Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Kažkaip net nebeįdomu. Paskutiniu metu pernelyg lengva įvedinėti tvarką. Gal yra kokių įsisenėjusių žinomų vietų, kur būtų patogu dviračiu privažiuoti, kur būtų galima vykdyti baudimo akcijas?
    Betkuris kiemas tarp devinaukščių. Pvz. aplink Viršuliškių 93.

    Comment


      Lrytas 2020.08.15
      Gyventojai tapo skundiko įkaitais
      Pusė metų. Tiek laiko prie P.Vileišio gatvės 25-ojo namo vis pasirodo Eduardas Kriščiūnas ir fotografuoja ant vejos ar šaligatvio pastatytus automobilius, o nuotraukas siunčia policijai ar savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

      Tai gyventojai jau vadina jų terorizavimu.
      ​​​
      Mat savivaldybė nė už ką nesutinka įrengti aikštelės, neleidžia ja savo lėšomis pasirūpinti ir patiems gyventojams.

      https://www.lrytas.lt/auto/rinka/202...etus-15950843/

      Comment


        Parašė Romas Rodyti pranešimą
        Lrytas 2020.08.15
        Gyventojai tapo skundiko įkaitais
        Šaunuolis Eduardas. Deja, kol policija ir savivaldybės viešosios tvarkos priežiūros skyrius ignoruos pažeidimus, kitaip nei patys nesusitvarkysim :/

        Comment


          Parašė Romas Rodyti pranešimą
          Lrytas 2020.08.15
          Gyventojai tapo skundiko įkaitais
          Nenuostabu, kad po tokia lryto antrašte tiek daug žemo intelekto komentarų. Visų pirma spaudos ar žurnalistų pakeistas požiūris padėtų pakeisti padėtį parkavime ignoruojant taisykles ar paverčiant kiemus parkingais.
          Человека, облеченного властью и использующего эту власть в угоду собственных называют самодуром.

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Lrytas 2020.08.15
            Gyventojai tapo skundiko įkaitais
            Kai savivaldybe neatlieka savo darbo, gerai kad yra kas tuo pasirupina

            Comment


              Laukiu Lryto antraštės

              "Gyventojai tapo kelių policijos įkaitais"

              29 metai. Tiek laiko Lietuvos gatvėse vis pasirodo pareigūnai ir baudžia girtus ir viršijančius greitį...
              Svarbiausia, kad šitą antraštę parašė žmogus, kuris apsilako forume ir mato, kad tokie skundikai miestui atneša daugiau naudos nei VMS viešosios tvarkos skyrius ir policija kartu paėmus.

              Comment


                Aš blin netikiu savo akimis, ką skaitau:
                „Trumpai tariant, pinigų aikštelei nėra, bet tinkliniui atsiranda“, – neslėpė apmaudo gyventojai.

                Comment


                  Skaitau tuos ziniu komentarus ir biski nesuprantu kur mes randames - panasu kad mes gyventumem kokioj Centrinei Afrikos Respublikoj kur visi uzsiema "vigilante justice". Visi tie runkeliai skamba kaip kokie aborigenai kur nemoka nieko padoraus daryti tik duot zmonem i snuki nes kazkas tvarka turi rupintis uz juos. Tokie zmones jauciu ir kiaulidei smagiai gyventu tik jeigu butu vieta pasiparkuoti 10 metu senumo x5 kuria pusbrolios atveze is Vokietijos su atsukta rida.

                  O mentai neturetu i tokius komentarus reguoti? Cia dabar galima viesai skelbti ziniu portale kaip bus smagu smurtauti pries zmogu?
                  Paskutinis taisė MindesAcc; 2020.08.16, 12:21.

                  Comment


                    Lėtai bet keičiasi viskas į gerąją pusę.

                    Galima pasidžiaugti, jog savivaldybė:
                    1.) išrašo baudas pagal gyventojų pranešimus
                    2.) neįrenginėja korių centre
                    3.) nestato daugiaaukščių parkingų
                    4.) po truputį naikina nelegalius parkingus (miegamuosiuose rajonuose pravažiuodamas dviračiu pastebiu vis daugiau kuoliukų, kuriais atitveriami ne tik dvirtakiai, bet ir buvusios parkingo erdvės)
                    5.) planuose matomas parkavimo vietų mažinimas po rekonstrukcijų

                    Galima pykti, jog savivaldybė toleruoja pažeidėjus ir jų netvarko ugnimi, bet dabar bent jau yra kažkokia strategija pristabdyti automobilių naudojimą neįrenginėjant naujų vietų ten kur dabar ir nelegaliai nėra jų, taip pat tiesiami dviračių takai, atnaujinamas VT.

