Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nežinau. Žinau tik kad seniau gauti autobusai tokią galimybę turi.
    Viešojo transporto temų rodyklė >>

    Comment


      Parašė Mettal Rodyti pranešimą
      Turkai Stambule moka skaityti numerius, nes ten jeigu tau tinka 11B, tai nereiškia, kad gali važiuoti su kitais vienuoliktais A D E F H Č Z WS C BB BL I KK arba L.
      Vokiečiai be maršruto numerio moka skaityti dar ir maršruto kryptį, nes pas juos gali būti bent 10 to paties maršruto variacijų (trumpesnių trasų).
      Vilniuje Transrevio autobusuose nėra galimybės švieslentėje nustatyti tik "AP (Kirtimai)" - visada dar rodomas maršruto numeris. Neatidūs mokomi būti atidesniais.
      Čia kaip papildomas pritarimas Al1 žodžiams.
      O lietuviai Vilniuje sugeba supainioti 16 autobusą su 16 troleibusu (stotyje).

      O dėl kelionės į autobusų parką - vistiek 99% atveju važiuojama tomis gatvėmis, kurios normali maršruto trasa neina. Tad nėra ten nieko, ką būtų galima supainioti. Priešingai nei A raidės ar autobuso/troleibuso su vienodais numeriais atveju.

      Comment


        Parašė 10.000 Rodyti pranešimą
        O dėl kelionės į autobusų parką - vistiek 99% atveju važiuojama tomis gatvėmis, kurios normali maršruto trasa neina. Tad nėra ten nieko, ką būtų galima supainioti.
        99% kai tai yra Fabijoniškių žiedo ar stoties maršrutai. Kitais atvejais bent pirmoji stotelė sutampa, ir to pilnai užtenka, kad prisirinktų žioplių. Ypač stotyje, kuri yra tas 1% ir kurioje įlipa didžioji dalis to autobuso keleivių. Dėl tos priežasties nemažai vairuotojų važiuodami į parką iš kokio nors 16 maršruto tiesiog nesustoja stotyje paimti keleivių.
        Viešojo transporto temų rodyklė >>

        Comment


          Tai pasak 10.000, supainioti
          16 iki Autobuso parko
          ir
          16 Skaidiškės
          yra labai sunku, ir niekas nesipainioja, o štai kada yra parašyta
          1G Santariškės
          ir
          1 Oro uostas
          , tai čia jau visi masiškai painiojasi, kad reikia numerius keisti. Nu cirkas tiesiog. Kodėl Vakaruose visi įpratę žiūrėti dar ir į kryptį, nes kiekvienas turi po n sutrumpintų variacijų, o pas mus jau negali atskirti 1G nuo 1A. Tuo labiau, Vilniuje xA maršrutų jau senokai nebėra. O kad supainioti troleibusą su autobusu tai čia reikia ypatingų sugebėjimų, dar suprasčiau jei dažymas būtų vienodas ir galinės stotelės taip pat, bet jei aiškiai parašyta
          10 Saulėtekis
          tai juk ko gero galima atskirti nuo
          10 Fabijoniškės
          ??
          Paskutinis taisė Pilaitis; 2018.01.17, 19:27.

          Comment


            O kam tada iš viso numeris? Užrašiai kaip priemiestiniame ar tarpmiestiniame Saulėtekis ir visi žino į kur

            Comment


              Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
              O kad supainioti troleibusą su autobusu tai čia reikia ypatingų sugebėjimų, dar suprasčiau jei dažymas būtų vienodas ir galinės stotelės taip pat, bet jei aiškiai parašyta tai juk ko gero galima atskirti nuo??
              Čia kaip tik jokių gebėjimų nereikia. Atrodytų yra mažai numerių nuo 0 iki begalybės, kad būtinai jie turi dubliuotis.
              Tarkim žmogui atvykusiam iš provincijos ar kažkur kitur, kur jis tą troleibusą gal pamato vieną kartą per 10 metų, tikrai nėra nieko sudėtingo supainioti. O dažymas irgi pats iš savęs nieko nepasako, nes autobusų yra margumynas. Sumaišyti bėginį transportą (tramvajų) su troleibusu gal ir sunkiai įmanoma, bet jeigu nežiūrint į kontaktinį tinklą ir "ūsus", kuom skiriasi Solaris troleibusas nuo Solaris autobuso?
              Gal atskirais maršrutais leiskime dujinius autobusus ir dyzelinius, tik numeraciją pradubliuokime ir badykime pirštais, kad žmonės neatskiria. Juk iš esmės atskirti reikia taip pat kaip ir troleibusą nuo autobuso. Jeigu matai du "ragus" ant stogo - troleibusais, jeigu matai didelę dėžę - dujinis autobusas, o jeigu nieko - autobusas. T.y. išvis kodėl žmogus turi nagrinėti transporto priemonės technines savybes, o ne tiesiog pažiūrėti į numerį ir lipti į reikiamą maršrutą.

