Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Šnipiškių ir NMC gatvių infrastruktūra (Konstitucijos pr., Kernavės g. ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Įdomu būtų tokio sprendimo teisinė pusė. Kam priklauso gatvės žemė, ar savivaldybė galėtų ją išnuomot/parduot?

    Labiau logiška atrodytų statyt viduryje Konstitucijos pr. Pastatų parkingai galėtų tuomet eit iš šonų su įvažiavimais iš požeminių tunelių, kaip pavyzdys. Viršuje iš abiejų pusių galėtų būti vienos juostos vienpusės gatvelės. Galėsiu pabraižyt greitu metu.

    Comment


      Aš įsivaizduočiau kažką tokio. Vienpusės vieno eismo privažiuojamosios gatvės (pagrinde skirtos VT eismui), centre - verslo centrai, parduotuvės, restoranai. Gatvelės galėtų būti grįstos trinkelėmis.

      Click image for larger version  Name:	konstitucijos.png Views:	5 Size:	406,0 kB ID:	1760215
      Click image for larger version  Name:	image_93057.png Views:	9 Size:	406,0 kB ID:	1821495
      Paskutinis taisė Romas; 2020.08.15, 08:13. Priežastis: Kopija iš temos "NMC". Sumažintas dublis

      Comment


        Parašė Creatium Rodyti pranešimą
        Aš įsivaizduočiau kažką tokio. Vienpusės vieno eismo privažiuojamosios gatvės (pagrinde skirtos VT eismui), centre - verslo centrai, parduotuvės, restoranai. Gatvelės galėtų būti grįstos trinkelėmis.
        Automobilistai sudegintų už tokias mintis

        Comment


          Parašė vaidasp Rodyti pranešimą

          Automobilistai sudegitų už tokias mintis
          Na, tai viskas yra fone to, kad visas Konstitucijos pr. srautas kišamas į tunelį po žeme Tai automobilistai padėkotų, nes gi galėtų kaip greitkeliu varyt.

          Comment


            Parašė Creatium Rodyti pranešimą
            Aš įsivaizduočiau kažką tokio. Vienpusės vieno eismo privažiuojamosios gatvės (pagrinde skirtos VT eismui), centre - verslo centrai, parduotuvės, restoranai. Gatvelės galėtų būti grįstos trinkelėmis.

            Click image for larger version

Name:	konstitucijos.png
Views:	228
Size:	406,0 kB
ID:	1760215
            Butent taip, bet reikia stebuklo arba visiskai skirtingos miesto valdzios kad toki dalyka igyvendintu. Cia jau labiau metro erai toks projektas.

            Comment


              Man visa tai atrodo, kaip bergdžios kalbos. VMS net kalbų nei minčių nėra kišti KP po žeme, ar siaurinti patį prospektą paliekant po 1 juostą į skirtingas kryptis. Tas prospektas ir taip užkišęs būna nuo mašinų. Žvelgiant į artimą ateitį, kai pasistatys k18b, Lvovo 37, Lvovo 21a, Hanner'is su savo sklypu galbūt pajudės ir dar Schage kazkur tuos savo 60000 kv metrų pastatys, tai tas prospektas dar labiau užsikiš. O statyti tunelį niekas nesiryš, nes savivaldybė ir taip skolose.
              Nežinau, kaip ten Taline jie planuoja važinėt, bet vilniečiai artimiausiu metu ant dviračių tikrai nepersės, todėl srautai tik didės.

              Comment


                Pradziai uztektu krumu per viduri konstitucijos nemazinant juostu skaiciaus.