                    Laukiam, kol norintys tvarkos IR netoleruojantys korių bei augančio automobilizmo taps kritine mase. Kol kas akivaizdu, jog nemažai net norinčių tvarkos pateisina korius ir didėjančias aikšteles, todėl kol tokia situacija laikysis, tol nepamatysim daugiau viešosios tvarkos ekipažų išrašančių baudas.

                    Tikras lūžis įvyks ne tuomet, kai savivaldybė taps griežta (nes ją ant kitų rinkimų ją iškart pakeis automobiliams draugiška), o tuomet kai tokių kaip Eduardas atsiras daug ir žmonės supras, jog visuomenė nori tvarkos, o ne valdžia bando iš jų atimti automobilius ir persodinti per prievartą į VT ar ant dviračio. Tad tokie straipsniai tikrai super, mane net nustebino komentarai, kur galvojau, jog lryte tai tikrai bus vien marozai ginantys savo karietas.

                    Panašiai buvo ir su trikojais, kurie turėjo stebėtinai didelį palaikymą, bet parkavimas jautresnis dalykas, nes sumažint greitį gali, gali net važiuoti dviračiu į darbą, bet psichologiškai lietuviui atsisakyti net ir mažai naudojamo automobilio, nes neturi kur jį laikyti, yra itin sunku. Ir čia reikia kaltinti vyriausybę, jog vis dar neturime normalių europietiškų kasmetinių automobilio mokesčių, kuriuos mokant daugiau žmonių pagalvotų ar tikrai apsimoka jį turėti.
                    Paskutinis taisė themanual; 2020.08.16, 12:27.

                    Comment


                      Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
                      Skaitau tuos ziniu komentarus ir biski nesuprantu kur mes randames - panasu kad mes gyventumem kokioj Centrinei Afrikos Respublikoj kur visi uzsiema "vigilante justice". Visi tie runkeliai skamba kaip kokie aborigenai kur nemoka nieko padoraus daryti tik duot zmonem i snuki nes kazkas tvarka turi rupintis uz juos. Tokie zmones jauciu ir kiaulidei smagiai gyventu tik jeigu butu vieta pasiparkuoti 10 metu senumo x5 kuria pusbrolios atveze is Vokietijos su atsukta rida.

                      O mentai neturetu i tokius komentarus reguoti? Cia dabar galima viesai skelbti ziniu portale kaip bus smagu smurtauti pries zmogu?
                      Ten pagrinde troliai susirinkę, yra ir normalesnių komentarų žemiau, kurių jie nesivargina nureitinguot (nes jie mažiau matomi)

                      Comment



                        Dėl LRYTAS straipsnio pavadinimu ,,Gyventojai tapo skundiko įkaitais: šis tvarką žada įvesti per dvejus metus", kur aktyvus pilietis kovoja su KET pažeidėjais miegamajame rajone, tai problema tiek vietinė, tiek valstybinė čia yra, nes nėra nei parkavimo mokesčio, nei kasmetinio mokesčio už automobilį. Lietuvoje sudarytos idealios sąlygos turėti mažai naudojamą automobilį ir jų turėti daug konkrečioje šeimoje, nes nors kažkoks ten juokingas ekologinis mokestis yra, tačiau praktiškai visi gali turėti kiek nori automobilių ir juos naudoti kelias dienas per metus - nei savivaldybei, nei valstybei neįdomu apmokestinti valstybinę žemę užimančius automobilius. Galima būtų paskaičiuoti, kiek ploto Vilniuje užima Antakalnio, Žirmūnų, Pilaitės ar kitų rajonų daugiabučiai ir kiek ploto užima stovintys, mažai naudojami automobiliai.

                        Kaip ir šunų prieglauda, kuri sprendžia tam tikras problemas, taip ir kovotojai su KET pažeidėjais jas spręstų - eiliniai piliečiai. Galėtų kurtis į spec. viešąsias įstaigas, gauti finansavimą iš biudžeto, iš aukotojų. Savanoriai jau dabar siunčia daugybę nuotraukų apie KET pažeidėjus - galėtų jungtis į tam tikrus juridinius vienetus, nors tai nepakeistų biurokratinės policijos ir politizuotos savivaldybės policijos, tačiau aktyvūs piliečiai gali ir nuveikia kur kas daugiau nei biurokratai ar politikai.

