Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[A1] Vilnius - Kaunas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    LAKD 2024.02.02
    Ruošiamas tilto per Kruną rekonstrukcijai
    Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD)šių metų pavasarį planuoja pradėti tilto per Kruną tvarkymą, kuris užimą pirmąją vietą prasčiausios būklės tiltų šalyje sąraše. (...)


    "Tiltas per Kruną yra intensyviausio eismo automagistralėje Lietuvoje, todėl pasirinkta laikino tilto alternatyva. Pastačius laikiną tiltą ir vykstant esamo tilto rekonstrukcijos darbams, keliaujantiesiems automagistralės atkarpa Vilnius–Kaunas nereiks važiuoti apylankomis (...) “, – sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas

    Esamo tilto per Kruną rekonstrukcijos darbai bus pradėti tik baigus laikino tilto statybas. (...)
    Numatytas laikinas tiltas bus dviejų eismo juostų viena kryptimi. Tilto per Kruną rekonstrukcijos metu eismą iš Vilniaus Kauno kryptimi planuojama kreipti laikinu tiltu, o eismą iš Kauno Vilniaus kryptimi – rekonstruojamo tilto viena puse. Kita tilto pusė būtų rekonstruojama

    https://lakd.lt/naujienos/keliu-dire...ekonstrukcijai
    https://www.lrt.lt/naujienos/eismas/...ltas-per-kruna

    Comment


      Pagal ankstesnius pranešimus supratau, kad jį ruošėsi pilnai perstatyti, bet jei viena puse vyks eismas, tai išeina tik paremontuos esamą?

      Comment


        Projekte aprašyta darbų eiga:
        Visas objektas rekonstruojamas dviem etapais. Pirmu etapu tvarkoma viena tilto pusė, antru – kita. Abu
        etapai statybos darbų vykdymo prasme vienodi. Numatyti atlikti darbai:
        • Vienos tilto pusės išardymas iki pamatų.
        • Išardytos tilto pusės atstatymas įrengiant naujas atramas, perdangą, pakloto elementus, vandens
        nuvedimo sistemą ir visus likusius tilto elementus.
        • Antros tilto pusės išardymas iki pamatų.
        • Išardytos antros tilto pusės atstatymas įrengiant naujas atramas, perdangą, pakloto elementus,
        vandens nuvedimo sistemą ir visus likusius tilto elementus.

        Comment


          Teko matyt brėžinius. Esmė yra suformuoti 3,75 m pločio eismo juostas ir kelkraščius tokius kaip visame Vilnius-Klaipėda.

          Dabar esančio Krunos tilto eismo juosta, spėju, net 3,5 m nesiekia ir danga ne kokia.

          Ko pasigendu tai palei autostradą einančio jungiamojo kelio. Kalbu apie jungtį Palemonas-Jakštonys. Šiaurinėje jungiamojo kelio nereikia, atstoja kelias nuo Neveronių pervažos per Karčiupio sodus.
          Paskutinis taisė PoDV; 2024.02.03, 18:12.

          Comment


            Pagrindinė rekonstrukcijos priežastis yra avarinė to tilto būklė. Ten gelžbetonio konstrukcijos stipriai pažeistos ir yra daugybė trūkių. Nors tiltas yra įdomios arkinės konstrukcijos.
            Tiesiog aišku rekonstrukcijos metu jis bus pritaikytas AM kategorijai, bet tikrai ne dėl dangos būklės jis yra prioritetų sąrašo viršuje.
            ​​​

            Comment


              Aš tik tikiuosi jog šis tiltas nėra uždarytas nes, nors avarinis, bet nekelia pavojaus. Jeigu jį laiko atidarytą tik dėl to „nū nes nefasonas uždaryti A1“ tai belieka gydytis elektra.

              Comment


                Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
                Aš tik tikiuosi jog šis tiltas nėra uždarytas nes, nors avarinis, bet nekelia pavojaus. Jeigu jį laiko atidarytą tik dėl to „nū nes nefasonas uždaryti A1“ tai belieka gydytis elektra.
                Čia aš gal per stipriai parašiau "avarinis" Projekte aprašyta dalies konstrukcijų būklė - bloga. Matomai dar nėra tiek bloga, kad nebūtų galima eksploatuoti. Tačiau įvertinus šio kelio bei tilto svarbą šalies mastu, bloga ar prasta būklė nėra priimtina.

