Parašė SPX
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryža
Collapse
X
-
Parašė abruo Rodyti pranešimąNereikia tokių drastiškų sprendimų. Pats pigiausias ir paprasčiausias būdas yra įrengti fizinius barjerus tarp tų, kurie iš GV suka po žiedu ir tų, kurie nuo Ukmergės g. suka ant žiedo. Kitaip sakant, šitie du srautai gali normaliai susilieti su kitais be šviesoforo. O tie, kurie nori nuo GV sukti ant žiedo ir tie, kurie nori Ukmergės g. važiuoti tiesiai po žiedu, turėtų šviesoforinę sankryžą. O įvažiuoti į sankryžą, kai joje yrą sangrūda, draudžia KET. Tai ir viskas
Šiaip nepasakyčiau, kad čia drastiškas sprendimas. Statant transporto mazgą su keliomis estakadomis, jungiamosiomis gatvėmis, taupyti tokioje esminėje vietoje yra tolygų pinigų išmetimui į balą.
Nelabai suprantu ką siūlomas pigus barjeras pakeistų lyginant su esama situacija. Ukmergės g. nuo kalno atvažiuoja viena eismo juosta judančių link žiedo ir trys juostos važiuojančių tiesiai po žiedu. Įvertinant žiedo laidumą, tai galima sakyti, kad kokie 85-90 proc. automobilių važiuoja tiesiai (po žiedu). Vadinasi jie vis tiek turės stovėti prie šviesoforo. O jeigu jau yra šviesoforas, tai ir eismas GV turi būti stabdomas, nes kitaip neįmanoma reguliuoti eismo. Taigi čia niekas nepasikeistų.
Realiausiais variantas sutvarkyti šį mazgą išlaikant jo funkcionalumą ir su mažiausiomis investicijomis yra toks:
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąJeigu gerai suprantu, tai pažymėjai kaip estakadą? Realiau būtų minėtas tunelis, mat ši estakada trukdytų jau esančiai estakadai (arba atvirkščiai).
Comment
-
Pagal eskizą, tai atvirkščiai: jei Ukmergės estakadą daryt, o ne GV, tai niekas niekam netrukdytų, o ir "iškelt" į viršų tik dvi eismo juostas reiktų, o ne tris - pigiau gautųsi.
Pildau: irgi pamaniau, jog viaduką nupaišei, jei tuneliukas pigiau - tai super.Paskutinis taisė dondc; 2014.11.25, 18:26.♚ instagram.com/street.skins.intl ♚
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąPagal eskizą, tai atvirkščiai: jei Ukmergės estakadą daryt, o ne GV, tai niekas niekam netrukdytų, o ir "iškelt" į viršų tik dvi eismo juostas reiktų, o ne tris - pigiau gautųsi.
Pildau: irgi pamaniau, jog viaduką nupaišei, jei tuneliukas pigiau - tai super.
Nes statant tokį tunelį didžiąją dalį iškasamo grunto galima panaudoti viršuje einančios gatvės lygiui sukelti. Papildomų medžiagų (betono) reikėtu tik perdangai ir atraminėms sienutėms, bet tai mažesni kiekiai nei reikėtų estakadai. Tuo pačiu ir pats mazgas gerokai kompaktiškesnis gaunasi.
Estakadą virš GV gatvės pastatyti tikriausiai nelabai ir išeitų, nes ir taip gatvė su nemažu nuolydžių leidžiasi žemyn po žiedu, tai nusileidimas nuo estakados turėtu būti labai labai status.
Comment
-
Viešasis pirkimas:
Geležinio Vilko, Žalgirio ir Linkmenų gatvių dalių rekonstravimo darbai
https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...PP=notices.asp
Kas nors, prašau, paanalizuokit ir informuokit ar teisingai supratau.
Comment
-
Matau kelis pozityvus dėl šios rekonstrukcijos:
1) Iš Žalgirio gatvės link Ukmergės g. važiuos 3 juostos, kas gerina pralaidumą
2) Sukant iš Žalgirio g. į Geležinio vilko g. išsukimui bus greitėjimo juosta, kas reiškia, kad automobilių srautas galės nestabdomai judėti Žalgirio g. ir įsilieti į Geležinio vilko g.