              Comment


                Debilėja liaudis ir smegenys skystėja, todėl tokios "problemos" tsakant ir atsiranda. Anksčiau kaimiečiai ar iš kitų miestų nesupainiodavo autobuso ir troleibuso, o dabar painioti pradėjo. Aišku, kaimuose ir mažesniuose miestuose jau VT tik tarpmiestinis ir vos gyvas priemiestinis. Ir tie patys didele dalimi tik mikrobų pavidalu... Visgi tai tik keleivio problema. Jei abejoja ar nežino - kam žmogui liežuvis?

                Comment


                  Prie ko čia debilėja. Anksčiau aišku buvo viskas paprasta ir elementaru: jeigu Geltonas Ikarus - autobusas, jeigu smėlio spalvos su raudona juosta ir Škoda - troleibusas. Pasikeitė laikai ir technologijos. Dabar ir tie patys troleibusai jau būna su autonomine eiga, kai nuleidę "ragus" gali važiuoti ne vieną kilometrą, ir autobusai yra elektriniai kurie su "ragais" ar kitokiais įtaisais pasikrauna nuo tinklo. Taigi niekada negali būti tikras, jeigu nesidomi ir neseki aktualijų.
                  Man tik nesuprantama, kodėl gebėjimas atskirti apskritai yra reikalingas. Juk visos techninės galimybės leidžia sunumeruoti nesidubliuojančiais numeriais ir visiems laikams uždaryti klausimą dėl galimo supainiojimo. Kažkaip vieningą bilietą įsivesti sugebėjome, bet žengti kitų žingsnių jau nebeišeina.

                  Comment


                    Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                    Tai pasak 10.000, supainioti ir yra labai sunku, ir niekas nesipainioja, o štai kada yra parašyta ir , tai čia jau visi masiškai painiojasi, kad reikia numerius keisti. Nu cirkas tiesiog. Kodėl Vakaruose visi įpratę žiūrėti dar ir į kryptį, nes kiekvienas turi po n sutrumpintų variacijų, o pas mus jau negali atskirti 1G nuo 1A. Tuo labiau, Vilniuje xA maršrutų jau senokai nebėra. O kad supainioti troleibusą su autobusu tai čia reikia ypatingų sugebėjimų, dar suprasčiau jei dažymas būtų vienodas ir galinės stotelės taip pat, bet jei aiškiai parašyta tai juk ko gero galima atskirti nuo??
                    Pamiršai, kad "1G" galima supainioti ir su "10". O tą patį "10" galima supainioti su 16/18/19. Kaip ir 6/8/9.

                    Aš siūlyčiau kiekvieno maršruto autobusus dažyti skirtingom spalvom. O vietoj skaičių naudoti žvėrelius ir kitokias figurėles, kaip Akropolio parkinge. Pvz smėlio dėžės kibirukas su kastuvėliu važiuoja iš Stoties į Saulėtekį. Pirkinių maišiukas į Akropolį. Greituškė arba tiesiog Šviecarijos vėliava - į Santariškes.

                    Comment


                      O į Karveliškių kapines - katafalkas (bilietas į vieną pusė)
                      Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                      Comment


                        Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                        Pamiršai, kad "1G" galima supainioti ir su "10". O tą patį "10" galima supainioti su 16/18/19. Kaip ir 6/8/9.

                        Aš siūlyčiau kiekvieno maršruto autobusus dažyti skirtingom spalvom. O vietoj skaičių naudoti žvėrelius ir kitokias figurėles, kaip Akropolio parkinge. Pvz smėlio dėžės kibirukas su kastuvėliu važiuoja iš Stoties į Saulėtekį. Pirkinių maišiukas į Akropolį. Greituškė arba tiesiog Šviecarijos vėliava - į Santariškes.
                        Būtent. Nes dar praeis kiek metų ir atsiras skaičių nebeatskiriantys ar nebepažįstantys. Prie prekybos centrų parkingus jau seniai gyvūnų piktogramomis žymi. Ne degradacija, sakote?