                Comment


                  Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
                  Aš tik tikiuosi jog šis tiltas nėra uždarytas nes, nors avarinis, bet nekelia pavojaus. Jeigu jį laiko atidarytą tik dėl to „nū nes nefasonas uždaryti A1“ tai belieka gydytis elektra.
                  Lieutovje visi tiltai tinkami vartoti kol nenugriūna Svarbiausia neleiskite Nausėdos prie to tilto, paskutinį kartą kai lankėsi prie tilto tai jis sugriuvo

                  Comment


                    Apie Biruliškėse (ties kelių A1 ir A6 mazgu) numatomą projektą SBA Urban HUB 2023 m. gruodį buvo užuomina Kauno infrastruktūros projektų temoje.
                    Šis projektas turės įtakos ir susisiekimui tarp Vilniaus ir Kauno - Klaipėdos, Jonavos ir Marijampolės krypčių bei Kauno viduje tarp Petrašiūnų ir IX forto.

                    Skirtingai nuo Megos projekto ties IX fortu, nenumatomi viadukai susisiekimui tarp miesto ir teritorijos už greitkelio A1. Dėl pėsčiųjų esmo suizgribta prieš porą mėnesių.
                    Išvažiavimas su apsisukimais ratais kvadratais kelyje A6 išvis panašu į nesusipratimą.

                    Kas vyksta Kaune 2023.12.17
                    Ieškoma sprendimų, kaip pagerinti pėsčiųjų susisiekimą A1 kelyje
                    Kauno rajono savivaldybėje vyko pasitarimas, kurio metu buvo ieškoma infrastruktūrinių sprendimų, kaip pagerinti pėsčiųjų susisiekimą A1 kelyje (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ties Biruliškių gyvenviete.
                    Susitikimą inicijavusi Susisiekimo ministerija prie diskusijų stalo pakvietė Kauno rajono ir Kauno miesto savivaldybių vadovus, Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD), Kauno laisvosios ekonomikos zonos (LEZ) bei „SBA Urban“ atstovus.
                    A1 kelyje ties Biruliškių gyvenviete panaikintos ir viešojo transporto stotelės, ir galimybė pereiti magistralę, todėl gyventojai jaučiasi atkirsti nuo miesto, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.
                    Susitikimo metu buvo aptartos trys alternatyvos šiame kelio ruože: įrengti pėsčiųjų viaduką arba tunelinį praėjimą iš „SBA Urban“ teritorijos į Partizanų g. (Kaunas), arba viaduką nuo Kauno kogeneracinės elektrinės į Kauno miesto pusę, Garažų g.
                    BNS 2024.02.06
                    SBA gavo leidimą antrajam prekybos miestelio Urban HUB etapui Kauno rajone
                    Kauno rajono savivaldybė suteikė leidimą tolimesnei „Urban HUB“ plėtrai šalia magistralės Vilnius – Klaipėda. Antruoju etapu „SBA Urban“ išvystys keturis pastatus ir rinkai pasiūlys dar 28 000 kv. m. erdvių įsikurti prekybos įmonėms, biurams, logistikos verslams. Planuojama, kad statybos darbai prasidės jau vasarį, o etapo pabaiga – 2025 metais. (...)
                    Pasak „Urban HUB“ nekilnojamojo turto plėtros vadovės Rasos Pečiulaitės, antrasis projekto etapas spurtuos – statybos darbus planuojama pradėti po kelių savaičių, galutinai susitarus dėl generalinės rangos. (...) Kartu su antruoju etapu numatomi ir A1 magistralės įvažos įrengimo darbai, jie turėtų būti baigti taip pat iki šių metų pabaigos, o darbus planuojama pradėti tik gavus statybos leidimą.
                    „Su antruoju etapu pradedame statyti ne tik keturis pastatus, papildomus 28 000 kv. m, tvarkyti aplinką, bet ir jungiame miesto infrastruktūrą su priemiesčiu. Per visus tris projekto etapus į infrastruktūrą, centrinius tinklus ir kelius investuosime per 10 mln. eurų.

                    https://m.kauno.diena.lt/naujienos/v...tyboms-1159821
                    Vizualizacija iš projekto puslapio

                    https://urbanhub.lt/kaunas/

                    Eismo schema

                    https://urbanhub.lt/kaunas/wp-conten..._KAUNAS_LT.pdf

                    Comment


                      Susitikimo metu buvo aptartos trys alternatyvos šiame kelio ruože: įrengti pėsčiųjų viaduką arba tunelinį praėjimą iš „SBA Urban“ teritorijos į Partizanų g. (Kaunas), arba viaduką nuo Kauno kogeneracinės elektrinės į Kauno miesto pusę, Garažų g.
                      Pirmi du variantai būtų patogiausi vietiniams gyventojams. Ten jau buvo iš senų laikų susiformavusi pėsčiųjų jungtis (perėja per autostradą ir stotelės). Ten dar dabar berods pro tvorą yra lendančių.

                      Trečias variantas nėra iki galo aiškus. Lyg eitų kalba apie Kauno rajono Jėgainės g. jungtį su Partizanų-Krėvės pr. sankryža (kur prasideda Garažų g.).
                      Tai daugiau tarnautų kaip jungtis su LEZ nuo Partizanų g. galinės stotelės, kur stoja nemažai autobusų ir troleibusų maršrutų. Biruliškės taip ir liktų atkirstos, atstumas iki jų viršija 1 km. Turbūt tai būtų pats prasčiausias variantas.

