Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Parkavimas. Infrastruktūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ttttt Rodyti pranešimą

    Čia reikia klausti mero ką jis turėjo omeny.

    Tai savaime aišku, kad jokio parko ten prie 6 juostų autostrados nereikia. Kiek metų miesto valdžia prie kiekvienos pasitaikusios progos kalba apie miesto tankinimą? Čia yra puiki vieta tam tankinimui.
    Panašu, kad žemė Vilniuje vis dar labai pigi jei net keli km nuo centro apsimoka tiesiog asfaltuoti ir dar net neimti pinigų už parkavimą. Panašiai yra ir pvz. Šiaurės miestelyje aplink Rimi plyni laukai asfalto, nors gera vieta būtų gyvenamam ar komerciniam kvartalui. Miestas juk negali priversti savininkus užstatyti savo sklypus pastatais, tą turi daryti rinka.
    Paskutinis taisė Lettered; 2021.10.12, 10:42.
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Miestas juk negali priversti savininkus užstatyti savo sklypus pastatais, tą turi daryti rinka.
      Taip, negali priversti užstatyti, bet gali uždrausti tokius visiškai protu nesuvokiamus parkingus, ir ne tik gali, bet jau yra tai padaręs prieš porą metų, jeigu tikėt (na čia tokia mazochistų pramoga) Vilniaus miesto mero ir Vilniaus miesto vyriausiojo arcitekto multiple viešais pareiškimais.

      Jeigu VMS palaimins šitokį spjūvį į vilniečių veidą, ypač ironiškai atrodys mūsų besišypsančios saulės pamąstymai apie vos už kokių 700-800 metrų esančią "praeities klaidą":

      Prie blogųjų Šnipiškių augimo pavyzdžių negaliu nepaminėti RIMI prekybos centro Žalgirio ir Geležinio vilko g. sankryžoje – kai pirmiausia į akis krenta milžiniška automobilių aikštelė (su atgrasia ir miesto vaizdą darkančia metalinio bokšto milžiniška iškaba), tarsi kliūtis, kurią turi įveikti, norėdamas patekti į parduotuvę, tai tikriausiai daug lankytojų tikėtis ir negali. - Remigijus Šimašius, 2019 spalio 24d.
      Tiesa po šitų jo žodžių Rimi parkingą praplatino dar dvigubai, o po pažadų, kad Šnipiškėse reikalaus jaukių ir gyvų pirmųjų aukštų su komercija atsirado šitas šedevras:



      Tad manau daugmaž galima suprasti ko verti jo žodžiai...


      Comment


        Priversti užstatyti negali, bet gali neleisti statyti kitko. Yra spec žymos sklypams registrų centre, tegu padaro žyma kad sklypas tik pastatui ir dar ką sugalvoja.

        Comment


          Na as dar turiu vilties, kad tos savivaldybės aikštelės bus užstatytos (visuomeninės paskirties) ir tos priešais Nova ir už Vichy parko. Tada vaizdas ir jausmas kitoks būtų

          Comment


            Bet kur tada tokiu atveju parkuotis, jeigu atvažiuoji į renginį arenoje?

            Comment


              Ozo PC. ASG priklauso tik aikštelė šalia arenos

              Comment


                Miestas gali "nugrežti" Ozą su NT mokesčio tarifu. Nenori - negrežia.

                Prekybos centrai, kurie žlugdo smulkiąją prekybą, turėtų būti arčiau pakraščio.

                O dėl parkingo. Jei parduoda kėdes, slides ir pan. - VVT neparsiveši. Tenka didinti parkingą.

                Comment


                  Klaipėdos aktualijos:
                  Už automobilių statymą ant šaligatvio – klaipėdiečius piktinančios baudos
                  Panašu, jog vieno uostamiesčio Bandužių gatvės namo gyventojų kantrybės taurę perpildė niekaip neišsprendžiama miegamųjų Klaipėdos gyvenamųjų rajonų miestiečių problema – vietų automobiliams statyti prie namų trūkumas.
                  „Gal mums į balkonus mašinas susinešti? Pasižiūrėkit į nuotraukas, antra valanda dienos, jau kieme vietų nėra. Kur statyti mašinas, grįžus vakare po darbo?”- susisiekęs su „Atvira Klaipėda” retoriškai namo gyventojų vardu klausė Bronius.
                  Skaitytojo nuotrauka, Bandužių g. daryta trečiadienį 14 val.

                  Jo teigimu, sublokuotų 13-ojo ir 15-ojo Bandužių gatvės namų gyventojai dėl vietos stokos savo automobilius jau ne pirmi metai stato ant šaligatvio šalia namų, tačiau problemų anksčiau dėl to nekildavo – jos atsirado tik metams baigiantis, kai policijos pareigūnai gyventojams už tai ėmė skirti pinigines baudas. (....)

