bet 23:01 val. moteris pranešė, jog jau sėdi autobuse į Klaipėdą.

                            Ar aš kažko nežinau? Panašiu laiku yra kitos firmos reisas į Klaipėdą? Ar TOKS leidžia du autobusus - vieną iš stoties, kitą iš oro uosto?

                            Comment


                              Vienas autobusas. Gal su laikrodžiu kažkas negerai? Vėlavo?

                              Comment


                                Išvažiavo 5 min. per anksti. Va ir visa mįslė.

                                Comment


                                  Paprastai vėliau išvažiuoja, o ne anksčiau. Tuo labiau, kad reisas ir taip ištemptas, nes naktis, o atvykimas į Klaipėda pagal grafiką anksti ryte, bet ne naktį. Žinoma, kad galėjo ir anksčiau išvažiuoti, bet tai labai keista...

                                  Comment


                                    2020.11.17

                                    Informuojame, kad dėl šalyje paskelbto karantino ir reikšmingai sumažėjusio keleivių srauto nuo lapkričio 17 dienos yra sustabdomi žemiau išvardinti Kautros tarpmiestinio susisiekimo reisai.

                                    Visus maršrutų grafikus taip pat galite rasti www.autobusubilietai.lt

                                    Alytus-Vilnius
                                    • Išvykimas iš Alytaus autobusų stoties 05:50, 06:00, 07:20, 07:30, 11:35, 12:30, 13:00, 14:00, 14:50, 16:00, 16:40
                                    • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 08:55, 09:45, 10:10, 10:55, 14:20, 15:40, 16:10, 16:25, 17:05, 18:35, 18:55
                                    Anykščiai – Vilnius
                                    • Išvykimas iš Anykščių autobusų stoties 07:00
                                    • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 15:30
                                    Kaunas – Vilnius per Jonavą
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 06:00, 13:45
                                    • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 10:30, 17:25
                                    Kaunas-Druskininkai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 06:10
                                    • Išvykimas iš Druskininkų autobusų stoties 13:30
                                    Kaunas-Ignalina
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 07:30
                                    • Išvykimas iš Ignalinos autobusų stoties 14:40
                                    Kaunas-Palanga
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 18:30
                                    • Išvykimas iš Palangos autobusų stoties 18:55
                                    Kaunas-Klaipėda
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 06:35
                                    • Išvykimas iš Klaipėdos autobusų stoties 14:15
                                    Kaunas-Lazdijai per Marijampolę
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 13:05
                                    • Išvykimas iš Lazdijų autobusų stoties 17:05
                                    Kaunas-Marijampolė
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 16:30
                                    • Išvykimas iš Marijampolės autobusų stoties 19:00
                                    Kaunas-Joniškis
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 09:20
                                    • Išvykimas iš Joniškio autobusų stoties 15:10
                                    Kaunas-Mažeikiai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 07:30
                                    • Išvykimas iš Mažeikių autobusų stoties 16:00
                                    Kaunas-Obeliai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 11:00
                                    • Išvykimas iš Mažeikių autobusų stoties 16:05
                                    Kaunas-Skuodas
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 07:40
                                    • Išvykimas iš Skuodo autobusų stoties 15:00
                                    Kaunas-Šiauliai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 11:05
                                    • Išvykimas iš Šiaulių autobusų stoties 15:30
                                    Kaunas-Šiauliai per Raseinius
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 06:20
                                    • Išvykimas iš Šiaulių autobusų stoties 12:50
                                    Kaunas-Vilnius
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 06:10, 06:30, 07:10, 10:45, 15:15
                                    • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 07:55, 08:30, 10:15, 13:05, 17:30, 20:15
                                    Kaunas-Vilkaviškis
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 12:40, 12:50
                                    • Išvykimas iš Vilkaviškio autobusų stoties 15:50
                                    Kaunas-Vilkaviškis per Šakius
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 09:50