                      Aš suprantu, kad labai gerai būtų ir viadukas ties Jėgainės gatve, bet gal vis tik vystyti kaip antrą viaduką kažkada ateityje. Jis tarnautų ne Biruliškėms, o kaip alternatyvinė jungtis į LEZ iš galinės Parizanų g. stotelės. Aptarnautų naujai vystomą pietinę LEZ dalį, jeigu bus vykstama pėsčiomis. Su dviračiu galima bus pasiekti visą LEZ, bet nėra tiek vietų VT dviračiams, reiktų įrengti daugiau vietų.

                      Comment


                        Kas liečia, projektuojama, kad pro A6 įvažiuojama, pro A1 išvažiuojama. Čia kalba apie Savanorių pr. ir A1 link Klaipėdos.
                        Lyg planuoja vienpusį jungiamajį kelią tarp degalinės, Veterinarų g. ir išsukimo į Jonavos (A6) kelią. Turiu spėjimą, kad pratęs autostrados atkarpą šiaurinėje pusėje. Dabar turime situaciją, kai autostrada tęsiasi kokį kilometrą tik viena kryptimi link Vilniaus (prasideda nuo A1/A6 atsišakojimo).

                        Comment


                          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                          Turiu spėjimą, kad pratęs autostrados atkarpą šiaurinėje pusėje. Dabar turime situaciją, kai autostrada tęsiasi kokį kilometrą tik viena kryptimi link Vilniaus (prasideda nuo A1/A6 atsišakojimo).
                          Pagal jungiamojo kelio projektinius pasiūlymus autostrada Klaipėdos kryptimi trumpės 200 m, baigsis prieš Urban Hub / A6 išsukimą.
                          Click image for larger version

Name:	2024-02-14_23-18-34.png
Views:	1421
Size:	1,12 MB
ID:	2111082
                          Valstybinės reikšmės susisiekimo projektų brėžiniai žemėlapyje (arcgis.lt)
                          Kauno susisiekimo projektų brėžiniai žemėlapyje (arcgis.lt)

                          Comment


                            Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                            Aš suprantu, kad labai gerai būtų ir viadukas (...)
                            Šioje vietoje svarbiausias žodis "būtų".
                            Pirmiau gaunamas statybos leidimas, o tik paskui pradedama galvoti, kaip pėstieji iš Kauno paklius į tą NT šedevrą. Pagal nutylėjimą buvo numatyta mažiausiai investicijų reiklaujanti schema "potencialūs pirkėjai kaip zuikiai bėgioja per autostradą".
                            Automobilių eismo schema irgi ne stebuklas. Turbūt nereikės ir greičio ribojimo ženklų - kai tame HUB'e bus kokios nors akcijos ar renginiai, ten susidarys šiokie tokie kamščiai.

                            Comment


                              Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                              Diena.lt 2024.02.15
                              Kur geriausia statyti tilltą tarp Kauno ir LEZ?
                              Įprastai, vystant naujas teritorijas ir naujus gyventojų traukos centrus, savivaldos kartu su investuotojais turėtų pasirūpinti gyventojų srautų reguliavimu ir reikalingos infrastruktūros įrengimu ar esamos pritaikymu išaugusiems srautams, užtikrinti saugų susisiekimą. Lietuvoje yra nemažai traukos objektų, kurių vystytojai pasirūpino ir infrastruktūra. Dėl ribotų finansinių galimybių LAKD negali prisidėti prie tokių objektų“, – praėjusį mėnesį „Kauno dienai“ teigė LAKD atstovai.

                              https://m.kauno.diena.lt/naujienos/k...ir-lez-1161017
                              Po „Kauno dienos“ publikacijos apie pėsčiųjų ir dviratininkų jungtį tarp Kauno miesto ir LEZ, į redakciją kreipėsi VILNIUS TECH universiteto mokslininkai, neseniai atlikę išsamią analizę, kuriose vietose galėtų atsirasti tiltų ir kaip jie pakeistų tiek pėsčiųjų, tiek automobilių srautus magistraliniuose A1 (Vilnius–Kaunas) ir A6 (Kaunas–Karmėlava) keliuose.
                              Mokslininkai išskyrė keturias vietas, kurios geriausiai tiktų tiltui ar viadukui į LEZ statyti.
                              Dvi jungtys galėtų būti Partizanų gatvės pabaigoje. Vienas tiltas iš miesto galėtų vesti į plėtojamą „Urban HUB“ miestelį, antroji vieta būtų arčiau Kauno kogeneracinės jėgainės.