                  Bandužių g. gyventojas samprotavo, jog galbūt tai yra kažkieno kerštas už tai, kad minėtų namų gyventojai nusprendė steigti bendriją ir atsisakyti namų valdų paslaugų.
                  „O gal jie specialiai susirenka, kad mums po to galėtų infrastruktūrą iš tų pinigų įrengti, aš nesuprantu”, – dar vieną versiją kėlė klaipėdietis. (...)

                  Jo teigimu, vietų automobiliams minėtų namų kieme statyti sumažėjo ir dėl įrengtų naujųjų pusiau požeminių šiukšlių konteinerių, ir dėl to, kad savo teritoriją apsitvėrė ir veltui automobilius statyti uždraudė šalia namų esantis prekybos centras. Esą 10 metų jo tuščioje aikštelėje gyventojai statė automobilius ir niekam tai nekliuvo. (...)

                  Tuo metu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė teigė, jog policijos pareigūnai privalo reaguoti į gaunamus pranešimus įstatymuose ir teisės aktuose numatyta tvarka.(...)
                  Policijos atstovės teigimu, Kelių eismo taisyklės numato, kad statyti automobilius draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus numatytus atvejus, taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.
                  „Kelių eismo taisyklių reikalavimai galioja visiems be išimties eismo dalyviams”, – komentavo policijos atstovė.

                  Jos teigimu, pareigūnams žinoma automobilių statymo vietų trūkumo mieste problema, tačiau jos sprendimas nėra policijos funkcija.
                  (...)

                  Skaitytojo nuotr.

                  Ragina prisidėti gyventojus
                  Miesto kiemų infrastruktūros gerinimui Klaipėdos savivaldybė iki 2023 metų yra skyrusi per 3,6 mln. eurų. Kadangi šių pinigų visų miestiečių poreikiams patenkinti nepakanka, miesto valdžia ragina gyventojus patiems prisidėti prie kiemų sutvarkymo darbų, išplečiant automobilių stovėjimo vietas šalia namų.
                  Pasak Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, tokios tvarkos uostamiestyje iki šiol nebuvo, tačiau sulaukus gyventojų skambučių, nuspręsta tvarką, kai kiemų infrastruktūra gerinta tik biudžeto lėšomis, keisti.

                  „Esame sulaukę skambučių, ir bendrijos domėjosi, nori prisidėti, kad tik namų kiemai būtų greičiau sutvarkyti. Todėl ir parengėme tokią tvarką, kad žymiai greičiau išsispręstų aktualūs klausimai“, – dar praėjusį balandį „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo I. Šakalienė.
                  Paskutinis taisė Romas; 2022.01.29, 15:09. Priežastis: Sutrumpinta citata iš temos "Tvarkau miestą. Parkavimas"

                  Comment


                    Paskutinė fotkė puikiai iliustruoja sovietinių kiemų / rajonų klasikinę problematiką - dideli nenaudojami žolės plotai, o gyventojai neturi net parkavimo vietų santykio 1 butas 1 auto.

                    Comment


                      Parašė spekas Rodyti pranešimą
                      Paskutinė fotkė puikiai iliustruoja sovietinių kiemų / rajonų klasikinę problematiką - dideli nenaudojami žolės plotai, o gyventojai neturi net parkavimo vietų santykio 1 butas 1 auto.
                      Žali plotai nėra blogai, tačiau pritarčiau pasiekti nors vieną vietą butui. Reikėtų tik ne užasfaltuoti kaip maximos parkovkę, o dėti ažūrines trinkeles, nors jose žolę išlaikyti daugiabučio aikštelėje greičiausiai būtų misija neįmanoma...

                      Comment


                        Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
                        Žali plotai nėra blogai, tačiau pritarčiau pasiekti nors vieną vietą butui. Reikėtų tik ne užasfaltuoti kaip maximos parkovkę, o dėti ažūrines trinkeles, nors jose žolę išlaikyti daugiabučio aikštelėje greičiausiai būtų misija neįmanoma...
                        Gana įdomus blogerio įrašas šia tema:

                        Bardako blogas 2021.12.17
                        Parkavimo vietų visiems neužteks
                        https://brdkblogas.wordpress.com/2021...iems-neuzteks/
                        Paskutinis taisė Romas; 2022.01.29, 18:08. Priežastis: Pridėtas straipsnio pavadinimas