                                    Vilkaviškis-Panevėžys
                                    • Išvykimas iš Vilkaviškio autobusų stoties 10:55
                                    • Išvykimas iš Panevėžio autobusų stoties 16:50
                                    Vilkaviškis-Šiauliai
                                    • Išvykimas iš Vilkaviškio autobusų stoties 07:40
                                    • Išvykimas iš Panevėžio autobusų stoties 13:25
                                    Vilkaviškis-Vilnius
                                    • Išvykimas iš Vilkaviškio autobusų stoties 07:25
                                    • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 15:55
                                    Kaunas-Vilnius per Šakius
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 12:15
                                    Alytus-Kapčiamiestis
                                    • Išvykimas iš Alytaus autobusų stoties 09:20
                                    • Išvykimas iš Kapčiamiesčio autobusų stoties 16:40
                                    Alytus-Kaunas
                                    • Išvykimas iš Alytaus autobusų stoties 08:50, 14:25, 15:50, 18:30
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 10:10, 16:10, 16:30, 18:10, 18:20, 20:20
                                    Alytus-Panevėžys
                                    • Išvykimas iš Alytaus autobusų stoties 05:50
                                    • Išvykimas iš Panevėžio autobusų stoties 11:30
                                    Kaunas-Biržai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 09:15
                                    • Išvykimas iš Biržų autobusų stoties 14:50
                                    Kaunas-Druskininkai per Marijampolę, Lazdijus
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 10:50
                                    • Išvykimas iš Druskininkų autobusų stoties 12:45
                                    Kaunas-Druskininkai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 08:05
                                    • Išvykimas iš Druskininkų autobusų stoties 17:15
                                    Kaunas-Joniškėlis
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 10:40
                                    • Išvykimas iš Joniškėlio autobusų stoties 15:00
                                    Šilalė-Vilnius
                                    • Išvykimas iš Šilalės autobusų stoties 09:40
                                    • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 15:25
                                    Kaunas-Kalvarija
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 14:20
                                    • Išvykimas iš Kalvarijos autobusų stoties 16:50
                                    Kaunas-Kapčiamiestis
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 13:10
                                    • Išvykimas iš Kapčiamiesčio autobusų stoties 06:15, 12:00
                                    Kaunas-Šiauliai per Kelmę
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 09:15
                                    • Išvykimas iš Šiaulių autobusų stoties 13:40
                                    Kaunas-Lazdijai
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 11:30, 16:10
                                    • Išvykimas iš Lazdijų autobusų stoties 07:50, 15:10
                                    Kaunas-Nida
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 08:30
                                    • Išvykimas iš Nidos autobusų stoties 16:30
                                    Kaunas-Panevėžys
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 14:20, 20:00
                                    • Išvykimas iš Panevėžio autobusų stoties 10:45, 19:15
                                    Kaunas-Rokiškis
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 08:00
                                    • Išvykimas iš Rokiškio autobusų stoties 13:00
                                    Kaunas-Varėna
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 15:15
                                    • Išvykimas iš Varėnos autobusų stoties 09:05, 11:20
                                    Kaunas-Vištytis
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 07:20
                                    • Išvykimas iš Vištyčio autobusų stoties 10:45
                                    Kaunas-Žagarė
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 06:40
                                    • Išvykimas iš Žagarės autobusų stoties 13:30
                                    Kaunas-Visaginas
                                    • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 13:00
                                    • Išvykimas iš Visagino autobusų stoties 05:10
                                    Vilkaviškis-Druskininkai
                                    • Išvykimas iš Vilkaviškio autobusų stoties 07:45
                                    • Išvykimas iš Druskininkų autobusų stoties 15:00