                        Comment


                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                          Būtent. Nes dar praeis kiek metų ir atsiras skaičių nebeatskiriantys ar nebepažįstantys. Prie prekybos centrų parkingus jau seniai gyvūnų piktogramomis žymi. Ne degradacija, sakote?
                          Blogiausia, kad vadovaujančių asmenų sprendimai yra priimami, taikantis prie minimos "degradacijos". Ne veltui, prie skaičiaus dar rašoma, kur ir važiuoja, kad visi susigaudytų. Šiaip ar taip, manau kad tai nėra geriausia praktika, miesto VT turėti kelias dažymo schemas.
                          Aviate, navigate, communicate

                          Comment


                            Idėja su spalvom man patiko Skirtingų spalvų autobusai pagyvintų pilkas miesto gatves. Tik jie turėtų būti nudažyti vientisai ir ryškiomis spalvomis.

                            Comment


                              Parašė Mettal Rodyti pranešimą

                              Dėl tos priežasties nemažai vairuotojų važiuodami į parką iš kokio nors 16 maršruto tiesiog nesustoja stotyje paimti keleivių.
                              Tai tu čia pagrindi mano teiginį - žmonės neatkreipia dėmesio į tai, kas parašyta ant maršruto krypties, tai būtent dėl to praverstų skirtinga numeracija

                              Comment


                                Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                                Tai pasak 10.000, supainioti ir yra labai sunku, ir niekas nesipainioja, o štai kada yra parašyta ir , tai čia jau visi masiškai painiojasi, kad reikia numerius keisti.
                                Tu skaityt moki ? Nesipainioja dėl to, kad 16 Skaidiškės ir 16 Autobusų parkas važiuoja visiškai skirtingomis gatvėmis, dėl to žmonės pamatę 16-ą važiuojantį ne visai savo trasa, supranta kad čia kažkas ne taip. Kryptis švieslentėje čia ne prie ko. Kodėl eilinį sykį puoli komentuoti neįsigilinęs į tai, ką aš rašiau ?

                                Comment


                                  Piktogramos Kaune buvo (yra?) naudojamos... Traukinukas, lėktuvėlis oro uosto maršrutuose....

                                  Comment


                                    Parašė Virtęs pelenais Rodyti pranešimą
                                    Piktogramos Kaune buvo (yra?) naudojamos... Traukinukas, lėktuvėlis oro uosto maršrutuose....
                                    Lėktuvėlį ir Vilnius naudoja.

                                    Comment


                                      Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

                                      Tu skaityt moki ? Nesipainioja dėl to, kad 16 Skaidiškės ir 16 Autobusų parkas važiuoja visiškai skirtingomis gatvėmis, dėl to žmonės pamatę 16-ą važiuojantį ne visai savo trasa, supranta kad čia kažkas ne taip. <...>
                                      Teko girdėti istoriją iš pažįstamų vairuotojų, jog po 19 maršruto važiuoja į parką (švieslentėje parašyta 19 iki autobusų parko). Ir kas įlipo stotyje (berods vienas keleivis), "atsigavo" kažkur prie Filaretų stotelės, kad važiuojama ne į Salininkus. Tad sakyčiau, jog ne visi susipranta iš karto, kad važiuojama ne įprasta savo trasa.
                                      Daugiau mano nuotraukų >>
                                      Mano rajonas ir apylinkės >>

                                      Comment


                                        Taip, bet tokiam keleiviui ir švieslentė “19 Iki autobusų parko” nepadėjo. Reiškiasi, nėra taip jau visi masiškai įpratę skaityti užrašus švieslentėse, kaip kai kurie čia bando įrodyti

                                        Comment


                                          Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                                          Idėja su spalvom man patiko Skirtingų spalvų autobusai pagyvintų pilkas miesto gatves. Tik jie turėtų būti nudažyti vientisai ir ryškiomis spalvomis.
                                          Berods Reimse visi tramvajai skirtingų spalvų (vienspalviai), išskyrus du, kurie vienodi. Aišku, jų ten tik apie 20 vnt.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X