                        Comment


                          Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą

                          Gana įdomus blogerio įrašas šia tema: https://brdkblogas.wordpress.com/2021...iems-neuzteks/
                          Visiškai teisingas blogo įrašas. Todėl automobilius reikia grūsti iš kiemų iš viso (su galimybe privažiuoti penkiolikai minučių išsikrauti sunkiems daiktams) ir finansuoti bendras kvartalų aikšteles, greičiausiai daugiaaukštes su požeminiais aukštais. Tikiuosi mano anūkai tokį daiktą spės išvysti

                          Comment


                            Parašė spekas Rodyti pranešimą
                            Paskutinė fotkė puikiai iliustruoja sovietinių kiemų / rajonų klasikinę problematiką - dideli nenaudojami žolės plotai, o gyventojai neturi net parkavimo vietų santykio 1 butas 1 auto.
                            Kiemas gyventojams su pievute ir medeliais, o ne automobiliams ir išmetamoms dujoms po langais. Kaip baisu. Ilgalaikio parkavimo vietos turi būti ne kieme o tam skirtoje (daugiaaukštėje) aikštelėje. Kiemas turėtu būti skirtas tik trumpam stovėjimui, kurjeriams, svečiams.

                            Comment


                              Ieško problemos sprendimo būdų: daugiabučių kiemuose reikėtų daugiaaukščių garažų
                              https://klaipeda.diena.lt/naujienos/...garazu-1063624
                              Seniūnaičiai, susipažinę su naujuoju Klaipėdos miesto strateginiu planu, mano, kad jį reikėtų papildyti itin aktualiu visuomenei klausimu – dėl automobilių stovėjimo aikštelių daugiabučių kiemuose. Šią problemą išspręstų daugiaaukščiai garažai.

                              Comment


                                Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                                Ieško problemos sprendimo būdų: daugiabučių kiemuose reikėtų daugiaaukščių garažų
                                https://klaipeda.diena.lt/naujienos/...garazu-1063624
                                Kaip tipiška - pasiūlyti patį kvailiausią variantą ir tada rengti apklausą, ar tai spręs kažkokią vieną iš aktualių problemų. Čia kaip pasiūlyti jūsų kieme įrengti naftos gręžinį ir klausti ar tai spręs kuro poreikio problemą.

                                Comment


                                  Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                                  Ieško problemos sprendimo būdų: daugiabučių kiemuose reikėtų daugiaaukščių garažų
                                  https://klaipeda.diena.lt/naujienos/...garazu-1063624
                                  "Apklausa padėtų aiškiau suvokti visuomenės požiūrį, ar jie mato garažų statybą bent kaip dalinį šios problemos sprendimo būdą. Man atrodo, kad visuomenei šis klausimas labai skaudus, dažnas moka baudas, nes tiesiog neranda, kur statyti automobilį", – dienraščiui kalbėjo seniūnaitė.
                                  Manau didžioji dalis nepapuola į šią kategoriją, tad šią apklausą reikėtų daryti po kokio policijos reido kiemuose, kad nebūtų „nereikia, nes gerai ir ant gazono“.

                                  Comment


                                    Valdžia persigalvojo: visgi statys auksiniu vadintą daugiaaukštį garažą
                                    https://www.atviraklaipeda.lt/2022/0...auksti-garaza/
                                    Dar pernai mažiausiai iki 2028-ųjų planus Bangų gatvėje, prie Kultūros fabriko, statyti preliminariai 1,2 mln. eurų vertintą daugiaaukštį garažą atidėjusi valdžia persigalvojo ir tam yra nusiteikusi išleisti trigubai didesnę sumą.
                                    <...>
                                    Konkurso sąlygose nurodoma, kad iš viso šiame objekte tilps 140 automobilių: dalis vietų bus įrengta antžeminėje aikštelėje.

                                    Esamos aikštelės plote galima sutalpinti 100-110 vietų automobiliams. Dėl 30-40 papildomų vietų bus statomas 4 aukštų garažas už 3,6 mln. T.y. viena papildoma vieta kainuos +-100 tūkst. eurų

                                    Comment


                                      Tirpsta mano paskutinės viltys Klaipėdai. Negi teks palikti miestą su tokiu potencialu...

                                      Comment


                                        Akivaizdus pinigu plovimas. As net nemanau, kad ta aikstele daznai pilna buna.

                                        Bet dabar geras metas tokius projektus stumt i prieki - visas demesys karui, tai niekam nerupes.

                                        Comment


                                          Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                          Akivaizdus pinigu plovimas. As net nemanau, kad ta aikstele daznai pilna buna.

                                          Bet dabar geras metas tokius projektus stumt i prieki - visas demesys karui, tai niekam nerupes.
                                          Dėl pilnumo, tai pažystami vietiniai man išaiškino kad į tą aišktelę "neverta net bandyti, visada pilna būna". Pora kartų kai pats buvau atvažiavęs irgi paskutinės kelios vietos buvo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X