                        Pabaigai: yra toks darželis Vilniuje, kur nėra spec. parkingo, tačiau naudojamas daugiabučių parkingas, kur sustoja automobiliai, tėvai išleidžia vaikus (vakare pasiima). Tai toks su naujesne auto visuomet atvažiuoja ir net nesivargina sustoti tvarkingai tuščioje parkingo vietoje, nors tokių yra ir ne viena. Tiesiog užvažiuoja ant bortelio, priparkuoja ant žolės ir išleidžia vaiką - būsimą KET pažeidėją, tikras gero tėvelio pavyzdys (be to, teko matyti kai taip elgiasi ir žinomos LNK laidos vienas iš žurnalistų, kuris labai mėgsta gaudyti ,,pažeidėjus" gyvenime, nors pats kasdien pažeidžia KET niokodamas svetimą kiemą). Tai anas pilietis atvyko vieną dieną prisiparkuoti savo ,,rezervuotoje" vietoje, tačiau ten jau stovėjo jo ,,kolega". Kažkas užėmė ,,šiltą vietą". Tai teko pavargti apie 1 min. ir pastatyti kaip normalūs žmonės stato - galu prisiparkuoti į spec. parkavimo vietą, ant asfalto. Buvo naujas potyris, išlipti po to ant asfalto. Ką tai įrodo? Kad naujesnė auto negarantuoja didesnio intelekto ir kultūros, kad nors vietų yra, bet ponams reik statytis arčiau įėjimo ir kuo paprasčiau (vairuot nemoka, nusipirko teises, tingi parkuotis, gaila turtelio, gal apgadins kažkas ir t.t.).
                        Paskutinis taisė Maduk; 2020.08.16, 15:24. Priežastis: gramatinė klaida

                        Comment


                          Parašė Maduk Rodyti pranešimą
                          Lietuvoje sudarytos idealios sąlygos turėti mažai naudojamą automobilį ir jų turėti daug konkrečioje šeimoje, nes nors kažkoks ten juokingas ekologinis mokestis yra, tačiau praktiškai visi gali turėti kiek nori automobilių ir juos naudoti kelias dienas per metus - nei savivaldybei, nei valstybei neįdomu apmokestinti valstybinę žemę užimančius automobilius. Galima būtų paskaičiuoti, kiek ploto Vilniuje užima Antakalnio, Žirmūnų, Pilaitės ar kitų rajonų daugiabučiai ir kiek ploto užima stovintys, mažai naudojami automobiliai.
                          Imti mokestį vien už automobilio turėjimą yra neprotinga (nors ir pelninnga). Pakanka mokesčio už nuvažiuotus km , t.y. akcizo už kurą.

                          Comment


                            Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                            Imti mokestį vien už automobilio turėjimą yra neprotinga (nors ir pelninnga). Pakanka mokesčio už nuvažiuotus km , t.y. akcizo už kurą.
                            Kodėl? Turimas ir stovintis automobilis naudoja viešąjį turtą - žemę, kuriame kitu atveju galėtų būti pvz. medis.
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Parašė index Rodyti pranešimą

                              Kodėl? Turimas ir stovintis automobilis naudoja viešąjį turtą - žemę, kuriame kitu atveju galėtų būti pvz. medis.
                              Jeigu stovi privačiame parkinge, tada nenaudoja.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė themanual Rodyti pranešimą
                                Panašiai buvo ir su trikojais, kurie turėjo stebėtinai didelį palaikymą, bet parkavimas jautresnis dalykas, nes sumažint greitį gali, gali net važiuoti dviračiu į darbą, bet psichologiškai lietuviui atsisakyti net ir mažai naudojamo automobilio, nes neturi kur jį laikyti, yra itin sunku. Ir čia reikia kaltinti vyriausybę, jog vis dar neturime normalių europietiškų kasmetinių automobilio mokesčių, kuriuos mokant daugiau žmonių pagalvotų ar tikrai apsimoka jį turėti.
                                Lietuvai dėl gyventojų skaičiaus ir tankumo nėra tikslo turėtų tokių mokesčių, kažin, ar kada nors turėsim tokį susisiekimą geležinkeliais, kaip kokia Belgija ar UK, realiai tik gyventojų mobilumą sumažintų ir atskirtį padidintų toks mokestis. Parkavimo problemą labai gerai sprendžia rinkliavų zonų didinimas ir branginimas tikslingai ten, kur yra toks poreikis. Apmokestinti kokį nors Šakių gyventoja važinėjantį į darbą Marijampolėje nėra logikos, nes jis neturi alternatyvos.
                                Paskutinis taisė Lettered; 2020.08.16, 16:57.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Kodėl? Turimas ir stovintis automobilis naudoja viešąjį turtą - žemę, kuriame kitu atveju galėtų būti pvz. medis.
                                  O jeigu automobilis nakvoja garaže (už kurį aš visvien moku mokestį)?