                Comment


                  Tai gal automobilistimas užtektų kokių 1-2 antžeminių keliaaukščių parkavimo aikštelių NMC prieigose
                  PVZ čia:


                  Pavyzdžiui tokių:

                  Comment


                    Parašė Edd Rodyti pranešimą

                    Ant puses konstitucijos pr. ploto netilps joks normalus pastatas. Mano manymu net ir geriau kisti viska po zeme, virsu palikti tik pestiesiems ir dviraciams, kam ta gatve.
                    Siulantiems kišti viską po žemę noriu priminti, kad mes gyvename Vilniuje, kuriame su 100 kartų paprastesnemis problemomis valdžia nesusitvarko, o jūs dar norite iš jų tokių projektų... Viskas ten kuo puikiausiai tilptų net vos vos susiaurinus KP, kuris dabar yra nerealiai platus:



                    Aišku aš pasiaurinau kiek radikaliau (galima tos žalios juostos ir šaligatvių sąskaita padaryt dar 2 autobusų juostas arba tramvajų per vidurį), bet esmė, kad ir be jokių tunelių ten tilptų net esami NMC ofisai, jau nekalbant apie tai, kad galima suprojektuot žymiai tinkamiau. Svarbiausia, kad visam tam reikia tik noro ir kiaušų (nei vieno nei kito VMS neturi), visa kita VMS nekainuotų nei cento, o atvirkščiai atneštų daug pelno. Užtektų tik ateit pas Avulį ir pasakyt "Senelyzai, parduosim tau žemės pigiau, davai rekonstruok Europą, profitas bus ir tau ir mums" ir tas senas lapinas tą pačią akimirką pamirštų apie visus kitus savo projektus...

                    Comment


                      Konstitucijos pr. pagal gatvių raudonas linijas siauriausioje vietoje yra 51m nuo krašto iki krašto. Čia velniai žino kas gali tilpti tokiam plotyje. Galima visą complete street padaryt su plačiais šaligatviais, 4 juostų gatve, tramvajaus linija ir dviračių takais.

                      Streetmix'as: https://streetmix.net/eugenijus.radl...nstitucijos-pr

                      Comment


                        Konstitucijos prospkekto problema, jo sužmoginimas vienaip ar kitaip turės būti sprendžiamas jei NMC iš tikrųjų norės tapti naujuoju, antruoju Vilniaus centru, t.y. žmonių traukos vieta, tokia kokia yra senamiestis/naujamiestis kairiajame Neries krante, o ne tiesiog vieta kur sokoncentruota daug tūkstančių kvadratinių metrų. Miesto centrą aš suprantu ne kaip vietą su daug didelių naujų pastatų, o kaip žmonių traukos vietą, t.y. vietą kur norisi būti - apsipirkti, linksmintis, eiti susitikti ir išgerti su draugais, nuvesti vaikus papramogauti, pavalgyti su šeima, pasivaikščioti ir t.t. dabartinis NMC to nesuteikia.

                        Comment


                          Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                          Siulantiems kišti viską po žemę noriu priminti, kad mes gyvename Vilniuje, kuriame su 100 kartų paprastesnemis problemomis valdžia nesusitvarko, o jūs dar norite iš jų tokių projektų...
                          Pagrindinė problema, dėl ko savivaldybės tokių projektų galetų neįgyvendint yra finansai. Toks projektas žinoma pigiai neatsieitų. Bet čia ne Gugenheimas, čia toks projektas, kuris galėtų atsipirkti pardavus virš jo sklypus. Savivaldybė galėtų sutart su vyriausybe, kad vyriausybė pasiskolina už nulį palūkanų ir duoda tuos pinigus savivaldybei, o kai kas nusiperka sklypą - tie pinigai eina skolai padengti. Žinoma toks projektas nėra paprastai įkandamas, bet svarbiausia, kad jis yra įgyvendinamas, tereikia didelio noro ir ryžto turėti. Gal kada jis ir atsiras.

                          Comment


                            Jeigu Konstitucijos prospektą statytų Norvegai.

                            EDIT: Tiesa podzemkės nebūtų, sorry. Šitą amobinationą stato tik Eastern Bloc miestuose.

                            Comment


                              Turiu genialią idėją. O ką, jeigu vietoje dviejų KP juostų iškasti kanalą ir jį apželdinti? Žodžiu, ta pusė, kur Radisson, K18, Swedbank, NDG, SEB būtų prie vandens?