Minusas tik tas, kad išsukimai/įsukimai iš/į Rimi mažins maksimalų galimą pralaidumą pagal rekonstrukciją.
Comment
-
Pabandžiau uždėt ant ortofoto. Jeigu viską gerai sudėjau, o lyg ir gerai - tai pakeitimų daugiau, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Realiai stumiamas visas Žalgirio g. eismas šiauriau, taip turbūt paliekant erdvės viadukui. Geltonai pažymėta vieta matyt bus kaip tik tam ir skirta. Nors sunku pasakyt. Su savivaldybėje esančiu maketu nesutampa.
Paskutinis taisė Creatium; 2015.01.20, 22:18.
Comment
-
Kiek aš atsimenu, tai forume yra tema apie Žalgirio ir GV gatvių mazgo rekonstrukciją. Gal būtų galima paprašyt adminų perkelt pastaruosius pranešimus į ją?
Kitas dalykas, kuris man neduoda ramybės, yra tas, kad anksčiau buvo planuojama kad estakada nusileis į GV link Baltupių. Kaip supratau planai pasikeitė ar aš kažką maišau?Paskutinis taisė spirit; 2015.01.20, 22:53.
Comment
-
Parašė spirit Rodyti pranešimąKiek aš atsimenu, tai forume yra tema apie Žalgirio ir GV gatvių mazgo rekonstrukciją. Gal būtų galima paprašyt adminų perkelt pastaruosius pranešimus į ją?
Kitas dalykas, kuris man neduoda ramybės, yra tas, kad anksčiau buvo planuojama kad estakada nusileis į GV link Baltupių. Kaip supratau planai pasikeitė ar aš kažką maišau?Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė spirit Rodyti pranešimąThank you, captain Obvious - tą aš ir be tavęs supratau
Aš tiesiog klausiu ar aš teisingai supratau kad estakadą planuojama statyti į Žalgirio gatvę, o ne GV, kaip anksčiau buvo planuota.
Comment
-
Parašė spirit Rodyti pranešimąKitas dalykas, kuris man neduoda ramybės, yra tas, kad anksčiau buvo planuojama kad estakada nusileis į GV link Baltupių. Kaip supratau planai pasikeitė ar aš kažką maišau?
Comment
-
Jeigu grįžtant prie dabartinio sankryžos projekto, tai suprojektuota blogai ir įgyvendinus projektą, jis ne pagerins situacijos, o tik dar pablogins. Kritinės vietos:- Išvažiavimas iš teritorijos (pro žieduką) į Žalgirio g. Galima nuspėti, kad 99 proc. per čia išvažiuojančių norės važiuoti tiesiai link Ukmergės g. (išvažiuojantys į GV link Baltupių, turi kitą išvažiavimą). Taigi jie išvažiavę pateks į eismo juostą skirtą sukantiems dešinėn. Dėl trumpo atstumo persirikiavimui praktiškai iškart jie turės įjungti posūkį ir bandyti rikiuotis, o to nepavyks padaryti kai važiuojantys tiesiai bus sustoję prie šviesoforo. Vadinasi tokie, pirmoje juostoje su įjungtu kairiuoju posūkiu stovintys automobiliai, pilnai blokuos kelią norintiems sukti į dešinė (į GV g.). Tai išprovokuos chaotiškus bandymus greičiau išsukti į GV važiuojant per stovėjimo aikštelę (nesaugu, nepatogu, neracionalu ir griaunama eismo sistema).
- Įvažiavimas į teritoriją iš GV gatvės praktiškai iškart už sankryžos. Atvažiavę GV gatve nuo šviesoforo ir norintys pasuktį į PC teritoriją, turės labai trumpą atkarpą persirikiuoti į juostą, kurią atvažiavę nuo Žalgirio g. greitės. T.y. jeigu bus važiuojančių šia "greitėjimo juosta", tai norintys rikiuotis turės praktiškai sustoti ir sustabdys eismą pirmoje GV gatvės eismo juostoje. O tai reiškia, kad galimai dar labiau sumažės ir taip varganas šios sankryžos pralaidumas.
Comment
Comment