                                  Comment


                                    Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
                                    O mentai neturetu i tokius komentarus reguoti? Cia dabar galima viesai skelbti ziniu portale kaip bus smagu smurtauti pries zmogu?
                                    Neturėtu. žodžio laisvė ir pan. Kol nebus tiesioginio pagrįsto grasinimo asmeniui policija neturi nieko daryti. O tie komentuojantys homo sovieticus nieko ir nedarys. Jie tik rėkti garsiai moka. Tie kurie daro komentaruose nesireiškia.


                                    Parašė themanual Rodyti pranešimą
                                    Galima pasidžiaugti, jog savivaldybė:
                                    1.) išrašo baudas pagal gyventojų pranešimus
                                    Na kad nelabai. Panašu kad ten yra vienas žmogus kuris visą lieo mėnesį atostogavo ir neišrašė nei vienos baudos (nors visi kitu rūšių pranešimai buvo išnagrinėti, tik ne parkavimo), o ir dabar laukti reikai vos ne mėnesį kad bauda gautų, kai tą patį pažeidėja toje pačioje vietoje fotografuoju kas savaitę, mat jis ten į sporto klubą važiuoja ir stato savo Jeep ant šaligatvio. O dalis pranešimų taip ir dingsta kažkur, neišnagrinėti stovi metus. pamiršo matyt ar sistema neveikia pas juos.

                                    Parašė themanual Rodyti pranešimą
                                    Galima pasidžiaugti, jog savivaldybė:
                                    3.) nestato daugiaaukščių parkingų
                                    Manau kaiptik reikėtu įrengti daugiaaukščius parkingus kurnors kvartalo kampe ir panaikinti parkavimą gatvėje/kieme, tada suvaryti visus parkuotojus į tuos parkingus o kitur griežtai bausti. Reikėtu išvaryti tą "tingiu eiti 200 metrų" idėją iš vairuotojų.






                                    Comment


                                      Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                      Manau kaiptik reikėtu įrengti daugiaaukščius parkingus kurnors kvartalo kampe ir panaikinti parkavimą gatvėje/kieme, tada suvaryti visus parkuotojus į tuos parkingus o kitur griežtai bausti. Reikėtu išvaryti tą "tingiu eiti 200 metrų" idėją iš vairuotojų.
                                      Geras pavyzdys yra parkavimas aplink Santariškių ligonines. Atsirado privatus daugiaaukštis parkingas ir atsirado daug motyvacijos nukrapštytis visus besiparkuojančius po ženklais. Aplinkinėse gatvelėse atsirado ženklų ir pievutės aptvertos, kad nekiltų klausimų kur pievutė, kur ne. Iki pilno sutvarkymo reiktų, kad daugiabučiuose prie Santariškių žiedo būtų padarytas mokamas parkavimas ir dar poroje užkampių pastatyti ženklus, kad parkavimas draudžiamas.

                                      Būtų bandoma "nestatyti naujų parkingų ir mažinti automobilizmą" - būtų ilga kova su vėjo malūnais su abejotinu rezultatu. O dabar gavosi visai civilizuotas vaizdelis.

                                      Comment


                                        Tenka pavažinėti P.Baublio gatve prie Sanataros, tai pastoviai matau apibauduotus automobilstus, jų nors ir mažiau,nei prieš kokius 2metus, bet vistiek daug.

                                        Comment


                                          Santariškių pavyzdys netikęs, nes ten parkingai buvo statomi ne gyventojų problemoms spręsti. Daugiaaukščius parkingus tegu stato privatus verslas. Lobizmas Lietuvoje legalus, gali prastumti didesnes baudas ir griežtą kontrolę.

                                          O suvaryti žmones į mokamus parkingus per kilometrą ar du nuo namų per griežtą kontrolę būtų tiek pat populiaru kaip tiesiog apsiriboti griežta kontrole. Tai kam švaistyti belekiek pinigų, jeigu toks problemos sprendimas tik skatins dar didesnį kiekį automobilių, taršą ir spūstis?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X