                              Comment


                                Šiaip jau, manau, kad Konstitucijos prospekto viduryje reiktų palikti vietos tramvajaus įrengimui, nes anksčiau ar vėliau Vilniui greitojo viešojo transporto tikrai prisireiks.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                  Vaikščioti dažniausiai einu vakarais, kai eismo būna gerokai mažiau. Ne piko valandomis Kadangi NMC pastoviai kažką stato, kažkas juda, tai tikrai labai įdomu tas judesys, permainos, dinamika, naujumo pojūtis, kiek viskas pasistūmėjo ir t. t. Gerai aišku ir Senamiestyje, ir Vingio parke, ir Neries krantinėmis nueiti iki Valakampių ir atgal labai faina, kai norisi daugiau tylos. Bet ten pagrinde viskas tas pats ir seniai žinoma. Šnipiškių gilumą dažniau lankyti pradėjau, kai prasidėjo didelės statybos Kernavės gatvėje ir tai pradėjo intriguoti. Vis gi, NMC yra vienintelė Vilniaus vieta su bent kažkuo pranašesniu į tikro futurizmo ir WOW pojūtį. Ypač kai nuo Geležiako tilto sutemus apsidairai aplink ir matai šviečiančius didelius pastatus visose pusėse (NMC, Green Hall'ai, Vartai) - na, gražu.
                                  Pats pripažįstate, kad einate ne šiaip pasivaikščioti, kadangi NMC būti gera, o su konkrečiu reikalu, pasižiūrėti miesto plėtros, kap urbanistikos entuziastas. Bet patrauklių miesto erdvių pagrindinis kriterijus, manau, ir yra kad žmonės ten eitų nors ir "viskas tas pats ir seniai žinoma". Sutinku, kad iš tolo NMC atrodo įspūdingai ir futuristiškai, bet absoliučiai daugumai žmonių jame būti nemalonu - ar dažnai sutinkate žmonės tiesiog pasivaikščiojančius KP kad ir vakare? Aš ten būnu dažnai, vakare žmonių ten minimaliai, o ir tie keli kažkur skuba su reikalu. Žmonės vertina viešųjų erdvių kokybę kojomis
                                  Dėl triukšmo nešeina sakyti, kad vakare KP viskas OK, triukšmas ir jo žala sveikatai objektyviai išmatuojamas dalykas. Pagal triukšmo žemėlapį KP net ir vakare 20-12 val vakaro KP palei šaligatvį triukšmas siekia 70-74 db, t.y. pagal tarptautinius standartus greitkelio/automagistralės (freeway) triukšmo lygį.

                                  Click image for larger version  Name:	DB.jpg Views:	14 Size:	264,6 kB ID:	1760488
                                  Click image for larger version  Name:	image_93106.jpg Views:	17 Size:	264,6 kB ID:	1821513
                                  Paskutinis taisė Romas; 2020.08.15, 08:21. Priežastis: Kopija iš temos "NMC". Sumažintas dublis

                                  Comment


                                    Šnipiškėse išdavė statybų leidimą tiesti Videniškių,Šiaudinės,Šatrijos gatvės!

                                    Comment


                                      Šiandien jau asfaltuoja Giedraičių gatvę:



                                      Beje buvo toks juokingai siurrealistinis jausmas, kai per siaubingai purviną gatvę išvažiuoji iš apšiurusio, šiferinio taboro ir grynai 50 metrų už kampo švedai filmuoja sceną kur solidžiai apsirengę žmonės išlipa iš Audi TT ir eina į high-end verslo centrą.

                                      P.S.

                                      Tai sukurs kas nors tą atskirą temą skirtą visų Šnipiškių infrastruktūros tvarkymui ar ne?

                                      Comment


                                        Tos Elektros apskaitos spintos iš vis juokingai atrodo. Kodėl jos mieste gatvėje pristatytos???? Kažkaip kitur mieste jos būna pastatų viduje.
                                        Paskutinis taisė ArtisLT; 2019.11.15, 20:56.

                                        Comment


                                          Parašė ArtisLT Rodyti pranešimą
                                          Tos Elektros apskaitos spintos iš vis juokingai atrodo. Kodėl jos mieste gatvėje pristatytos???? Kažkaip kitur mieste jos būna pastatų viduje.
                                          Paveldo ekploatuotojai matyt visi masiškai neįsileido į vidų .

                                          Comment

                                          Working...
                                          X