                                    Comment


                                      Laikinai uždaromi TOKS maršrutai

                                      Mieli keleiviai, informuojame, kad nuo 2020 m. lapkričio 17 d. laikinai sustabdomi TOKS autobusų eismai šiais tolimojo susisiekimo autobusų maršrutais ir reisais:
                                      1. Vilnius–Alytus (iš Vilniaus 15.30 val., iš Alytaus 18.30 val.);
                                      2. Vilnius–Biržai (iš Vilniaus 06.10 val. ir 13.55 val.);
                                      3. Vilnius–Biržai (iš Biržų 12.15 val. ir 18.05 val.);
                                      4. Vilnius–Joniškis (iš Vilniaus 08.25, iš Joniškio 15.55 val.);
                                      5. Vilnius–Kaunas (iš Kauno 16.55 val. ir 19.45 val.);
                                      6. Vilnius–Kaunas (iš Vilniaus 09.05 val. ir 17.00 val., iš Kauno 11.00 val.);
                                      7. Vilnius–Kaunas (iš Vilniaus 09.50 val. ir 14.00 val., iš Kauno 11.45 val.);
                                      8. Vilnius–Mažeikiai (iš Vilniaus 06.30 val., iš Mažeikių 12.45 val.);
                                      9. Vilnius–Skuodas (iš Vilniaus 13.45 val., iš Skuodo 08.05 val.);
                                      10. Vilnius–Lazdijai (iš Vilniaus 10.40 val.);
                                      11. Vilnius–Lazdijai (iš Lazdijų 16.15 val.);
                                      12. Vilnius–Šilalė (iš Vilniaus 07.45 val., iš Šilalės 15.05 val.);
                                      13. Vilnius–Troškūnai (iš Vilniaus 14.00 val., iš Troškūnų 17.00 val.);
                                      14. Vilnius–Panevėžys (iš Vilniaus 11.40 val., iš Panevėžio 14.25 val.);
                                      15. Vilnius–Plungė (iš Vilniaus 16.25 val., iš Plungės 7.05 DDŠ, 10.30S);
                                      16. Vilnius–Klaipėda (iš Vilniaus 11.35 val., iš Klaipėdos 16.30 val.);
                                      17. Vilnius–Palanga (iš Vilniaus 23.00 val., iš Palangos 05.30 val.);
                                      18. Vilnius–Utena (iš Vilniaus 07.30 val.);
                                      19. Vilnius–Utena (iš Utenos 10.25 val.).

                                      Comment


                                        Apie kokį Rusijos kapitalo „Yandex Bus“ čia kalbama ir bijomasi jo atėjimo? Čia koks nors Flixbus konkurentas iš Rusijos planuojamas?
                                        https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...ntro-17243811/

                                        Comment


                                          Čia eina kalba apie aiškiai nupirktą konkurencijos tarnybą, kuri nori užraukti visą priemiestinį susisiekimą Lietuvoje debilišku reikalavimu, kad atseit nėra konkurencijos ir sutarčių pratęsimas, visų pirma tarpmiestiniams maršrutams, yra neteisėtas.
                                          Tačiau rinka yra visiškai laisva ir bet kuris vežėjas, turintis atitinkamus leidimus (ne maršruto, o turintis tinkamą transporto priemonę, licenciją versti keleivių pervežimu ir t.t. ir pan.), gali atidaryti tarpmiestinį maršrutą. Valdininkai gi mato didelių otkatų ir kyšių galimybę ir nori maršrutus išparduoti urmu keliais paketais konkurso būdu. Aišku, kam. Flixbuso ausys kyšo. Galbūt BalBlabuso. Kad įtikti šitiems gigantams, yra iškeltas debiliškas reikalavimas, kurio nėra niekur Europoje - kad tarpmiestiniai autobusai vežtų tik iš vieno miesto į kitą be jokių tarpinių sustojimų net tik kad miesteliuose ar kitur, kur yra keleivių, bet ir tarpinėse autobusų stotyse. Žodžiu, vyksta bandymas VT sistemą, kokia yra yra, gera, blogesnė, sugriauti ir atiduoti stambiam užsienio kapitalui. Pasakos apie kažkokį tai baisų Yandex'ą iš Rusijos yra dėmesio nukreipimas į šalį.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X