                              Trečioji galima pėsčiųjų tilto vieta – ties V. Krėvės prospekto pabaiga. Ji LEZ teritorijoje susijungtų su Erdvės gatve. Ketvirtoji vieta sujungtų miesto teritorijoje esančią Sandraugos gatvę su ta pačia Erdvės gatve

                              https://m.kauno.diena.lt/naujienos/k...ir-lez-1161017
                              Pirmiau pastatomi LEZ'ai ir HUB'ai, abi Kauno savivaldybės (miesto ir rajono) neatsidžiaugia naujais investutojais ir naujomis darbo vietomis.
                              Ir tik pradėjus HUB\o statybas prie pat autostrados atsibundama ir prisimenama apie problemas, kurios kils suintensyvėjus eismui.
                              Apie tai, iš ko finansuoti tokius objektus pradedama galvoti tik po to, kai investuotojai jau gavo statybos leidimą.

                              Labai nesinorėtų, kad A1 prie Kauno taptų tokia pačia nesąmone, kaip Ukmergs gatvė Vilniuje, kur kiekviena parduotuvė gavo po įvažaą ir susiorganizavo šviesoforą.

                              Comment


                                Temperatūra +7, bet greitis 110. Kas galėtų paaiškinti, kuo važiavimo sąlygos dabar yra blogesnės nei nuo Balandžio mėn?

                                Comment


                                  Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                                  Temperatūra +7, bet greitis 110. Kas galėtų paaiškinti, kuo važiavimo sąlygos dabar yra blogesnės nei nuo Balandžio mėn?
                                  Gal rytoj bus -1. Kas dieną nesukinėsi gi greičio.
                                  Ir žieminės padangos ant sauso asfalto sukimba prasčiau negu vasarinės.
                                  -

                                  Comment


                                    Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                                    Gal rytoj bus -1. Kas dieną nesukinėsi gi greičio.
                                    Ir žieminės padangos ant sauso asfalto sukimba prasčiau negu vasarinės.
                                    Kalbu apie tą ruožą, kur yra kintami ženklai. Be to niekas negarantuoja, kad balandžio 10 neužsnigs.

                                    Comment


                                      Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                                      Temperatūra +7, bet greitis 110. Kas galėtų paaiškinti, kuo važiavimo sąlygos dabar yra blogesnės nei nuo Balandžio mėn?
                                      Duobėtom ir siaurom Lietuvos autostradom užeks ir 110. Dalyje Europos šalių greičių, tokių kaip 130, apskritai nebėra.

                                      Comment


                                        Parašė eigh Rodyti pranešimą

                                        Duobėtom ir siaurom Lietuvos autostradom užeks ir 110. Dalyje Europos šalių greičių, tokių kaip 130, apskritai nebėra.
                                        Kažkaip nuvertinat mūsų autostradas. Kur ir kiek metrų plačiau yra kitur? Pvz. įdomu ar Vokietijoj yra nors viena autostrada su tokiu tarpu vidury kaip Kaunas Klaipėda?
                                        Ir dėl duobių vis verkšlenimai, bet realiai Vilnius-Kaunas yra tik mažas gabaliukas prie Rumšiškių bildantis. Kitur problemų nėra.

                                        Comment


                                          Automagistralėje tarp Vilniaus ir Klaipėdos laukia nepatogumai – netrukus prasidės kelio darbai
                                          Remonto ir kelio atnaujinimo darbus šiais metais planuojama vykdyti septyniuose automagistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožuose, kurių bendras ilgis sudaro beveik 23 km. Planuojama, kad kovo pabaigoje–balandžio pradžioje darbai prasidės šešiuose automagistralės ruožuose, o vasaros pradžioje – dar viename.

                                          „Šiemet toliau bus tęsiami šalies pagrindinių arterijų – automagistralių tvarkymo darbai. Pagrindinėje Lietuvos automagistralėje A1 Vilnius-Klaipėda pernai buvo sutvarkyta daugiau nei 14 km, šiemet planuojama sutvarkyti apie 23 km dangos. Be to, A1 magistralėje šiemet bus baigtos A. Miškinio tilto per Nerį Kaune statybos bei pradėta tilto per Kruną rekonstrukcija“, - sako susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

                                          Važiuojant iš Vilniaus pajūrio link bus tvarkomi ruožai nuo Grabuciškių iki Neveronių (83,427–87,14 km ir 87,66–89 km). Šiame ruože darbai turėtų prasidėti kovo pabaigoje. Ruože nuo Antakalnio iki Rumšiškių (70,935–80,51 km) (planuojama, kad darbai turėtų prasidėti birželio pradžioje).

                                          Dar vienas tvarkomas ruožas prasidės iškart pravažiavus Žiežmarius Elektrėnų link (57,231–58,3 km ir 58,6–61,511 km (kilometrai nurodyti nuo Vilniaus).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X